• JOE FM maakt reuze taart !!!!!

  Morgen wordt JOE fm één jaar jong. Dat gaat de commerciële zender vieren met een niet onaardige stunt, want men onthult immers de grootste verjaardagstaart ter wereld in de prachtige hal van het centraal station van Antwerpen. JOE houdt eraan om o.a. via deze weg nog eens te benadrukken dat het niét om een 1 aprilgrap gaat.

  Ochtendpresentatoren Raf & Alexandra zijn vanaf 06.00 uur live in de lucht vanuit het station. Om 07.15 uur onthullen zij er die grootste verjaardagstaart.

  Dit zijn enkele cijfers: +/- 450 liter eieren (23.000 stuks), 65 kg boter, 300 kg suiker, 250 kg bloem, 1000 vellen bakpapier, 1200 kg krieken, heel veel chocolade en liters melk...

  De ronde taart zal net geen 100 m² groot zijn en versneden worden tot maar liefst 35.000 stukjes. Iedereen is welkom om een stukje te komen proeven.

  www.joefm.be

 • MNM 90's week..........

  Luisteraars die met een warm gevoel terugdenken aan de jaren negentig, komen in de week van 29 maart tot en met 3 april flink aan hun trekken bij MNM.

  Die week organiseert de publieke hitzender een heuse Back to the 90’s-week, met non-stop muziek uit de jaren negentig, een reeks ochtendconcerten van ninetiesartiesten als Paradisio, Scabs en Clouseau. Maar ook met Leopold 3 in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow.

  Verder is er dag de MNM-90’s-quiz. Filmreporter Ward Verrijcken zal in de avondspits een legendarische film uit de jaren negentig onder de loep nemen. Dave Peters presenteert met grote madammen uit de nineties aan zijn zijde. De MNM50 ontpopt zich voor de gelegenheid tot de MNM90’s en Regi baseert zijn wekelijkse set op muziek uit de jaren negentig.

  Klap op de vuurpijl is de Top 99 op zaterdag 3 april, een hitlijst die tien jaar memorabele ninetiesmuziek de revue laat passeren. Luisteraars kunnen nu al een top 5 met hun favoriete nummers uit de jaren negentig ingeven op MNM.be.

 • Rozen & Distels (boek) van Michel Follet....

  Het Nederlandstalige lied is in verdrukking, en daarom schreef Michel Follet 'Rozen en Distels voor Sandra'. Het is een pleidooi voor meer Vlaamse artiesten op de radio. Onze vliegende reporter is het volmondig eens met het radio-icoon, en trok daarom naar de voorstelling van het boek, gewapend met een CD-speler.

  De oplossing ligt namelijk voor de hand: de Engelstalige hits van het afgelopen jaar vertalen naar het Nederlands. Benieuwd hoe 'I gotta feeling' van Black Eyed Peas klinkt als het in het Nederlands gezongen wordt door Bart Kaëll? 

   

  Michel Follet breekt lans voor Nederlandstalige lied from Gazet van Antwerpen on Vimeo.

 • Wim Mees start Webradio !

   

  RADIO WM banner(Vlaamser kan niet)

  Wim Mees startte met radio in Augustus 1988, maar was al veel eerder in de ban van muziek.

  In 1981 kocht hij zijn eerste (vinyl) plaatjes, op 11-jarige leeftijd. Een van zijn programma's waren  de Hitrace met Wim Mees. Zijn voorkeur voor Vlaamse producties draagt hij hoog in het vaandel en zeker op zijn webradio is plaats voor dit soort muziek dat alledaags op de lokale en keten radio's uit den boze is. Het Luisterpubliek heeft zijn weg gevonden. Wim Mees Radio en Radionomy zijn een begrip geworden in muziekland.

  Je kan verzoekjes aanvragen...

  Zijn hier zeker mogelijk en liefst nog zoveel mogelijk, dan kunnen wij bijvoorbeeld in het weekend een uurtje inplannen met jullie groeten en verzoekplaten, het liefst wel Vlaamstalige of anderstalige Belgische produkties.

  Het volstaat om te e-mailen met een aantal keuzeplaten, de naam/namen van de persoon/personen voor wie het verzoekje of de groet bestemd is, vergezeld van jouw gegevens.
  Eén enkel email-adres voor jullie verzoekjes, dat is uiteraard :

  http://radiowimmees.webnode.com

  http://wimmees.spaces.live.com

  wimmees-geknipt2
  Foto: Wim Mees

   

  Zijn radioprogramma's waren te horen op volgende zenders :

  • Radio Star Herzele
  • Radio Verona Sint-Lievens-Houtem
  • Radio Impakt Zottegem
  • Radio Groot-Haaltert
  • Radio VRS Sint-Lievens-Houtem
  • Radio Accent Haaltert
  • Webradio Accent FM
  • Webradio Golden Flash
  • Textradio (Internetradio België)
  • Radio MFM (Ketenradio België)
  • Network Radio (Nederland)
  • Radio PROS Haaltert

   

 • TopradioHaspengouw steunt Anthony Kumpen !

  Topradio

  De meeste luisteraars kennen David Van Hoesen nog wel… En de echte hardcore fans weten dat David nauw samenwerkt met Anthony Kumpen. Er is groot nieuws omtrent onze Vlaamse racer! Anthony Kumpen zal niet enkel op het racecircuit te zien zijn maar ook op de dansvloer. Vtm keert vanaf 26 maart terug met Sterren op de dansvloer. Anthony Kumpen is zich op dit moment dus aan het voorbereiden op zijn nieuwe uitdaging. Topradio Haspengouw zal in samenwerking met Highway Fm het avontuur volgen. Op 26 maart zal heel Vlaanderen kunnen zien hoe Anthony Kumpen zich over de dansvloer laat glijden. An Lemmens, Jelle Van Dael, Kevin Janssens, Laura Lynn, Louis Talpe, Peter Van den Begin, Sonja Kimpen, Wouter Van Bellingen en Kadèr Gübüz zijn naast Anthony Kumpen de overige deelnemers van een nieuwe editie van Sterren op de dansvloer.

