• Limbolink !

  Limbolink.be vormt samen met FM Goud, en nog enkele andere Limburgse lokale radio's, de grootste muzikale familie van Limburg. Iedere maand wordt er door een jury van muziekkenners een “artiest van de maand” gekozen. Deze artiest krijgt niet alleen de nodige aandacht op www.limbolink.be, maar wordt ook op FM Goud in de spotlight geplaatst. Luister mee naar Limbolink Radio. Iedere laatste vrijdag van de maand tussen 9 en 10 ’s avonds. Jouw bronsgroene radio en www.limbolink.be. Wij hebben een muzikaal hart voor Limburg!

  Volgende Lokale Radio's werken mee aan Limbolink: Familyradio/Fm Goud & Radio Benelux Beringen,...
  Picture

   

 • ClubFM @ Facebook !

  Ook bij ClubFM heeft Facebook, ondank verwoede pogingen van enkele medewerkers om het tegen te houden, z'n intrede gedaan.  Nu we dan toch "Facebookers" zijn, willen we natuurlijk zoveel mogelijk ClubFM-fans op onze pagina.  Ons toevoegen via DEZE LINK is dus de boodschap.  Je verneemt er als eerste wat er gebeurd bij ClubFM en af en toe kan je er ook in de prijzen vallen !

  www.clubfm.be

  freqhasselt

   

   

 • Eurosongfestival-special @ LRM !

  dyn001_original_100_70_gif_2614491_995d7b8a6cab8e0981605d9b8c642589

  Op 29 mei staat de wereld weer even stil bij het Eurosongfestival. Ook bij LRM gaan we hier aandacht aan besteden. Pieter Gelissen neemt je mee naar bekende en minder bekende eurosongnummers en heeft daarbij de keuze uit 1100 nummers gedurende 55 jaar Eurosong. En natuurlijk heeft hij ook de nodige informatie over elk nummer. Het wordt dus herinneringen ophalen op die zaterdagmiddag 29 mei, tijdens "Pieter FM" tussen 12 en 14 uur!

  bron: www.lokaleradiomaaseik.be
 • Radio Scorpio (Leuven) zoekt !

  Radio Scorpio (Leuven) start in oktober een kersvers radioseizoen. Om de programmering verder in goede banen te leiden, zoeken de verantwoordelijken naar kandidaat-medewerkers. Geïnteresseerden kunnen een summiere voorstelling en een korte motivatie mailen naar programmatieraad@radioscorpio.be . Suggesties blijven uiteraard welkom. Tevens zoekt men presentatoren voor een cultuurprogramma, een strip- en/of boekenprogramma, een kinderprogramma en een studentenprogramma op woensdag.

  www.radioscorpio.be

  logo_rechts

   

   

 • Familyradio Noord-Limburg pakt uit met super actie !F

  FamilyRadio Noord-Limburg pakt uit met een super actie!

  Ben je zelf zaakvoerder van een handels- of horecazaak? Of ken je één of meerdere zaakvoerders? Spits dan nu goed de oren! Zet de radio in je zaak op fm 107.7 en… laat ‘m staan op jouw FamilyRadio. Met wat geluk word je door één van onze medewerkers gespot en… win je een gratis reclamecampagne!

  Je hoort het goed. Een gratis reclamespot 5x per dag op de best beluisterde lokale radio van de provincie! Helemaal gratis, een vol jaar lang! Een half jaar lang maken we iedere maand één Noord-Limburgse zaakvoerder gelukkig. Het enige wat je moet doen, is de radio in je zaak afstemmen op fm 107.7. Kies, net als 54.470 Noord-Limburgers, voor FamilyRadio, want bij ons ben je thuis!

  Vanaf 1 juni te beluisteren FM Goud/Family Radio Noord Limburg !

  www.fmgoud.be

  6372286

  bron: FM Goud/FamilyRadio Noord Limburg

   

 • Michel Follet en Lisa ... presenteren Top 60 Eurosong @ Joe Fm !

  De 60 beste platen uit de geschiedenis van het songfestival en dat op de dag van het eigenlijke songfestival. Dat is de EUROVISIE TOP 60 op JOE.

