• Ornelis & Rogiers special !

  Aanstaande vrijdag presenteren André Ornelis en Marcel Rogiers, de vaders van respectievelijk Sven Ornelis en Kürt Rogiers, de ochtendshow op Q-music. Ze doen dat naar aanleiding van de Internationale Dag van de Ouderen.

  Sven en Kürt vinden dat ook ouderen de kans moeten krijgen om radio te maken en daarom geven ze voor één keer de microfoon door aan hun vaders. Gisterochtend, in Ornelis & Rogiers Showtime, stemden André en Marcel in om vrijdag één uur het ochtendprogramma te presenteren. Ze willen dan wel graag hun eigen muziek horen. 

  Voor Marcel Rogiers zijn dat crooners zoals Frank Sinatra. André Ornelis houdt meer van rockmuziek en ziet Creedence Clearwater Revival wel zitten. Van Fats Domino zijn ze allebei fan. Verder zullen ze waarschijnlijk over het WK wielrennen praten, want het zijn sportliefhebbers. De rest van hun programma blijft een verrassing.

  Vrijdagochtend tussen 06.00 en 08.00 uur maken Sven en Kürt hun vaders wegwijs in het radiovak. Tussen 08.00 en 09.00 uur gaan André en Marcel zelf aan de slag en maken ze alleen een radioprogramma op Q-music.

 • Viva FM zoekt Party DJ's !

   

  Viva Fm zoekt all-round Party Deejays!
   

  Onze zoektocht naar party-dj’s is begonnen! 

  VIVA FM en SOUNDSTATION gaan op zoek naar de beste party deejays voor de VIVA FM ‘FEEST’ PARTY’S in 2011.
  Ben jij een all-round dj? Kan je jong en oud amuseren en wil je bovendien deel uitmaken van de deejay crew op de VIVA FM PARTY’S die volgend jaar starten? Dan is dit je kans!
  Schrijf je daarom nu in voor de audities van het VIVA PARTY-DJ CONTEST 2011. Iedereen vanaf 18 jaar die zijn droom wil waarmaken kan zich inschrijven voor deze succesvolle zoektocht. Stuur een korte voorstelling van jezelf, samen met een recente foto naar partydj@vivafm.be. Na het trotseren van de audities wordt je uitgenodigd voor de partyshows! Inschrijven kan tot 30 december 2010. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan! 

  Powered by SOUNDSTATION Hasselt!

   

  www.vivafm.be

 • Lokale Radio's richten zich meer op lokale info,sport,... !

  lrl klein.gif
  U kon het eerder lezen in deze mediakrant; Lanaken krijgt een eigen lokale omroep vanaf 1 oktober. Een initiatief van de vzw CRM. Er zal uitgezonden worden op de 107.1 MHz, een frequentie die nu gebruikt wordt door het mini netwerk van Viva FM.

  Jochen Brouns van de vzw CRM zegt: "Als lokale radio is het onze hoofdtaak om lokale en regionale info te brengen in de vorm van nieuws en reportages. Ook alle regionale activiteiten zullen uitgebreid aan bod komen in onze programma’s. Lokale sportevenementen zullen de nodige aandacht krijgen."

  "Onze muziek mikt op een brede doelgroep. We kiezen voor het adult contempory format, zeg maar de beste classics uit de jaren ’60 ’70 ’80 ’90 & 2000, aangevuld met kwalitatief Nederlandstalig werk en enkele hedendaagse hits. Ook regionaal talent krijgt bij ons een kans."

  Lokale Radio Lanaken werkt goed samen met de gemeente Lanaken.

