• JOE FM's 70ies top 700

  top700_teaser

  Van 1 tot 5 maart hoor je op JOE de 70ies TOP 700. Dat is een lijst met de beste platen uit de jaren ’70. Jullie hebben de lijst eigenhandig samengesteld en het resultaat kan je vanaf maandag op JOE beluisteren!

  De 70ies TOP 700, vanaf 1 maart op JOE.

  www.joefm.be • Full Speed @ Topradio Haspengouw !

  topradio

  Elke vrijdagavond brengen Tim & Joris jullie verzoekjes via Topradio Haspengouw 105.2fm in de radioshow Fullspeed tussen 20 & 22h. Luisteren is de boodschap want naast verzoekjes kan je er ook wekelijks leuke prijzen winnen! Vanaf heden kan je ook luisteren via stream www.topradiohaspengouw.be .

  n231497543491_8241 Foto: Joris,David,Tim @ Studio Topradio Haspengouw /Sint-Truiden

   

   

 • Jiepie & Ciegie Radioshow Carnaval @ Radio Lorali

  thumb_thumb_classic3

  Foto: JP Klinkers & Chris Geerts

  Radio Lorali Lummen viert dit jaar hun 30 jarig bestaan. Een van de ooguitspringende programma's is de Jiepie & Ciegie Radioshow elke eerste maandag van de maand tussen 21 & 22h. Hier krijg je al de playlist voor 1 Maart 2010 thema Carnaval:

   

  1. Hey Knull – Jettie Palletie (09)
  Nieuws in een notedop
  2. Viva Holiday – Frans Bauer (00)
  3. Non-stop Dance – The Gibson Brothers (77)
  Activiteit: Halfvasten in Hasselt
  4. Do you wanna dance – Cliff Richard (62)
  Top 3 van Jiepie
  5. Gipfelssturmer polka - De Maasbuben (02)
  6. Lilly the pink – Scaffold (68)
  7. Hey hey limburgia - Frans Theunisz (98)

  8. Proemevlaai – Jansse Bagge Band (87)
  9. We like to party – Venga Boys (98)
  Gouden tip
  10. Felicita – Al Bano & Romina Power (82)
  11. Lievelingsdier – Fixkes (09)
  Gedicht
  12. Schön is die Jugend – Lisa Del Bo (00)
  13. Adelita – Le Grand Julot (09)

  VOLGENDE UITZENDING: 01/04/10

  Opmerkingen, vragen, activiteiten of gedichten kan je nu reeds sturen naar jiepie-ciegie@hotmail.com.
  Bekijk ook onze blog: www.bloggen.be/jiepie_ciegie

  www.radiolorali.be  als je via stream wil luisteren.

   

   

 • Radio Grensland is terug via Radionomy !

  In de jaren tachtig van de vorige eeuw was er in Limburg een zender actief die zich eigenlijk richtte op de buren uit Nederland, meer bepaald op de regio Weert. Grensland verdween, maar is nu weer terug....

  Met de toepasselijke naam Radio Grensland werd dit radio-initiatief destijds leven in geblazen vanuit een café aan de Weertersteenweg in Molenbeersel-Kinrooi.  Omstreeks 1988 werd er verhuisd naar een voormalige elektriciteitswinkel in hartje Kinrooi. 

  Dit ‘glazen paleis’ herbergde een livestudio, twee opnamestudio’s, een interviewruimte, een automatiseringsruimte, enkele kantoren en een grote kantine. Het was dan ook de glorietijd voor ‘Radio Grensland, een grenzeloos idee op FM 107.2!’

  Deze frequentie ondervond echter vele storingen want op 107.1 MHz was er vanuit het Nederlandse Budel een lokale omroep actief. Ook al vanuit Nederland was Lokale Omroep Weert in de lucht op 107.5 MHz. Een aanvraag voor een andere frequentie werd positief ontvangen en Radio Grensland mocht verhuizen naar de 105.1 MHz, toevallig de frequentie waar men begin jaren tachtig op begonnen was.

  GRENSLAND WERD CONTACT

  Medio 1990 werd de beheerraad van de Vereniging Zonder Winstoogmerk gewijzigd. De toenmalige voorzitter voerde een formatwijziging door. Familieradio werd omgevormd tot hitradio. Radio Grensland sloot aan bij de Contact-keten. Vele medewerkers werden aan de deur gezet omdat de meeste programma’s via satelliet vanuit Brussel aangeleverd werden. 

  Toch sloeg het format sloeg aan bij de luisteraars. En de zender zat in Nederlands-Limburg op vele plaatsen op de kabel.Radio Grensland verhuisde daarna nog eenmaal, naar de Weertersteenweg aan het kruispunt in Kinrooi. Maar hier bleef men slechts kort 'uitzenden'. Eind 2003 werd immers geen nieuwe vergunning meer verkregen. 

