• Q-music vebergt microfoons in Vlaanderen !

  Vanaf gisteren gaan de Q-luisteraars elke dag op zoek naar De Verborgen Microfoon. De commerciële zender verstopt een microfoon telkens vanaf 07.00 uur op een openbare plaats in Vlaanderen.

  Vanaf 08.00 uur geven de dj’s elke zestig minuten een tip die naar de locatie leidt. Regelmatig laten ze ook het geluid van de microfoon ter plaatse horen en geven zo info over de geheime plek. De eerste luisteraar die hem vindt en ‘Hallo Micro’ zegt, wint 2500 euro.

  De Verborgen Microfoon wordt nog tot en met vrijdag 10 december elke dag op Q-music gespeeld.

  Dit artikel afdrukken

 • Club FM is klaar voor het eindejaar !

  ClubFM is helemaal klaar voor de gezelligste periode van het jaar… de kerstmuziek is zorgvuldig gekozen, de nieuwe kerstjingles klinken als 'kerstklokjes', de eindejaarscadeau’s zijn aangeschaft en, origineel of niet, ook de Top 100 duikt op in het eindejaarsprogramma.

  Ook dit jaar gaat ClubFM op zoek naar de 100 populairste platen, gekozen door de luisteraars. Om de lijst zo betrouwbaar mogelijk te maken, zijn er natuurlijk heel wat inzendingen nodig. Je favoriete Top3 doorsturen kan dan ook vanaf nu via de website radioclubfm.be.

  De uitzending is voorzien op 24 december van op een feestelijke locatie. Op 1 januari is er de herhaling om het jaar meteen goed in te zetten. Naast eeuwige dankbaarheid zijn er met het inzenden van de Top3’s ook heel wat leuke eindejaarscadeautjes te winnen. Op de ClubFM-website kan je ook de Top 100-lijsten van de voorbije jaren raadplegen.

  CFM.jpg

 • Speel mee met het Sinterklaas-spel @ Sport FM Hoeselt

  Radio Sport fm uit Hoeselt heeft een Sinterklaas-spel online gezet. Luister mee naar Sport FM 106.9 FM (regio Hoeselt-Bilzen).

  Elke dag op de radio en 24 uur per dag online


  SINTERKLAAS WEDSTRIJD

   


  Luister naar 106.9, verzamel de letters,
  plaats ze in het spel-rooster en vorm de SINT-SLOGAN !
  WIN CD's, DVD's, GAMES en .... de hoofdprijs :
  Een 10 inch E-PAD - Multi Touch screen
  Weet je de zin ?
  Stuur je antwoord dan via dit formulier

  www.sportfm.be

 • Vinyl op Vrijdag @ Radio Nostalgie !

  Nostalgie(210).jpg

  Vrijdag 3 december is het vinyl vrijdag bij Nostalgie! Luister en win een originele Technics SL 1200 platenspeler!
  Een hele dag hoor je echte, onvervalste 45-toeren plaatjes, door jou gekozen. Op en top ambachtelijke radio op z'n eighties!

  Jij kunt zelf mee bepalen wat we gaan draaien. Stuur ons jouw eigen favoriete vinyl single en maak kans op één van die Technics SL 1200 platenspelers die we weggeven. Stuur je vinyl-plaat naar Nostalgie Vinyl, Katwilgweg 2 in 2050 Antwerpen. Wil je je plaatje graag terug ontvangen, schrijf dan zeker je naam en adres op de plaat. Dan bezorgen we je single zo snel mogelijk terug.

  www.radionostalgie.be

 • Ben je op zoek naar een nieuw Radioprogramma !

  OOK BIJ JOU 001.gif

   

   

   

   

   

   

  Dit nieuwe radioprogramma is Discocity van de makers van Popcorncity en De Jaren 80. Het nieuwe programma omvat de beste Disco muziek allertijden. Meer info surf snel naar www.discocity.be

 • Radio 2 kiest mooiste wachtmuziekje !

