• Stem op de Heetste 100 van MNM !

  Op zaterdag 28 augustus kun je genieten van De Heetste 100 op MNM, de lijst met jouw all-time zomerplaten! Jij bepaalt natuurlijk hoe De Heetste 100 zal klinken en zo maar je kans  op coole, koele prijzen!  Kies nu jouw 5 favorieten en bepaal welke nummers in de top zullen staan.

  Klik hier, breng nu je stem uit en maak je keuze

  www.mnm.be

 • Zes jaar FM Goud !

  Picture

  Op zondag 1 augustus is het feest bij FamilyRadio FM Goud! We vieren dan immers onze zesde verjaardag. Net als in de zomer van 2004 zijn The Partybrothers Michel en Karel Vanderfeesten op post. Zij presenteerden toen een radiomarathon van maar liefst 24 uur. Op 1 augustus draaien ze samen in hun gekende stijl véél foute muziek tussen 3 en 7. Aan de andere kant van het studioraam, in de ontvangstruimte, wordt ondertussen een feestje gebouwd voor alle radiomakers en hun partners. Het is onze manier om hen te bedanken voor de jarenlange inzet. Alle aanwezige radiomakers komen tussen 3 en 7 op de radio over de vele mooie momenten vertellen. Wedden dat er ook toffe anecdotes tussenzitten? 

  Luisteren is een must! Er zijn ook enkele waardebonnen van Rewo in Peer te winnen t.w.v. 50 EUR het stuk!

  De foto hierboven is genomen tijdens onze openingsmarathon. Toen kwam burgemeester Raf Truyens van Hechtel-Eksel langs.
  www.fmgoud.be
 • Stranddag Radio Mol !

  logoradiomolnieuw.jpg

   

   

  Tradities zijn er om in ere te houden. Al meer dan twintig zomers lang is Radio Mol (105.2 MHz) te gast aan de Molse stranden voor een zondagmiddag met top entertainment.

  Vorig jaar ontving deze Kempense lokale radio op zijn Stranddag nog muzikale toppers als Belle Perez, Gene Thomas en Wim Soutaer. Ook dit jaar is de muzikale Stranddag van de partij.

  Zondag 1 augustus slaat Radio Mol tussen 14.00 en 18.00 uur zijn tenten op aan het witte zandstrand van het Zilvermeer in Mol. Vanaf 14.00 uur praten presentatoren Daan Masset en Annick Coelmont optredens aan elkaar van o.a. Udo, Dennie Damaro, Mathieu & Guillaume, Fosco, Tatyana Storm, Bandit, Dean én Paradisio.

  Daarnaast mag Radio Mol weer heel wat prijzen weggeven tijdens de live uitzending. Het leuke is dat er niet extra betaald hoeft te worden voor al dit fraais want de stranddag is inbegrepen in het toegangsticket voor het Zilvermeer. 

  Kan je er niet bij zijn ter plekke? Geen nood: de Radio Mol Stranddag wordt tussen 14.00 en 18.00 uur live uitgezonden op Radio Mol via 105.2 MHz en via de livestream.

  www.radiomol.be

   

 • Hoeselt Zomert 2010 !

  hoeselt zomert.jpgHet dorpsfestival “Hoeselt Zomert” beleefde zondagnamiddag 18 juli zijn eerste hoogtepunt rond 18.30 uur toen een paar duizend mensen samentroepten op het dorpsplein. Wel net zo druk, dat het nog voor iedereen gezellig bleef.

  Amusant was het zeker ook zaterdagavond voor de vijfhonderd dapperen die kwamen genieten van enkele Limburgse groepen waaronder het Hoeseltse Matches. Zanger Fe Steyn vond zich na middernacht zo alleen op het podium staan voor een leeg plein dat hij dan maar met mobiele microfoon tussen het publiek aan de toog kwam zingen.

  Zondagavond was het nog uitkijken naar topact Christof alvast ingeleid door het popdance hitje “Ik ben anders” van zanger Angelino.

  De foto's:
  www.hoeselt.be

  www.showbizzite.be

 • Family Radio @ Nacht van Peer !

