• Lokale Radio LRL !

  LRL.jpg
  De 107.1 MHz zal immers vanaf vandaag het geluid laten horen van een nieuw onafhankelijke radioproject non stop. De echte start is voorzien op 1 oktober.

  Terwijl meestal de omgekeerde beweging gebeurt; lokale projecten gaan schuilen onder de paraplu van een ander netwerk, is de komst van Lokale Radio Lanaken (LRL), blijkbaar de uitzondering die de regel bevestigt.

  LRL moet een radiostation worden van, voor en door Lanaken met ruime aandacht voor de streek. De gemeente Lanaken wordt een belangrijke mediapartner. Het muzikale format zal bestaan uit classics die populair waren in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Ze worden aangevuld met Nederlandstalig werk en enkele hedendaagse hits.

  Ben je radiomaker in hart en nieren? Of heb je geen ervaring maar spreekt LRL jou wel aan?
  Wij zijn steeds op zoek naar programmamakers, nieuwslezers, reporters (sport, politiek, cultuur) reclameverkopers enz.
  Laat het ons weten www.lrl.fm
 • De Zomerhit van MnM !

  'Allez Ola Olé' van Jessy Matador is de zomerplaat bij uitstek. De luisteraars van MNM stemden het vrolijke nummer gisteren naar de eerste plaats in De Heetste 100. 'Waka Waka (This Time For Africa)' van Shakira ft. Freshlyground werd verdienstelijk tweede en 'Bailando' van Paradisio vervolledigde de top 3.

  Na een zomer vol muziek presenteerden MNM-dj’s Ann Reymen en Thibaut Renard zaterdag De Heetste 100, de lijst met de honderd favoriete zomerplaten van de luisteraars van MNM. Na een spannende strijd bleek 'Allez Ola Olé' van Jessy Matador de luisteraars afgelopen zomer het meest te hebben kunnen bekoren.   Leuk om weten is dat 'Allez Ola Olé' ook de basis was voor het MNM Summertime-lied, een nummer dat deze zomer door talloze groepen van de jeugdbeweging werd meegezongen en duidelijk nog lang niet vergeten is. 'Allez Ola Olé' wordt in De Heetste 100 op de voet gevolgd door 'Waka Waka (This Time For Africa)' van Shakira ft. Freshlyground, de officiële hymne van het WK voetbal in Zuid-Afrika. 

  Op de derde en de vierde plaats prijken twee Belgische nummers: respectievelijk 'Bailando' van Paradisio en het eveneens internationaal doorgebroken 'Alors On Danse' van Stromae. Met 'Dos Cervezas' van Tom Waes op nummer zes is ons landje trouwens goed vertegenwoordigd in de hoogste regionen van De Heetste 100.

  Andere hoogvliegers in De Heetste 100 zijn de evergreen 'Summer of 69' van Bryan Adams, de stevige beats van 'Sexy Bitch' van David Guetta ft. Akon en 'Mojito Song' van Robert Abigail, de strandklassieker 'Macarena' van Los Del Rio en 'Alejandro' van publiekslieveling Lady Gaga. Dat levert een erg gevarieerde top 10 op.

  DE TOP 10

  01) Allez Ola Olé - Jessy Matador (2010) 
  02) Waka Waka - Shakira ft Freshlyground (2010) 
  03) Bailando - Paradisio (1996) 
  04) Alors On Danse- Stromae (1996) 
  05) Summer Of 69 - Bryan Adams (1983) 
  06) Dos Cervezas - Tom Waes (2010) 
  07) Sexy Bitch - David Guetta ft Akon (2009) 
  08) Macarena - Los Del Rio (1995) 
  09) Alejandro - Lady Gaga (2010) 
  10) Mojito Song- Robert Abigail (2009)

 • Topradio's Summer Top !!!

  De dance-station Topradio Nationaal wuift de zomer uit met hun Summer Top 300 van maandag 30 augustus tot 1 september.

  www.topradio.be


 • Radio Benelux op het Moulin Rock Festival !

  Radio Benelux staat dit jaar ook live op Moulin Rock Festival.
  Op deze pagina zul je meer info kunnen vinden omtrent het gebeuren ginder, zoals er zijn:
  - De affiche

  - De reclamespot

  affiche MRF 2010

  Have fun and tune in September 10 and 11 @ www.radiobenelux.be or FM106.4

 • Topradio Haspengouw !

  logotopradio.gifDe zomer loopt stilaan op zijn einde, dat wil onder meer zeggen dat onze zomerprogrammatie zijn plaats inruilt voor onze 'gewone' programma's.
  In september starten we met mixsessions van onze nieuwe dj's, maar daar zal je weldra meer over te horen krijgen. Lokale programma's zijn vanaf september:

  Woensdag - 20u-22u - Musicvibes - Laurens
  Vrijdag - 20u-22u - Fullspeed - Tim & Joris
  Zaterdag - 19u-22u - TOPweekend - Laurens/Tim
  Zondag - 13u-15u - Topbeats - Magic DD & Evi
  19u-20u - Play'House - DJ Krizz

  www.topradiohaspengouw.be

 • Radio Monza is jarig !

