• Lachen met Nostalgie op 1 april !

  images.jpg

  1 april staat bij Nostalgie volledig in het teken van de lach! Een hele dag lang hoor je de beste Classic Comedy, door jou gekozen.

  Welk legendarische en hilarisch humorfragment wil je graag nog eens terughoren? Laat het ons weten! Alles kan, alles mag ... van Joske Vermeulen, de Perschefs, Capriolen, Wat ruist er door het struikgewas, tot de Hell's Angels of Biologisch tuinieren.

  Stuur jouw suggestie naar lachen@nostalgie.eu of stuur een sms met vermelding van jouw favoriete fragment naar 6036.


 • De Top 100 van 80 @ Radio VRW !

  top 100 van 80.jpg

  Zaterdag 2 april presenteert radio VRW voor de 3de keer de Top 100 van 80. Een lijst die werd samengesteld door de luisteraars. Staat Michael Jackson met "Billie Jean" nog op nummer 1 ? Domineert U2 net zoals vorig jaar nog de lijst ? Luister van 11 tot 19 uur naar www.radiovrw.be voor het resultaat . • Radio Velm komt even terug !

   

  Vrije Radio Velm behoort tot het collectief geheugen van de Truienaars. Meer dan twintig jaar lang bracht de zender het lokale nieuws tot bij zijn luisteraars, tot het eind mei 2004 door de herverdeling van de vergunningen noodgedwongen uit de ether moest. Op zondag 17 april zal de zender uitzonderlijk tussen 13 en 18u nog eenmaal te horen zijn op twee frequenties. Het evenement is een gezamenlijk initiatief van radiozender Trud...o FM en het cultuur- en ontmoetingscentrum van Triamant Haspengouw.

  radio velm.jpg
  Fans kunnen hun hart ophalen, want op zondag 17 april zal Vrije Radio Velm nog eenmaal de ether ingaan. DJ Betty, die 14 jaar lang haar stem leende aan het programma Namiddagpauze, kruipt voor de gelegenheid nog eens achter de microfoon. Betty Swerts, inmiddels 93 jaar, bracht de bal aan het rollen toen ze naar Triamant verhuisde en daar vol enthousiasme vertelde over haar tijd bij de radio. Betty: “Ik kwam regelmatig langs in de studio om verzoeknummertjes af te geven van mensen in het dorp en na verloop van tijd kreeg ik de vraag om mijn eigen programma te presenteren. Na wat aarzelen en oefenen - op audiocassetjes was dat in die tijd nog – ben ik dan toch begonnen met live uit te zenden. Ik stelde zelf mijn programma samen, aangevuld met verzoek- nummers. Toen ze dat hier hoorden, begon het plan te groeien om Radio Velm voor één dag nieuw leven in te blazen. Binnenkort is het dan zover. Ik ben al weer volop aan het oefenen.”
  Collectief geheugen
  Vrije Radio Velm ging op 29 augustus 1981 de ether in. Programma’s als De Muziektrein en Rock Café werden vanuit een kleine geïmproviseerde studio in een woonkamer van een huis in de Jufferstraat gepresenteerd en de klok rond uitgezonden. Hoewel de zender zich in de eerste plaats richtte op een iets ouder publiek, waren er toch ook heel wat jongere mensen die regelmatig luisterden omwille van het grote aanbod aan Nederlandstalige muziek. Zo komt het dat er in heel Velm waarschijnlijk niemand te vinden is die geen herinneringen heeft aan de uitzendingen van de zender. Vrije Radio Velm is letterlijk in het collectief geheugen van de Velmenaren gegrift.
  Samenwerking
  Voor de organisatie van het evenement, slaan radiozender Trudo FM en het cultuur- en ontmoetingscentrum van Triamant Haspengouw de handen in elkaar. Vrije Radio Velm zal zondag 17 april tussen 13 en 18u te beluisteren zijn op de beide frequenties van radiozender Trudo FM, namelijk 105,2 voor Sint-Truiden en 105,6 voor Borgloon. Kijklustigen kunnen het spektakel ook live meemaken vanuit de lobby van Triamant.
  Tijdens de 5 uur durende uitzending zullen betrokkenen en luisteraars van VRV voor de microfoon worden gehaald. Aan de hand van interviews, anekdotes en weetjes zullen herinneringen aan de gloriedagen van VRV worden opgehaald. Hoogtepunt van de uitzending wordt het heroptreden van DJ Betty. Tussen 15 en 16u zal zij achter de microfoon kruipen om net als vroeger een verzoekplatenprogramma te presenteren.

  Luister mee via www.trudofm.be

 • De Top 100 van 80 @ Radio VRW !

  top 100 van 80.jpg

  Top 100 van 80 editie 2011 

  Beste blogvrienden en liefhebbers van de jaren '80.