  Inspecteur Decaluwe gaat samen met jou op zoek naar het mooiste wachtmuziekje van Vlaanderen. Kies nu je favoriet!

  inspecteur-decaluwe.jpg

   

   

  Onze oproep van enkele weken geleden kreeg heel wat leuke reacties.

  Zowel wachtend Vlaanderen als de bedrijven en organisaties zelf stuurden hun suggesties door.

  Uit alle inzendingen hebben we er vijf geplukt.
  Catherine Lekime van de redactie heeft ze plechtig voorgesteld, geruggensteund door de commentaren van muziekminnaar Thomas Vanderveken.

  Stemmen maar!

  Ziehier de keuze van de Inspecteur! Vijf bedrijven naast mekaar, waaruit jij nu de beste inzending kan kiezen. Dat kan tot maandag 29 november om 12 uur.

  Beluister de genomineerde en stem mee via www.radio2.be

 • Q-Academy !

  Qacademy2.jpg

  Liefst 436 Q-luisteraars hebben zich de afgelopen maand ingeschreven voor de selectiedag van de Q-Academy. Die vindt morgen plaats, zaterdag 27 november.
  De Q-Academy is de radioschool van Q-music. De Q-dj's leiden er studenten op tot echte radiodj's. De opleiding start in januari 2011 en loopt tot de zomer. De studenten krijgen eerst een aantal theoretische lessen op zaterdag. Nadien volgt de praktijk en worden ze individueel begeleid door de Q-dj's zelf. Ze leren alles van het radiovak, van het bedienen van de mengtafel tot het presenteren.

  Q-music organiseert al voor het derde jaar op rij de Q-Academy. Vorig jaar volgden vijf studenten de opleiding. Eén van hen, Jolien Roets, presenteert nu op Q tussen 20.00 en 23.00 uur.


 • Vanaf 2011 kan je luisteren naar Radio 2000 in Limburg !

  Slaat de lokale radio-koorts een heel klein beetje toe in Limburg? Het lijkt er op. Nadat eerder Lokale Radio Lanaken van start ging en er een project voor Sint-Truiden op komst is, wordt alweer een nieuwe plaatselijke zender aangekondigd.

  Vanaf 1 januari 2011 zal in de groenste der Vlaamse provincies een nieuw/oud lokaal radioproject opstarten. Vermoedelijke naam: Radio 2000.

  Het is de bedoeling om er een familiaal en breed format aan te bieden waar het gehele gezin zich in kan vinden. Interactief en lokaal verbonden met de luisteraars zoals dit al twintig zo hoort te zijn.

  Gestart in 1980 werd de bewuste zender overgenomen door de Contactgroep in 2000. Tien jaar later zijn enkele mensen met het radiohart op de juiste plaats, terug bij elkaar gaan zitten. Ze zijn inmiddels klaar voor een nieuwe start.

  Hulp kunnen ze niettemin nog gebruiken. Daarom wordt gezocht naar personen die gedreven zijn door radiomaken en naar jonge mensen die graag een eerste stap zetten in de mediawereld. Meer info via mail: radio2000@live.be

 • De Smaak Van 80 @ Radio VRW !

  playlist voor zaterdag 27 november bij Radio VRW tussen 18 & 19h. www.radiovrw.be

  Hierzie onze gloednieuwe playlist voor zaterdag om 18 uur bij http://www.facebook.com/l/59233oMPsFY4OsjmnoXcSEsHogQ;www.radiovrw.be

  Pat Benetar - Love is a battlefield
  Rheingold - Dreiklangsdimensionen
  Kim Wilde - Keep me hanging on
  Hall & Oates - Adult education
  Lloyd Cole & the Commotions - Rattlesnakes
  Nik Kershaw - Wouldn't it be good
  Dionne Warwick - Heartbreaker
  Musical Youth - Pass the dutchie
  Renee - High time he went
  Stephen Tintin Duffy - Kiss me
  Flock of Seagulls - Wishing
  Curiosity killed the cat - Down to earth
  Michael Sembello - Maniac
  What Fun - The right side won
  Dan Hartman - We are the young
  bron: Johan Mommen


 • Vanavond Welkom Limburg @ LRL !

  welkommetdavid.jpg

  Vanavond is er een gesprek met Jessica Roumans, zij zingt bij "de pintewippers"

  Verder komen "de brikkebekkers" uit Rekem de nieuwe prins voorstellen.