  Wil jij als Limburger Anthony Kumpen steunen? Heel simpel!

  Sms tijdens de live uitzendingen ANTHONY naar 6677

  Of Bel 0905-537-07

  Digitale kijkers kunnen op de rode knop drukken

  Op 26 maart zal David Van Hoesen zich bij Joris & Tim voegen in Full Speed tussen 20 en 22 uur waar ze de dans van Anthony uitvoerig van commentaar zullen voorzien zodat niemand dit spektakel hoeft te missen.

  Binnenkort start er een grote wedstrijd met Highway Fm & Topradio Haspengouw waarbij je kans kan maken op een Meet & Greet met onze nieuwe dansster!

  Meer info www.anthonykumpen.com & www.topradiohaspengouw.be (stream)

 • 70's Weekend @ Radio VRW !

 • Back To The 90's @ MNM !

  Nog enkele dagen en het is eindelijk zover: van 29 maart tot en met 3 april gaat MNM "Back to the 90's" met als mooie afsluiter: de Top99! Bekijk meteen ook onze televisiespot

  Een week lang hoor je enkel de heetste platen uit de jaren negentig, alle programma’s gaan terug in de tijd, je krijgt een pak live-muziek van toen te horen, er zijn prachtige prijzen te winnen en als top of the bill is er de ‘Top99’.

  Jij bepaalt hoe die top zal klinken: kies jouw 5 favorieten uit onze lijst; op 3 april hoor je dan dé Negenennegentig 90’s-toppers! Als je stemt maak je ook kans op een exclusief VIP-ticket voor het event "Back to the 90’s", in het Sportpaleis. Niet langer twijfelen dus. Tot "Back to the 90's"!

  Klik HIER om te stemmen

 • Family Radio binnenkort in Hasselt & Tongeren !

   

  FamilyRadiologo

  Family Radio is terug van weggeweest. Niet dat we ons nog over heel veel zaken verbazen in het Vlaamse niet landelijke radiolandschap, maar we moeten eerlijk toegeven dat we de come back van dit netwerk niet in onze glazen bol hadden gezien.

  Concreet komt het er op neer dat op de frequenties van Basic Gold vanaf nu de uitzendingen van Family Radio zijn te beluisteren (aangevuld met enkele Club FM-frequenties). Voor een goed begrip moeten we even terug naar december 2009, naar het moment waarop alle Contact+ frequenties werden overgenomen door ClubFM.

  Hierdoor ontstond de merkwaardige situatie dat op diverse plaatsen ClubFM meerdere keren was te ontvangen. Tel daarbij op dat dezelfde eigenaar ook het kleine netwerk van Basic Gold in handen had. De Vlaamse regelgeving beperkt evenwel het bezit van een enkele eigenaar tot zestig frequenties. Waarop een gemarchandeer begon met de frequenties op overschot.

  FAMILY RADIO WAS ER AL EENS

  Ruim drie maand later, waarbij intussen diverse dubbele Club FM-frequenties Basic Gold waren geworden, werd beslist het nu uitgebreide netwerk een nieuwe naam te geven. Tenminste… nieuw is die naam niet, want op 14 september 1998 startte de Contactgroep al een tweede netwerk dat de naam… Family Radio kreeg. O.a. Rani De Coninck, Willy Sommers, Inge Moerenhout, Yasmine, Frank Dingenen en Nicole De Waele presenteerden de programma's.

  Na vele formatwissels, te weinig geduld en te kostelijk om al die BV's te betalen, werd het project op 22 oktober 2001 vervangen door Contact 2. Minder gepraat, meer muziek, minder commercieel (getekend Gust Decoster). Maar ook dit project werd geen doorslaand succes. Contact 2 zou niettemin in de lucht blijven tot het einde van de vorige zendvergunningen op 26 mei 2004. Er was een nationale, commerciële licentie aangevraagd, maar men strandde op plaats 4 (voor twee vergunningen).

  HITS EN OUDE HITS

  Het gerecycleerde Family Radio maakt alvast gebruik van het oude logo en de oude jingles (gemaakt bij Temple of Tune). Ervan uitgaande dat de nieuwe eigenaar nog steeds nauwe banden onderhoudt met de oud bazen van de Contact Groep, ligt dit voor de hand. Family Radio zal hits van vroeger en zelfs van heel vroeger draaien. Daarnaast zal er ook werk uit Vlaanderen voorbij komen.

  Voorlopig is Family Radio op negen frequenties te beluisteren. En nu maar hopen dat de luisteraars willen volgen of kunnen volgen…

  Beluister of download HIER de Family Radio-jingles

  meer info: www.familyradio.be

  Binnenkort kan je luisteren in Limburg via een frequentie in Tongeren en Hasselt zie website.

 • Radio Contact (verleden) !

  Radio Contact was in de jaren ’80 heel populair geworden en haalde heel veel reclame-inkomsten op. Begin jaren ’90 noteerde de dolfijn ongeveer 1,5 miljoen luisteraars. De toenmalige BRT reageerde hierop door zelf met radioreclame te beginnen. 

  De start van Radio Donna moest de luisteraars terughalen naar de openbare omroep. Die zetten bleken aanvankelijk geen succes en toenmalig mediaminister Eric Van Rompuy vaardigde per decreet een verbod uit op ketenradio’s. Voornaamste slachtoffer zou Radio Contact worden.

  PROTEST

  Als protest tegen dit decreet maakte Radio Contact het anti-van-rompuy-lied (fragment). Het mocht niet baten, want op 17 november 1992 ging het decreet in voege en werden alle aangesloten radiozenders opnieuw lokale radio’s.

  - Anti-Van-Rompuy-lied (Radio Contact - 1992)

  In 1994 kwam Contact via een omweg als keten terug en in 1998 werd het verbod op 'netwerken' opgeheven. Nadien probeerde Contact Vlaanderen via talrijke transformaties, waaronder een samenwerking met het Parijse housestation FGDJ Radio om enige populariteit te heroveren.

