• KOMT RADIO ARCAN UIT BILZEN TERUG !!!!!!!

  We schreven eerder al al over de weblog van Chris Geerts die op zoek is naar oud-medewerkers van het Limburgse radiostation Arcan uit Bilzen. Geerts: “Er zijn al vele reacties binnengekomen. Maar ik heb enkel een blog geopend. Er zijn nog geen concrete plannen voor een eventuele terugkeer.” Verder is er het initiatief om te peilen of er interesse is om de zender van weleer terug te brengen.

  Arcan Radio is ontstaan op 17 juli 1980. Twee DJ's met naam Arendo en Canwood waren de oprichters. De naam van het station is een samentrekking van de eerste lettergreep uit hun DJ-naam. Er werd een VZW met 22 leden opgericht. In het bestuur zaten Ludo Wijnen (Luud Terwijns), Jean-Marie Machiels en Hugo Lathouwers. 

  De studio werd ondergebracht in een hoeve in Waltwilder bij Bilzen. Zelfs vandaag staat het zendmateriaal nog steeds op hetzelfde adres, namelijk Amelsdorp 64. Eerst werd geëxperimenteerd om een zo groot mogelijk zendbereik te bereiken. Zo werd geprobeerd de antenne te koppelen aan een luchtballon maar dit was geen goed idee omdat de ballon steeds weer naar beneden kwam.

  Uiteindelijk werd een zender van 1 kiloWatt verbonden met acht dipolen. Arcan Radio was meteen goed voor het grootste ontvangstbereik in Limburg. In de gehele provincie kon men probleemloos Arcan ontvangen. Ook in grote delen van Nederlands-Limburg en de provincie Luik werd zonder moeite afgestemd op 101.90 MHz, de toenmalige frequentie van Arcan Radio.Later verhuisde de zender naar 106.2 MHz en kreeg men een plaatsje op de kabel in enkele plaatsen in Nederlands-Limburg. Medio jaren negentig werd de zender Contact.

  Vele grote namen van vandaag zijn er hun carrière gestart. Sander de Heer (Radio 2, Nederland), Erwin Deckers (Q-Music), Roy Prikken (media-ondernemer), Leon Balmaekers (Leo van der Meer, Mi Amigo 192) en Han Jaspers (RTV Parkstad). Om er maar enkele te noemen

 • Lokale Radio Maaseik heeft vernieuwde Site !!!

  LRM(165)

   

  Vandaag zaterdag 10 januari stelde Lokale Radio Maaseik haar nieuwe website voor. De lay-out is opgefrist en hoewel de indeling ongeveer hetzelfde is gebleven, staan er twee nieuwigheden op

  In ‘Uw mening’ vragen wij d.m.v. een poll uw gedachten over een bepaald onderwerp.

  Ook zal Johan Coolen elke week een column plaatsen over een actueel onderwerp. Hierop kan en mag iedereen reageren.

  Omstreeks 12.00 uur is de nieuwe site online.

  Kijk mee: www.lokaleradiomaaseik.be

 • STADS-RADIO IN PEER (Limburg)......

  De laatste nieuwtjes uit Peer, de stem van het lokale verenigingsleven en de beste muziek ... dat is Stadsradio Peer. Laat uw oren spreken op de beste vrije radio's van noord-Limburg.

  Nieuws op maat voor en door Perenaars, dat is elke zaterdag het moto tussen 13 en 14 uur. Met dit voor ons land unieke project kiest het Peerse Stadsbestuur voor de actualiteit tussen Dommel en Siberië, tussen Kleine en Grote-Brogel, tussen Wijchmaal-statie en Erperheide.

  Tel daarbij een flinke portie hits, tips en toppers, een leuke wedstrijd en de Peerse activiteitenagenda en dat weet u waar u aan toe bent op FM Goud en Radio Holiday. Niet twijfelen, laat je oren spreken met Stadsradio Peer! De presentatie is in handen van Michel Vanderfeesten en Riet Verheyen. Hij is sinds jaar en dag een bekende radiostem en media-fenomeen in Noord-Limburg.

  Stem af op FM Goud (107,7 FM), Radio Holiday (106,6 FM) op zaterdag tussen 13 en 14 uur. Voor wie er niet genoeg van krijgt wordt de uitzending herhaald op zondag tussen 12 en 13 uur en heel de week via website.

  promotie
 • DIRK MOERMAN VERSUS MNM...........

  Moerman350

  Dirk Moerman (foto), nu bij Topradio, heeft niet de gewoonte om een blad voor z'n mond te nemen. Verder is de man ook niet gespeend van creatieve invallen, wat vaak leidt tot vernieuwende radio, programma's en rubrieken. Deze twee karaktertrekken brachten hem eergisteren tot bij MNM waar hij prompt z'n gedacht mocht zeggen over een eerder door hem bij Topradio gebruikte programmanaam. Dat kon u gisteren al lezen in deze radiokrant. Het Belang van Limburg pikte het bericht op en vroeg Moerman ook wat hij vindt van MNM. U bent één muisklik verwijderd van zijn antwoord.

   

 • KETEN RADIO CONTACT !!!!!!!!!!!!!

  Radio Contact Vlaanderen heeft op de laatste dag van 2008 ook de laatste gepresenteerde programma's in z'n bestaan uitgezonden. Sinds gisteren is men overgeschakeld op nonstop muziek om dan per 1 maart over te schakelen op een format voor 45- tot 65- jarigen onder de naam Contact Plus. De allerlaatste programma's werden gepresenteerd door Jimmy Verrijt, Jan Thans en Mathieu de Blauwe. De laatste woorden waren te horen om 17.58 uur op 31 december 2008. Wie ze niet hoorde of graag de laatste minuten in z'n archief wil bewaren om in de toekomst te laten horen aan de kleinkinderen kan ze HIER nog eens beluisteren (en/of downloaden).

   

  Hier krijg je een overzicht van de dj's die nog acktief zijn bij VRW of het station hebben verlaten.

   

  Jan Vandeyck (Contact Nationaal) Sinds 2005 @ Radio VRW

  Patrick DeVries (Contact Hasselt,...) Sinds 2008 @ Radio VRW

  Patrick Janssens (Contact Zonhoven) Sinds 1999 @ Radio RAW-VRW (2009)

  Kris Delyser (Contact St Truiden) Sinds 1989@ Radio RAW-VRW (2009)

  Gert De Zwart (Contact St Truiden) Sinds 1995 @ Radio RAW-VRW tot 2003

  Stef De Jong (Contact St Truiden,...) Sinds 2007 @ Radio VRW nu Radio Monique NL

  Jan Molenaar (Contact St Truiden, Nationaal,...) Sinds 2007 @ Radio VRW nu Radio Monique NL

  Jan Molenaar