  Toto Cotugno, Cliff Richard, Nicole, Dana International, Sandie Shaw, Teach In en ga zo maar door, het beste van het eurovisiesongfestival van vroeger tot nu.

  Voor zo'n unieke editie, moet je natuurlijk ook een uniek team samenstellen. Daarom plaatst JOE MICHEL FOLLET opnieuw achter de microfoon, in het leuke gezelschap van niemand minder dan LISA DEL JOE!

  Stuur jouw favoriete Eurosongnummer door via info@JOE.be

  De EUROVISIE TOP 60, zaterdag 29 mei vanaf 15u op JOE!

  Tijdens de EUROVISIE TOP 60 maak je bovendien kans op de dubbel cd "De grootste Belgische songfestivalklassiekers"!

  www.magicproductions.be

 • Sixpack @ Vivafm !

  Het programma Sixpack is wekelijks
  met de heetste items te
  beluisteren via VIVA FM
  vrijdagmiddag van 16 - 18u
  met DJ Johnny Geurts.

  SIXP

  www.vivafm.be

  www.vivafmlanaken.be

  Meer info over de radioshow:

  http://sixpack-radio.blogspot.com

 • Musicvibes @ Topradio Haspengouw !

  dyn001_original_100_70_gif_2614491_123072d75f9ba44aafd7bfb8169c1a0e

  Het schooljaar loopt weer op zijn einde, dat wil zeggen dat Laurens een aantal weken in juni niet op Topradio presenteert, omwille van de examenperiode. Tijdens die woensdagavonden zal er non-stop dancemuziek te horen zijn op jouw partystation. Vanaf woensdag 23 juni vliegt hij er terug samen met jullie de vakantie in !

  Musicvibes
  Elke woensdagavond van 20-22 u op Top !

  bron: www.topradiohaspengouw.be

   

 • Smaak Van 80 krijgt meer uitzenduren !

  n135592710533_6305

  Na 16 jaar komt er een uitbreiding van het radioprogramma de Smaak van 80. Voortaan 3 keer per week, op dinsdag, donderdag en de vertrouwelijke zatedag van 18 tot 19 uur bij radio VRW. http://www.radiovrw.be/

  http://smaakvan80.skynetblogs.be

  Bron: Johan Mommen

 • Radio VRW Live vanuit...........

  dyn001_original_258_239_pjpeg__126b5cd1051c5589fc111b0bc991edd6

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren The Patton Drivers hun Pinkstertreffen in het basiskamp te Ulbeek (Wellen). Radio VRW is de vaste mediapartner en zal dit event ook dit jaar op gepaste wijze opluisteren.

  Zondag 23 mei kan je onze jocks live aan het werk zien.

  12u00-14u00: John Jones

  14u00-16u00: Rudi Goossens

  16u00-17u00: Johnny S

  Interviews, animatie en een uitgebalanceerde muziekkeuze, daar staat Radio VRW voor.

  www.radiovrw.be

  bron:Radio VRW Wellen

 • Planet Rock Radio geeft CD weg van Francis Rossi !

  Als boegbeeld van de eeuwige rockers van Status Quo is Francis Rossi geen onbekende bij de liefhebbers van het genre. Na anderhalf decennium pakt de gitarist/zanger nog eens uit met een solo-CD en jawel "One step at the Time" mag er wezen. Planet Rock wist de hand te leggen op liefst tien exemplaren van deze CD! Stuur dus als de gesmeerde bliksem een mailtje met je naam en adres naar info@planetrock.be.

  Laat in je mailtje ook weten wat je favoriete Status Quo klassieker is, want op vrijdag 4 juni tussen 18u-19u presenteert Michel Vanderfeesten de tien beste van Status Quo volgens de Planet Rockluisteraars!

  www.planetrock.be

 • C-Dance !

  De terugkeer van C-DANCE, Wat voor velen als 1 aprilgrap werd gezien, kan inmiddels als een serieus bedoelde radiozender worden beschouwd.

  Niet alleen is C-DANCE terug in de ether, Ook op www.c-dance.com is inmiddels een tijdelijke website verrezen. Er is bewust gekozen voor een tijdelijke website om toch een herkenbare noot te zetten in het Vlaamse radiolandschap en interactie te voeren met de luisteraars.