  EN NU VIA RADIONOMY

  Oud-medewerker Roland Thijssen is begin 2010 gestart met Radio Grensland in internetversie. Een eerder initiatief voor ene comeback via FM werd niet verder gezet vanwege de hoge kosten die eraan verbonden waren. 

  Thijssen: “Grensland FM is nu te vinden op grenslandfm.nl. FM staat overigens voor ‘fantastische muziek’. Ik wil de oude tijden een beetje laten herleven. Je hoort de beste muziek uit de jaren 70, 80 en 90 en het leukste uit deze eeuw. Op ieder uur is er het actuele Novum Nieuws (Nederlands persagentschap, nvdr). De auteursrechten worden beheerd door Radionomy. Binnen enkele maanden zullen er ook live programma’s komen....

  We kijken er al naar uit

  Bron: Radiovisie & Pieter Janssen

 • Koen Vervremd nieuwe presentator bij FM Goud !

  Lokale radio FM Goud die al een hele tijd heel aardig bezig is voor Noord Limburg, is één van die projecten die wel aardig z'n public relations weet te verzorgen. Meestal is dat mogelijk als er iets te melden valt. Omdat ze bij FM Goud blijkbaar ook nooit stilzitten, is er bijgevolg ook vandaag weer nieuws. Vanaf maandag 1 maart is er immers een nieuwe ochtendstem.

  Tot voor enkele weken mocht de ervaren radiomaker Serge Hadermann de Noord-Limburgers wakker maken. Serge heeft echter laten weten het ochtendblok niet langer meer te kunnen combineren met zijn werkzaamheden bij de NMBS en zijn presentatiewerk in het weekend bij Radio Nostalgie. Om die reden werd er gezocht naar een nieuwe, passende stem voor het ochtendblok.

  Michel Vanderfeesten (programmaleider): "We hebben opnieuw een ervaren radiomaker bereid gevonden. Vanaf komende maandag zal Koen Vervremd (foto) iedere weekdag tussen 07.00 en 09.00 uur achter de mengtafel kruipen. Koen verdiende zijn radiostrepen o.a. bij Radio Contact Vlaanderen en het vroegere Radio Nostalgie. De titel van het ochtendprogramma is nog steeds 'De Wakkere Wereld'."

  "Ook aan het concept is niets veranderd: veel Machtig Mooie Muziek en weinig blabla. Er zijn al genoeg radio's waar er 's ochtends oeverloos geleuterd wordt. De talrijke luisteraars in Noord-Limburg kunnen we hiermee opnieuw een ochtendprogramma op niveau bieden.

  www.fmgoud.be

  bron: radiovisie

 • Radio Decibel Limburg !!!!!!!!

  Maandag 1 maart 2010 zal om 00:00 uur Radio Decibel Limburg 106.0 FM officieel van start gaan. Geniet nu alvast van de muziek van jouw nieuwe Radio Decibel. Inmiddels zijn de 'testuitzendingen' vanuit Lanaken in volle gang.

   
  Radio Decibel Limburg 106.0 FM is te ontvangen in Lanaken, Maastricht, Maasmechelen, Meeswijk, Valkenburg, Riemst, Vroenhoven, Smeermaas, Stein, Veltwezelt, Zutendaal, Beek, Opgrimbie, Uikhoven, Rekem, Neerharen, Tournebride, Geleen, Kesselt, Kanne, Born, Sittard, Eijsden, Margraten, Vaals en verder in het hele heuvelland.

  Decibel Limburg_3

  Radio Decibel is tevens over de hele wereld live te beluisteren via www.radiodecibel.nl en www.radiodecibel.be middels een hoogwaardige 192 kbps stereo audiostream.
   
  Houd onze homepage de aankomende tijd goed in de gaten voor de laatste updates en verdere uitbreidingen in de Benelux.

  www.radiodecibel.be
  www.radiodecibel.nl


   
 • Radio 2 : Week van de jaren 90 !

  images

  Van maandag 22 tot vrijdag 26 februari organiseert Radio 2 voor de eerste keer ‘De week van de jaren 90.’ In alle programma’s hoor je klassiekers uit de jaren 90. En natuurlijk ontbreekt het fenomeen van de jaren 90 - de boys- en girlsbands - niet.

  Het hoogtepunt van ‘De Week van de jaren 90’ is ‘De Top 90’. Guy De Pré, Kim Debrie en Peter Verhulst presenteren op vrijdag 26 februari de negentig populairste klassiekers. De Top 90 werd samengesteld door de Radio 2- luisteraar.