  De resultaten draaiden op een ontgoocheling uit. In Wallonië begreep men dat de gouden tijden met de Vlaamse verankering voorbij waren. Club FM nam grotendeels alle afdelingen over waardoor de Blauwe Dolfijn nu definitief tot het verleden behoort.

 • 30 jaar geleden zonk de MV Mi Amigo !

  Zelfs dertig jaar na de tragische ondergang van het legendarische zendschip, op 20 maart 1980, blijft de MV Mi Amigo, ooit de thuisbasis van ondermeer Radio Nord, Radio Seagull, Radio Atlantis, Radio Mi Amigo en uiteraard Radio Caroline tot de verbeelding spreken.

  Vooral de wijze waarop de hopeloos versleten 'Old Lady' uiteindelijk de duimen moest leggen voor het brute geweld van de Noordzee bleef, ondanks de talloze verhalen en getuigenissen, vragen oproepen. Vandaar dat anekdotes van het voormalige boegbeeld bij Sky Radio, Ton Lathouwers tot een boeiende reconstructie leidden tijdens het dagelijkse, Nederlandse Radio 2 programma 'Het Theater Van Het Sentiment' met Ruud Hermans (KRO: 20.00-23.00 uur).

  MENSONWAARDIGE OMSTANDIGHEDEN

  Onder het uit een telefoonboek geplukte pseudoniem Hans Verlaan verzorgde Ton Lathouwers niet enkel de nieuwsuitzendingen aan boord van de MV Mi Amigo, de toen twintigjarige relatief onervaren dj stond ook in voor het tijdig starten van de op tape ingeblikte Nederlandstalige programma's van Radio Caroline, dat op paasdag 1979 begonnen was aan een opmerkelijke comeback.

  - De werkomstandigheden - aldus Lathouwers - waren bijzonder zwaar en bovendien was het eigenlijk onverantwoord om mensen aan het werk te zetten op een dergelijk, nauwelijks zeewaardig, schip. - Wat zich aanvankelijk profileerde als een romantisch getinte opdracht draaide uit op een kortstondig verblijf waarbij de zenuwen vaak op de proef werden gesteld, maar - we namen aan dat de spanning (rond het schip) er bij hoorde. -

  HET DEFINITIEVE EINDE 

  Tijdens zijn derde werkdag aan boord, 20 maart 1980 volgde de fatale voorjaarsstorm waarbij de Mi Amigo uiterst snel een gemakkelijke prooi van de woeste golven werd. - De Engelse bemanningsleden reageerden in paniek, vooral omdat diverse pogingen om het vastgeroeste reserveanker in de zee te droppen steeds fout liepen. -

  - Kwam daarbij dat het vaartuig, na het sneuvelen van de pas aangelegde bodem, zeer snel lekte waardoor we noodgedwongen, bij windkracht twaalf (!) een punt dienden te plaatsen achter een toch wel boeiend avontuur. - Even dreigde de reddingsoperatie, waarbij na het uitzenden van een reeks noodsignalen de Britse kustwacht werd ingeschakeld, uit te monden in een menselijk drama. -

  - Na heel wat herrie slaagden we er in om rond 01.00 uur de zinkende Mi Amigo te verlaten. Maar door de niet in te tomen golven belandden we in het ijskoude water, dat ons plots omhoog duwde. -Het lukte de matrozen van het reddingsvaartuig uiteindelijk om de bemanning zonder problemen aan land te zetten waar de politie en de camera's van diverse tv-stations hen niet bepaald met open armen opwachtten.

  Gelukkig konden Verlaan en de zijnen, na in de handboeien te zijn geslagen, rekenen op een milde houding van de lokale Britse autoriteiten daar die zelf tot de schare trouwe luisteraars van de gesneuvelde zeezender behoorden.

  ACHTER DE SKY SCHUILDE HET PARADIJS

  Het verblijf op het 'Caroline'-zendschip bleef voor Ton Lathouwers niet zonder gevolgen daar hij door Erik de Zwart, toen net begonnen bij Radio Veronica werd gevraagd om bij diezelfde omroep in dienst te treden. Een samenwerking, die afgezien van een zijsprong richting Radio Paradijs, tot 1988 zou stand houden.

  Achter de schermen van het befaamde tv-programma 'Countdown' werden onder impuls van onder meer Lex Harding, plannen gesmeed voor Sky Radio. Een station, dat zich in sneltempo een weg baande naar de top 3 van 'best beluisterde Nederlandse radiostations’. Met zijn ontslag op 16 september 2008 kwam aan dit succesverhaal een einde voor Hans Verlaan/Ton Lathouwers.


 • Michel Follet krijgt eigen radioshow op JOE FM!

  Michel Follet, oudgediende van vele 'radio-oorlogen', is vanaf 20 maart ieder weekend, op zaterdag én zondag, te horen tussen 07.00 en 10.00 uur bij JOE fm. Een akkoord dat in de lijn van de verwachtingen lag...

  De winnaar van de Lifetime Achievement Award in 2008, was immers al vaker te horen bij het commerciële station. Hij verving o.a. al eerder het vaste ochtendduo, Raf van Brussel en Alexandra Potvin,  tijdens vakanties. Hij was er ook te horen tijdens de presentatie van bijzonderz histlijsten zoals de Top 800.

  In 'Michel XXL' knoopt Follet aan met hij het liefste doet, de ochtend. Ook bij Donna was dit het al het geval in het nog steeds niet vergeten 'Jabbedabbedoe'. De ochtend bij JOE moet vrolijk worden, terwijl toch de vinger aan de pols van de actualiteit wordt gehouden. In de typische stijl en met de snedigheid die we van Michel gewend zijn.

  Tussen 07.00 en 08.00 uur wordt o.a. de allervroegste quiz op JOE gespeeld. Tussen 08.00 en 09.00 uur neemt Michel Follet een kijkje in de sportwereld en na 09.00 uur steekt hij zijn neus over de grens in 'Holland Calling'.