  Dit alles is in afwachting van de geheel nieuwe huisstijl van C-DANCE die naar alle waarschijnlijkheid medio september gelanceerd zal worden samen met de definitieve website. Vandaag de dag maakt internet een steeds groter deel uit van de samenleving en ook als radiostation kun je daar niet omheen. Het nieuwe C-DANCE zal gebaseerd zijn op die gedachtegang.

  Zoals eerder vermeld zal C-DANCE pas echt van start gaan in september. Het nieuwe logo is slechts een voorproefje van wat je van C-DANCE mag verwachten!

  images

   

 • FamilyRadio heeft probleem met Dos Cervezaz single !

  ‘Dos Cervezas’, de single waarmee Tom Waes probeert om zich te plaatsen voor een schlagerfestival in Nederland, is één van de uitdagingen die hij aangaat in het VRT-programma ‘Tomsterom’. Leuk denk je dan en dat is het ook, maar toch is er in radioland lichte controverse ontstaan.

  Radio en muziek, het zijn twee handen op één buik. Met andere woorden, een flinke hit is meestal het gevolg van het veelvuldig draaien van een song op de radio. Tom Waes moet daarom hopen en rekenen op de steun uit radioland om van ‘Dos Cervezas’ een succes te maken.

  Bij de publieke omroep kan dat niet echt een probleem zijn, want uiteindelijk is ‘Tomtesterom’ een tv-programma uit eigen huis. Mogelijk is het genre niet of nauwelijks geschikt voor StuBru en Radio 1 en zal het er niet in de programmering worden opgenomen. Al worden ‘ten behoeve van deze of gene actie’ al eens grenzen verlegd…

  ‘Dos Cervazas’ zou dus ook op de steun moeten kunnen rekenen van andere zenders om te scoren. We zien het niet snel gebeuren dat dit bij Q-music en/of JOE fm zal gebeuren (beiden zijn in handen van de VMMa), misschien wel bij de vele niet nationale radiostations. Het lijkt logisch, maar niet iedereen wil meestappen in dit verhaal.

  FamilyRadio Vlaanderen liet al heel snel weten dat ze het een ‘bedenkelijke’ eer vonden om ‘Dos Cervazas’ te ‘mogen’ draaien. Het ligt hen vooral zwaar op de maag dat de exclusieve voorstelling van de single gisterenochtend gebeurde bij VRT, zowat tegelijk op al hun radiozenders, in het bijzijn van de pers.

  Waarop Adriaan Van Landschoot, tegenwoordig bestuurslid van Sabam liet weten dat FamiliyRadio gelijk heeft. “Jullie hadden de promotie tezelfdertijd en met gelijke kansen voor iedereen moeten starten. Tweede keus is nooit leuk”, liet hij onze redactie weten. Waarna de bal in het kamp van Annemie Arnauts van LG Music lag, zij brengen ‘Dos Cervazas’ op de markt.

  “Ik snap uw bedenking, maar de schlager is nu eenmaal een productie van Eén, in samenwerking met productiehuis de Mensen (lees: de geldschieters). Daarom moest de primeur bij de VRT plaatsvinden. Ik bekijk het enkel als een springplank naar de andere zenders, die uiteindelijk 'Dos cervezas' kunnen grootmaken. Alle respect naar hen!”

  De single zelf kun je nog steeds bij RadioVisie downloaden als je HIER klikt. Het nummer is te koop in alle filialen van Free Record Shop en uitzonderlijk ook in alle FNAC-winkels. Downloaden via iTunes is eveneens mogelijk.

   

 • Radio Veronica Story @ Radio 2 met Guy & Peter !

  veronica192

  Maandag is Veronica 50 jaar jong. Op 17 mei 1960 begon Radio Veronica zijn uitzendingen op 192m middengolf. Maandag geeft Peter Verhulst tekst en uitleg bij de belangrijkste feiten van deze zeezender.

   

  De muziek die we dan draaien, zijn belangrijke Alarmschijven uit de jaren '60, '70 en '80.

  Nog in de Topcollectie vertellen DJ's van Veronica wat we van de eerste 20 jaar moeten onthouden. De opnames van de programma's, het leven aan boord van de schepen, de hitlijsten, de tijdsgeest...