  De 39ste Nacht van Peer komt er aan. Ook dit keer doet FamilyRadio mee. Of eigenlijk is dit voor het eerst. Alhoewel toch niet echt... De voorbije jaren kon ‘de nacht’ immers rekenen op de steun FM Goud dat inmiddels verder door het leven gaat als FamilyRadio.  Zij gaven alvast 25 duotickets weg aan hun luisteraars voor de 'Nacht'. Maar er is meer. Naar jaarlijkse gewoonte is er ook dit jaar weer de "Radio Nacht van Peer". Vanaf 19.00 uur zorgt een team van FamilyRadio FM Goud voor de muzikale omlijsting ter plekke. Zij doen ook telefonische interventies op de radio.

  Luisteraars kunnen zodoende het hele wedstrijdverloop prima volgen. Net als de afgelopen jaren zal je via 107.7 MHz in primeur te weten komen wie de winnaar werd van de afvallingswedstrijd en van het 39ste criterium.

  O ja, ‘De Nacht van Peer’ is een wielercriterium dat in de nadagen van de Tour de France gereden wordt.

 • Radio 2 Zomerhit !

  0r2_zomerhit_10_logo.jpg

  Op 7 augustus kiezen we in Westende de Zomerhit 2010! Wie verdient volgens jou de trofee? Breng je stem uit en misschien wint jouw favoriet de Zomerhit 2010!

   

  KLIK HIER EN STEM!

  (Schakel een eventuele popup-blokkering uit of je krijgt de speciale stempagina niet te zien!)

  Groot Feest!

  Wie valt uiteindelijk in de prijzen? Dat kom je te weten tijdens de show op zaterdag 7 augustus aan het strand van Sint-Laureins in Middelkerke/Westende.

  Meer dan 30 artiesten zullen die avond optreden in een wervelende show. Onder de gasten die er zeker bij zullen zijn: Andes, Bart Herman, Clouseau, Els De Schepper, Jelle Cleymans, Mama's Jasje, Niels De Stadsbader, Tom Dice en Will Tura.

  Net als de voorbije jaren wordt het alweer een spetterende show met de allerbeste Vlaamse artiesten.

  Behalve de Zomerhit worden ook nog 5 andere prijzen uitgereikt: het beste (Nederlandstalige) lied, de beste kidspop, de beste videoclip, de beste performance en de doorbraak van het jaar.

  En ook hier is jouw keuze doorslaggevend!

  Aarzel dus niet en stem jouw favoriet nu meteen naar de overwinning!

  Klik hier om het beste lied te kiezen.

  Klik hier om te stemmen voor de beste Kidspop.

  Klik hier om te stemmen voor de beste videoclip.

  Klik hier om te stemmen voor de beste 'performance'.

  Klik hier om te stemmen voor de doorbraak van het jaar.
  __________

  "Wacht, hoe ging dat liedje weer?"

  Heb je niet meteen een geheugen voor muziek, zeggen de artiestennamen of liedjestitels je niet meteen iets, geen nood: we hebben de geselecteerde artiesten, liedjes en videoclips voor de categorieën beste lied, kidspop, doorbraak, en videoclip voor je apart gezet.

  Shortlist Lied

  Shortlist Kidspop

  Shortlist Doorbraak

  Shortlist Videoclip

  www.radio2.be

 • Partyplanner @ Radio VRD ! de playlist

  Wout Vanhout vanavond op antenne bij Radio VRD Diepenbeek dit is alvast de playlist voor vandaag tussen 17 & 19h. We krijgen meteen het partygevoel te pakken.....

  Party Planner Zaterdag 24 Juli

  Playlist 17u

  Uitvoerder Titel Jaartal
  Tina Turner Disco Inferno 1993
  Equator El Ritmo Frenetico 2001
  Grammophonedzie Why Don’t You 2010
  Mylo vs Miami Sound Machine Doctor Pressure 2005
  Boney M Ma Baker 1978
  ABC Poison Arrow 1982
  Dave McCullen & Aston Coles Upside Down 2010
  BBE Seven Days & One Week 1996
  Mai Tai History 1983
  Lilly Allen Fuck You 2009
  Jesus Loves You Generations Of Love 1991
  Chicane Hiding All The Stars 2010
  Cameo Word Up 1985
  Teena Marie Behind The Groove 1980
  ATC Around The World 2000