  Radio Monza bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd tijdens het weekend van 28 en 29 augustus. Op zaterdagavond 28 augustus worden er optredens voorzien van Patrick & Carina, Christoff & Lindsay en Laura Lynn. Op zondag 29 augustus kunt u in Kinrooi terecht voor Frühshoppen en optredens van onder meer Phill Hunter, Anthony,Luciano en The Cox Brothers. Rond de tent van 1.000 vierkante meter in de Kampstraat is er bovendien plaats voor een hobby-, rommel- en ambachtenmarkt.

  Meer info:www.radiomonza.be.

  monza.jpg

 • Win met MnM !

  Eind september gaat Milk Inc. van start met de Eclipse-concertenreeks in het Sportpaleis en uiteraard is MNM er vanop de eerste rij bij. Maar nu gaan we nog een stapje verder. Jij kan er ook bij zijn, maar niet voor maar achter de schermen. En bekijk nu ook onze gloednieuwe televisiespot!

  Peter & Eva en Dave gaan vanaf 6 september elke dag op zoek naar een medewerker die een unieke werkervaring op zijn CV zal kunnen schrijven.

  In de tweede week van september (vanaf maandag 6 september dus) mogen Peter Van de Veire en Dave Peters vijf luisteraars in de watten leggen met een wel heel bijzondere prijs: een job bij Milk Inc. De vijf gelukkigen mogen eerst het nieuwe Milk Inc.-concert bijwonen in het Antwerpse Sportpaleis, om daarna te overnachten in een Antwerps hotel. Dat is geen overbodige luxe, want de dag erna moeten de vijf vroeg uit de veren voor hun job achter de schermen van het Milk Inc.-spektakel: assistent-stagemanager, verantwoordelijke van de artiestencatering, verantwoordelijke voor het backstage-onthaal, persmedewerker of verantwoordelijke voor de kleding. Wie kans wil maken op de job van zijn leven, moet in september zeker De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow en De Avondshow in de gaten houden.
  Of nu alvast meespelen op de site, want die 6de job (een job als 'sitereporter'), kun je alleen winnen via de MNM-site!

  HOE SPEEL JE MEE?

  Vanaf maandag 6 september gaan we elke dag op zoek naar een alledaagse job. 's Ochtends geeft Regi een cryptische omschrijving bij Peter. Dave herhaalt die tip en geeft een iets minder cryptische omschrijving. We zullen ook elke dag een exclusieve fototip op de site plaatsen. Van zodra je weet over welke job het gaat, moet je ons een SMS sturen.

  EXCLUSIEF WEBSITE-SPEL

  We zoeken ook iemand die als sitereporter aan de slag kan tijdens Milk Inc. Eclipse: een verslag schrijven, foto's maken, een videoverslag maken, ... We laten de creativiteit aan onze winnaar over! Meespelen via de site kan tot en met vrijdagavond 10 september, 16.00 uur.

  Hieronder krijg je alvast 1 cryptische tip. Op maandag 6 september vullen we die 's ochtends aan met een fototip en in de namiddag krijg je nog een extra tip.

  TIP 1 - WEBSITE-OPGAVE: Ik ben er altijd vroeg bij. Dat vind ik nu zelf een goeie opening.

  ->> KLIK HIER EN SPEEL MEE!

   

 • Radiostations helpen Pakistan !

  Zoals u ondertussen niet onbekend is, kent Pakistan grote problemen na de regenval van de voorbije weken. Naar aloude en goede gewoonte proberen de media hun steentje bij te dragen door hun kijkers en luisteraars te sensibiliseren. Voor alle radiozenders is er sedert gisteren een spotje gratis te downloaden bij RadioVisie.

  Mogelijk ligt het aan de vakantie, maar de belangstelling ervoor valt tegen. Immens groter en veel sneller was de respons op gelijkaardige gebeurtenissen en acties na 9/11, de tsunami en de aardbeving in Haïti. Mogelijk dat de nog niet helemaal voorbije vakantie er voor iets tussen zit.

  Gelukkig doen de zenders onderaan dit berichtje wel al mee. Dit naast de nationale omroepen uiteraard. Wie de spot alsnog wil uitzenden kan ‘m gratis in MP3-downloaden. Wie liever een versie in WAV heeft, stuurt een mail naar service@radiovisie.eu . We bezorgen Help Pakistan persoonlijk! U hebt het laatste woord.

  MP3-versie downloaden: Klik HIER.