  Guy De Pré vertelt in Depreselectie over het begin en het einde van Veronica. Hij brengt ook het verhaal van de stranding van het schip Norderney in 1973 en de massademonstratie in Den Haag voor het behoud van Veronica.

  Peter De Groot is ooit DJ geweest bij Radio Caroline. De schepen van de zeezenders zijn voor hem geen geheim. De Norderney, De Mebo II en De Mi Amigo zijn de boten waarvan Peter De Groot de leuke details kent. Maandag ook in de Topcollectie!

  Win elk uur een CD/DVD-box

  Wie maandag aandachtig luistert, kan elk uur de CD/DVD-box 'A tribute to the piratestations' winnen. Deze bevat 7 cd's met klassiekers uit de gouden jaren van de zeezenders én een DVD van de film 'The Boat That Rocked'.

  21topc_cdboxtributepirateradiostations

   

   

 • TopradioHaspengouw op volle kracht !

  Een verlengd weekend betekent : minder werk, meer fun !
  Zo denken ze er ook over bij TopradioHaspengouw ! Een maximum aan heerlijke muziek en méér radio ! Dit zijn onze lokale programma's voor de komende dagen:

  Donderdag 13 mei:

  20u - 22u - Mixsessions - Top in de mix

  Vrijdag 14 mei:

  20u - 22u - Fullspeed met Tim & Joris

  Zaterdag 15 mei:

  19u - 20u - Topweekend met Tim
  20u - 22u - Topweekend met Laurens
  22u - 23u - Mixsession met Dj Lime
  23u - 00u - Mixsession met Dj Yoram

  Zondag 16 mei:

  00u - 01u - Mixwaves
  01u - 05u - Weekend Club
  12u - 13u - Topweekend met Tim
  13u - 15u - Topbeats met Magic DD & Evi
  19u - 21u - Playhouse met Dj Krizz

  Jouw verlengd weekend op Topradio ! Dubbel feest op FM !

    

  www.topradiohaspengouw.be

 • Playlist Dancefever @ Radio VRW !

  playlist voor 15 mei

  Hey vrienden van Dancefever, hier is weer een leuk lijstje met classic dancetracks uit '70,'80, '90 voor een vrolijk dansbaar begin van jouw zaterdagavond. Een filmpje, een discotheek, een gezellig kroegje of gewoon lekker thuis met een DVD-tje, wat je na 19 uur ook doet, wij zorgen voor een swingend begin.
  Robin S - Luv 4 luv
  Dan Hartman - Relight my fire
  Spiller - Groovejet
  Shalamar - I can make you feel good
  Shapeshifters - Back to basics
  Dr Alban - It's my life
  Lakeside - Fantastic voyage
  Whistle - Just buggin
  Beckie Bell - Steppin' out tonight
  Lili & Susie - Candy love
  BB & Q Band - On the beat
  Captain Hollywood Project - Flying high
  Cheryl Lynn - Got to be real
  Kris Kross - Jump
  Was (not was) - Walk the dinosaur

  Suggesties voor classic dancetracks zijn altijd welkom
  Luister via http://www.facebook.com/l/c66ba;www.radiovrw.be of gewoon 104.9 FM in en rond Wellen
  bron: Johan Mommen

 • Nieuwe Programma's bij Radio VRW !

  RadioVRWEen van de weinige onafhankelijke zelfstandige lokale radio's in Limburg is zeker Radio VRW (regio Haspengouw: Wellen,Borgloon,Kortessem,Alken,Heers,... De vrije radio viert in het najaar zijn 30ste verjaardag. Dit zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Sinds het vertrek van programmaleider Kris Vanrusselt een dik jaar geleden zijn de medewerkers niet stil blijven zitten. Het concept van ingestuurde programma's werd fors verminderd en er werd plaatsgemaakt voor meer ingesproken programma's door eigen medewerkers. Programma's als De Mega 40 (Ad Vlaminck),Studio 45 (Lex De Groot),Popcorncity (Jan Vandeyck),De Jaren 80 (Jan Vandeyck),De Grote Nummer 1 Show (Segé Hadermann),Ron De Wit,Ron De Volder,... hun samenwerking werd opgezegt.Eigen producties zagen het levenslicht als de Verrassend Nederlands (Pat,Johnny S),De Eerste Show (Gwen Vangeel),Rudy Aan Tafel (Rudy G), ...