   

 • Radio Ariane Kortessem werd voor even Radio St-Pieter !

  ariane.jpg

  Vorige vrijdag vanaf 16u zorgde jongenschiro St-Pieter onder de slogan Radio St-Pieter voor een stunt: door eenmalig gedurende meer dan 10 uur live een radiouitzending te verzorgen,vanuit de studio's vann de lokale radio Ariane Kortessem op de frequentie FM 107.6 . Alle genres van muziek passeerden de revue. Ook lokaal nieuws kreeg bijzondere aandacht en regelmatig was er een directe verbinding naar het Kerkplein van Kortessem,waar een wedstrijd koemelken plaats vond. Tijdens de radio-uitzending werd er een aantal bijzondere dorpsfiguren geinterviewd. Verzoekjes konden aangevraagd worden. De uitzendingen werden gepresenteerd door een vijvtal duo's. Deze stunt was een voorbode (reclame) voor de startdag van de Chiro in Kortessem die zondag was.

 • Na de Mega 40 de Mega 30 !

  mega 30.jpg
  De MEGA30 is een wekelijks twee uur durende hitlijst (nederladstalig ) gebaseerd op de verkoop- en downloadcijfers in Nederland en Vlaanderen.

  Gepresenteerd door Ad Vlaminck in een techniek van Dirk Keirsebilck en een productie van Frederik Thomas is het programma te beluisteren op verschillende radiostations in Nederland en Vlaanderen en via een voldoende aantal webradio's zowat overal ter wereld. De MEGA30 is een realisatie van Artikel 44 - producties

  De MEGA30 is gericht op het zogenaamde "familieradio format" of Adult Contemporary format (AC) en dus zijn extremen niet terug te vinden in de lijst. In de MEGA30  zijn uitsluitend Nederlandstalige nummers van beide landen opgenomen.Meer info www.mega40.eu

 • Radio GRK zet de deuren open !


  RadioGRK(165).jpg
  De Genkse lokale radio GRK is pas verhuisd en zet nu reeds de deuren open. Iedereen is op zondag 10 oktober van harte welkom om langs te komen.

  GRK is sinds kort in ''t Kliniekske' aan de Noordlaan in de Genkse deelgemeente Winterslag gebuisvest. Deze plaats diende vroeger als opvang voor de zieke mijnwerkers, en/of hun familieleden. Het gebouw bleef jarenlang zonder bestemming maar het gemeentebestuur snelde ter hulp. Nu vinden er een achttiental verenigingen onderdak. Ook Radio GRK kreeg er enkele lokalen ter beschikking.

  Op zondag 10 oktober is er een opendeurdag in ''t Kliniekske' en kan iedereen een kijkje komen nemen.

  Info:
 • Q-creditcard is gewonnen door ....?

  Iwein Smets uit Arendonk won gisteren de Q-Creditcard tijdens Ornelis & Rogiers Showtime. Hij mocht onmiddellijk gaan shoppen voor 25 000 euro. Iwein koos zelf wat hij kocht en waar. De enige voorwaarde was dat hij minstens vijf verschillende artikelen aanschafte.

  Liefst 138 Q-luisteraars hadden zich de afgelopen twee weken geplaatst voor de finale. Zij kenden de code toen de Q-dj’s hen onverwacht opbelden. Gisteren kwamen de finalisten samen in de Q-studio’s in Vilvoorde.   Daar moesten ze meerkeuzevragen over prijzen en bedragen beantwoorden in een afvalrace. Na 1 uur en 45 minuten spelen, bleven er twee kandidaten over. Iwein won uiteindelijk. Hij wist dat je voor 25.000 euro bij Mister Minute in Oostende 2525 sleutels kan laten bijmaken.

  Iwein is 41 jaar en werkt als zelfstandige. Bij Ornelis & Rogiers vertelde hij dat hij zich helemaal in het nieuw wilde steken en dat hij ook spullen ging kopen voor zijn kinderen. Om 09.00 uur is hij met een limousine vertrokken om de aankopen te doen. Showbizz Bart begeleidde hem en bracht elk uur verslag uit.

 • Limburgs Pretkaffee in een nieuw kleedje @ Radio VRW !

  vrw vrouwtje.jpg

  Vanaf vorige week vrijdag is het “Limburgs Pretkaffee” in een totaal andere vorm te horen.

  Filip Verstraete keert terug naar de “ PIRATENTIJD ” van de lokale radio’s.