  Op zaterdag 2 april wordt de 3de editie van de TOP 100 VAN 80 uitgezonden bij radio VRW. Net zoals de voorbije jaren doen we een beroep op jullie; Stuur jouw favoriete 10 nummers uit de jaren '80 naar top100van80@hotmail.be . Elke stem telt ! De Top 100 van 80 wordt samengesteld door jullie

  http://smaakvan80.skynetblogs.be

 • Carnavalmuziek @ Radio VRW 8/03/2011

  Vette Dinsdag 8 maart 2011 viert Wellen carnaval !!!

  Ook bij VRW hangen we letterlijk de lampjes buiten.

  Vanaf 18 uur start een knotsgekke live-show op radio VRW.

  Tot middernacht zorgen onze  “zotskappen”  Patje en Filip voor échte carnaval ambiance ! De nieuwste, de beste en leukste carnavalhits brengen je meteen in de juiste carnavalsfeer !

  De ontbinding van de lichtstoet is aan het gemeentehuis. Van daaruit is het maar een kleine stap naar ons carnavalcafé VRW.

  Kom gerust eens langs en breng je vrienden mee.

  Ongeloofelijk ?...... Je kan ook live meeluisteren via de radio op 104.9 fm of via internet   www.radiovrw.be

  Laat je niet kennen, ’t is CARNAVAL , tot dan………?

  FunPhotoBox150601s3dhsggc.jpg

  Voor nog meer info over Wellen carnaval:  http://lichtstoetwellen.skynetblogs.be/

 • Radio 2 : gaat terug in de tijd 90'ssssssss !

  Radio 2 duikt tijdens de krokusvakantie een hele week lang onder in de hits van de jaren negentig van de vorige eeuw in De Topcollectie van de Jaren 90. Twintig jaar geleden waren ondermeer The Spice Girls, Take That, Clouseau en Mama’s Jasje helemaal hot.

  Welk album van de populairste artiesten uit de jaren negentig krijgt de meeste waardering van de luisteraars? Het hoogtepunt volgt op vrijdag 11 maart met de Top 90 van de Jaren 90.

  WEEK VAN DE TUNES

  In de jaren 90 van de vorige eeuw maakte Vlaanderen op televisie kennis met F.C. De Kampioenen en Thuis. Maar ook Hyacinth Bouquet in Schone Schijn en de kluns der klunzen Mr. Bean veroverden Vlaanderen. De bioscoopbezoekers van toen liepen storm voor kaskrakers als Jurassic Park, The Lion King en Titanic. Volgende week draait Marc Pinte tijdens De Topcollectie van de Jaren 90 nog eens de tunes van deze legendarische series en films.

  HET BESTE ALBUM

  Maar de echte muzikale hits uit die tijd passeren natuurlijk ook de revue tijdens De Topcollectie van de Jaren 90. Van maandag 7 tot en met donderdag 10 maart zoekt Marc Pinte het favoriete album van 1990 tot en met 1999. Onder meer Oker van Clouseau, Waking Up The Neighbours van Bryan Adams, Waar is het gevoel van Dana Winner en Hier en nu van De Kreuners maken kans op die titel.

  En Marc Pinte wil natuurlijk ook weten waarom de luisteraar die cd een prominente plaats geeft in de platenkast van Radio 2. De zoektocht naar de beste cd van 1990 tot en met 1999, is niet het enige orgelpunt van deze bijzondere week. Van maandag tot en met donderdag brengt Radio 2 de grootste hits en de mooiste klassiekers van twintig jaar geleden, gekozen door de luisteraars. Om mee te doen klik HIER.

  En het ondertussen overbekende Introspel speelt Marc Pinte gewoon verder, elke dag en elk uur. De luisteraar krijgt gedurende één minuut maximum tien intro’s van klassiekers uit de jaren 90.

  DE TOP 90

  Op vrijdag 11 maart zendt Radio 2 het hoogtepunt uit van een hele week klassiekers uit de jaren negentig. Benjamien Schollaert, Kim Debrie en Dieter Vandepitte presenteren van 13.00 tot 20.00 uur non-stop de negentig favoriete klassiekers van de luisteraar in De Top 90.

  * De Topcollectie van de Jaren 90 met Marc Pinte van maandag 7 maart tot en met vrijdag 10 maart van 13.00 tot 16.00 uur.
  * De Top 90 van de Jaren 90 met Benjamien Schollaert, Kim Debrie en Dieter Vandepitte op vrijdag 11 maart van 13.00 tot 20.00 uur.

 • LRL carnaval-muziek tijdens de stoet !

  LRL.jpg

  De Raod van Laon tot Aoke en Lokale Radio Lanaken, kortweg LRL, werken dit jaar samen aan een nieuwe muzikale uitdaging tijdens de carnavalsstoet van aanstaande zondag 6 maart. Verschillende praalwagens zullen samen dezelfde muziek spelen. Deze wagens worden achter elkaar geplaatst in de stoet.