  Nieuwe medewerkers werden aangetrokken zoals Johnny S,Bart Mottard , Patrick & Ditty zijn terug van de partij.

  Zondag tussen 14 & 16h Bart Mottard(Arcan) met het programma Straffe Toeren.

  Maandag tussen 20 & 22h Patrick & Ditty (GoldenFlash,VRW) met het verzoekjesprogramma.

  www.radiovrw.be

 • Bert van der Laan @ Radio Extra Gold !

  Radio Extra Gold heeft er sedert kort een Nederlands broertje bij in de vorm van een webstation. Hoe dat gebeurde, kon je de afgelopen weken uitvoerig lezen in deze mediakrant. Op internet is zopas een leuk filmpje opgedoken waarbij beide 'zenders' met elkaar een flinke babbel opzetten. Frans Vandermeulen praat vanuit Vlaanderen met Bert van der Laan die hetzelfde vanuit Nederland doet. Leuk is ook de ietwat 'gedwongen' bijdrage van de 'Zeerover'. En wie dat is en vooral wat hij er doet, bekijk en beluister je het beste zelf als je het filmpje bekijkt !

  bron:Radiovisie


   

 • JOE FM Top 600 van 60 !

  Van maandag 10 tot woensdag 12 mei keerde JOE fm een paar decennia terug in de tijd met de 60's Top 600, een lijst met de grootste hits uit de jaren ’60. De JOE-luisteraars konden online de lijst samenstellen en ze deden dat met verve.

  De aloude vete tussen de Beatles en de Stones werd deze keer overduidelijk gewonnen door de groep uit Liverpool. Maar liefst 27 noteringen voor de Beatles, tegenover 15 voor de Stones. Elvis stond 11 keer in de lijst, Diana Ross & The Supremes doken 8 keer op.

  Hoogst genoteerde Belg werd Jacques Brel op plaats 28 met ‘Ne Me Quitte Pas’. Hij stond daarmee net iets hoger dan ‘Seven Horses In The Sky’ van de Pebbles.

  DE TOP 10

  01. Beatles - Hey Jude
  02. Rolling Stones - I can't get no satisfaction
  03. Elvis Presley - Are you lonesome tonight?
  04. Righteous Brothers - Unchainend Melody
  05. Roy Orbison - Woman 
  06. Simon & Garfunkel - The sound of silence 
  07. Shocking Blue - Venus 
  08. Beatles - Yesterday 
  09. Moody Blues - Nights in white satin 
  10. Doors - Light my fire 

  De volledige lijst kan je HIER raadplegen (pdf).

 • Dag van de jaren 60 & Stevie Wonder @ Radio 2

  Stevie Wonder werd op 13 mei 1950 geboren en wordt dit jaar dus zestig. Dat laat Radio 2 niet onopgemerkt voorbij gaan en draait daarom, op 13 mei van 10.00 tot 18.00 uur, elk uur een hit van deze Amerikaanse zanger/entertainer...

  Dat gebeurt ter gelegenheid van de 'Dag van de jaren 60', die al om 10.00 uur wordt afgetrapt en pas acht uur later eindigt. Stevie Wonder is daarbij de bekende 'fil rouge'. Elk uur kan de Radio 2-luisteraar deelnemen aan de ‘Grote Stevie Wonderquiz’ met... vragen over Stevie Wonder. Volgens Radio 2 gaat het om een quiz waaraan iedereen kan deelnemen, ook de niet- Stevie Wonder-expert.

   

  Guy De Pre en Peter Verhulst presenteren diezelfde dag ook de Top 60 van de jaren 60 (13.00-18.00 uur), de zestig populairste klassiekers van de Radio 2-luisteraar. Staat ook dit jaar Adamo met zijn nummer ‘Inch Allah’ weer op nummer één? Iets voor 18.00 uur hoort u het bij de publieke familiezender.

  U kan overigens nog steeds stemmen voor de deze Top 60. HIER klikken.