  En cv "de taffelere" uit Veldwezelt komen ook langs. Zij vertellen uitgebreid over hun bal aanstaande zaterdag in het berenhof. 

  Lanaken en Maastricht hebben heel wat artiesten die goede muziek maken in hun eigen dialect. LRL steunt deze regionale artiesten en draait elke woensdagavond hun muziek.
  Kom even op adem met deze leuke mix van gezellige dialectplaten uit de wijde omgeving. Luister elke woensdag van 20u tot 22u en geniet van muziek in jouw dialect.

   

  Ook de carnavalliefhebbers komen hier aan hun trekken tijdens het seizoen. Vanaf januari hoor je Welkom in Limburg elke werkdag om 19u.

  www.lrl.fm

 • Win Duo Tickets van Joe Cocker !

  Nostalgie(210).jpg

  Morgen, donderdag 25 november, kunt u tijdens het ochtenprogramma "De Vroege" (06.00-09.00 uur) bij Nostalgie een duoticket winnen voor een concert van Joe Cocker in het Duitse Oberhausen op zaterdag 4 december.

  Naast het concert van de Britse zanger, wordt de winnaar ook persoonlijk gebracht van én naar het optreden. Bovendien ontmoet hij/zij levende legende Cocker tijdens een meet en greet. In Oberhausen zal Joe Cocker niet alleen zijn allergrootste classics zingen, hij brengt er uiteraard ook werk uit zijn nieuw album 'Hard Knocks'.

  Raad welke plaat presentator Kevin Degeest in "De Vroege" gaat draaien? Unchain my Haert, With a little help from our friends, Leave your hat on of Delta Lady? 

  Joe Cocker kunt u HIER aan het werk zien.

 • Stem mee voor de ClubFM Top 100 !

  ClubFM Top 100

  Facebook!

  Active ImageOp vrijdag 24 december en nieuwjaarsdag, zaterdag 1 januari 2011 hoor je bij ClubFM de ClubFM Top 100.  De 100 beste platen die door jullie zelf worden gekozen en in volgorde worden gezet.  Het enige wat je moet doen is via DIT FORMULIER je favoriete Top 3 doorgeven en wie weet val je ook nog in de prijzen...  Wie weet start je wel het nieuwe jaar wel met een extra ClubFM-geschenk !

  www.radioclubfm.be

 • Love Songs bij Viva FM !

  VIVALOVESONGS (160 x 88).jpgwww.vivafm.be

  Van maandag tem donderdagavond is het puur genieten met 'Love Songs'. Je hoort een selectie van de allermooiste knuffelsongs

  6 dagen per week hoor je de allermooiste muziek op Viva FM in 'Love Songs'. Van maandag tot donderdagavond telkens tussen 22.00 en 00.00u. Op zondagavond is er een extra lange 'Love Songs XL' uitzending met ook gedichten van luisteraars van 20.00 tot 00.00u.

   

  Stuur jouw favoriete Love Song, samen met een leuk gedichtje aan ons door. Wij zenden ze uit in de Love Song XL Editie op zondagavond. Elke maand pikken we één van de mooiste gedichtjes eruit en de inzender ervan verrassen we met een mooi bloemenboeket van bij 't Bloemenhuis, Rode Kruislaan 7/4 in Houthalen en aan de Markt 39 in Peer. Verras jezelf of iemand die je lief is dus met een mooi boeket en stuur vandaag nog jouw song en gedichtje door!

  verstuur hier

 • Lady Gaga staat centraal bij MNM !