  ZIJ HELPEN PAKISTAN

 • Radio Noorderkempen (Oud Turnhout)
 • Radio Katanga (Aalst)
 • Radio Stad (Antwerpen)
 • Radio Geyskens (webstation)
 • VBRO (netwerk)
 • Studio 22 (webradio)
 • FunRadioVlaanderen (webstation)
 • LRM (Maaseik)
 • Hitradio Studio 24 (Webstation)
 • Radio Galaxy (Melsele)
 • Radio Beverland (Melsele)
 • Radio Go4it (webstation)
 • Radio Opsinjoor (Mechelen)
 • Randstad FM (Mechelen)
 • Randstad Classic (Willebroek)
 • ROB Leuven
 • ROB Tienen
 • Accent FM (webradio)
 • Familyradio (netwerk)
 • Radio Sport FM (Hoeselt)
 • ClubFM (netwerk)
 • Topradio (netwerk)
 • Radio Wim Mees (webstation)
 • Exqi FM (netwerk)
 • ...
 • Info:

   

  bron: radiovisie.be

 • C-Dance zoekt ?

  c dance.jpg

  De medewerkers van C-Dance zijn op zoek naar mensen tussen 16 en 25 jaar die hun stem willen uitlenen aan onze c-jingles. Zijn er bepaalde voorwaarden? Nee, je moet alleen durf hebben om iets in een microfoon te zeggen. Ben jij zo iemand, meld je dan snel aan op bjorn@c-dance.com

  Zo word jij vereeuwigt in een c-dance jingle!!

  Laat snel iets weten!

  www.c-dance.com

 • Lokale Radio Lanaken vanaf 1 oktober !

  lokale radio lanaken.jpgDe radiovrienden uit Lanaken gaan een stapje verder tot 1 oktober nog aangesloten bij de keten Viva Fm onder de radiozender Viva Fm Lanaken gaan verder onder het nieuwe concept Lokale Radio Lanaken via 107.1 fm en stream. We wensen Gunther en zijn vrienden veel succes. Neem alvast een kijkje op de site  www.lrl.fm

  op vrijdag 1 oktober start Lanakers eigen Radiostation "LRL"
  LRL staat voor Lokale Radio Lanaken en is te beluisteren via 107.1 FM.

  Het wordt een mix van muziek en informatie waarbij de nadruk ligt op lokale en regionale informatie afgewisseld met aangename luistermuziek.

 • De Zomerse 50 nr 1 ?

  Zomerse50.gif.jpg

  Het nummer 'We no speak Americano!' van Yolanda Be Cool vrs. DCUP is de zomerhit van 2010. Dat blijkt uit de Zomerse 50 van dit jaar. Het Australische duo gebruikte een sample van een nummer uit de jaren ’50 van de Italiaanse zanger Renato Carosone. De komende weken wordt deze hitlijst uitgezonden door 150 radiostations in de Lage Landen.

  “Een terechte nummer 1”, zo zegt de Enschedese radiomaker Martijn de Lange, die de Zomerse 50 tien jaar geleden bedacht bij TV Enschede FM. “We no speak Americano! staat namelijk met grote meerderheid van stemmen bovenaan. Pas op ruime afstand volgen nummers 2 en 3, Bryan Adams met Summer of ’69 en de Lambada van Kaoma.”

  De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen die de hitlijst uitzenden in Nederland en Vlaanderen. “We vieren het tienjarig jubileum dit jaar,” vertelt De Lange. “De Zomerse 50 is uitgegroeid tot de meest toonaangevende hitlijst met zomerhits. Het is elke zomer weer een lijst om vrolijk van te worden, met al die zonnige, opgewekte platen. Wie wordt daar nou niet blij van?”

  In de Zomerse 50 staan elk jaar de vijftig meest populaire zomerhits allertijden. Vorig jaar stonden Damaru en Jan Smit bovenaan, eerder was dat het geval voor Juanes, O-Zone, Underdog Project en Jody Bernal. Andere toppers in de lijst zijn onder meer de Macarena, de Ketchup song, Walkin’ on sunshine van Katrina and the Waves en Het werd zomer van Rob de Nijs.

  De hitlijst wordt elk jaar samengesteld door bezoekers van de website Zomerse50. Dit jaar zijn ruim 78.000 stemmen uitgebracht. De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden door 150 radiostations in de Lage Landen. Een overzicht van alle uitzendingen vindt u hier.   

 • De Hitarchief Top 2000 !

  Eind augustus komt de Hitarchief Top 2000 er weer aan. Vanaf vandaag tot en met 27 augustus 's ochtends kan jij mee bepalen hoe deze lijst zal klinken. Klik hier en breng je stem uit. Daarbij maak je dit jaar kans op 10 cinematickets voor al je vrienden. Vanaf maandag 30 augustus hoor je dan 12 dagen lang de allerbeste hits in de Hitarchief Top 2000.

  www.joe.be

  joe top 2000.jpg

 • Dancefever !

  Dancefever playlist voor 21 augustus

  dancefeverlogo 2009.jpgZaterdagavond, partyavond ! Hier zijn we weer met een heerlijke portie classic dancetracks voor 100 % weekend bij radio VRW. www.radiovrw.be

  • Deodato - SOS fire in the sky
  • Lipps Inc - Funky town
  • Donna Summer - I feel love
  • Adamski & Seal - Killer
  • Madonna - Into the groove (remix)
  • David Guetta - Love, don't let me go
  • Quincy Jones - Ai no corrida
  • Snap - Oops up
  • GQ - Disco nights
  • Elvis & JXL - A little les conversation
  • Rose Royce - Is it love you're after
  • Betty Boo - Doin' the do
  • Orfa Haza - Im nin alu
  • The Temptations - Treat her like a lady
  • ..