  Het groepje oud-Donna medewerkers bij JOE fm wordt trouwens steeds groter, naast Michel Follet, zijn er al Leen Demaré, Alexandra Potvin en Jan Bosman aan het werk.

  Michel XXL, elke zaterdag en zondag, tussen 07.00 en 10.00 uur.

 • DJ Contest Topradio Haspengouw !

  Topradio

  Topradio Haspengouw organiseert samen met Club Belmondo een DJ Contest. Droom jij ervan om het te maken in de dj-wereld, stuur dan voor 02 april 2010 je demo, samen met het ondertekende reglement en een motivatiebrief naar Topradio Haspengouw - DJ Contest - Kazernestraat 14 - 3800 Sint-Truiden. Uit alle inzendingen selecteert Topradio 6 finalisten die mogen spelen op de finale die doorgaat op donderdag 15 april in Club Belmondo. Voor de drie eerste zijn er leuke prijzen te winnen.
  Het regelement kan je op onze website downloaden!
  Heb je nog vragen? Mail dan naar tim@topad.be.

  www.topradiohaspengouw.be

   

 • Radio VRW heeft aangepast zendschema !

  logoradiovrw

  Maandag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers
  09-10h: Johnny Vanhassche
  10-11h: Oldie’s show / Phillipe Verstraete
  11-12h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-16h: VRW / non-stop

  16-17h: Muziekmix / John Jones

  17-18h: De eerste show / Gwen Vangeel

  18-20h: Eddy Vannut

  20-08h: VRW / non-stop

  Dinsdag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers

  09-10h: Johnny Vanhassche
  10-11h: VRW / non-stop
  11-12h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-16h: VRW / non-stop

  16-17h: Muziekmix / John Jones

  17-18h: De eerste show / Gwen Vangeel

  18-20h: VRW / non-stop

  20-22h: De Grootste Hits & De Bekendste Sterren / Johan Gevers
  22-23h: Back To The 90?s / Non Stop
  23-8h: VRW / non-stop

  Woensdag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers
  09-10h: Johnny Vanhassche
  10-11h: Oldie’s show / Phillipe Verstraete
  11-12h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-15h: Tophits / Jo De Winter

  15-16h: VRW / non-stop

  16-17h: Muziekmix / John Jones

  17-18h: De eerste show / Gwen Vangeel

  18-19h: Het Witte Doek / Davy Peleman
  20-08h: VRW / non-stop


  Donderdag
  8-9h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers

  9-10h: Johnny Vanhassche
  10-11h: VRW / non-stop
  11-12h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-16h: VRW / non-stop

  16-17h: Muziekmix / John Jones

  17-18h: De eerste show / Gwen Vangeel

  18-19h: VRW / non-stop

  19-21h: De Fonotijdsmachine / Prof. Sylvester & Stany Vanclee
  21-23h: De Country-Express / Lucien Boes
  23-08h: VRW / Non Stop

  Vrijdag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Youri Vissers
  09-10h: Johnny Vanhassche
  10-11h: Oldie’s show / Phillipe Verstraete
  11-12h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-16h: Music Locomotion / dj Steve

  16-17h: Muziekmix / John Jones

  17-18h: De eerste show / Gwen Vangeel

  18-19h: Thank God It's Friday / Pat Van Iersel
  19-20h: VRW HITS / Jo Vanbrabant
  20-22h: Vetkuivensyndroom / Johnny Vanhassche
  22-24h: Limburgs Pretkaffee / Phillipe Verstraete
  24-02h: VRW's Golden memories

  Zaterdag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers
  09-10h: In De Ochtend / Eddy Vannut
  10-12h: Aan tafel met Rudi/ Rudi Goossens
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-15h: VRW Regionaal / Geert Erna
  15-16h: Het Witte Doek / Davy Peleman
  16-18h: Tijdloze hits met Erwin Thijs
  18-19h: Dancefever / Johan Mommen
  19-20h: De Smaak Van 80 / Johan Mommen
  20-21h: VRW / Non Stop
  21-02h: VRW's Golden memories

  02-08h: VRW / Non Stop

  Zondag
  08-09h: VRW Classics (60-70-80) / Yoeri Vissers
  09-10h: VRW / Non Stop
  10-12h: VRW Totaal / Marc,Paul,Linda,Dirk,Wilfried
  12-14h: Muziekmicrobe / Geert Vanhaver
  14-16h: Muziekmelomanie / Erwin Van leeuw
  16-17h: Verrassend Nederlands / Pat Van Iersel & Jonny S
  17-19h: VRW Sport / Patrick,Benny,Bart,Valentin
  19-21h: Pop & Rock Classics / Jonny S
  21-23h: De Muziek-O-Theek/ Johnny Vanhassche
  23-08h: VRW / Non Stop

  http://www.radiovrw.be

  http://radiowellen.be

   

   

 • Durango Sessies @ Radio Benelux!

  Beneluxsticker210

  De wekelijkse Durango sessies op Radio Benelux zijn een streling voor het oor voor iedere muziekliefhebber. Een aantal enthousiaste jongeren zorgen samen met de ervaren rotten Marc Haselaars en Johan Rymen voor een ongehoord goed live rockprogramma. Op drie jaar tijd passeerden driehonderd groepen de revue...

  De uitzending ontstond uit het programma Durango 15, een eigentijdse lijst met vooral aandacht voor Belgische bands gemaakt door Koen Lemmens en Wim Wilms. De naam Durango komt uit de songs Romance In Durango van Bob Dylan en Durango 95 van The Ramones.

  VANUIT MOULIN ROCK

  Vanuit Durango 15 was er een samenwerking met het Moulin Rouge Festival, het huidige Moulin Rock Festival in Tessenderlo. De bands die daar optraden kregen een kans om een live-sessie te spelen in de studio van Radio Benelux. Van één keer kwam twee keer en toen is besloten om het programma om te vormen naar Durango Sessions. Nu al drie jaar geleden.