  Minder blabla en meer prettig gestoorde muziek in een vlotte stijl zal het kenmerk zijn.

  OUDE KRAKERS, soms wel erg letterlijk, en MEEZINGERS passeren de revue.

  Tevens is er “FILIP’s LIEVELING VAN DE WEEK” dat éénmaal per uur wordt gedraaid en het volgende uur wordt herhaald !

  Ook wordt er elk uur tijd vrijgemaakt voor één plaat op vinyl, genaamd : “DE VINYLKRAKER” !!!

  Prettig gestoord dus, helemaal in de stijl van de “PIRATENTIJD”.

  De MUZIEK VAN TOEN met het GELUID VAN NU ! 

  Ambiance verzekerd !

  Luisteren en genieten is de boodschap. Vrijdagavond dus, tussen 22 en 24 uur,hier bij VRW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  www.radiovrw.be

  http://radiowellen.skynetblogs.be

 • Back to the nillies @ Radio MNM !

  Vanaf 27 september gaat MNM helemaal ‘Back to the nillies’: een week lang knalt het beste van de jaren 2000 uit je radio. Met als top of the bill ‘De Top 100 van de nillies’, de 100 populairste nummers van de afgelopen 10 jaar. Breng je stem uit en win! En bekijk meteen onze nieuwe televisiespot!

  Jij bepaalt hoe die Top zal klinken. Stem op jouw favorieten en maak zo kans op 1 van de vele prijzen!

  >> KLIK HIER, BRENG JE STEM UIT EN WIN!

  Advertentie Back To The Nillies

  Logo Back To The Nillies

 • Lokale Radio Maaseik zoekt sport-presentatoren !

  lrm.gif
  Het Limburgse mininetwerk LRM met frequenties in Maaseik en in Kinrooi brengt niet enkel muziek maar ook een flinke portie informatie. Om het laatste element gevoelig te versterken, speurt men naar medewerkers.

  'Studio Sport' loopt elke zaterdag tussen 20.00 en 22.00 uur en op zondag tussen 14.00 en 18.00 uur. Buiten de uitgebreide aandacht voor volleybalclub Maaseik informeren de medewerkers de liefhebbers over voetbal en allerhande regionale evenementen. 

  Om het personeelsbestand uit te breiden, zoekt LRM nu enkele sportfanaten die niet enkel tekst en uitleg kunnen geven maar ook op technisch vlak één en ander kunnen realiseren. Interesse? Aarzel niet om snel te reageren. Alle vacatures zijn welkom bij nadinebeuten@skynet.be

  Meer informatie leest men tevens op op de website.

 • Radio Olympia Kortessem !

  We hebben nog wat archiefmateriaal gevonden van Radio Olympia Kortessem. The Flamingo's zongen het liedje over dit radiostation van Roger Van Limburg !  Heel wat dj's leerde er het vak zoals Geert Vanhaver (VRW), Johan Mommen (RAW,VRW,VRD), Wout Van Hout (VRD,GRK), Patrick Devries (RAW,VRW), Erwin Thijs (RAW,VRW), ... Dit radiostation heeft zijn laatste jaren van bestaan nog onder de vlag van Energy uitgezonden ! Tijd voor wat Nostalgie .......


 • Radio VRW viert 30 jarig bestaan !

  Zo'n 30 jaar geleden werden  de Lokale & Vrije Radio's opgericht in Limburg zoals Radio VRW een daarvan is.

   

  LOKALE RADIO V.R.W. 104.9 Mhz.