  Playlist 18u
  Uitvoerder Titel Jaartal
  Jungle Brothers What U Waiting 4 1989
  Röyksopp Happy Up Here 2009
  Agnes I Need You Now (Robert Abigail Remix) 2010
  McFadden & Whitehead Ain’t No Stoppin’ Us Now 1978
  Cappella What I Gotta Do 1994
  Kaskade Don’t Stop Dancing 2010
  Swirl People Without You 2010
  Grafiti What Is The Problem 2003
  Weather Girls It’s Raining Men 1982
  Kriss Kross Jump 1992
  Bizarre Inc I’m Gonna Get You 1993
  The Opposites Licht Uit 2010
  Gigi D’Agostino The Riddle 2002
  Hyper Go Go High 1992
  A Split Second Flesh 1988


   

 • Lokale Radio Maaseik zoekt medewerkers & dj's !

  dyn001_original_100_70_gif_2614491_995d7b8a6cab8e0981605d9b8c642589.gif

  LRM, dé stem van de Maaskant, is op zoek naar presentatoren en DJ’s! Heb jij een vlotte babbel of is je muziekkennis haast onbegrensd, dan is er een plaats voor jou bij dit groeiende radiostation. Schrijf een mail voor einde juli met een korte voorstelling van jezelf naar nadinebeuten@skynet.be. En je hoort nog van ons! LRM is te ontvangen in de grensstreek via 2 frequenties: Kinrooi (105.1 fm) en Maaseik.

  www.lokaleradiomaaseik.be

 • HIT FM live op de Oostendse zeedijk !

  hit fm.jpg

  Live uitzendingen op het terras van Agua del Mar op de zeedijk, interviews met bekende Oostendenaars, en party's in de Krush Club die rechtstreeks worden uitgezonden: radiozender hit fm pakt in de zomer verder uit met haar regionale werking.
  Q-Music is niet langer de enige radiozender die tijdens de zomer te gast is op de Oostendse zeedijk. hit fm zond dinsdag van 16 tot 22uur live uit vanop het terras van Agua del Mar in het Kursaal, gevolgd door een rechtstreekse uitzending van de 90's party in de Krush Club met Jessy from the Mackenzie.

  Het was de tweede maal dat we deze zomer rechtstreeks uitzonden met zicht op zee. De eerste maal was dat toen Status Quo optrad in het Kursaal, dinsdag stond de uitzending in het teken van het optreden van Belle Perez. Het is de bedoeling om telkens live uit te zenden als er een grote artiest te gast is in het Kursaal. Zo vind je ons ook terug op het terras van Agua del Mar als Sharleen Spiteri (23juli) en Shaggy (29juli) in Oostende zijn', zegt Geert De Lombaerde, verantwoordelijk voor de West-Vlaamse exploitatie van hit fm.

  We geven telkens tickets weg en de mensen vinden hu weg naar de zeedijk en het Kursaal via diverse wedstrijden, afgewisseld met muziek en interviews met bekende Oostendenaars. We willen zo de betrokkenheid van de luisteraars bij alles wat gebeurt in Oostende groter maken', zegt Geert De Lombaerde.

  Afgelopen dinsdag ontving presentator Frans Vander Meulen Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende en Jan - dj Ya'Mo - Mortelmans als gasten. Met de live-uitzendingen op de zeedijk wil hit fm haar regionale werking versterken. 'Dit is ons tweede project na de rechtstreekse verslaggeving van de basketbalwedstrijden van BCOostende. In de toekomst willen we verder gaan op de ingeslagen weg. Zo brengen we straks tijdens de Paulusfeesten elke dag van 14 tot 15uur een uur radio vanop de feesten met interviews van artiesten en het publiek', vertelt Geert De Lombaerde.

  Op de Oostendse avond op de Paulusfeesten plannen we zelfs een uitzending van 17uur tot middernacht. Ook met Zandrock hebben we nu al een verregaande samenwerking. Zo zal op de eerste dag van het festival het optreden van The Kids integraal uitgezonden worden op onze radio. hit fm wil een radiozender voor en door Oostendenaars zijn. Kortom, wij willen een podium geven aan alle ondernemingen, organisaties, verenigingen en evenementen uit de regio', besluit Geert De Lombaerde.

  hit fm is in Oostende te beluisteren via de frequentie 106.3 FM.