 • Wie kent er nog de Gouden Frequentie ?

   

  Midden jaren 90 was de Gouden Frequentie te ontvangen via vier frequenties in Zuid-Limburg (o.a. die van Radio Tongeren en Radio Hoeselt). Vanaf vandaag (24 april 2010) kan je de zender opnieuw beluisteren, maar dan via het internet.

  Ervaren radiomensen

  Initiatiefnemers van dit project zijn Peter De Groot en Rob Van Daele. Deze laatste presenteerde destijds op De Gouden Frequentie elke werkdag ‘De Ochtend’ en op zaterdagmiddag ‘De Gouden Hitparade’. Later ging hij aan de slag bij FM Limburg en Radio Contact.

  Peter De Groot begon zijn radiocarrière bij Topradio Hasselt en presenteerde ook een hele tijd de 'Hit 40' bij Hit FM.

  De Gouden Frequentie komt terug met een licht gewijzigd format. Het brengt de beste hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Ook is er plaats voor de betere Nederlandstalige muziek.

  Vanaf 1 mei is ook “De Gouden Hitparade” opnieuw van de partij.

  De Gouden Frequentie kan je beluisteren via www.hitjock-muzieksite.be

  Al Het Goud, Waar Jij Van Houdt' kan je beluisteren via het Radionomy-platform.

  Klik hier door naar de Windows Media Player.

  De Gouden Frequentie :

  Musicmanager : Peter De Groot

  Coordinatie : Rob Van Daele

  De Gouden Frequentie : 'Al Het Goud, Waar Jij Van Houdt'!

  Powered By :

 • Viva FM Special met Elvis Presley !

  Zijn grootste hits hoor je volgende zondag bij VIVA

  Zondag 16 mei van 11.00  tot 12.00u na Popcorncity

   0000ELVISPRESLEY (300 x 266)

  In 1955 tekende Elvis een contract met manager Colonel Tom Parker. In werkelijkheid was dit de Nederlander Dries van Kuijk (1909-1997). Deze geheimzinnige ‘man achter de schermen’ nam Elvis onder zijn hoede en bracht hem onder bij het grote RCA-label. Toen begon het succes pas echt met een lange serie hits. Wereldwijd werden er miljoenen van zijn singles en albums verkocht. Tom Parker had in het contract bedongen een kwart van Elvis’ inkomsten te mogen incasseren. Hij werd er schatrijk door. Elvis zelf kocht in 1957 het Graceland-landgoed in Memphis, waarop een

  landhuis met meer dan twintig kamers stond.

  Meer info over Viva Fm : www.vivafm.be


 • De Smaak Van 80 @ Radio VRW Playlist !

  Jawel, na de Top 100 van vorige week is Johan Mommen  er weer met een nieuwe editie van De Smaak van 80 en dit is de playlist van 8 mei 18-19h
  Huey Lewis & the News - The power of love
  Matt Bianco - Yeh yeh
  Alison Moyet - All cried out
  Toontje Lager - Stiekum gedanst
  Stranglers - Skin deep
  Eric Clapton & Tina Turner - Tearing us apart
  David Bowie - Let's dance
  Bow Wow Wow - Do you wanna hold me
  Paul Hardcastle - Nineteen
  Pat Benetar - We belong
  Butler Jonathan & Turner, Ruby - If you're ready (come go with me)
  OMD - Talking loud and clear
  Blow Monkeys - Digging your scene
  Fra Lippo Lippi - Shouldn't have to be like that
  Culture Club - The war song
  Princess - After the love has gone
  Luisteren kan via http://www.radiovrw.be en meer via http://smaakvan80.skynetblogs.be/

  Verzoeknummers zijn trouwens altijd welkom voor de komende weken.

  bron: smaakvan80.skynetblogs.be

 • FM Goud is vanaf 1 juni FamilyRadio !

  Vanaf 1 juni stapt de Noord-Limburgse lokale radio FM Goud in het samenwerkingsverband “FamilyRadio”. Dat kon u eerder al lezen in deze mediakrant. FM Goud is daarmee het tiende station in Vlaanderen om toe te treden. Tijd voor tekst en uitleg van FM Goud-programmaleider Michel Vanderfeesten.

