Nieuw Radioprogramma : Star Country !

"Star Country" is een nieuw ‘soort’ radioprogramma voor Vlaanderen, dat vanaf deze maand alvast op enkele lokale zenders te beluisteren is. De naam van de uitzending dekt volkomen de lading. Weliswaar eentje die nog vrij onbekend is ten lande...

Het programma duurt twee uur en steekt vol items. Er is telkens een biografie over een bepaalde groep of solo artiest, in Country Café wordt de luisteraard verteld waar er country optredens zijn, er Line dance kliniks te volgen zijn. De Top 10 van het Amerikaanse muziekvakblad Billboard ontbreekt niet en de populairste dansen van het moment worden op een rijtje gezet.. 

Benny Baeten, de bedenker van het programma: “Het is de bedoeling om één grote familie te maken via deze uitzending en om contacten samen te brengen met country minded vrienden, zo is er ook via Facebook een connect en start er kortelings een website.”

“Oorspronkelijk was er het idee om dit programma nationaal te laten lopen op diverse radio's in Vlaanderen. Er bleek helaas ook tegenwind omdat het genre niet erg bekend is. Zowel luisteraars als radiozenders schatten dit verkeerd. Gelukkig zijn er toch nog radiozenders die er een andere mening op na houden. Per slot van rekening kan een hit net zo goed een country nummer zijn”.

Een lijst van alle radiostations die “Star Country” uitzenden, en dat zijn er toch al een dozijn, vindt je HIER. Radiostations die interesse hebben om dit programma eveneens uit te zenden kunnen mailen naar starcountry@countrymuziek.be .

Commentaren

 • Graag zou ik op een of andere manier mijn zoon Mark Blomsteel uit Rotterdam onder de aandacht willen brengen van Country Nederland.
  Hij heeft in eigen beheer een cd opgenomen in Nashville met top musici en timmert daar aardig aan de weg.
  Het album is opgenomen in de beroemde Treasure Isle Recorders studio, waar ook o.a. Jason Aldean zijn albums opneemt.

  Hier in Nederland blijft hij door zijn verblijf in de USA onopgemerkt en daar waar kenners en de gewone muziekliefhebbber nummers van hem horen zijn zij steeds verbaast over het onbekend zijn en het nog geen platenlabel hebben.
  Ik ben nu begonnen om Mark ook hier op de kaart te zetten!

  Zou Starcountry, hier wat in kunnen betekenen?
  Ik kan langs komen om de cd samen te beluisteren. Er zou dan airplay, een recensie etc etc uitvoort kunnen komen.
  Graag hoor ik wat er tot de mogelijkheden behoort.

  Zoveel country komt er niet uit Nederland/Belgie en een mannelijke tegenhanger van Ilse de Lange is er al helemaal niet.

  Met vriendelijke groet,

  Ben Blomsteel.

De commentaren zijn gesloten.