  Net zoals in alle muzikale themaweken wordt in De Topcollectie (13.00-16.00 uur) het intro-spel gespeeld. Het is de bedoeling om tien intro’s te raden van evenveel gekende hits uit de jaren 90. In de prijzenpot zitten cd-bons en een cd-box met honderd klassiekers van 1990 tot 2000.

  BOYS AND GIRLSBANDS

  Van maandag tot en met donderdag komen de toenmalige leden van de bekendste Vlaamse groepen bij Peter Verhulst langs. De verhalen van Get Ready, Good Shape, Leopold 3 en Def Dames Dope komen aan bod.

  Get Ready is de bekendste Vlaamse boysband uit de jaren 90. Glen, JM, Koen en Jimmy veroveren na hun debuut in 1996 menig meisjeshart. Hun eerste single ‘Diep’ is meteen raak en goed voor goud. In totaal behalen ze elf keer de hoogste positie in de hitlijsten.

  Good Shape zag het levenslicht in 1993. Op de loonlijst stonden de vier jongens Koen, Filip, David en Geert. Ze onderscheiden zich van de rest met een verzorgd uiterlijk en een stijlvolle kledij. Hun eerste hit is ‘Take my love’, wat ook hun pensioennummer is. ‘Give me fire’ uit 1994 was de opvolger en werd bekroond met ‘Zomerhit 94’.

  Leopold 3 is niet alleen de naam van een voormalige Belgische koning. Het is ook de naam van een groep met Erik Goossens, Patrick ‘Pat Kimson’ Claesen en Stefan Wuyts. ‘Volle Maan’, een cover van OMD, was hun grootste hit. Voorts kenden ze ook veel succes met ‘Zomernacht’. Met het mooie ‘Vergeet-mij-nietje’ haalden ze de finale van Eurosong in 1993.

  Def Dames Dope was een echte meidengroep waar het begrip ‘girlpower’ goed geplaatst was. De groep draaide vooral rond de twee zussen Larissa en Axana Ceulemans. Hun grootste hit was ‘It’s OK, it’s allright’. In de zomer van 1993 wonnen ze de Radio 2 Zomerhit met "Ain't Nothing To It".

  www.radio2.be

 • Topradio Sint Truiden start met Live Stream !

  19

  Na grondig overleg heeft het bestuur van Topradio Haspengouw besloten om niet langer de programma's te verspreiden via de frequentie van Radio Haspengouw (105.6 - Borgloon). Vanaf maart zullen jullie ons nog enkel kunnen beluisteren vanuit Sint-Truiden via 105.2 fm. Om onze fans niet teleur te stellen starten we ook vanaf Maart met een livestream zodat jullie toch kunnen blijven verder luisteren naar ons radiostation!

  Maandag 15 februari zal het promo team van Topradio meelopen in de reclamestoet van Sint-Truiden !!!!!!

  bron: Topradio Haspengouw

 • Exqi FM Limburg wordt Radio Nostalgie !!!!

  Nostalgie(210)

  Radio Nostalgie, de grote winnaar van Golf 19, het meest recente luisteronderzoek, was tot op heden niet in geheel de provincie Limburg te ontvangen. Daar komt nu verandering in. Nostalgie sloot zopas een overeenkomst met de vzw Facta Media, de vergunninghouder van de uitzendlicentie voor de groene provincie.

  Alweer enkele jaren geleden werd in iedere Vlaamse provincie, door de politiek (niemand was vragende partij), een commercieel, regionaal radiostation gecreëerd. In Limburg begonnen daarop de programma’s van FM Limburg.

  Maar net zoals in de andere provincies kwam men snel tot de ontdekking dat niemand in Vlaanderen op dat soort radio zat te wachten. Terwijl Mango (West-Vlaanderen), GO FM (Oost-Vlaanderen), Antwerpen 1 en Contact Vlaanderen (Vlaams-Brabant) een alliantie aangingen en Nostalgie werden, verkozen de Limburgers hun licentie en frequenties voor zichzelf te houden. Tussendoor was er nog een fusie geweest met het kleinere Hit FM.

  Maar ook Hit FM Limburg was een kort leven beschoren. Be One nam de licentie en frequenties van vzw Facta Media over. Het pop en rock-netwerk kwam eind vorig jaar evenwel in handen van Exqi. Sindsdien ontvang je in Limburg overal Exqi FM. Ook daar komt nu een eind aan, want Exqi Limburg treedt alsnog toe tot het samenwerkingsverband Nostalgie. Daardoor zal dit station, de derde commerciële radio voor Vlaanderen, op korte termijn ook te beluisteren zijn in de hele provincie Limburg.

  De toekomstige Nostalgie-frequenties in Limburg vind je HIER.

  Bron: Radiovisie

   

 • Viva FM Lanaken zendt machtsoverdracht uit !