  Oktober ‘80 gingen in Limburg tal van “Vrije Radio’s” van start, waaronder ook Vrije Radio Wellen. De zelfgekozen golflengte was FM 104. De gebroeders Billen en Mike Miller waren de pioniers, vlug kwamen er Tommy van Loon en ook Paul Thoelen en Johnny Put bij. Een postbus werd geopend te Kortessem en een dialoog met de luisteraars kwam op gang. Hetgeen als een grap begon, werd dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar een historisch feit. Aanvankelijk werd uitgezonden tenhuize Billen, Zonneveldweg met de antenne geplaatst op een steenworp van het nieuwe kerkhof te Wellen. Nog steeds in de illegaliteit werd uitgekeken naar een nieuw onderkomen, en dank zij het gemeentebestuur kregen wij huisvesting in een ex-klooster, gelegen midden in het centrum van Wellen. Een heel hoog gebouw, ideaal om een antenne op te plaatsen. In een mum van tijd werd de groep van medewerkers uitgebreid en kreeg VRIJE RADIO WELLEN als eerste  vrije radio in Limburg een vergunning en werd legaal van start gegaan op 101.9. Echter niet zo lang want 104.3 zou tenslotte onze nieuwe golflengte worden zodat VRW terug onafscheidelijk werd van die 104 megahertz van in den beginne. Door de sloping van het Ursulinnen-klooster zou er worden verhuisd naar een nieuwe bestemming die zij vonden in de Dorpsstraat 25, een voormalige jongensschool, die door het gemeentebestuur ter beschikking werd gesteld. Een antennemast van 28 meter zorgde ervoor dat uitzendingen de ether in gingen. Vandaag de dag is Lokale Radio VRW nog steeds aldaar gevestigd en is de VRW nog één van de weinigen die niet werden opgeslorpt door een commerciële keten. De doelstelling om  lokaal nieuws en informatie uit te zenden is en blijft de prioriteit en dit aangevuld met muziek voor alle leeftijden. De allernieuwste snufjes op technisch gebied en een grote vriendenkring maken het mogelijk om ook nu nog deze doelstellingen na te streven.
  De andere Wellense radio, Radio RAW is inmiddels gefusioneerd met radio VRW, zodoende zijn wij nu 24 op 24 uur in de ether, 7 dagen op 7..

  blog: http://radiowellen.skynetblogs.be

  website: www.radiovrw.be

  Vier mee met de VRW/RAW medewerkers op zaterdag 9 oktober 2010 in Feestzaal De Meersche Wellen vanaf 22h 30 + Party met VRW Dj's !!!!


  vrw30-jaar-9-okt-2010-voor-website.jpg
  podcast

  Be There ......

  Tijd voor wat nostalgie uit het VRW tijdperk Guy Marty & The Annemoons met het VRW lied uit de 80's !
 • Sleepless Party 9 oktober 2010 !

  SLEEPLESS09102010 (360 x 513).jpg

 • Familyradio Fm Goud als mediapartner van Miss Unigue !

  FamilyRadio FM Goud mediapartner Miss Unique

  Picture Heb je altijd al willen meedoen aan een missverkiezing, maar omwille van het niet voldoen aan verscheidene criteria de stap niet durven of kunnen zetten? Wel, dan is Miss Unique zeker iets voor jou, want ongeacht je lengte, gewicht, huidskleur, je rode haren en die vele sproetjes kan jij wel mee strijden voor het begeerde kroontje...

  Bij deze missverkiezing wordt verder gekeken dan enkel de uiterlijke kenmerken, want elk persoon is uniek op haar manier. Een deelname aan Miss Unique is zeker geen vleeskeuring. Het is een verkiezing waar elk meisje tussen 16 en 25 jaar de kans krijgt om zich op persoonlijk vlak te ontplooien en een unieke ervaring op te doen. Bij Miss Unique draait het niet om de perfecte maten of sms-voting. Miss Unique is vooral gericht op de talenten en uitstraling van de kandidaten. De meisjes komen met een mooi prijzenpakket naar huis.

  De verkiezing van Miss Unique is aan zijn derde editie toe. De halve finale zal plaatshebben op 13 november 2010 in de Eburonenhal in Tongeren (nieuwe locatie).

  Schrijf je in via www.missunique.be voor de preselectie op zondag 5 september 2010 en misschien win jij het fel begeerde kroontje. Neem alvast een kijkje op de website en twijfel zeker niet aan jouw capaciteiten!

  Miss Unique, ook dit jaar weer met de sympathieke steun van jouw FamilyRadio!

