• Het 70's Paasweekend van Radio VRW !


 • Abba de NR 1 bij Radio 2 !

  The winner takes it all, zong ABBA al in 1980. Profetische woorden, want vrijdag stemden de luisteraars van Radio 2 de ABBA-klassieker massaal naar de eerste plaats in de Top 80. Summer of ’69 van Bryan Adams en De roos van Ann Christy vervolledigden de top 3.

  De Zweedse popgroep stond op 1 in de Top 80, het sluitstuk van De week van de jaren 80, en haalde het daarmee van Summer of ’69 van Bryan Adams en De roos van Ann Christy. De roos moest eerder ook al zijn eerste plaats in de 1000 klassiekers afstaan, maar blijft wel het hoogst genoteerde Vlaamse liedje in de Top 80. 

  Net als vorig jaar veroverden ’n Beetje verliefd van André Hazes, Take on me van A-ha, Anne van Clouseau en Woman in love van Barbra Streisand een plek in de top 10. Goodnight Saigon van Billy Joel, Mooi, ‘t leven is mooi van Will Tura en I want to break free van Queen danken hun top 10-plaats op hun beurt aan een stevige inhaalbeweging.


  DE TOP 10 

  01. Abba - The Winner Takes It All
  02. Bryan Adams - Summer Of '69
  03. Ann Christy - De Roos
  04. André Hazes - 'n Beetje verliefd
  05. A-Ha - Take On Me
  06. Clouseau - Anne
  07. Billy Joel - Goodnight Saigon
  08. Will Tura - Mooi, 't Leven Is Mooi
  09. Barbra Streisand - Woman In Love
  10. Queen - I Want To Break Free


  DE TOP 80 IN FEITEN EN CIJFERS


  De luisteraars van Radio 2 hebben de Top 80 flink door elkaar geschud. Maar liefst 35 van de tachtig liedjes zijn nieuw.  Zeventien van de tachtig liedjes uit de Top 80 zijn Nederlandstalig. De luisteraars stemden bovendien dertien Vlaamse producties de lijst in.

  Will Tura is met drie klassiekers in de lijst de populairste artiest van de jaren tachtig. Hij wordt op de voet gevolgd door Ann Christy, ABBA, Prince, Michael Jackson, Bruce Springsteen, Simple Minds en U2.

  De jaren 1980, 1983 en 1989 zijn het best vertegenwoordigd in de Top 80. Het waren drie uiterst vruchtbare muzikale jaren, die ieder elf keer opduiken in de lijst. Felicita van Al Bano & Romina Power is met een indrukwekkende elfde plaats de hoogste nieuwkomer in de Top 80.

  Het kortste liedje uit de Top 80 is Anne van Clouseau. Het nummer duurt amper 2 minuten en 42 seconden, maar maakte op die tijd wel voldoende indruk om het tot de zesde plaats van de Top 80 te schoppen. Anne wordt in de Top 80 op de voet gevolgd door het langste liedje uit de hele lijst: Good night Saigon van Billie Joel, goed voor 6 minuten en 35 seconden puur genieten.

  Niet minder 57 liedjes doken vorig jaar ook op in de 1000 klassiekers en zijn dus niet alleen klassiekers uit de jaren tachtig, maar klassiekers tout court.

 • Win een communiefeest met Nostalgie !

  Stuur ons jouw communiefoto van vroeger, en win een volledig communiefeest (of lentefeest natuurlijk) voor je eigen kroost, door Nostalgie betaald!

  Wat moet je doen?

  Scan je originele communiefoto uit de jaren '60, '70 of '80 in en stuur 'm door naar foto@nostalgie.eu, met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer,

  Heb je geen scanner? Stuur ons dan je communiefoto op, samen met een aan jezelf geadresseerde omslag naar Nostalgie communiefoto, Katwilgweg 2 in 2050 Antwerpen. Vermeld duidelijk je naam, adres, telefoonnummer, het jaartal van de foto, de datum van het communiefeest van je zoon/dochter en eventueel meer informatie.

  Vanaf 18 april kan er online op jouw foto gestemd worden. De foto met de meeste stemmen wint het communiefeest.