  “Vroeger” werd muziek gemaakt door de harmonies en fanfares. De laatste jaren is dit meer en meer verdrukt door luide speakers. Hierbij gebeurde het dat praalwagens elkaars volume steeds verhogen omdat de achter of voorligger meer lawaai maakt. Dat behoort met deze oplossing tot het verleden, integendeel zelfs, nu kan men met elkaar samen feesten tijdens de optocht.

  Lokale Radio Lanaken zorgt voor de technische realisatie van het project: zij draaien via hun frequentie (107.1 FM) op zondagmiddag van 13.00 tot 19.00 enkel nonstop carnavalskrakers, zonder reclameboodschappen en nieuwsbulletins. Verder ondersteunt men de deelnemende groepen met technische tips om een zuivere ontvangst te garanderen.

  De Raod van Laon tot Aoke ondersteunt het initiatief volledig: nu hoeft niemend een complexe en dure geluidsinstallatie meer te huren omdat het geluid van de ene wagen de andere zal versterken. Ook de middenstand van Lanaken staat volledig achter het project en zal tijdens de parade dezelfde muziek door de winkelstraten laten klinken. Bezoekers kunnen zo zonder overlast genieten van de carnavalsoptocht in Lanaken.

  HIER luisteren naar LRL.

 • Lokale Radio Maaseik !

  LRM(logo).jpg

  De 'echte' lokale radio maakt warempel een (kleine) revival in Limburg. Sinds een poos is Lokale Radio Lanaken er prima bezig terwijl de collega's van Lokale Radio Maaseik uiteraard al een hele tijd erg goed bezig zijn. Voor de gelegenheid heeft het LRM-team z'n meest recente nieuws gebundeld.

  Aanstaande maandag zendt naar een jarenlange traditie LRM weer de 4 x 11 uit. Op carnavalsmaandag 7 maart misstaat deze hitparade zeker niet. Vier uur lang krijg je de grootste hits uit de Inter Limburgse carnavalsmuziekgeschiedenis te horen. De polonaisetrein vertrekt op de juisre frequentie om 10.00 uur en bereikt het eindstation om 14.00 uur.

  Intussen heeft LRM-weerman Ruben Weytjens een sprong in zijn ‘goede’ weer carrière gemaakt. Hij voorspelt nu ook het weer... al schrijvend. Hij is sinds deze week immers ook aan het werk bij Het Belang van Limburg.  Ruben vanaf nu dus ook in de week en gedrukt bij je ontbijt.

  Tenslotte stelt LRM ook een nieuwe medewerker voor: Alain Demandt. Hij zal de beats door de boxen jagen op de vrijdagavond tussen 22.00 en 24.00 uur. In 'Rockfriends' gaat het uiteraard om... rock. Alles wat je kan catalogeren onder die naam komt in twee uur voorbij. Binnenkort op LRM.

  www.lrm.fm

 • Nieuwe webradio Enjoy !

  MEnjoy.jpg

  Sinds gisteren, maandag 28 februari is Vlaanderen een nieuwe webradio rijker. Op die dag startte Radio Enjoy met uitzenden. Initiatiefnemer is Michel Vanderfeesten, die eerder al de lokale FM-zender FM Goud en webradio Planet Rock succesvol lanceerde.

  Michel Vanderfeesten (foto): “FM Goud staat in de top 5 in Vlaanderen voor wat de lokale radio’s betreft. Planet Rock staat in de top 5 van de internet only radiozenders. Beide zenders blijven groeien. Ik geloof rotsvast in radio voor de ‘unserved audience’. Met FM Goud kiezen we resoluut voor het Nederlandstalige werk. En op Planet Rock draaien we uitsluitend classic rock hits. Beide stations zijn gericht op een zeer specifieke doelgroep en dat geldt ook voor Radio Enjoy dat draait op een zeer beperkte database.”

  “Radio Enjoy is enkel online te beluisteren" verduidelijkt Vanderfeesten. “We werken via het platform Radionomy. Zij betalen de auteursrechten in ruil voor advertenties op ons radiostation. Bij Radio Enjoy hoor je hits, hits en nog eens hits. Elk nummer is maximum een jaar oud. We draaien de hits van vandaag en morgen. Wie houdt van Bruno Mars en Chris Brown, maar ook van David Guetta en Hooverphonic zit goed bij ons."

  "Je hoort de hits altijd nonstop. Geen storende dj's en al helemaal geen vervelende spelletjes. Hiermee richten we ons op een jonge en dynamische doelgroep. Het is de doelgroep die met het internet is opgegroeid en online luisteren als een evidentie beschouwt. Net zoals dat het geval was met Planet Rock geven we onszelf de kans om te groeien. Ook de website staat nog in zijn kinderschoenen, maar daar komt binnenkort alvast verandering in.” 

  HIER luisteren.