   


 • Dochter Rogiers op Q-Music !

  Lola Rogiers, de dochter van Kürt Rogiers, krijgt een eigen rubriek in de nieuwe ochtendshow van Ornelis & Rogiers op Q-music. “Hallo, met Lola”, zal die heten. Daarin belt Lola elke week met bekende en onbekende mensen. Het is niet de bedoeling dat ze zelf een conversatie aangaat, maar wel dat ze allerlei zinnetjes herhaalt die Sven Ornelis haar influistert.

  Sven Ornelis: “We hebben het item met Lola uiteraard eerst uitgetest en dat leverde heel leuke telefoongesprekken op.  De niets vermoedende bellers horen een klein meisje en zijn natuurlijk stomverbaasd als  ze haar “grote mensen-taal” horen spreken.  Lola bleek verbaal zo sterk dat ze er helemaal geen moeite mee heeft om te herhalen wat ik zeg.  ”

  ornelis.png

  Kürt Rogiers: “Lola vindt het allemaal heel spannend en ik natuurlijk ook.  Het geeft toch een speciaal gevoel om je eigen dochter in een “candid phone” te horen op de radio.  Ik moet toegeven dat ik ook een beetje nerveus ben.  Lola is pas vijf.  Ik hoop dat Ornelis daar rekening mee houdt wanneer hij mijn dochter zinnen influistert.”

  Vanaf maandag 30 augustus zijn Ornelis & Rogiers weer elke weekdag te horen op Q-music.  Net zoals de vorige seizoenen presenteren ze tussen 6 uur en 9 uur ’s ochtends.  Niet alleen Lola Rogiers zal in hun ochtendshow optreden, ook andere nieuwe stemmen komen aan bod.  Meer informatie daarover volgt.

   

  www.q-music.be

  bron:radiovisie

 • Topradio Haspengouw verhuist antennes !

  logotopradio.gif

  Het nieuws haalde niet dadelijk de voorpagina van de actualiteit maar de Borgloonse afdeling van de The Partystation (105,6 MHz) zorgde voor de nodige belangstelling.

  Door de verplaatsing van de antennes verleden week vertrekt het signaal voortaan vanuit Hoepertingen. Dit heeft een aanzienlijke verbetering van de ontvangst tot gevolg in Wellen,Borgloon,Alken en Heers.

  De hele onderneming vergde bijzonder veel tijd en talloze inspanningen. Het eindresultaat leverde een tevreden evaluatie op. 

  Wie meer wilt vernemen, kan surfen naar de website van TOPradio Haspengouw, waar zeventig impressies in een fotoalbum werden verzameld.

 • Ping FM in Limburg !

  ping.jpgVia FM 106 vanuit het Belgische Lanaken hebben al vele stations uitgezonden.

  Recentelijk was er Radio Decibel van Bas Emons op te horen die volop in beweging was.

  Sinds dit weekeinde is er echter een nieuw station op de frequentie te horen: PING FM.

  PING FM ontdekt en draait nieuwe artiesten en nieuwe platen soms maanden voordat ze door andere stations worden opgenomen in de hitlijsten en playlists, zo stelt de zender op haar website. Singles, album tracks én lange 12″ remixes vormen een geweldig alternatief voor het top-40 geluid van andere stations, zo vervolgt men.

  De website van de zender is pas sinds 2 augustus jl. geclaimd. Wie er achter het project zitten is vooralsnog onduidelijk, eveneens de reden voor het voortijdige verdwijnen van Radio Decibel op de betreffende frequentie.

 • 100 Gouden Zomerhits van FamilyRadio Noord-Limburg !

  Picture Op zondag 15 augustus pakt FamilyRadio Noord-Limburg uit met de top 100 van de zomerhits. Tussen 9 en 12 en tussen 1 en 6, tussenin is er de herhaling van Stadsradio Peer, hoor je de honderd grootste, mooiste en meest zomerse platen ooit gemaakt. En ja hoor, ieder uur zijn er weer schitterende prijzenpakketten te winnen! Luister en win!

  Koen Vervremd en Michel Vanderfeesten presenteren.

  Vlij je neer in je strandstoel met een overheerlijke mojito en... genieten maar!

  www.fmgoud.be

 • Trendy FM goes Retro-House !

  TrendyFM(207).jpg
  Het regionale radionetwerk Trendy FM verwent op zaterdag 14 augustus de liefhebbers van het ‘Retro House’ genre. Alle klassiekers uit de rijkgevulde housegeschiedenis worden uit de kast gehaald.

  Vanaf 08.00 uur word je op gepaste wijze door 'Retro Breakfast Beats' met Didier Demeyere en Tommy Degraeve gewekt. Zij overlopen de tracks die de lijst net niet gehaald hebben.