 • LRM & L1 presentator André Bloemen verzameld zo'n 20.000 dialectenliedjes !

  In Bocholt woont de 66-jarige André Bloemen. Hij heeft bij zijn thuis zo'n 20.000 Vlaamse, Nederlandse en Duitse dialectliedjes verzameld. Samen met programmamaker Henk Hover van de radiozender L1 in Nederlands-Limburg presenteert hij het dialectprogramma 'Plat-Eweg'. André is nu al zo'n 10 jaar te horen op L1 en dat wordt binnenkort gevierd.

  "Elke maandag vertel ik wat over één van de oudere dialectliedjes. Wat het verhaal erachter is, hoe ik dat liedje gevonden heb en waar het juist over gaat. Natuurlijk praten we zelf tijdens het programma dialect en laten we het liedje ook horen', zegt André.

  Bij onze buren in Nederlands-Limburg 'leeft' het dialect meer als in onze provincie. "Inderdaad ja, jammer dat dit in onze provincie niet zo is. Het is goed mogelijk dat de mensen in mijn eigen straat niet weten dat dialect mijn passie is, maar in Nederland kennen ze me een pak beter", lacht André.

  andre-bloemen-verzamelt-20-000-dialectliedjes_5_460x0.jpgbron: HBVL

 • Planetrock geeft CD's weg & draait de Barbecue Top 10 !

  Michel Vanderfeesten van Planetrock wist ons dit te melden

  "Common Ground" is inmiddels al het twintigste (!) album van Walter Trout. Het album wordt wereldwijd supergoed ontvangen en ook wij bij Planet Rock lusten er wel pap van!

  Voor zij die niet mee zijn: Walter Trout werd geboren in New Jersey op 6 maart 1951 en is een succesvolle Amerikaans bluesgitarist. Hij speelde met Canned Heat, John Lee Hooker, Big Mama Thornton en was bandlid van de legendarische John Mayall's Bluesbreakers voordat hij zijn eigen band Walter Trout and The Radicals begon in 1989. In 1995 stond in Peer op het podium van het BRBF. Vele succesvolle albums later, is er nu met "Common Ground" een nieuwe langspeler uit.

  Kijk ook eens op http://www.facebook.com/l/6fa2aq0a9Bj5hlOT6HSNtAAhOSg;www.waltertrout.com.

  We mogen van dit unieke album drie exemplaren weggeven. Mail je naam en adres naar info@planetrock.be en met een beetje geluk steekt hij straks in je cd-speler tijdens de barbecue!

  ---

  Classic Rock Barbecue top 10

  Op vrijdag 23 juli tussen 18u-19u (herhaling op vrijdag 30 juli tijdens diezelfde uren) presenteert Michel Vanderfeesten de tien beste classic rock hits voor tijdens de barbecue. Het radioteam van Planet Rock stelde volgende top 10 samen:

  10. Cheap Trick - The Flame
  9. Crazy World of Arthur Brown - Fire
  8. Doors - Light My Fire
  7. Kings of Leon - Sex on Fire
  6. John Parr - St. Elmo's Fire
  5. Bob Seger - The Fire Inside
  4. Billy Joel - We didn't start the Fire
  3. Bruce Springsteen - I'm on Fire
  2. Stevie Nicks - Rooms on Fire
  1. Berlin - Like Flames

  Enjoy!

  Luister mee via www.planetrock.be

  Hier is ie dan de NR 1 Berlin - Like Flames


 • Studio 45 met Lex De Groot @ Viva FM Lanaken !