  Vandaag, maandag 22 november is Lady Gaga in het land en daar is MNM bijzonder blij om. De New Yorkse superster, die vorige week zaterdag nog de MNM1000 aanvoerde met haar megahit Poker face, treedt ’s avonds op in het Sportpaleis. Onder het motto MNM goes Gaga staat de hitzender maandag daarom helemaal in het teken van Lady Gaga.

  De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow Peter Van de Veire en Eva Daeleman hijsen zich ’s ochtends in hun favoriete Lady Gaga-outfit voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow, die helemaal in het teken staat van de New Yorkse artieste.

  Peter en Eva leggen de luisteraars in de watten met de beste Gaga-covers en stellen Gaga-vragen in Punto punto. Bovendien bellen ze met iemand die La Gaga kent en haar elke dag ziet … Wie meer wil weten, kan maandagochtend afstemmen op De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow of het fragmentje herbeluisteren op mnm.be.

  In de voormiddag belt Elke Vanelderen met stylist Jani Kazaltzis, naar eigen zeggen de grootste Gaga-fan van België. Hij droomt zelfs van haar en zou er veel voor over hebben om haar eens te mogen kleden. En omdat Lady Gaga gek is op ijsjes, maakt MNM-kok Sofie Dumont voor de gelegenheid een gerecht met ijs.

  Elias onthult in de namiddag een Big Link met Lady Gaga in de hoofdrol. De Drie Werken zijn deze keer platen die geproducet werden door RedOne, de man achter Lady Gaga.

  In De Avondshow stuurt Dave Peters reporter Gunther Tiré naar Antwerpen om de temperatuur op te meten in het Sportpaleis, waar Lady Gaga later die avond zal optreden. Hij belt ook met Ann Reymen, die met een tourbus vol Lady Gaga-gekke luisteraars richting Sportpaleis rijdt.

  Na het concert kunnen de luisteraars nog even nagenieten bij Thibaut Renard. Even na middernacht schotelt hij de luisteraars een top 5 van de beste Lady Gaga-nummers voor. Stemmen kan nu al via mnm.be.

  ° 06.00-09.00 uur: De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow 
  ° 09.00-12.00 uur: Elke
  ° 13.00-16.00 uur: Elias
  ° 16.00-19.00 uur: De Avondshow
  ° 00.05-00.30 uur: MNM Loves Lady Gaga

  Op dinsdag 16 november kon je in Koppen XL op Eén een reportage bekijken over Lady GaGa. Heb je deze uitzending gemist, dan kun je ze HIER opnieuw bekijken.

 • Trudo FM vanaf 1 december !

  trudo fm !.jpg

 • De 1000 Klassiekers van Radio 2 !

  1000klassiekers.jpg

  Donkere, kille dagen en Radio 2 dicht in de buurt met muziek om bij weg te smelten. Voor heel wat luisteraars van Radio 2 is het stilaan een traditie: tussen Kerst en Nieuw genieten van De 1000 Klassiekers van de voorbije zestig jaar.

  'De Roos' van Ann Christy was de voorbije jaren de absolute favoriet. Of het liedje dit jaar standhoudt als nummer 1, bepalen de luisteraars ook nu weer zelf. Stemmen voor De 1000 klassiekers van 2010 kan tot 6 december via radio2.be.

  Een klassieker is bij Radio 2 minstens vijf jaar oud. Iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen via de website van de familiezender. Op 6 december maakt Radio 2 de voorlopige lijst bekend. Daarna begint de tweede rondevoor de klassiekers van 100 naar 1. Wie stemt, maakt kans op de nieuwe cd-box '1000 Klassiekers deel 2'.

  Ook dit jaar verklappen bekende fans van Radio 2 hun mooiste klassieker. Men kan dit jaar rekenen op de warme steun van Tom Dice, Tom Waes, Annemie Struyf, Jan Hoet, Katja Retsin en Eddy Merckx. Allemaal fans van Radio 2 en De 1000 Klassiekers die hun gezicht lenen voor de campagne die vanaf december loopt.