  Om 10.00 uur start de 'Retro House Top 100', gepresenteerd door diverse dj's van Trendy FM. Vlak voor 18.00 uur wordt dan dé nummer 1 onthuld. DJ Casje zorgt tussen 18.00 en 20.00uur voor een spectaculaire apotheose met twee uur lang ‘In The Mix’.

  Iedereen kan aan de samenstelling van deze hitmarathon helpen. Je favoriete Retro House Top 3 insturen kan je doen via retro@trendyfm.be. Bij het vermelden van je naam en je adres, maak je kans op één van de prijzen, die tijdens de Retro House Top 100 worden geschonken .

  www.trendyfm.be

 • Radio Noorderkempen zoekt nieuws/info lezer !

  RadioNoorderkempen(205).jpg

  Radio Noorderkempen is de populaire hitradio in Turnhout. Naast de vele hits die er gedraaid worden, besteedt de radio ook veel aandacht aan nieuws en info. Om dit aanbod nog uit te breiden is men nu op zoek naar een 'nieuws/info'-lezer op vrijwillige basis.

  De persoon in kwestie moet het nieuws en de info (droog) ingelezen in mp3 (lengte +/- 1 minuut) en daarna uploaden. Op dagelijkse of wekelijkse basis. Ideaal zou zijn als Radio Noorderkempen iemand vindt die of dagelijks één keer nieuws/info (lengte +/- 1 minuut) maakt. Of wekelijks vijf keer, waarbij die 'bulletins' dan dan verdeeld worden over de volgende werkdagen.

  Tooling zorgt voor directe verwerking na de upload richting het gebruikte radiosysteem Carmen. Meer info en soliciteren kan via info@radionoorderkempen.be .

  DE ACTUELE BULLETINS

 • 16 keer Nationaal Nieuws met Chris
 • 3 keer Regionaal Nieuws met Chris
 • 6 keer Regionale Actualiteit met Hans
 • keer Regionale Activiteiten met Peggy
 • Topradio op Facebook !

  logotopradio.gif

  TOPradio, het oudste (jongeren)netwerk in Vlaanderen, heeft via de sociale netwerksite Facebook afgelopen vrijdag de kaap van de twintigduizend unieke 'vriendjes' bereikt.

  Het lijkt er bovendien op dat het plafond nog niet bereikt is. Leuk meegenomen, vooral omdat TOPradio, zonder de grote mogelijkheden en middelen die anderen vaak wel hebben, het beter en beter doet, ook qua luistercijfers.

  Niemand kan er nog omheen, de sociale-netwerksite Facebook is razend populair onder (jong)volwassenen. Het zijn net die actieve Facebookgebruikers die TOPradio elke dag opnieuw via live radio bereikt. De reacties zijn uitstekend en Facebook blijkt een prima communicatiemiddel om een beeld te krijgen van wat er zoal leeft onder de jongeren.

  Binnenkort, na de zomer, lanceert TOPradio trouwens een gloednieuwe website. Ook daar wil men een stapje verder gaan en de nieuwe media met bijhorende sociale actie niet links te laten liggen. Door een integratie van een Facebook-, Netlog- en Twitterapplicatie op de splinternieuwe 'TOPradio.be' wil men de surfervaring nog een stuk dynamischer en interactiever maken.

  Info:
 • Billijke Vergoeding bij radiostations !

  Programmaleider Michel Vanderfeesten van FamilyRadio Fm Goud zit met de handen in het haar. Een hoge factuur van de billijke vergoeding blijft hem achtervolgen. 'We zijn de dupe van de hoge luistercijfers', zucht Vanderfeesten.
  Enkele jaren geleden trok een aantal lokale radiozenders aan de alarmbel. De hoge billijke vergoedingen zetten het voortbestaan van enkele radio's op het spel. 'Met de billijke vergoeding worden artiesten die op de radio gedraaid worden, betaald', legt de programmaleider uit.

  'Ik ben er voorstander van dat artiesten betaald worden. Helaas is de vraag of het geld werkelijk naar de artiesten gaat. De organisatie die de gelden int, is niet transparant. En ik vind de vergoedingen vooral niet billijk voor de lokale radiostations.'

  Voor FM Goud, die sinds juni tot de groep FamilyRadio behoort, was er tot 2008 geen enkel probleem. De radio moest, zoals het kb het voorschrijft, 400 euro forfait betalen. 'Wanneer er geen luistercijfers bestaan, wat voor de meeste lokale radio's zo is, wordt een forfait gevraagd.' In 2007 sloot FM Goud zich aan bij IP, een bedrijf in de reclameregie.

  'We hoopten zo grote reclamespots die nationaal gedraaid worden binnen te halen. Maar de grote spelers op de markt willen eerst natuurlijk weten of dat wel de moeite is en of je voldoende luisteraars hebt. Het was IP, dat daarvoor het Cim, het Centrum voor informatie over de media, contacteerde. Dat jaar werden we in de luistercijfers opgenomen en werd ook de billijke vergoeding op die cijfers gebaseerd.'