 • Disco-muziek @ Sport Fm Hoeselt !

  Sport FM disco.jpgTrek vandaag je disco schoenen maar aan en zet je radio op Sport FM Hoeselt (regio Bilzen) 106.9 fm . De ganse dag lang krijg je de beste Disco nummers te horen....... De ganse dag lang.

  Are You Ready

  Neem alvast een kijkje op de website www.sportfm.be

  Videoclip: Disco Inferno - The Trammps

  http://www.youtube.com/watch?v=A_sY2rjxq6M

 • DJ Joe Berluck @ Radio Benelux !

  Joe berluk.jpgVanaf zondag 19 september keert de oudste DJ terug naar zijn roots achter het mengpaneel van Radio Benelux Beringen. Wekelijks zal Joe Berluck trouw op post zijn voor zijn programma Rustig De Nacht ! tussen 21u-22u

  Luister maar mee via de stream http://radiobenelux.be

 • Anna Grace in Fullspeed @ Topradio Haspengouw !

  Op vrijdag 15 oktober komt de Belgische dance-zangeres Anna Grace op bezoek in de studio van Topradio Haspengouw tijdens Fullspeed. Ze schenken een meet & greet aan één van hun luisteraars.
  Wil je kans maken op deze meet & greet ?
  Mail dan jouw origineelste vraag voor Anna Grace naar:
  joris@topradiohaspengouw.be

  Misschien mag jij wel jouw vraag live aan Anna Grace komen stellen ! Je wordt een week op voorhand verwittigd of je gewonnen hebt. Veel succes !

  www.topradiohaspengouw.be

 • Oproep !

  FamilyRadio FM Goud steunt Michelle Capelle

  Picture

  Heel Peer duimt mee en wij natuurlijk ook! We hopen dat Michelle Capelle door mag naar de verkiezing van Miss België, maar... zover is het nog niet. Een vakjury zal zich op 25 september uitspreken over wie Miss Limburg wordt, wie eerst nog zijn tanden moet zetten in een pre-selectie en wie de droom definitief mag opbergen. Twintig meisjes zijn erbij, gekozen uit meer dan honderd! Niet onbelangrijk: ook de meisjes met de meeste sms'jes mogen doorgaan en dus is sms'jes ronselen bijna een dagtaak voor alle kandidaat-missen.

  Bij FamilyRadio FM Goud willen we de Peerse Michelle Capelle graag een duwtje in de rug geven. Doe net als ons en breng je stem uit!
  www.misslimburg.be
 • Radio VRW Verrassend Nederlands !

  vrw vrouw.jpg

  Hou je van het nederlandstalig lied?  Luister dan iedere zaterdagvoormiddag van 11 tot 12 naar  “Verrassend Nederlands” met Pat Van Iersel bij Radio VRW 104.9 fm & www.radiovrw.be

  Pat wordt op zaterdag 18 september vervangen door

  Patrick Hayen.

   

   

  Als voorproefje krijg je de videoclip van Jo Vally 


   

 • Radio 1 event !

  In de derde editie van de Radio 1 Sessies ruilt de publieke zender het Amerikaans Theater (de vorige twee jaar de vaste locatie) voor de grotere Studio 5 van het Omroepcentrum aan de Reyerslaan.

  Verder blijft alles hetzelfde omdat het goed was: vijf unieke concerten waarin vijf Belgische topartiesten samen met hun muzikale vrienden de muziek opnieuw uitvinden, van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober.

  De gastheren en - vrouw zijn dit jaar: Admiral Freebee, The Scabs, Lady Linn, De Mens en Ozark Henry. Zij krijgen carte blanche om hun favoriete collega’s uit te nodigen. Nieuw talent en oude rotten vormen met de curatoren onverwachte combinaties, stijlvol gemixt in een intieme livesetting. 

  Wié, wanneer optreedt, vindt u HIER.