  In Studio 45 hoor je elke zaterdag tussen 10u en 12u de lekkerste 80’s en 90’s hits en ook een beetje uit de jaren 70 en de eerste helft van de jaren 2000.
  Je krijgt nieuws van toen, wat was er te zien in de bioscoop en de televisie, nr. één hits van precies zoveel jaar geleden (dag op dag) en natuurlijk de ‘egotripper’, zeg maar ‘artiest van de week’.
  Je krijgt de complete biografie en 3 grote hits na elkaar.
  Jouw favoriete plaat van toen kan ook aangevraagd worden door een mail te sturen naar lex@lexdegroot.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of lex@lexdegroot.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  Meer info over Studio 45 vind je hier.

  www.vivafmlanaken.be

  viva l.jpg

   

 • Zangeres Hanny-D @ Radio VRW ! (foto's)


  Op zaterdag 10 juli was Hanny-D te gast in het programma "Verrassend Nederlands"  tussen 11 en 12 met Pat Van Iersel en Jonny S. Hier volgen de foto's:

  dyn010_original_638_450_pjpeg_2677537_18fbcaa58f2b8aae691df4ac2b3318ac.jpg
  hanny4.JPG
  hanny1.JPGhanny5.JPG
  foto's: Pat Vaniersel
  bron: http://radiowellen.skynetblogs.be
 • Cool Down Party 11 in Wellen !

  GetAttachment.aspx cool down party 11 (2).jpg

  Zaterdag 14 augustus zal Domein Maupertuus in Wellen weer te klein zijn voor de jaarlijkse Cool Down Party die inmiddels aan zijn 11 de uitgave toe is. Na vroegere uitgave met top DJ's on stage als Peter Luts,Dilucci,Vinno Ricci,DJ Jean,Tom,Tomic,... mogen we dit jaar ontvangen in de Dance Area de pionier van Bonzai Franky Jones & Frank Zolex. De Party Area zal dit jaar worden verzorgt door Discobar Dimi (Vechmaal Carnaval) & niemand minder als DJ Max (ex Club O-zone,Macqueen,Beachparty Sluizen,...). Daarbuiten zullen heel wat dj's hun opwachting maken in de Dance area zoals DJ Swenne (Gizmo,Illuson,...) Nielz,Billen,Re-Pulse,... verder is er een foodcorner,swimming pool,tropical decoration,lazershow,happy hour tussen 21 & 22h,... Deze party telt jaarlijks zo'n 1200 fuifbezoekers en is daarmee een van de grootste fuiven in Zuid Limburg. Meer info over tickets (verkoop),party,routebeschrijving,sponsors,foto's,... kan je vinden op de webstek www.cooldownparty.be.

  Beluister onze trailer die over enkele weken te horen is op Radio VRW & Topradio Haspengouw.


  podcast

  CV De Weerelt dankt zijn sponsors om dit event mogelijk te maken zoals; Jupiler,Taxi Wellen,Crommen Agro Hoeselt,de mediapartners Topradio Haspengouw & Radio VRW Wellen,Café Maes Hoepertingen,PDA Sound & Light,Cafetaria Sporthal Wellen,Red Bull,Eurodrink Borgloon,Admiral Ballonvaarten,Geco-Agri Borgloon,Jeike Diepenbeek,KBC Bank & Verzekeringen,DeCeFloor Diepenbeek,De Vroling Wellen,Schoofs Hoepertingen,Tuincentrum Schoubben Borgloon,Drukkerij Noelenders Wellen,De Snoepboetiek Wellen,Cindy's Kapsalon Wellen,Brasserie De Route Wellen, Garage Boes Wellen,MC Moterhomes Kortessem,AVIA Govaerts Wellen,Knuts Luc Wellen,Jaspers HVAC Hasselt,M.CV.S Wellen,Frituur Saffraan Sint-Truiden,Piccart Wellen,Nails & Beauty 4 you Wellen,Eric Martens Wellen,Discobar Dimi,Reizen Baus Wellen,Huis Awouters Wellen,Huis L'hoyes Wellen,'t Vitamientje Wellen,'t Gazetje Wellen & Kortessem,Wintmolders CV Wellen, Zonnecenter Stefanie Wellen, Broodgallerij Wellen,Mode Tabita,Het Kompas Wellen,Frituur 't Frietje Wellen,Videostar Borgloon, de Bloken Wellen,'t Woefke Wellen,'t Schaliehuys Wellen,... met dank aan HBVL,Partyzone,Truineer,Zoeklicht,Party-One,Fuifbeest,Uit-in Vlaanderen,Nieuwsblad,...

   

 • Club FM @ The Beach in Blankenberge met Dirk Moerman !