  4.00 euro

  FM Goud kreeg een factur van 4.000 euro in de bus. Michel Vanderfeesten betwiste die rekening. 'Ik heb de 400 euro forfait betaald, maar het overige bedrag niet. Ik liet het inningsbureau weten dat ik dat bedrag betwiste. Ik heb daar nooit een degelijk antwoord opgekregen en later volgden de brieven van het incassobureau en onlangs ook een brief van een juridisch kantoor. Vreemd toch dat ik twee jaar later opnieuw een brief krijg. Nadat ik twee jaar lang niets had gehoord, dacht ik het dossier in orde was en dat ik het bij de 400 euro kon houden.'

  Ondertussen moet FM Goud, met boetes en kosten inbegrepen, al 5.768 euro betalen. 'We zijn een vrijwillige radio die volledig op vrijwilligers draait. Elke zuurverdiende cent vloeit terug naar de radiozender en het verbeteren daarvan. We zijn de dupe geworden van het feit dat we een jaar aangesloten waren bij IP en hierdoor opgenomen werden in de Cim-cijfers. Het verschil tussen 400 of 4.000 euro is enorm. Het is niet omdat we veel luisteraars hebben dat we ook veel centen hebben.'

  fm goud m.jpg

  bron: nieuwsblad

 • De Gouden Frequentie !

  Midden jaren 90 was de Gouden Frequentie te ontvangen via vier frequenties in Zuid-Limburg (o.a. die van Radio Tongeren en Radio Hoeselt). Vanaf April 2010 kan je de zender opnieuw beluisteren, maar dan via het internet.

  Ervaren radiomensen

  Initiatiefnemers van dit project zijn Peter De Groot en Rob Van Daele. Deze laatste presenteerde destijds op De Gouden Frequentie elke werkdag ‘De Ochtend’ en op zaterdagmiddag ‘De Gouden Hitparade’. Later ging hij aan de slag bij FM Limburg en Radio Contact.

  Peter De Groot begon zijn radiocarrière bij Topradio Hasselt en presenteerde ook een hele tijd de 'Hit 40' bij Hit FM.

  De Gouden Frequentie komt terug met een licht gewijzigd format. Het brengt de beste hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Ook is er plaats voor de betere Nederlandstalige muziek.

  Vanaf 1 mei is ook “De Gouden Hitparade” erbijgekomen.

  De Gouden Frequentie kan je beluisteren via www.hitjock-muzieksite.be

 • Tom Waes wint Zomerhit van Radio 2 !

  Het sombere wolkendek en de regen hingen eerst, naar jaarlijkse gewoonte, boven de hoogmis van de Vlaamse showwereld. Gelukkig hadden de weergoden toch nog een gulle bui, net op het gepaste moment. Zomerhit 2010 werd alsnog een bruisende happening met een massa volk en hartverwarmende prijzen.

  EVEN VOELEN

  Nog voor dag en dauw melden de eerste fans zich in Westende waar het water tot vervelens toe met bakken uit de hemel valt. De drie mediamadammen dragen duidelijk veiligheid hoog in het vaandel en wagen zich aan een zorgvuldige soundcheck.

  Wandelen op het efficiënt opgebouwde podium verloopt zonder problemen. Toch overheerst het fanatieke geloof in een klimatologisch mirakel. De herhaalde smeekbeden tot een algemene en -vooral- een versnelde verbetering vallen niet in dovemansoren.

  Wanneer de kersverse halfgod van de Vlaamse jongeren, Tom Dice voor een laatste keer repeteert, klinken flarden uit ‘Me And My Guitar’ onder een staalblauwe hemel, die de hinderlijke wolken vakkundig opruimt.   KEUVELEN EN PLEZIERIG WERKEN

  Als de charmante en spraakvaardige Lady Linn keurig op tijd de aftrap voor de marathon geeft, wordt het doorgaans rustieke Westende in één beweging tot het Vlaamse Hollywood omgetoverd. In de strikt gescheiden zone druppelen de hoofdrolspelers één na één binnen en onderwerpen zich aan het gebruikelijke vraag- en antwoordspel met de persmeute. 

  De pas zeventig jaar geworden Will Tura bulkt van de energie en wint moeiteloos het publiek om de vinger met de stelling dat 'het leven nog steeds mooi oogt'. Even de journalisten groeten. Tijd voor enkele mijmeringen over zijn gigantische carrière resten er echter niet want het tourbusje wenkt. Klaar om het absolute boegbeeld van de verstaanbare hits naar een andere bestemming te manoevreren. 

  TOM OF TOM

  Naarmate de optredens vorderen, stijgen de speculaties over de mogelijke winnaar van dé meeste begeerde trofee. Twee namen keren herhaaldelijk terug. Acteur Tom Waes, die tijdens het tweede seizoen van ‘Tomtesteron’ ‘Dos Cervezas’ voor de grap inblikte of toch die jeugdige componist uit Eeklo, Tom Dice, die België, na een jarenlange afwezigheid, opnieuw een degelijke plaats op de Eurovisie Songfestivalkaart bezorgde? 

  Verschillende meningen steken de kop op. Veteraan Jo Vally kiest openlijk voor 'iemand die echt met muziek bezig is'. Andere bronnen gokken op de held, die op Eén geen enkele bizarre uitdaging ontweek.