  "Voor alle duidelijkheid; het gaat hier om een samenwerking, niet om een overname. Zelf ben ik zes jaar lang intensief bezig geweest met nagenoeg alle aspecten van het runnen van een radiostation. Programma’s presenteren, programma’s klaarzetten, medewerkers opleiden, mails beantwoorden, acties uitdenken, de PR onderhouden, reclamewerving, de boekhouding, de BTW-aangifte en noem maar op."

  "Ik was iedere dag, na mijn dagtaak in het onderwijs, nog minstens drie uur voor FM Goud in de weer. Na zes jaar, en sinds de geboorte van mijn dochtertje, wil ik wat gas terugnemen. Na lang wikken wegen hebben we met de raad van bestuur de knoop doorgehakt en gekozen om in een samenwerkingsverband te stappen." Vele handen maken immers licht werk en het werk kan nu beter verdeeld worden."

  "De keuze viel op FamilyRadio als partner omdat wij op alle vlakken op dezelfde lijn zitten. Muzikaal is er dus al zeker geen stijlbreuk te verwachten. FamilyRadio levert enkele gepresenteerde programma’s aan, maar wij hebben daarnaast nog alle vrijheid om eigen programma’s te brengen. Het volledige radioteam blijft dus aan de slag. De lokale eigenheid blijven wij voor de volle 100% behouden. Dat was voor ons trouwens een voorwaarde om in een samenwerking te stappen.”

  Vanaf 1 juni gaat ook de vernieuwde website online. Voor het eerst wordt gekozen voor het blauw van FamilyRadio en dus niet langer voor het rood van FM Goud.

 • Radio Bingo bestaat 28 jaar !

  Radio Bingo uit het West-Vlaamse provinciestadje Roeselare bestaat 28 jaar. Het station was voor het eerst te horen in 1982. Tegenwoordig wordt er uitgezonden op 107.2 MHz. De meimaand is dé feestmaand voor Bingo.

  Terwijl alle lokale initiatieven één voor één verdwenen de afgelopen decennia, bleef Bingo als enig onafhankelijk Roeselaars radiostation stand houden. Meer zelfs, deze lokale blijft het goed doen.

  En dit succes wordt gevierd. Aanstaande zaterdag 8 mei is Bingo te horen met een vernieuwd jinglepakket, tegelijk start ook een grote verjaardagswedstrijd. Er zijn vakantieverblijven aan de Belgische kust en de Ardennen te winnen.

  Vanaf zondag 9 mei blikt Radio Bingo ook terug naar de beginjaren. Presentator Bert van der Laan neemt de luisteraars vanaf 12.00 uur mee naar het ontstaan van dit project in de speciale reeks "Radio Bingo terug in de tijd".

 • Nieuwslezer wijgert weerbericht voor te lezen op Radio 1 !

  Radio 1-nieuwslezer Lucas Vanclooster sloot woensdagavond (20u) zijn bulletin op een wel erg opmerkelijke manier af. Hij weigerde het weerbericht voor te lezen.

  "En het weer is niet zoals het zou moeten zijn in de maand mei", floepte hij er uit.

  Volgens Vanclooster heeft niemand interesse in het weer. Hij leest het weerbericht dan ook niet graag voor.

  Bij de VRT zijn ze niet tevreden over de stunt van Vanclooster. De mensen zouden recht hebben op een juiste berichtgeving over het weer.

  Beluister het fragment op de website van Studio Brussel.

  742378134

 • Textradio Zomer met BV's !

  Textradio210

  Het vijfde seizoen van Textradio Zomer met BV's komt eraan en start op maandag 28 juni. Opnieuw zullen heel wat artiesten van bij ons er hun opwachting maken...

  Ruim tweehonderd Vlamingen en Nederlanders uit showbizzland werden al ontvangen in de studio's van Textradio. Onder hen: 2 Fabiola, Laura Lynn, Christoff, Lindsay, Gebroeders Ko, Tom Helsen, Jo Vally, Jessy, Garry Hagger, Dj Kicken, Frank Dingenen, Davy Gilles, Gunther Levi, Get Ready en Nonkel Jef…

  Ook komende zomer worden tien edities van Textradio voorzien. Naast de bekende ‘koppen’, zal er ook ruimte zijn voor minder bekende artiesten van bij ons. En wat niet meer kan bij vtm, lukt wel bij Textadio, "Tien Om Te Zien" is weer terug.