  Club FM schakelde discreet over naar een zomerprogrammering. De opvallendste wijziging is het sfeervolle namiddagblok met iemand die zijn sporen in het radiolandschap ruimschoots verdiende.

  Dirk Moerman gaf meer tekst en uitleg op zijn blog. Zo zal hij een gedeelte van de Club FM-tour ter hoogte van 'The King Beach' in Blankenberge verzorgen. Het resultaat wordt een drie durende live-uitzending op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur.

  Zelf omschrijft hij zijn opdracht 'als leuke radio met impressies vanop het gezelligste strand van de Belgische kust, mooi volk en artiesten die komen binnenwaaien, favoriete platen van de studiobezoekers en vooral véél zonnige muziek!'

  'Club FM At The Beach' loopt elke werkdag via alle frequenties van het netwerk.

  www.radioclubfm.be

 • Popcorn City Summer Party @ Antwerpen !

  Zaterdag vond de jaarlijkse Popcorn City Summer Party plaats aan het Sint-Annastrand in Antwerpen. Het weer zat mee en de feesttent, alsook de terrasruimte er rond, zaten afgeladen vol. Net als in de vorige edities zat de sfeer er meteen goed in.

  De ene popcornhit na de andere knalde uit de luidsprekers, afgewisseld met de lekker klinkende Motown- en andere soul-swingers, was de dansvloer ononderbroken bezet tot drie uur 's morgens. Het publiek was ruim tevreden en ook Jan Van Deyck, de drijvende kracht achter het succesvolle radioprogramma "Popcorn City", blikt tevreden terug.

  "Voor mij is dat het onomstotelijk bewijs dat lokale radio beluisterd wordt, als er tenminste gewerkt wordt aan de programma's", zegt Van Deyck. "Heel wat mensen stemmen wekelijks speciaal af op de lokale zender uit hun streek om te luisteren naar Popcorn City. We krijgen enorm veel respons. Wekelijks komen er ook steeds meer verzoekplaten binnen via onze website."

  Popcorn City Summer Party bewees alvast dat popcorn oldies nog lang niet vergeten zijn. Het programma is reeds een half decennium, met succes, op een hele reeks radiostations in België en Nederland te horen. En... wereldwijd via de stream van divers internationale webradio's.

  De makers bieden het populaire radioprogramma, dat één uur duurt, wekelijks gratis aan, aan alle Nederlandstalige radiostations. Mailen kan naar popcorncity@telenet.be .

  bron: radiovisie

 • Beach Party Sluizen Tongeren !

  party7608

 • Het Limburgs Pretkaffee @ Radio VRW


  Nu vrijdag 16 juli om 22 uur is het voor de 700ste keer dat het programma “Het Limburgs Pretkaffee” wordt uitgezonden bij VRW !

  Gastheer Filip Verstraete maakt er weer een speciale aflevering van.

  Tussen 22 en 24 uur zal hij enkel “ LIVE MUZIEK “  draaien uit de oude gloriejaren  50’s, 60’s en 70’s.

  Luister mee en geniet van de soms wel verrassende live platen tijdens dit programma. Luister via www.radiovrw.be

  filip-verstraete.jpgFoto: Filip Verstraete

 • De Mega 40 hitlijst voortaan ook op Radio Holiday Peer

  Radio Holiday uit Peer is het 4de Limburgse Radiostation dat in zee gaat met de Mega 40. De lijst bestaat uit 40 muzieknummers die uit de recente verkoop worden samengebundeld in een mega lijst van de beste nummers van het ogenblik zowel vlaamse als nederlandse hits kan je erin terugvinden. speciaal ontworpen voor radio's met een familyformat die zeker niet vies zijn van nederlandstalige hits... ook interesse in de Mega 40 ? surf snel naar www.mega40.eu.

  Radio Holiday Peer 106.6  zend de lijst uit op zaterdag & woensdag.

  www.radioholiday.be

  banner_mega401

 • DJ Eddie Halliwell @ Trendy FM

  TrendyFM(207).jpg
  Trendy FM zendt voortaan op zaterdag een nieuw mixprogramma uit. Eddie Halliwell hoor je op 's avonds van 23.00 uur tot middernacht met zijn wekelijkse show 'Fire It Up'. De ideale voorbereiding voor een avondje uit.