  ZO MOOI EN ZO BLOND

  De sfeer in de artiestenruimte blijft rustig. Drankjes en versnaperingen worden massaal verorberd. Opvallend: geen Belle Perez of Kate Ryan. 'Beiden met buitenlandse verplichtingen opgezadeld'', zo luidt het min of meer ingestudeerde excuus. 

  Tijd dus om een nieuwe generatie goed ogende en leuke stemmen uit de mouw te toveren. Eline De Munck verrast met uiterlijke referenties naar Marylin Monroe terwijl Silvy van Sylver de halte bij 'Zomerhit' in een ware tornadostijl voltooit. 

  Ondanks de zichtbare vermoeidheid snel even de fans toewuiven en dan bliksemsnel naar een andere afspraak. 

  ONTHULLINGEN

  Met Nicole en Hugo praten, betekent doorgaans genieten van een duo dat hun werk als een zegen beschouwt. Zij steken hun mening over het aanbod bij Radio 2 nauwelijks onder stoelen of banken. 'Breed werken maar vooral luisteren naar de wensen van de doelgroep. En aandacht schenken aan het schlagergenre'. Klare mensentaal dus. 

  Verderop probeert een journalist de mening van Tom Dice over enkele gevoelig liggende onderwerpen te ontlokken. Pedofilie, de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde en de jongste prestaties van de Belgische atletiekploeg in Barcelona, alle prangende onderwerpen uit de actualiteiten passeren de revue. 

  De gitarist ontloopt vakkundig de onderwerpen en houdt zich al dan niet bewust op de achtergrond. Dat hij de namen van de sprinters Borlée door elkaar schudt, wordt met de mantel van de liefde toegedekt.

  ERKENNING ALOM

  De kennistest krijgt een abrupt einde wanneer het dolenthousiaste volk hem tijdens zijn optreden in de armen sluit. Groot is trouwens de verrassing wanneer hij twee onderscheidingen ontvangt.

  'Best Performance' en 'Beste Doorbraak'. Vreugde alom en het bewijs van kunnen tegenover de familie en de twijfelaars. De zoveelste flitslampenoorlog breekt uit. De Kreuners met de onverslijtbare Walter Grootaers en Ben Crabbé ontpoppen zich nogmaals tot echte rockers en krijgen hun deel van het eindeloze respect. De Klassieker ‘Ik Wil Je’ wordt door duizenden kelen moeiteloos meegebruld. 

  DE ULTIEME BEKRONING

  Wanneer Tom Waes door de drie presentatrices voor een tweede keer wordt geroepen, verdwijnt de laatste twijfel van de winnaar van de ‘Zomerhit’. De aanwezigen gaan compleet uit hun dak. Geen mens die zich nog vragen over de ernst van ‘Dos Cervezas’ stelt. 

  De laatste noten sterven uit.  Een ultiem rondje lekkernijen wordt met gemengde gevoelens onthaald. Lady Ellektra weigert -ondanks het aandringen- de  hesp terwijl anderen gemoedelijk de stand van zaken in de showbusiness evalueren. 

  Dan maar een afscheidskus geven aan Lady Linn zodat we helemaal uitgedanst de weg naar de exit kunnen opzoeken. Een mooi slotakkoord na alweer een leuke ‘Zomerhit’-uitgave.

  DE PRIJZEN:

  Beste clip: 'Envoi': Absynthe Minded
  Beste Kidspop: 'ZoV- Verliefd': Laura
  Beste Lied: 'Vergeef Me': Andes
  Beste Performance: Tom Dice
  Beste Doorbraak: Tom Dice
  Beste Zomerhit: 'Dos Cervezas': Tom Waes

  Bekijk HIER de videoclip van de trofee-uitreiking (VRT).

  bron: radiovisie

 • De Zomerse 50 zoekt NR 1 ..... stem mee !

  zomerse 50.jpg

  De jaarlijkse zoektocht naar de grootste zomerhit is weer
  gestart. Tot en met zondag 15 augustus kan via www.zomerse50.nl een stem worden uitgebracht. Alle inzendingen bepalen de Zomerse 50 2010, die op maandag 16 augustus bekend wordt. Die dag wordt bekend of Jan Smit en Damaru hun nummer 1-positie behouden, zij kwamen vorig jaar op de hoogste plek binnen met Mi Rowsu (Tuintje in mijn hart).

  'Zomerhits kun je herkennen aan een lekker dansbaar deuntje, swingend, vaak ook met een eigen dansje. Verder is een zomerhit meestal in een vreemde taal, geen Nederlands of Engels', zegt de Enschedese radiomaker Martijn de Lange, die de Zomerse 50 tien jaar geleden bedacht bij TV Enschede FM. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een jaarlijkse evenement, met 150 omroepen die de hitlijst uitzenden in Nederland en Belgie. Omdat het de tiende editie is, komt er dit jaar ook een televisie-special.