  DIT WAS DE TOP 10 VAN 2009 

  01) Ann Christy - De roos (01)
  02) Bryan Adams - Summer of '69 (04)
  03) ABBA - Dancing queen (03)
  04) Adamo - Inch Allah (06)
  05) Deep Purple - Child in time (08)
  06) Barry Whitse - You're the first, the last, my everything (05)
  07) Creedence Clearwater Revival - Bad moon rising (--)
  08) Al Martino - Spanish eyes (--)
  09) Will Tura - Eenzaam zonder jou (--)
  10) Meat Loaf - Paradise by the dashboard light (--)

  Tussen haakjes de stand van vorig jaar.

  ° De 1000 klassiekers, van 26 december tot en met 31 december 
  ° Stemmen vanaf 16 november tot 6 december via
  radio2.be

 • Radio LRL spreekt met Semino Rossi !

  LRL.jpg

  In het programma 'Tournée Générale', bij het Lanakense LRL is er de mogelijkheid om klassieke muziek te combineren met grote veranderingen uit de jaren vijftig. Een even merkwaardig als origineel concept, elke zondagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur op 107.1 FM

  Zoete songs, big bands, de boogie-woogie, honkey-tonk, skiffle verloren hun populariteit aan de opzwepende en snerpende gitaren, bas en slagwerk. De Rock & Roll was geboren. In het programma worden de muziekstukken en songs even uitgediept en aan elkaar gepraat door George Disse.

  Aanstaande zondag belt hij met Semino Rossi de populaire schlagerzanger uit Oostenrijk . Hij treedt zondagavond op in Hasselt. De artiest geeft meer uitleg over zijn concert en zijn nieuw album 'Die Liebe Bleibt'. Ook de Limburgse zangeres Beppie Kraft wordt geïnterviewd over haar levensloop en toekomst.

  Verder is er een interview met Fons Kelchtermans, medisch adviseur van de diabetesvereniging afdeling Maaskant.

  Online luisteren is mogelijk via livestream. www.lrl.fm


 • Bryan Adams op nr 1 bij JOE FM !

  Joe8OO.jpg

  Van 15 tot 19 november hoorde je op JOE fm de I Love the 80's Top 800, de lijst met de allerbeste hits van de jaren '80, samengesteld door de luisteraars.

  In 2009 stond Billie Jean van de betreurde Michael Jackson op nummer één, dit jaar greep Bryan Adams de macht. Met Summer Of '69 uit 1984 wisselt hij gewoon van positie met Billie Jean, dat nu op 2 staat.

  OPVALLEND CIJFERMATERIAAL

  Met 105 noteringen is 1984 het populairste jaar van de jaren '80. Enkele hits uit dat jaar zijn bijvoorbeeld The Reflex van Duran Duran, Girls Just Wanna Have Fun van Cyndi Lauper en dus de nummer één, Summer Of '69 van Bryan Adams. Het tweede populairste jaar is 1985 (o.a. Born In The USA van Bruce Springsteen en Material Girl van Madonna), 1986 is nummer 3.

  De eeuwige strijd tussen Simple Minds en U2 wordt gewonnen door de Ieren. Zij staan 10 keer in de lijst, Jim Kerr & Co moeten het stellen met 7 noteringen. De populairste artiest uit de I love the 80's Top 800 is - wat betreft aantal hits in de lijst - Madonna. Zij staat er maar liefst 14 keer in, met Like A Prayer als hoogst genoteerde op plaats 13. Michael Jackson scoort 13 keer, George Michael (solo en met Wham) en Phil Collins (solo en met Genesis) elk twaalf keer.
  DE TOP 10

  01. Bryan Adams met Summer Of '69 
  02. Michael Jackson met Billie Jean 
  03. ABBA met The Winner Takes It All 
  04. Prince met Purple Rain 
  05. Europe met The Final Countdown 
  06. U2 met With Or Without You 
  07. Bruce Springsteen met Dancing In The Dark 
  08. Simple Minds met Don't You (Forget About Me) 
  09. A-Ha met Take On Me 
  10. Bill Medley & Jennifer Warnes met (I've Had) The Time Of My Life

  De volledige lijst kan worden geraadpleegd op JOE.be.