 • MnM geeft belkrediet weg !

  mnm.jpg
  “Opgelet uw resterend krediet bedraagt nu nog nul euro en nul cent”, het is een vervelende boodschap als gevolg van een lege telefoonkaart. MNM heeft voor al zijn luisteraars voor dit probleem een passende oplossing gevonden.

  Momenteel verwent MNM zijn online bezoekers namelijk met gratis belminuten Luisteraars worden verzocht om naar de website van de hitzender te surfen, waarna ze elke dag kans maken op een heel schooljaar gratis belkrediet. Meespelen kan elke dag, tot maandag 20 september om 23.59 uur.

  In samenwerking met Scarlet geeft de hitzender tien Me & More pakketten weg, waarmee je een schooljaar lang elke maand tot zevenhonderd minuten gratis kunt bellen. De enige vereiste is een abonnement op de nieuwsbrief van MNM. Alle informatie om te registreren is op de MNM-website terug te vinden. 

  En er is meer, op vrijdag 17 september kan iedereen tussen 07.00 en 22.00 uur tien minuten gratis bellen naar alle Belgische netwerken. Eerst vorm je het gratis nummer 0800/30.007, daarna het nummer ingeven dat je gratis wilt bellen. Meer informatie over deze actie staat op freephoneday.be. Je vindt er ook een tip om de wedstrijdvragen van MNM op te lossen.

  Dat een leuke actie op de radio niet altijd duur hoeft te zijn heeft de jongste hitzender van de VRT al meermaals bewezen. Zo is er elke ochtend omstreeks 07.15 uur in de Grote Peter Van De Veire-ochtendshow een GSMNM te winnen als er drie juiste antwoorden worden gegeven.

  www.mnm.be

 • Queen nr 1 op JOE FM !

  Van 30 augustus tot en met 10 september zette JOE fm de tweeduizend beste songs uit de geschiedenis op een rijtje. De lijst werd samengesteld door de luisteraars en dat leverde een perfecte staalkaart van vijf decennia popgeschiedenis op.

  ABBA was met 23 noteringen de populairste groep uit de lijst, dat is één song meer dan Madonna die op 22 noteringen strandde. Clouseau was de meest voorkomende Belgische act, met 20 hits in de Top 2000. Hun ‘Afscheid Van Een Vriend’ was, op plaats 17, ook de populairste, Belgische song.

  De meest recente hit was het nauwelijks een paar maanden oude ‘We No Speak Americano’ van Yolanda Be Cool, de oudste was ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis, uit 1957.

  De top 3 bleef ongewijzigd t.o.v. vorig jaar. Child In Time van Deep Purple strandde op 3, Bryan Adams kreeg zilver voor Summer Of ’69 en Queen veroverde opnieuw de eerste stek met het onverwoestbare Bohemian Rhapsody.

  DE TOP 10

  01) Queen - Bohemian Rhapsody
  02) Bryan Adams - Summer Of '69 
  03) Deep Purple - Child In Time 
  04) Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light 
  05) ABBA - Dancing Queen 
  06) U2 - One 
  07) Led Zeppelin - Stairway To Heaven 
  08) Guns 'n' Roses - November Rain 
  09) Metallica - Nothing Else Matters 
  10) Beatles - Hey Jude

 • Kukkelberg - Kermis met Radio VRW dj's van vroeger en nu !

  kukkelberg kermis.jpgZaterdag 11 september viert het Wellense gehugt Kukkelberg zijn kermis feest in een feesttent op de Kukkelbergstraat in Wellen. De start is voorzien op zaterdag tussen 15h & 18h zal er een clown aanwezig voor de kids,sminken,kinderanimatie,... Nieuw dit jaar het concept De Nacht Van De Wellense DJ's. Vanaf 20h - 22h Golden Oldies met Paul Thoelen & Johny Vanderstok (Johny Put). De Kermisparty start vanaf 22h met Lievin Vanmeer,John Jones, Gwen & Tommy James met muziek voor jong & oud. Wees er ook dit jaar weer bij ! Al deze dj's zijn of hebben programma's gemaakt als dj bij de Wellense Radio VRW die trouwens hun 30 jarig bestaan vieren op zaterdag 9 oktober. Meer info binnenkort op de blog.