  Als voorbeeld zie je hieronder alvast de communiefoto's van Dimitri Stuer (Funky Road Show) en Kevin de Geest (De Vroege). Op deze foto's kun je, om begrijpelijke redenen, niet stemmen :-)

 • Moederdag bij Familyradio Noord-Limburg !

  Zondag 8 mei. Moederdag! En FamilyRadio FM Goud verwent de Noord-Limburgse moeders. We leggen, net als de voorbije jaren, de moeders in de watten op Moederdag tussen 10 en 6. Onze moederdagmarathon is absoluut niet te missen. Michel Vanderfeesten coördineert het gebeuren vanuit de radiostudio en onze teams zijn weer op pad om moeder na moeder in de bloemetjes te zetten.

  Moeten we ook jouw moeder verrassen met een bezoekje en een bos bloemen, een etentje, zwemtickets of cadeaubonnen van Erperheide of een andere waardevolle prijs? Laat het dan snel aan ons weten! Mail naam en adres van je moeder door naar: info@familyradio1077.be. Voeg ook een kort tekstje toe dat we kunnen voorlezen als we bij je moeder voor de deur staan. Laat snel wat van je horen. Wie weet overstelpen we ook jouw moeder op 8 mei met toffe cadeaus!

  Vertrouw dit jaar op de gouden radio voor alle moeders, FamilyRadio FM Goud. Wij wensen alle moeders alvast een gouden moederdag toe.

  www.fmgoud.be

 • Radio VRW komt naar je toe !

  Radio VRW komt dit weekend naar je toe!

  Vrijdag 15 april, zijn we live te gast tijdens 'Haspengouw stapt door!' Tussen 20u en 24u kan je onze jocks live aan het werk zien tijdens dit fantastisch evenement. Fijne muziek en gezellige interviews, daar staat radio VRW voor. Fietsen en wandelen tussen de verlichte bloesems van Haspengouw.Place to be is de kasteelhoeve 'de Klee' in Kuttekoven (Borgloon).

  Haspengouw Stapt Door

   

  Radio-bloesemring

  Radio VRW wordt gedurende 1 dag Radio Bloesemring. Net als de vorige jaren verleent radio VRW zijn medewerking aan dit fantastisch evenement. Interviews, animatie en een uitgebalanceerde muziekkeuze, daar staat Radio Bloesemring voor. Op zondag 17 april kan je ons, op één van de vijf bloesempunten, live aan het werk zien tussen 9u en 19u. We slaan onze tenten op in 'vbs de Bron' te Wellen. Onze jocks zorgen voor de sfeer en u geniet van de prachtige natuur, een lekkere frisse pint en de vele versnaperingen. 

  Bekijk de afbeelding op ware grootte

  Bloesemring da's fietsen, wandelen en genieten in Limburg.

  Radio Bloesemring kan je in Haspengouw beluisteren via 104.9 fm of online via www.radiovrw.be

  Radio VRW komt naar je toe!

 • Radio Velm komt even terug ! (2)

  Op 17 april presenteren Triamant Haspengouw en Trudo Fm : Radio Velm schittert weer! Hier kan je een korte promotiespot zien!


 • De Jaren 80 staan centraal bij Radio 2 !

  Volgende week laten ambassadeurs en ooggetuigen van de eighties die periode herleven op Radio 2. Tijdens de Week van de jaren 80 duikt de publieke familiezender met hen terug in de periode van 1980 tot 1989.

  Welke personen en gebeurtenissen drukten hun stempel op die
  periode? En natuurlijk is de muziek van de jaren 80 de rode draad doorheen deze week. Met de vele klassiekers van toen, gekozen door de luisteraars, in de Top 80 op vrijdag 15 april.

  Er was Prince, Madonna en Michael Jackson. De disco en de house kwamen in een stroomversnelling, de computers werden minder duur en het snobisme vierde hoogtij. De jaren '80 waren ook het A-Team, Dallas en Live Aid!. Net zoals de verongelukte Challenger, de kernramp in Tsjernobyl en het massaal protest tegen de kruisraketten.