  Ondertussen hebben meer dan driehonderd groepen de weg gevonden naar de kantine van Radio Benelux. Elke dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur zit de studio bombol met rockliefhebbers om te kijken en te luisteren naar twee live acts. De optredens worden aangevuld met een interview en een stevige mix van alternatieve en populaire rock, blues, punk, new wave en metal. Kortom het is één van de meest swingende rockprogramma’s die je kunt beluisteren via het internet of via FM 106.4.  Klik op de foto van 'F*ck you stupid Losers' voor groot formaat

  OOK UIT HET BUITENLAND

  Ondertussen heeft het programma een stevige reputatie opgebouwd en krijgen de programmamakers het voor elkaar om schitterende binnen- en buitenlandse bands naar de kleine studio in Paal te lokken. Marc Haselaars volgt de Vlaamse rockwereld op de voet en je treft hem dan ook aan op haast elk festival. Marc zorgt binnen Durango voor de programmering.

  Johan Rymen en zijn zoon Martijn zorgen voor een vlekkeloze live uitzending. Het mixen gebeurt uitermate professioneel en zo kan iedere luisteraar optimaal genieten van het jonge geweld. Jonas Vanwezemael is de studiotechnicus en dj van dienst.

  Het lijstje van groepen die de revue passeerden is ondertussen al lang geworden: The Killbots, Jasper Erkins, The Rhythm Junks, Mint, Jim Cofey, The Sore Losers en Kloot per W zijn maar enkele toppers die een set ten beste gaven. Ook verschillende buitenlandse groepen zoals Le Chat Noir (UK), The Tongues (US), The Silver Shine (HUN) en Mayfield (AUS), Buggirl (AUS),Kings Of The Day (NL) waren te gast in Paal.  Klik op de foto van de zanger van 'F*ck you stupid Losers' 
  voor groot formaat

  PLUS VIER COLLEGA RADIOSTATIONS

  Veel groepen die een live sessie verzorgen, staan nog aan het begin van hun carrière maar zeker is dat de Durango-groepen de komende jaren zeker hoge ogen zullen gooien op de festivalweides. Durango heeft ook een samenwerking met Limbolink. Elke laatste dinsdag van de maand treed de Limbolinkartiest van de maand op en dezelfde week 's vrijdags wordt deze sessie nog uitgezonden op vier andere limburgse lokale radio's.

  Durango heeft ondertussen ook een vaste stek gevonden bij het Moulin Rock festival in Tessenderlo en bij Putrock in Beringen. Het team van Durango is prominent aanwezig tijdens beide festivals met interviews, live sessies en uitgebreide verslaggeving. Door de life stream van de zender kan iedereen in de wereld meegenieten van deze trendsettende Limburgse festivals.

  www.radiobenelux.be

  bron: Hans Put

 • Lokale Radio in Voeren op komst !


  ZuidFM

  Het Nederlandse lokale radiostation Zuid FM is een poosje geleden gestopt met uitzenden op 105.8 MHz voor de Limburgse gemeente Eijsden. Enkele oud-medewerkers hebben eerder het domein omroepvoeren.be geclaimd. Wil men het nu via België proberen?

  De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat er een grote behoefte bestaat aan objectieve lokale informatie. Als antwoord op deze vraag is Omroep Voeren in het leven geroepen. Daartoe werd alvast een vzw opgericht. De taken liggen voornamelijk in het verzorgen van informatie voor de gemeenschap.

  Hierbij wil Omroep Voeren zoveel mogelijk instellingen en individuen betrekken. Tot dusver bestond er nog geen soortgelijke dienst in deze gemeente. Daarom willen de initiatiefnemers van VZW Omroep Voeren proberen in te spelen op deze behoefte door er een publieke lokale omroep te starten.

  Omroep Voeren kiest er bewust voor om voorzichtig te groeien. Kwaliteit gaat voor kwantiteit, om op deze manier ook op langere termijn genoemde bestaansgronden te waarborgen. In een eerste stadium zullen er enkel geschreven nieuwsberichten en activiteiten geplaatst worden op een webportal. In een later stadium volgen er radio- en televisieuitzendingen.

  De komende jaren zal Omroep Voeren moeten bewijzen dat er een goede maatschappelijke- en gezonde financieel-economische bestaansgrond bestaat voor een publieke lokale omroep inde gemeente. Samen met steun van inwoners, lokale ondernemers en anderen, moet het de omroep lukken, om net als andere gemeenten in België, een eigen lokale omroep op te zetten.

  www.omroepvoeren.be

  bron: Radiovisie (PJ)

  OmroepVoeren

 • JOE FM bijna Jarig !

  Joe FM wordt op 1 april a.s. één jaar jong. En dat wordt gevierd in Vilvoorde, in het gezelschap van... 365 luisteraars (hoe komen ze er toch op?). Je kan één van hen worden als je er tenminste in slaagt om een ticket op de kop te tikken. Die worden vanaf maandag a.s., 15 maart weg gegeven tijdens het 'Ken Je JOE-spel'. Daarbij moet je een heel klein beetje op de hoogte zijn van wat de commerciële zender het voorbije jaar zoal op z'n palmares heeft gezet. Mogelijk heb je daarbij een geheugensteuntje nodig dat je kan vinden op hun speciale website.

  www.happybirthdaytojoe.be

 • De MNM Top99 - Breng je stem uit !

  images

  Van 29 maart tot en met 3 april zit er enkel 90's-muziek in je radio, met als hoogtepunt de Top99,
  de lijst met jouw all-time 90's-favorieten.

  Jij bepaalt hoe die Top99 zal klinken! Kies nu jouw 5 favorieten en bepaal hoe MNM klinkt op zaterdag 3 april,
  tussen 10 en 18 uur, tijdens de Top99.

  Als je stemt, maak je kans op een exclusief VIP-ticket voor 'Back to the 90's' in het Sportpaleis!

  Klik hieronder op de knop 'Breng nu je stem uit' en maak je keuze

  Youtube logo

  www.mnm.be

   

 • Radio 2 - Week van de Jaren 80 !!

  Radio 2 kleurt de eerste week van de paasvakantie met nostalgie en de Week van de Jaren '80. Die eindigt traditiegetrouw met een Top 80. En die stel jij samen!