 • Radio Club FM Twittert !

  Club FM, het netwerk met het grootste zenderpark van heel het land, kan je nu ook volgen via twitter. De internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren over de meest bizarre onderwerpen, tot groot jolijt/diepe ergernis (schrappen wat niet past) van de digitale medemens. Bij twitter, omdat het eigenlijk ook een sociaalnetwerksite is, kan je net zoals bij Facebook, een persoonlijk profiel aanmaken. Club FM twittert HIER

  club fm.jpg


   

 • FamilyRadio FM Goud Kerstballenshow !

  Naar jaarlijkse traditie verandert FamilyRadio FM Goud, eens de Sint weer op zijn schimmel richting Spanje trekt, ook dit jaar weer in The Christmas Station.

  Vanaf dinsdag 7 december, om 12.00 uur stipt, kiest FM Goud voor honderd procent Kerst op de radio. Iedere weekdag kan er geluisterd worden naar live-radio. Tussen 17.00 en 19.00 uur hoor je "De Kerstballenshow". Live vanuit de radiostudio aan meubelen De Prijzenklopper in Hechtel.

  Uiteraard draaien de radiomakers ontzettend veel kersthits. Daarnaast pakken ze uit met leuke, interessante en verrassende weetjes over Kerstmis. Hoe wordt Kerst waar gevierd? Waar is de Kerstman geboren? Hoe zeg je "Zalig Kerstfeest" in verschillende talen? En hoe maak je een gevulde kalkoen zoals het hoort?

  FamilyRadio FM Goud presenteert ook de vijftig mooiste kersthits ooit gemaakt. Je hoort ze op Tweede Kerstdag vanaf 13.00 uur. Intussen werd het nummer "Christmas Baby" van de Nederlandse zangeres Billie Queen unaniem verkozen tot FM Goud Kersthit 2010.

  Alle en andere details lees je op de speciale Gouden Kerst-website.


   

 • CCR special @ Radio VRW !

  RadioVRW.jpg

  Voor de oldie’s liefhebbers heeft VRW weer iets in petto !
  Op vrijdag 3 december zullen Johnny Vanhassche & Filip Verstraete VIER UUR lang muziek draaien van Creedence Clearwater Revival (CCR).
  Vanaf 20 uur loodsen deze jongens jullie door de roemrijke carriere van deze Amerikaanse succesband. Met hun muziek uit de jaren 60 en 70 passeren ze ook de andere groepen waarin de broertjes Tom & John Fogerty deel van uit maakten.
  Van 20 uur tot middernacht, ENKEL muziek van CCR !
  Te mooi om waar te zijn ?
  Reden te meer om dan te luisteren en te genieten !
  Tot dan ? !

  www.radiovrw.be • Nieuwjaarsparty !

  Op 1 januari 2011 knallen we het jaar weer in met onze spetterende Nieuwjaarsparty in het CCL!

  nieuwjaarlrlweb

  Vier 1 januari 2011 mee op een feestelijke manier !

  LRL organiseert de "nieuwjaarsparty"

  de ideale manier om je vrienden in het nieuwe jaar te begroeten...

  met cocktail & wijnbar

  goede muziek...en veel ambiance !