  'Ik denk dat deze zomer de WK-hits veel punten krijgen, zoals Waka Waka van Shakira en Wavin' Flag van K'naan', voorspelt De Lange. 'Deze platen zijn nu enorm populair doordat ze grijsgedraaid worden op de radio. Stromae heeft al een grote hit met Alors On Danse, die plaat is al over zijn top heen. Mijn tip voor deze zomer is We No Speak Americano van Yolanda Be Cool. Dat nummer is opgebouwd rond een oud Italiaans liedje van Renato Carosone uit 1956, waar een dansbeat onder is gezet. Erg lekker!'

  In de Zomerse 50 staan elk jaar de vijftig meest populaire zomerhits allertijden. Vorig jaar stonden Damaru en Jan Smit bovenaan, eerder stonden al Juanes, O-Zone, Underdog Project en Jody Bernal op nummer 1. Andere toppers in de lijst zijn onder meer de Lambada, de Macarena, de Ketchup Song, Summer of '69 van Bryan Adams en Walkin' on Sunshine van Katrina and the Waves. Kijk voor meer informatie op de website www.zomerse50.nl.

 • Het Foute Feest @ Radio Sport FM Hoeselt

  fout.jpgNieuw vanaf heden elke dag tussen 12 & 13h bij de Lokale Radio van Hoeselt Sport FM het gloednieuwe programma Het Foute Feest ! met de grootste Foute Hits allertijden.

  Meer info: www.sportfm.be

  Lokale Radio Hoeselt Sport FM is te beluisteren regio Bilzen via 106.9fm

 • Cool Down Party 11 ! (Free Tickets)

  Binnenkort is het weer zover op zaterdag 14 augustus barst de party van het jaar weer los op het Domein Maupertuus in Wellen voor de 11de uitgave van de Cool Down Party. Win vrijkaarten van dit event door te luisteren naar Topradio-Haspengouw reeds 10 jaar mediasponsor van dit event. Luister en win via 105.2 FM & 105.6 FM regio Borgloon - Sint-Truiden of via de stream www.topradiohaspengouw.be. Tijdens de Party geven we twee Ballonvaarten weg van elk 150 euro geschoken door Admiral Balloning. Neem alvast een kijkje op de website www.cooldownparty.be . Be There !!!!
 • Win bij Lokale Radio Maaseik !

  lrm.gif

  Win met LRM! Stuur tot vrijdag 6 augustus  een leuk mailtje naar info@heifieste.be en leg uit waarom jij, je club, vereniging, vriendengroep, kennissen of familie absoluut bij de grootste ambiance-avond ooit willen zijn. Voor de winnaar liggen er maar liefst 30 tickets klaar, voor de tweede 20 en de derde heeft nog steeds recht op 10  entreebewijzen.  Maar er zijn nog veel meer Amberassingen, durf jij de uitdaging aan om met een groep uitgedost in het thema "Baby" te komen? Dan zijn jullie er vanzelfsprekend ook volledig GRATIS bij. Geef ook hiervoor een seintje vóór vrijdag 6 augustus. Dus twijfel niet en wees erbij!!!!!

  Voorts kunnen we nog melden dat Lokale radio Maaseik een vernieuwde website heeft op het surfadres www.lrm.fm.

 • Smaak van 80 !

  backtothe80s.jpgSinds 1994 brengt Johan Mommen elke week de lekkerste 80's in de ether met "DE SMAAK VAN 80" en sinds enkele weken zijn we er elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 18 tot 19 uur bij radio VRW.

  In de zaterdageditie krijg je ook de Top Tien van Toen en draaien we ook regelmatig nummers die je al een hele tijd niet meer gehoord hebt op de andere radiostations. vb, Bryan Adams heeft meer gemaakt dan alleen "The Summer of '69".

  De playlist en meer info via http://smaakvan80.skynetblogs.be/

  Luisteren kan via www.radiovrw.be

  Surf naar http://radiowellen.be


 • Retro House @ Trendy FM !

   

  retrodag2010.jpgStuur jouw favoriete Retro House Top 3 door naar retro@trendyfm.be Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , vermeld je naam en adres en maak kans op mooie prijzen tijdens de uitzending van de Trendy FM Retro House Day. Neem een kijkje op de vernieuwde website www.trendyfm.be

   

   

 • Radio Decibel vanuit Rekem !

  RadioDecibel(210).jpg
  Afgelopen zondag hebben er werkzaamheden plaatsgevonden aan de zendinstallatie van Radio Decibel in het Limburgse Rekem. De van origine Nederlandse zender is sindsdien beter te ontvangen...

  Er werden diverse standaard onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, het geluid werd geoptimaliseerd en ook de ontvangst zou opnieuw verbeterd zijn. De mensen achter het project geven aan dat er intussen gekeken wordt naar de realisatie van en lokale studio in Maastricht.

  "Dit is een wens die in 2011 gerealiseerd zal worden. Als je je semi-lokaal wil profileren en eventueel ook regionale dj's wil gaan inzetten in de toekomst is zo'n studio erg makkelijk en een zeer doelgerichte goede investering.”

  www.radiodecibel.nl