  Eddie Halliwell is bekende DJ in 'the UK' en geniet ook internationaal van heel wat succes. Jarenlang presenteerde hij zijn eigen programma op de toonaangevende BBC Radio One. Tegenwoordig host hij zijn eigen gepresenteerd mixprogramma voor radiostations over de hele wereld. Vanaf nu dus ook in een stukje van België op de FM-band te horen, bij Trendy FM.

  www.trendyfm.be

 • Kris Vanrusselt Radio-Nieuws-Blog !

  Heb jij ook wat te melden van o.a. evenementen,radionieuws,programma's,... aarzel niet en mail krisvanrusselt35@hotmail.com

  Het zal gratis verschijnen op deze blog.

  Neem ook een kijkje op http://hitraiders.skynetblogs.be

  banner_kris0

 • Het Viva FM muziekfeest strijkt weer neer in Hoeselt op 18 juli !

  Onze grote live-radioshow komt weer naar het Dorpsplein in Hoeselt en ook dit keer brengen we tal van top-artiesten mee. Mama's Jasje is één van onze toppers. Andere klinkende namen zijn: ROBERT ABIGAIL, LESTER & ABDOU, UDO, 2 FABIOLA, THE DITCH, TATYANA STORM, CHRISTOFF, DENNIE DAMARO, LA LUZ, DAVY DILAMO, TONY SERVI, FRANK GALAN, PAT'S WINDOW, HUUB ADRIAENS, en vele anderen passeren tijdens onze 4 uur durende radioshow. Het volledige programma kan je hier over enkele dagen lezen. Kom met al je vrienden, familie en kennissen weer massaal naar ons muziekfeest. De toegang is volledig gratis.

   

  VIVAFMTOUR2 (360 x 240)

    www.vivafm.be & www.vivafmlanaken.be

 • Will Tura 70 ? @ Radio 2

  Op 2 augustus aanstaande wordt Will Tura 70! Een prima ‘alibi’ voor Radio 2 om de komende weken heel wat aandacht te besteden aan deze verjaardag. Zo gaat de publieke familiezender o.a. op zoek naar de twintig favoriete Tura-klassiekers, gekozen door de luisteraars.

  Er kan worden gekozen uit een collectie van zeventig liedjes van de jaren '60 tot nu. Al begon ‘de keizer van het Vlaamse lied’ zijn carrière eigenlijk al eind der jaren '50. Will begon toen al volop platen op te nemen. Onder andere ‘Oh Paardenstaart’ en ‘Onvergetelijk’. Maar dit geheel terzijde uiteraard.

  In de laatste week van juli zendt de Topcollectie (13.00-16.00 uur) de eerste vijftien nummers van deze hitlijst uit. Het programma besteedt deze zomer, in juli en augustus trouwens redelijk wat aandacht Will Tura.

  HIER kan je stemmen.

   

   

 • De Mega Hitlijst 30 komt erbij !

  Een poos geleden schakelde het West-Vlaamse radionetwerk van de VBRO over op een nagenoeg complete Nederlandstalige programmering. De gedurfde switch legde hen alvast geen windeieren; meer luisteraars en adverteerders waren het gevolg. Anderzijds moest ook nagedacht worden over de Mega40, de hitlijst waar wel nog niet ‘moederstalige’ platen in staan.

  Er werd beslist om een nieuwe top te creëren. Vanaf september zal die te horen zijn. Omdat het om ene externe productie gaat van ‘Artikel 44’, zal het programma ook gratis aangeboden worden bij andere zenders. Tenslotte moest de boreling ook nog een passende naam krijgen. En daarvoor werd de hulp ingeroepen van de luisteraars en de lezers van RadioVisie. Het resultaat van de zoektocht werd zopas bekend.

  De ‘Mega30’ werd bedacht door Niels Knockaert. Hij wint meteen een Mega CD pakket. Er kwamen heel wat namen binnen waaronder zelfs enkele die nauwelijks waren uit te spreken. Of wat dacht u van ‘vlnedertig’? Het werd uiteindelijk een voor de hand liggende en kinderlijk eenvoudige naam die werd gekozen door de leden van Artikel 44.