  Tomtjen zal herinneringen uit het succesvolle "Tien Om Te Zien" oprakelen met verrassende studiogasten in het programma “Tom om te zien”. Luisteraars die zelf iets willen vertellen over het tv-programma en/of Vlaamse artiesten (van toen), kunnen contact opnemen met Textradio via info@textradio.be 

  Textradio is enkel via webstream te beluisteren.

  www.textradio.be

   

 • Verrassend Nederlands !

  dyn010_original_638_450_pjpeg_2677537_18fbcaa58f2b8aae691df4ac2b3318ac

  De mooiste nederlandstalige hits aller tijden iedere zondag (tussen 16u en 17u) net voor de sportshow met Pat en Jonny. Als u verzoeken heeft voor dit programma laat iets weten via mail verrassendnederlands@live.be of stuur een smsje naar 0479/596972 (geen telefoontjes).

  Vanaf nu is er de artiest van de maand. Voor de maand mei is dat Will Tura.

  09/05/2010 Mooi ’t leven is mooi

  16/05/2010 Aan mijn darling

  23/05/2010 Eenzaam zonder jou

  30/05/2010 Draai dan …. (012743666)

   

  will2

 • O&R Magic Show in 3D !

  Sven en Kürt doen een experiment! Ze gaan goochelen in 3D in de ‘The O&R Magic Show’!

  Ze hebben de allereerste 3D-spot gemaakt die je kan bekijken op een gewoon televisietoestel.

  Normaal gezien kan je 3D-spots of -films alleen bekijken in de bioscoop of op 3D-televisietoestellen, maar daar brengen Ornelis & Rogiers nu verandering in.

  De première op tv is donderdag 6 mei.

  De spot is alleen te bekijken met een speciale 3D-bril. Daarom verspreiden Ornelis & Rogiers vanaf volgende week gratis 2 miljoen brillen met de Post. Wie toch geen bril heeft kunnen bemachtigen, kan terecht bij de dichtstbijzijnde Telenet-verdeler.

  Meer info vind je hier!

  3D_logo

  www.q-music.be

 • De Nooit Vervelende Hits !

  398055-cc8b268bb79e9df00639981fa8644808

  Wim Vermeer maakt radioshows "Nooit Vervelende Hits" die over heel Vlaanderen te beluisteren zijn.
  In : Avelgem bij Radio Media 107 FM maandag en woensdag 11-12 uur
  Oudenaarde bij Radio Brouwer 106.3 FM zaterdag 17-19 uur
  Zottegem bij Radio MFM 107.6 FM zaterdag 12-14 uur
  Oosterzele bij Radio MFM 107.2 FM zaterdag 12-14 uur
  Nazareth bij Radio MFM 107.5 FM zaterdag 12-14 uur
  Deinze bij Radio Canteclaer 107.1 FM zondag 13-16 uur
  Deerlijk bij Gaveromroep 107.7 FM maandag t.e.m. vrijdag 17-18 uur
  Turnhout bij Radio TOS 103.9 FM woensdag 13-15 uur
  Wiekevorst bij Radio Apollo 106.8 FM woensdag en vrijdag 17-18 uur
  Maaseik bij Lokale Radio Maaseik 107.6 FM zaterdag 08-10 uur
  Westerlo bij Radio WFM 105.4 FM zaterdag en zondag 11-12 uur
  Paal-Beringen bij Radio Benelux 106.4 FM zondag 12-14 uur
  Herentals bij Thals FM 105.7 FM zondag 14-16 uur
  Peer bij Radio Holiday 106.6 FM zondag 20-22 uur
  Aalst bij Webradio Accent FM zondag 18-20 uur
  Heultje-Westerlo bij Webradio Golden Flash zaterdag 14-16 uur
  (NL) Rotterdam bij Radio President via kabel 107.9 FM dinsdag 19-20 uur.

  Meer info: www.bloggen.be/wimvermeer/