  VivaFM2010

   

  Iedere vrijdag voor aanvang van carnaval wordt in Lanaken officieel de macht overgedragen aan de prinsen carnaval. Deze activiteit vindt jaarlijks plaats in de raadszaal van het gemeentehuis.

  Maar aangezien de raadszaal niet meer groot genoeg is om de toestroom van alle carnavalisten te ontvangen, hebben de gemeente Lanaken en lokale radiozender Viva FM besloten de handen in elkaar te slaan en deze plechtigheid volledig live uit te zenden. Zo hoeven de mensen niet letterlijk in de kou te staan om de machtsoverdracht mee te maken.

  Vanaf 18.00 uur kan iedereen via 107.1 FM of via vivafmlanaken.be meeluisteren. De machtsoverdracht is de officiële start van de dolle dagen in Lanaken. Radio Viva FM voorziet dan ook vanaf vrijdag 12 februari tot en met woensdag 17 februari een aangepaste programmatie.

 • Carnaval @ JOE FM 12/02/2010

  JOE fm bouwt morgen, vrijdag 12 februari een feestje met de Carnaval Top 100, een lijst met de hodnerd 'beste' feestnummers uit de geschiedenis van dat soort muziek.

  Van 09.00 uur tot ongeveer 16.00 uur zullen ochtend-DJ's Raf Van Brussel en Alexandra Potvin (foto) de lijst in goede banen leiden vanuit JOE's carnavalstudio. Ze verwelkomen er gasten als Bart Kaëll en Sam Gooris, krijgen o.a. een Braziliaanse drumband op bezoek én zorgen ervoor dat Nederlandse kleppers als Frans Bauer, de legendarische presentator Chiel Montagne en André Van Duin hun zegje kunnen doen.

  Omdat je uiteraard geen carnaval kan vieren zonder jezelf te verkleden, zullen ook Raf en Alexandra zich in een leuk pakje hijsen om de top 100 te presenteren. Uitgedost als een sappig stukje fruit verwelkomen ze iedereen vanaf 09.00 uur.

  www.joefm.be

  bron: radiovisie

 • Carnaval TOP 100 groot succes bij VIVA FM !!!

  Afgelopen zondag organiseerde lokale radiozender Viva FM uit het Limburgse stadje Lanaken voor de derde maal de Carnaval Top 100 allertijden.

  Heel wat luisteraars hadden hun favoriete lijst ingezonden en uiteraard werd hieruit deze lijst samengesteld. De top 100 werd live uitgezonden vanuit Feestzaal Chevaljee waar niet minder dan achthonderd bezoekers op waren afgekomen. Oude en nieuwe carnavalsschlagers werden afgewisseld met diverse gastoptredens. Vooral Sacha Savelberg (foto) viel in de smaak met het nieuwe “Onder Aan De Berg”.

  TOP 3 VAN 2010  

 • 1) Supersjoenedaag - The Radlers
 • 2) Laot de zon in dien hart - Beppie Kraft
 • 3) Zjuulke Zeuthout - Ziesjoem 

  U kunt de hele lijst terugvinden op vivafmlanaken.be . • bron: Radiovisie
 • Stadsradio Peer gaat verder !

  StadsradioPeer1

  Precies één jaar terug ging het Peerse Stadsbestuur van start met een nieuw en uniek project. Met Stadsradio Peer heeft men als eerste stad/gemeente in ons land een wekelijks live-programma met nieuws en informatie over en voor de regio.

  Een zo degelijke en volledig mogelijke informatie aan de bevolking staat immers centraal in het beleid van het stadsbestuur en het radioprogramma maakt intussen voluit deel uit van het ruime mediaanbod van de stad Peer. Gelet op de vele en positieve reacties komt er een vervolg.

  De live-uitzendingen van Stadsradio Peer bieden de luisteraars uit de ruime regio een geanimeerd en gevarieerd aanbod aan actua, interviews, een evenementenkalender voor de volgende week en natuurlijk ook een evenwichtige muziekkeuze aan.

  Centrale praatgast in elke uitzending is een ‘Perenaar van de Week’. Goed voor een heleboel leuke en interessante weetjes van gasten uit sportieve, culturele, economische of gewoon leuke hoek. Het motto ‘Radio voor en door Perenaars’ blijft meer dan ooit centraal staan in de programmatie.

  Om het verhaal nog mooier en de uitzendingen nog beter te maken is voor de volgende maanden een publieksonderzoek gepland dat zal worden opgezet in samenwerking met de Xios-hogeschool uit Hasselt.

  Stadsradio Peer is elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur te beluisteren, in herhaling op zondag tussen 12.00 en 13.00 uur. En dit via de frequenties van FM Goud (107.7 FM) en Radio Holiday (106.6 FM), of via stadsradiopeer.be. Daar kan men het programma nog de hele week beluisteren.