   

  Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 april organiseert Radio 2 de Week van de Jaren ''80.

  De hele week lang hoor je uitsluitend jouw favoriete klassiekers uit de jaren ‘80.

  We sluiten traditiegetrouw af met de Top 80. En die mag jij - alweer volgens de traditie - helemaal zelf samenstellen.

  Klik hieronder, snuister in onze keuzelijst, stem en zet jouw geliefde muziek uit de jaren 80 aan de top!

  KLIK HIER EN STEM!

  www.radio2.be


 • Radio Veronica herdenkt 50ste verjaardag !

  veronica192

  De datum 21 april 1960 staat met gouden letters in de geschiedenis van Radio Veronica geschreven. Dat is de dag dat vanaf de Borkum Riff de eerste uitzending de lucht in gaat, op 198 meter met aankondigingen van omroepster Ellen van Eck.

  De uitzendingen storen de luchtvaartband en Scheveningen Radio. Om die reden verhuist het radiostation enige dagen later naar de 192 meter. De rest is geschiedenis.  De Borkum Riff

  Het Radio Veronica van nu wil dit jubileum groots vieren. En wel op 21 april. Die dag organiseert de zender een marathonuitzending tussen 19.00 en 24.00 uur. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen die ooit voor Radio Veronica hebben gewerkt, meewerken aan dit speciale programma.

  Ook is er het plan om het illustere radioduo van weleer, Bart van Leeuwen en Erik de Zwart, bij elkaar te brengen. Beide heren waren als koppel op de radio te horen nog ver voordat Curry en van Inkel furore maakten.

  Radio Veronica is in Vlaanderen te ontvangen via de Astra-satelliet in het digitale pakket van Canal Digitaal. Je hebt geen abonnement of smartcard nodig (iedereen kan meeluisteren), omdat er ongecodeerd uitgezonden wordt. Ook abonnees van TV Vlaanderen hebben geen afstemproblemen. Tenslotte is er nog de webstream.

  bron: Radio Veronica (nl)

 • Hans Simoens zoekt radiostations !!!!!

  Ben je opzoek naar een nieuw dagelijks item op je radiostation of in je radioshow. De Jarige van de Dag is daarmee een geschikt item (bekende jarigen) ingesproken door Hans Simoens sinds 2006. Wekelijks en dagelijks kan je het item afhalen op de website en programeren in het radiosysteem. Het item is al te beluisteren bij Viva FM,FM Goud,... Stuur een mail als je het item gebruikt en op welk radiostation. info@hanssimoens.be de website www.hanssimoens.be. Vanaf enkele weken op Twitter en een groep op Facebook - De Jarige Van De Dag.

  19645_1358718051790_1346692714_1018650_2802322_nFoto: Hans Simoens

   

   

 • Q-music geluid geraden !

  Gisterenavond was het eindelijk zover. Het nieuwe geluid van Q-Music werd geraden. Het bleek uiteindelijk te gaan om het dichtklappen van de zijspiegel van een auto. Bernard De Rover uit Brugge was de gelukkige en mag vandaag liefst 55.700 euro ophalen in Vilvoorde.

  Naast het feit dat er opnieuw heel wat deelnemers waren, zijn er ook nogal mensen die kritiek hebben op de keuze van het geluid. Volgens sommige luisteraars is dit immers uitsluitend bij een bepaald merk auto's te horen. Er wordt dan ook vriendelijk, maar met enige aandrang gevraagd om bij een volgend geluid, te kiezen voor iets wat niet 'merkgebonden' is...

  Opvallend is ook het feit dat al na één dag iemand opperde dat het geluid wel eens het 'openklappen' van een autospiegel kon zijn. Verkeerd dus. En toen duurde het spel nog 42 dagen en 545 pogingen.

  Het Geluid' heeft met dit bedrag geen record gehaald al werd het sedert 26 januari gespeeld. Het record is nog steeds 80.800 euro. In 2007 herkende een luisteraar toen het geluid van een openschuivend laatje van de wasmachine.

 • Magic DD terug op Topradio-Haspengouw !

  Vanaf zondag 7 maart 2010 is Magic DD terug on air bij het jongerenstation Topradio-Haspengouw die vanuit Sint-Truiden hun programma's verzorgen vanaf een twee tal weken te beluisteren via stream. Magic DD is na enige tijd rust terug volledig in full force op jouw Topradio Haspengouw te beluisteren.
  Dit nog steeds in het programma Topbeats,maar niet meer op de Woensdagnamiddag maar op de Zondagnamiddag tussen 13 en 15 uur.

  www.topradiohaspengouw.be

  davy_tumb foto: Magic DD @ work

 • Radio Benelux zoekt ex medewerkers !

  benelux-30jaar21-300x177

  Voor een reünie op 10 april 2010 zijn ze op zoek naar ex-medewerkers van Radio Benelux uit Paal-Beringen. Je kan ze vinden in de groep: (ex)-Beneluxers bij Facebook Of stuur een mail naar hput@telenet.be

 • In de Kijker: Radio Benelux (Paal-Beringen) 30 jaar

  Paal-Beringen ligt op een tiental kilometer verwijderd van Hasselt. Het was de uitvalsbasis van Radio Benelux dat tegelijkertijd met Radio Noordzee de eerste uitzendingen verzorgde begin jaren 80 achteraan de FM-band. Vandaar dat Radio Benelux toe mag treden in het stukje Hasseltse radiogeschiedenis.Op paasdag 6 april 1980 startte Radio Benelux met de eerste officiële uitzending. De maanden ervoor werd door de buurjongens Jos Kenens en Johan Vanhees geëxperimenteerd met een eigen gebouwde radiozender. Jos en Johan waren geïnteresseerd in CB en techniek. Experimenteren met radiouitzendingen op de FM-band was dus een logisch gevolg.Als eerste DJ werd Walter Jacobs alias Tom Vandermeer aangesproken. Gewapend met een cassettespeler, een primitieve zender en een vishengel als antenne werden op de Klitsberg te Paal de eerste liedjes de ether ingestuurd. Radio Benelux was meteen een groot succes.Na het avontuur op de Klitsberg werd gezocht naar een ware studio. Eerst in het tuinhuisje bij Peter Vandebergh in de Kapelstraat, later in het kolenkot van Frans Kenens, de pa van Jos.Op de eerste verjaardag van de radio werd een feest georganiseerd. Dit werd in Het Klaverblad te Lummen. De zaal was uitverkocht.“Het succes was onvergetelijk”, herinnert Peter Vandebergh zich. “Ons verzoekplatenprogramma Postbus 30 bijvoorbeeld was een schot in de roos. Onze postbus in Beringen puilde dagelijks uit van de gele briefkaarten met verzoekjes, steunbetuigingen en liefdesverklaringen”, lacht Peter.