  2 zalen, 2 soorten muziek (ambiance uit de 70's 80's 90's & 2000 in zaal 1 en Electro/house in zaal 2) voor elk wat wils dus!


  zaal 1: dj Zargos + dj Gunther

  zaal 2 (JH Apollo)

   

  Meer info: www.lrl.fm

 • CV De Weerelt bestaat 11 jaar !

  carnavalbal 2011.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vrijdag 14 januari zal CV De Weerelt hun 1X11 viering houden in Feestzaal De Meersche te Wellen met een optreden van JP Brikske met andere woorden de Limburgse André van Duin. De Discobar van dienst is Dimi die we kennen van Vechmaal Karnaval,Cool Down Party,Liqiudo,... Omstreeks 23h11 stellen we onze eerste (Jeugd)prins(es) voor. Iedereen van harte welkom op deze ambiance avond !. Neem alvast een kijkje op de vernieuwde blogs: http://cvdeweerelt.skynetblogs.be & http://lichtstoetwellen.skynetblogs.be

  Beluister de nieuwe LDG Promo:
  podcast

 • De Mega 40 Top 10 !

  logo-lijst-mega400.jpg

  De enige echte hitlijst sinds 1974 in Vlaanderen & Nederland uitgezonden bij de Limburgse Lokale Radio's LRL (Lanaken),Holiday (Peer),Viva Fm (Hasselt),Lorali (Herk De Stad),...

  Meer info: www.mega40.be

   

  De Mega 40 Top 10 voor deze week :

  -1 Duck Sauce (3 weken 1)
      Barbra Steisand
  -2 Rihanna (1week 1)
      Only Girl (in the world)
  -3 Taio Cruz
      Dynamite
  -4 Mohombi (1week 1)
      Bumby ride
  -5 Bruno Mars
      Just the way you are
  -6 B-Yentl
      Give it a change
  -7 Cee Lo Green
      Fuck You!
  -8 Amy Macdonald
      This pretty face
  -9 Eliza Doolittle (2 weken 1)
      Pack up
  10  Marco Borsato
      Waterkant


 • Trudo FM is de opvolger van Topradio Haspengouw !

  Vanaf 1 december gaat de nieuwe radio Trudo Fm van Start. Deze radio gaat de opvolger worden voor Topradio Haspengouw.

  Stationmanager Tim Dehaen: “Trudo Fm zal een radiostation worden voor en door Sint-Truiden en omstreken. Met ons nieuw initiatief willen we alle inwoners uit de regio aanspreken en vooral heel veel informatie Haspengouw bieden. Vanaf 1 december gaat het station in een Non Stop formaat On Air. Tijdens de kerstmaand zal Trudo Fm te horen zijn in de winkelstraten van Sint-Truiden alsook op de kerstmark on ice in organisatie van Trudor. Vanaf 9 januari 2011 start ons station met gepresenteerde programma’s. Het muziekformaat van Trudo Fm zal bestaat uit de beste hits uit de afgelopen 40 jaar. Het station zal zich in eerste plaats richten op een leeftijdscategorie van 20 tot 50 jaar maar uiteraard zal iedereen die de Haspengouwse regio een warm hart toedraagt zijn gading vinden in ons radiostation.”

  Momenteel houdt Trudo Fm een enquete op http://www.trudofm.be/ met vragen over hoe het station zal ingevuld moeten worden. Vanaf december zal via deze link de website online komen met nieuws en informatie uit de regio!

  Trudo Fm zal je vanaf 1/12/2010 kunnen ontvangen via 105.2 en 105.6 fm. Trudo Fm zoekt nog vrijwilligers die wensen mee te werken aan dit nieuwe initiatief. Zij kunnen contact opnemen via info@trudofm.be of 0472/50 56 36.

 • Lady Gaga op Nr 1 in de MNM 1000 !

  MNM1000.jpg

  Het extravagante popicoon uit New York blijft de schare fans uibreiden. Nadat ze verleden week in Madrid tijdens de uitreiking van de European Music Awards van MTV vijf onderscheidingen mocht ontvangen, verzamelde ze nu voldoende stemmen om met 'Poker Face' de King Of Pop van zijn troon bij MNM te stoten.

  Lady Gaga haalde het met kop en schouders van Bryan Adams, die met 'Summer Of '69' op nummer twee belandde. 'I Gotta Feeling' van de Black Eyed Peas en zangeres Fergie ondernamen een regelrechte aanval op de top maar verder dan de derde plaats belandde het gezelschap niet.