  Kortom de haan zal dit jaar weer kraaien op de Kukkelberg in de vroege uurtjes.

  Kukkelbergkermis op Facebook : http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=151502614860599&ref=ts

 • Samson & Gert @ Radio MNM !

  Samson en Gert zijn al twintig jaar op televisie te zien. Reden genoeg voor een feestje, vonden Peter Van de Veire en Eva Daeleman. Zij trakteerden het onafscheidelijke duo gisterenmorgen op een lekkere taart met twintig kaarsjes in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM.

  Samen met Ketnet-wrapper Kobe Van Herwegen kwamen ze heel wat te weten over de beroemde hond en zijn al even beroemde baasje.

  Van links naar rechts: de bakker, Gert, Eva Daeleman, Kobe Van Herwegen, Samson, Peter Van de Veire.

  Het is twintig jaar geleden dat Samson en Gert voor het eerst te zien waren op televisie. Dat konden Peter Van de Veire, Eva Daeleman en Ketnet-wrapper Kobe Van Herwegen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze nodigden de beroemde hond en zijn baasje donderdagochtend uit in de MNM-studio en vierden hun verjaardag met een grote verjaardagstaart.

  Na twintig jaar behelpen met ”Ik moest kloppen want de bel doet het niet” had Peter nog een ander welkom geschenkje voor Samson en Gert: een nieuwe deurbel. Peter Van de Veire en Eva Daeleman hadden zich voor de gelegenheid trouwens verkleed als Samson (Peter) en Gert (Eva), wat het voor de echte Gert een beetje ingewikkeld maakte, met twee Samsons in de studio.

          Samson en Gert blazen de twintig kaarsjes op de taart uit.

  Foto's: VRT

 • Ping Fm in Limburg !

  PingFM210.jpg
  Het nieuwe commerciële station Ping FM is officieel gestart met uitzendingen op 106.FM in Limburg. Voorheen was op deze frequentie Radio Decibel te horen. Ping FM brengt een uptempo mix van hits, classics en nieuwe (dansbare) muziek. Men richt zich op een doelgroep van 15 tot en met 45 jaar.

  Overdag zendt Ping FM alleen non-stop muziek uit. ’s Avonds vanaf 18.00 uur zijn er gepresenteerde radioprogramma’s. Deze nieuwe zender is een iniatief van RJD Radioproducties, dat de uitzendingen verzorgt vanuit Lanaken.

  Op de 106.0 FM was sinds maart 2010 Radio Decibel (Limburg) te horen. Bas Emons, eigenaar van dit Nederlandse netwerk, liet enkele weken geleden nog weten dat zijn zender was gekaapt. Hij was niet bereikbaar voor commentaar.

  Ping FM 106.0 FM is te ontvangen in Lanaken, Rekem, Maasmechelen, Meeswijk, Opgrimbie, Uikhoven, Smeermaas, Veltwezelt, Riemst, Vroenhoven, Zutendaal, Neerharen, Tournebride, Kesselt, Kanne. In Nederland is dat in Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden, Stein, Beek, Urmond, Geleen, Sittard, Born, Margraten, Gulpen, Vaals en verder in het hele heuvelland.

  Op deze frequentie waren in het verleden al diverse radiostations te horen, waaronder Radio Maasvallei, Radio Winterland, Radio De Bonte Störrem, Heart FM, FM 106, Mondial FM, Radio Vrij Limburg en Radio Decibel (Limburg').

  www.pingfm.eu

 • DJ Contest @ Dancing Macqueen !

  DJ CONTEST MACQUEEN.jpgDroom jij ervan om DJ te worden? Dit is uw kans Top Radio en Dancing Mac Queen organiseren een DJ Contest in de maand oktober
  Talrijke prijzen te winnen, voor elke DJ die geselecteerd word om deel te nemen is er tevens een pakket drankbonnen voorzien de avond dat dj komt spelen

  alle info www.macqueen.be

 • Facebook pagina van StuBru !