  bnloud

  Radio Benelux groeide al snel uit tot een volwaardig station met een volledige dagprogrammatie. Van in het begin werd de lat hoog gelegd bij de vrije radio. Er werd er gestreefd naar kwaliteit. De Paalse radio speelde ook een pioniersrol met een aantal spraakmakende programma’s. “Het roze uurtje”, een programma voor en door holebi’s was een primeur in België. Ook bracht Radio Benelux programma’s voor migranten gericht op de Italiaanse, Spaanse, Turkse en Poolse gemeenschap.
  In het programma “Laat ons een bloem” kregen de eerste milieupartijen zoals Bero in Beringen en Belt in Tessenderlo een forum. Er werd geageerd tegen de mercaptanen van Philips Petroleum die jarenlang stank produceerde om en rond Tessenderlo. De presentator noemde zichzelf Patrick voor het Groenewoud.

  studio
  Studio Radio Benelux (1981)

  Het kolenkot werd uiteindelijk te klein. Met gesponsorde materialen werd de garage van Frans Kenens ingepalmd en omgebouwd tot een echte radiostudio. Verschillende DJ’s en presenatoren werden aangetrokken om programma’s te maken. Vele jongens en meisjes hebben de eerste mediastappen gezet bij Radio Benelux. Het lijstje is lang. Zo presenteerde Annemie Peeters eerst op Radio Benelux vooraleer ze één van de coryfeeën werd van Radio 1. Haar broer Marnix is uitgegroeid tot een gerenommeerd journalist en werkt voor het Laatste Nieuws. Gert Gommé werd door zijn sportverslaggeving op Radio Benelux opgemerkt door de VRT en werkte lange tijd voor Radio 1. Later vertrok Gert naar TV Limburg en om dit moment is hij vooral gekend als tennisverslaggever bij Sporza. Hans Put was ook één van de medewerkers van het eerste uur en werkte mee aan het milieu- en natuurprogramma. Hij werkte freelance voor Concentra, Havana en Kanaal Z. Op dit moment (februari 2010) is hij verantwoordelijk voor het economisch programma Limburgatwork bij TV Limburg en verzorgt de redactie reizen voor Jet Magazine. Luc Moons begon zijn carrière bij concurrent Radio Actief uit Koersel maar kwam uiteindelijk bij Radio Benelux terecht. Hij werkte voor Concentra, RTL Nederland en is nu videojournalist en eindredacteur bij TV Limburg. Luc verwoordt het zo: “Radio Benelux was voor mij zonder meer het opstapje naar mijn huidige job. Hard gewerkt, met veel bezieling en vol overgave, bijna dag en nacht maar nooit met tegenzin. Ik heb er zoveel uren gepresenteerd en geïnterviewd. Ik heb er het vak geleerd en zonder Benelux werkte ik nu niet voor TV Limburg. Ik ben Radio Benelux dankbaar voor de kansen, de vriendschappen, de lol die we mochten beleven. En jong en onbezonnen als we waren moet ik ook Achiel Vanhees bedanken voor het geduld met die jonge welpen.”
  Cris Jansen begon zijn lange mediacarrière ook in het kolenkot van Frans Kenens en is nu actief bij mediabedrijf Concentrate. Gert Reynders is coördinator van de GoedNieuws katern van Het Belang van Limburg. Koen van Parijs groeide uit tot een echte mediaspecialist en is stafmedewerker bij Concentra Media. Hugo Foets werkt bij management- en boekingskantoor King en is manager van o.a. Dana Winner en Frans Bauer. Chantal Torbeyns begon als promomeisje en nieuwslezeres bij Radio Benelux en kreeg zo de smaak van het mediawereldje te pakken. Ze werkte voor de zenders TV Limburg en VTM. Zij is nu aan de slag bij productiehuis Havana in Hasselt. Verschillende andere medewerkers zijn nu nog actief als radiopresentator, voice-over of DJ bij Radio Benelux of andere stations.

  tom

  Toen de vrije radio’s werden gelegaliseerd werd Benelux een officiële lokale radio. Dat had zijn gevolgen. Het zendbereik werd beperkt tot een goede 8km. Amper genoeg om de agglomeratie Beringen volledig te dekken. Storingen van Waalse, Duitse of andere lokale zenders bezorgden Radio Benelux kopzorgen maar taai als ze waren, bleven zij vechten voor hun station.

  Ook in de jaren 80 was Radio Benelux ontzettend populair. Roadshows, bals, allerlei evenementen en een volwaardige programmering zorgden voor een solide basis. Radio Benelux was betrokken bij alle grote evenementen in de regio. Spraakmakende debatprogramma’s bleven de aandacht trekken. Zo presenteerde Mike Morris vele jaren lang het praatprogramma Galgestraat 8. Ook Gert Gommé en Luc Moons zetten Radio Benelux op de journalistieke kaart met Galgestraat 8. Zo haalde het KS-Debat (KS = Kempense Steenkoolmijnen) in 1987 het nationaal nieuws. Een grote verkiezingsshow in 1988 in OC De Buiting lokte zowel kijkers als luisteraars. De sportredactie van Radio Benelux groeide uit tot een goot team van enthousiaste medewerkers. Eén van de gekende namen was Gilbert Vanutte, nu nog altijd een eminentie op het gebied van rally- en autosport en werkzaam bij Sporza Radio en Rallyworld.

