• Evert Masthoff bij Lokale Radio Maaseik !!!!

    Vanaf zondag 2 maart start bij Lokale Radio Maaseik (LRM) het nieuwe programma ‘(Van) euver de Päöl’. Vanuit Maaseik ben je, via Roosteren (Nederland) na minder dan vijf kilometer in Millen (Duitsland). In dit grensverleggend uurtje radio, zal de binding tussen de Maaskanters van beide zijden van de Maas aan bod komen, ook de Duitse Selfkant zal regelmatig de revue passeren.

    Niet alleen zal aandacht besteed worden aan de muziek uit die regio, ook zal er vaak een gast uit deze drielandenregio langskomen. ’(Van) euver de Päöl’ is te beluisteren, iedere zondag tussen 09.00 en 10.00 uur en zal gepresenteerd worden door de bekende 'streekzanger' Evert Masthoff.

    Geboren in het Nederlandse Susteren, maar intussen al ruim 27 jaar als tandarts gevestigd in Nieuwstadt. De muziek zit hem van jongsaf in het bloed. Zijn éérste muzikale sporen verdiende hij als diskjockey in het plaatselijke jongerencentrum ‘Tsjé’.

    Twee jaar geleden, n.a.v. zijn 25-jarig jubileum als tandarts, bracht hij de CD ‘Pien’ uit, waarop diverse artiesten liedjes zingen (met o.a. teksten van Evert Masthoff). Hij maakte via het ‘Muzikaal Dialectmozaïekje’ van André Bloemen kennis met LRM en het dj-bloed begon te kriebelen.

    Toen hij op 22 december jl. andermaal te gast was, in ‘Goeie zondag’ bij Johan Coolen, kwam het presenteren van een programma andermaal ter sprake. Dat leidde concreet tot ‘(Van) euver de päöl’...