  StuBru(1655).jpg

  Facebook heeft de officiële pagina van Studio Brussel, met 115.000 fans een van de grootste pagina's in België, van de website geschrapt. Waarom dat gebeurd is, heeft Facebook niet gecommuniceerd.

  StuBru-redacteurs konden al een week lang geen berichten posten op hun pagina, maar sinds gisteravond is die zelfs gewoon gewist. Alle inhoud is weg, net als de duizenden fans, die StuBru nu allemaal zal moeten zien terug te winnen.

  De webredactie van de zender kan alleen maar gissen naar het waarom van de verwijdering. Er is Facebook gevraagd naar de reden, maar het zou een maand kunnen duren vooraleer er een antwoord komt.

 • Party Planner met Wout op Radio VRD !

  Party Planner Zaterdag 11 September

  Wat gebeurde er zoal op 11 september in het verleden?
  Een overzicht van de fuiven in de omgeving.
  New Yorker krijgt een kick van het stelen van openbare voertuigen
  Welke bekende Vlamingen zijn jarig op 11 september

  Je hoort het komende zaterdag in Party Planner van 17 tot 19u op Radio VRD
  Presentatie en samenstelling: Wout Van Hout
  En hieronder alvast de playlist:
  17 u
  1. Manu Chao – Mister Bobby (2002)
  2. Captain Hollywood Project – More And More (1993)
  3. Chicane – Hiding All The Stars (2010)
  4. Sly & Robbie – Boops (1987)
  5. Donna Summer – I Feel Love (1977)
  6. Frank Ti-Aya – One Love, One World (2006)
  7. Craig David – One More Lie (2010)
  8. Remini – A Day In The Sun (2005)
  9. Jungle Brothers – What U Waiting 4 (1989)
  10. Robin S – Show Me Love (1993)
  11. Anita Meyer – Why Tell Me Why (1981)
  12. Lady Gaga – Alejandro (2010)
  13. The Shamen – Hyperreal (1991)
  14. N- Trance – Electronic Pleasure (1996)
  15. Flo Rida – Get Low (2008)

  18 u
  1. Whirlpool Productions – From Disco To Disco (1997)
  2. Shakedown – Get Down (2002)
  3. Netsky Feat. Jenna G – Moving With You (2010)
  4. Frantique – Strutt Your Funky Stuff (1979)
  5. Fat Boys & The Beach Boys – Wipe Out (1987)
  6. Laurent Wolf – Wash My World (2008)
  7. Tim Berg – Bromance (2010)
  8. Juan Magan – Mariah (2010)
  9. Geraldine Hunt – Can’t Take The Feeling (1981)
  10. Pino D’Angio – Ma Quala Idea (1981)
  11. Soho – Feel What You Want (2002)
  12. Annagrace – Celebration (2010)
  13. River Ocean Feat. India – Love & Happiness (1994)
  14. Lakeside – Fantastic Voyage (1984)
  15. Quincy Jones – Ai No Corrida (1981)

  www.radiovrd.be


 • Viva fm pakt uit met nieuwe programma's !

  Viva Fm de lokale radio die vanuit Hasselt op 104.7 fm te beluisteren is alsook via de stream gaat vanaf maandag 13 september 2010 uitpakken met enkele nieuwe programma's op maat van de luisteraar. We kijken er al vast naar uit ..... Neem een kijkje op de website van Viva FM Limburg en dat is www.vivafm.be

   

 • Radio-netwerk Club Fm !


  Club FM,het netwerk met de meeste frequenties in het land, lijkt werk te gaan maken van een promotiecampagne. Geen slecht idee, want de meeste Vlamingen weten, jammer maar helaas, niks van het bestaan van dit project af. Een beetje ‘lawaai maken’, is dus zeker geen overbodige luxe. Op Facebook is momenteel een promospot te bekijken die binnenkort te zien zal zijn op o.a. Vitaya, Ment, TV Brussel, Gunk,...

  www.radioclubfm.be

                    Klik op de afbeelding om het filmpje te zien