  4delste
  Rod De Nijs, Chantal Torbeyns en Hans Put (1988)

  De officiële CIM luistercijfers waren toen goed. In 1985 was Radio Benelux één van de grootste lokale stations in België. De grote uitgevers en reclamemakers lieten toen hun oog laten vallen op de lokale radio’s die een heleboel reclamegeld binnenhaalden. Zo werd binnen de groep Concentra COBRA opgericht om de reclamebelangen van verschillende Limburgse lokale radio’s te behartigen. COBRA zorgde ook voor een volwaardig radionieuws.

  Radio Benelux blies tien kaarsjes uit met een groot concert van Clouseau in de sporthal van Beverlo. In die periode schafte de radio zich vier opvallende bedrijfswagens en een promobus aan. Radio Benelux was toen u op zijn hoogtepunt maar stond ook op een keerpunt. Ondertussen werd de concurrentie nog aangescherpt. Radio Donna zag het levenslicht en was een doorn in het oog voor de meeste lokale radio’s.

  In de jaren negentig kregen de lokale radio’s het steeds moeilijker. Medewerkers werden weggetrokken door commerciële tv-stations zoals VTM en VT4. Ook bij de regionale TV-stations kon men goede krachten wel gebruiken. Zo waren de pioniers van TV Limburg hoofdzakelijk afkomstig van lokale radio’s. Cris Jansen stond mee aan de wieg van TV Limburg als journalist. Chantal Torbeyns was er een tijdje nieuwsanker. Later volgden Gert Gommé, Luc Moons, Carine Helsen en Hans Put.

  3delste
  Achiel Vanhees, Dana Winner, Joppe Steengoed en Luc Moons (1993)

  Vele lokale radio’s hielden het in die periode voor bekeken en sloten aan bij een netwerk. In die woelige periode wist Radio Benelux zich echter overeind te houden. COBRA hield op te bestaan en voor de reclamewerving moest voortaan zelf gezorgd worden. Het grote succes van de eerste tien jaar was voorbij. De naam en faam van Radio Benelux echter was groot genoeg om steeds nieuwe en bekwame mensen aan te trekken. Dikwijls kwamen zij van andere lokale radio’s die gestopt waren of die zich aansloten bij ketens. Radio Benelux bleef de luisteraar boeien en bleef in de kijker door evenementen en happenings te organiseren met een rondtrekkende show en een mobiele studio.

  benelux 30jaar2

  Ondanks de financiële moeilijkheden, hoge SABAM kosten en nieuwe belastingen zoals de billijke vergoeding bleef Radio Benelux ook in de 21st eeuw overeind dankzij de inzet van een groep enthousiaste groep vrijwilligers. Ondertussen waait er bij de omroep een nieuwe wind dankzij een aantal jonge medewerkers gesteund door een aantal oude rotten. De tweede generatie treedt nu in de voetsporen van hun vaders. Martijn is de zoon van Johan Reymen en heeft de radiomicrobe geërfd. “Benelux is voor mij de plek om ervaring op te doen in de media, niet alleen op vlak van radio maken, maar alles wat er bijkomt, vooral dan op technisch vlak. Radio Benelux is een hobby maar het stelt me in staat om toch wel op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in de muziekwereld”, getuigt Martijn.

  2delste
  Huisbaas Frans Kenens, Voorziiter Achiel Vanhees en Kamiel (2010)

  Zo is Radio Benelux nu prominent aanwezig bij het Moulin Rock Festival in Tessenderlo en bij Putrock in Paal. Ook het succes van de wekelijkse Durangosessies doet het hart van iedere radiomaker sneller kloppen. Iedere dinsdagavond presenteert Durango twee live-bands in de studio. Opnieuw is Radio Benelux een pionier om jong talent een kans te geven. En met dit jeugdig enthousiasme kan Radio Benelux met een gerust hart uitkijken naar de volgende dertig jaar.

  lste
  Durango (2010)

 • TOP 100 van 80 bij VRW !

  dyn001_original_482_455_pjpeg_2598557_c231030dcc41fac4db024dddb99fbcb1

  Na het succes van vorig jaar brengen ze ook dit jaar een editie van de "Top 100 van 80" bij radio VRW. De lijst wordt samengesteld door jullie. Surf naar http://smaakvan80.skynetblogs.be/ en breng je stem uit met het stemformulier.

  • Je mag slechts 1 keer deelnemen.
  • Dezelfde artiest of groep mag slechts 1 keer voorkomen in jouw Top 10.
  • Top 10 moet binnen zijn voor 10 april.

  Iedereen die deelneemt maakt kans op een multimediacheque van 25 EURO. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitzending op 1 mei 2010.

   

  bron: Johan Mommen

 • 700 ste aflevering van Etalage bij VRD Radio !

  Erno Sourbron presenteerde onlangs zijn zevenhonderdste aflevering van Etalage in SD bowling Diepenbeek. Tijdens deze show werden verdienstelijke Diepenbekenaren bedacht met een vrd award. Sportman van het jaar werd Marc Claesen en politicus van het jaar Lode Vereeck. De koninklijke harmonie de Stroobanders was de vereniging van het jaar en Armand Mesotten de Diepenbekenaar van het jaar.

  Drie Diepenbeekse dichters lazen tijdens de show voor uit hun eigen werk en de Stroobanders en het koor van Rooierheide brachten een hoogstaand optreden. Kimberly Jacobs bewees waarom zij wereldkampioene line en country dance werd en zangeres Shi bracht een overtuigende prestatie. Armand Mesotten en de gastheer zelf zorgden voor de nodige humor.

  Het werd uiteindelijk een geslaagde show die de talrijke aanwezigen heel erg apprecieerden. Erno kreeg van radio VRD bovendien een grote taart die achteraf broederlijk werd opgegeten…

  Meer foto´s op www.radiovrd.be

  700ste-etalage-bulkt-van-de-vrd-awards_5_460x0