  De koploper van vorig jaar, 'Thriller' van Michael Jackson, daalde naar de vierde plaats terwijl 'Sex On Fire' van Kings of Leon van 11 naar 5 steeg. Clouseau werd met een achtste plaats voor 'Afscheid van een vriend' de hoogst genoteerde Belgische groep.


  FEITEN EN CIJFERS

  Met elk 21 noteringen zijn Michael Jackson en Milk Inc. de grootste publiekslievelingen. Deden het ook bijzonder goed: U2 (19 noteringen), Clouseau (18 noteringen) en Queen (16 noteringen). De Belgische popmuziekindustrie zorgde voor 173 plaatsen in deze hitmarathon. Buiten Clousea en Milk Inc. scoorde ondermeer Gorki  meer dan behoorlijk.

  NILLIES POPULAIRST

  De MNM-luisteraars hielden duidelijk van recente hits maar kwa populariteit haalden de nillies het met vlag en wimpel Maar liefst 484 van de duizend nummers uit de lijst zagen de laatste tien jaar het levenslicht. 

  De nineties werden het op een na populairst met 262 noteringen, gevolgd door de eighties (183 noteringen), de seventies (59 noteringen) en de sixties (12 noteringen). 2009 is het topjaar bij uitstek. 96 van alle nummers, inclusief het hoogst genoteerde Poker face van Lady Gaga, dateerde van 2009.

  DE NIEUWKOMERS

  De hoogste nieuwkomers in de MNM1000 waren 'Telephone' van Lady Gaga - Beyoncé (17), 'Bad Romance' van Lady Gaga (26) en' You’re Beautiful' van James Blunt (30).' Yesterday' van The Beatles werd het oudste nummer. De klassieker uit 1965 bereikte de 245ste plaats. 

  De complete lijst vind je uiteraard op de website van MNM
  Beluister HIER het dankwoord van Lady Gaga

 • Radio VRD duikt naar 1971 !

  Op zondagavond 14 november staat bij Radio VRD alles in het teken van het jaar 1971. Van 18 uur tot middernacht de grootste hits en de leukste weetjes van bijna 40 jaar geleden. Een programma in samenstelling van en gepresenteerd door Rex!

  De jaarlijst van 1971, die centraal staat in dit programma, kan je nu al bekijken (klik hieronder op de link en een PDF wordt geopend)

  BijlageGrootte

  Radio VRD - 106.5 FM - jaarlijst 1971.pdf

  www.radiovrd.be


 • Ontdek de nieuwe platen in de playlist van ClubFM !

  blokplaylist.jpgElke week gaat ClubFM voor jou op zoek naar de leukste nieuwe platen.  Een keuze maken tussen alle muziek die we dagelijks binnenkrijgen is niet makkelijk, maar het oordeel van onze muzieksamenstellers is streng maar rechtvaardig.  Klik HIER en ontdek de nieuwe platen in de ClubFM-playlist.  Je kan ze ook onmiddellijk aan je collectie toevoegen via I-Tunes.

  Meer info...    www.clubfm.be

 • Top Ad zoekt !

  topad_klein.pngTOPAD bvba op zoek naar een freelance vertegenwoordiger/-ster voor de verkoop van radioreclame voor lokaal radiostation, regio in en rond Sint-Truiden. Interesse? info@topad.be. Start asap!!  

  www.topad.be

 • Radio VRW heeft vernieuwde website !

  vrw.jpgDe Lokale Radio uit het Zuid-Limburgse Wellen werkt al enkele weken aan de vernieuwde website. Vanaf heden is de nieuwe site on-line. Het resultaat mag gezien worden meteen een pluspunt voor de Wellense verenigingen die zelf hun event kunnen ingeven. Kijk en oordeel zelf.

  www.radiovrw.be

  De blog http://radiowellen.skynetblogs.be blijft bestaan en zal het laatste nieuws over VRW blijven geven zoals,playlisten,programma's,...