  Artikel 44: “De naam maakt de link met de Mega40 overduidelijk en past ook perfect binnen het lijstje van Mega sites. De Mega30 zal niet veel afwijken van de Mega40. Ook dit programma zal gepresenteerd worden door de West-Vlaming Ad Vlaminck. Hij is eveneens de vaste stem is van de Mega40.”

  De Mega30 zal twee uur duren en enkel puur Nederlandstalige en hits uit de Lage Landen bevatten. Binnenkort zullen de stations die deze nieuwe top zullen uitzenden met een banner op de Mega-website bekend gemaakt worden. Stations die ook één of alle lijsten willen uitzenden kunnen steeds terecht op info@mega40.info .

  www.mega40.eu

 • COOL DOWN PARTY 11 !

  GetAttachment.aspx cool down party 11 (2)

   

   

 • Wim @ Hit-Fm !

  Wie de periodieke rubriek ‘...Leuk... Links...’ leest, zal al sinds vrijdag op de hoogte zijn van het feit dat Hit FM vanaf  5 juli, uitpakt met een nieuwe gepresenteerde ochtendshow. Het programma dat de ether wordt ingejaagd van 07.00 tot 10.00 uur is in handen van Wim Corneillie (foto). Mocht u de man nog niet kennen, dan kan onderstaande tekst u een heel eind op weg helpen.

  Het lijkt erop dat radio maken en de techniek er rond hem in de genen zit. Op zijn tiende ‘misbruikte’ hij de platenspeler, bandopnemer, cassetterecorder en micro bij de grootouders om zo zijn eerste ‘in house radio’ te starten. Muziek met presentatie en zelf opgenomen mobiele interviews met de huisgenoten, waren de ingrediënten van het station.

  Op zijn twaalfde (1982) ontdekte hij het fenomeen ‘vrije radio’, gevolgd door vele pogingen om het wereldje van binnenuit te kunnen ontdekken en er aan mee te werken. Op zijn dertiende mocht hij uiteindelijk, na een test bij een lokaal radiostation, in Tremelo aan de slag. Vanaf dan klonk zijn stem elke woensdag namiddag in de lokale ether. Zelfs tijdens de maanden dat de ouders het wegens mindere schoolresultaten verboden ...

  Rond zijn zestiende begon hij zelf reclamespotjes en jingles in elkaar te knutselen voor de radio’s in de buurt. Zijn radioprogramma verhuisde van het platteland naar de steden Leuven en Brussel. Radio VRL, Signaal, SIS, Fantastiek, Contact, ... Op zijn zeventiende werd hij ontdekt door een echte opnamestudio-uitbater, wat het begin was van een lange carrière als Vlaamse stem voor commercials, voice-overs en presentaties.

  Ondertussen is Wim Cornellie een vaste waarde in het Vlaamse stemmenlandschap. Je hoort zijn stem voorbijflitsen in de reclameblokken van alle Vlaamse radio- en televisie-zenders.

  WimCorneillie Wim Cornellie

  www.hitfm.be

 • Family Radio Noord-Limburg !

  Picture

  FamilyRadio is helemaal terug! De gezelligste radiozender van Vlaanderen is, na een zevental jaren van afwezigheid, weer back on the air! De naam maakt alles duidelijk: radio voor de hele familie. De slogan is dan ook niet voor niets: "Bij ons ben je thuis!". Verwacht je maar aan de leukste classics en het beste van eigen bodem. Je leest het goed: bij FamilyRadio is er ook veel plaats voor het Nederlandstalige lied.

  FamilyRadio FM Goud is het tiende radiostation in Vlaanderen dat aansluit bij dit unieke samenwerkingsverband.

  Onder de noemer "FamilyRadio Noord-Limburg" brengen we je iedere dag opnieuw leuke radioprogramma's gemaakt door ervaren stemmen. Vertrouwde én nieuwe stemmen. Luisteren is je beste overtuiging! Waar je ook bent in Noord-Limburg, je vindt ons overal op de vertrouwde frequentie: 107.7! 

  Kijk zeker ook eens op http://www.familyradio.be. Meer info: michel@familyradio.be.


  1176663