  PERSOONLIJKE HERINNERINGEN

  Radio 2 gaat van maandag 11  tot en met vrijdag 15 april van 1980 naar 1989. Aan de hand van de persoonlijke herinneringen van bekende Vlamingen en van luisteraars die de grote gebeurtenissen van toen van dichtbij hebben meegemaakt. Ook muzikaal gaat het van 1980 naar
  1989.

  De muziek uit die periode kiest de luisteraar zelf. Het resultaat presenteren Benjamien Schollaert, Peter Verhulst en Dieter Vandepitte op vrijdag 15 april tijdens de Top 80 van de jaren 80. Een obligate afsluiter van deze week van de jaren 80.

  DIT ZIJN DE AMBASSADEURS VAN DE JAREN '80

  Radio 2 laat luisteraars aan het woord over wat op hen een onvergetelijke indruk heeft gemaakt. Hun getuigenissen worden uitgezonden in De madammen en Avondpost.

  En wat blijft onze bekende Vlamingen bij van de eighties? Dit zijn de ambassadeurs van de jaren '80: Sven De Ridder, Katja Retsin, Nico Mattan, Eva Brems, Alex Agnew, Karen Damen, Bruno Tobback, Geert Hunaerts en Sabine Hagedoren.

 • De Rock & Lol Top 100 van Joe FM !

  Gisteren, vrijdag 8 april presenteerde Leen Demaré op JOE fm de Rock & Lol Top 100, de lijst met de allerbeste rocknummers, samengesteld door de luisteraars van het commerciële radiostation.

  Iedereen kon de afgelopen weken via de JOE-website stemmen op hun favorieten. Het eindresultaat was een top 3 die totaal anders was dan die van 2010.

  Bryan Adams neemt met zijn Summer Of 69 de koppositie over van Deep Purple, terwijl AC/DC de top 3 binnenstormt. De top 10 zetten we hieronder op een rijtje. De volledige lijst kan HIER worden geraadpleegd.

  01. Bryan Adams met Summer Of 69 
  02. Deep Purple met Child In Time 
  03. AC/DC met Thunderstruck 
  04. Queen met Bohemian Rhapsody 
  05. Meat Loaf met Paradise By The Dashboard Light 
  06. Rolling Stones met (I Can’t Get No) Satisfaction 
  07. Golden Earring met When The Lady Smiles 
  08. Europe met The Final Countdown 
  09. Kiss met I Was Made For Loving You 
  10. Bon Jovi met You Give Love A Bad Name

  OPVALLENDE TRENDS

  Met vier noteringen in de Rock & Lol Top 100 zijn de mannen van Status Quo de favoriete rockers van de JOE-luisteraar. Hun hoogst genoteerde plaat is Down Down.

  De hoogste nieuwkomer is U2 met Sunday Bloody Sunday. De Ieren staan ook met het meest recente nummer in de lijst, namelijk Beautiful Day uit 2000.

  Ook Belgische rockers worden door de JOE-luisteraar gesmaakt, want Tc Matic, Raymond Van het Groenewoud en de Kreuners werden in de lijst gestemd.

 • Popcorncity !

  Ben je opzoek naar een oldies programma ? Wij bieden de oplossing Popcorncity met Jan Vandeyck . De beste popcornoldies van de 50's & 60's in een wervelende radioshow van 1 uur. www.popcorncity.be
  meer programma's zijn Discocity met 70's music (www.discocity.be) & De jaren 80 (http://dejaren80.skynetblogs.be)
  De Limburgse radiostations die Popcorncity opgenomen hebben in hun zendschema :
  Radio LRL Lanaken 107.1
  Radio Holiday Peer 106.6
  Viva Fm Hasselt 104.7 
  Radio Lorali Lummen 107.5
  Sport FM Hoeselt 106.9
  Trudo Fm St.Truiden 105.2
  Trudo Fm Borgloon 105.6
  ...
  www.popcorncity.be

 • FamilyRadio Noord-Limburg !

  Picture

  FamilyRadio is helemaal terug! De gezelligste radiozender van Vlaanderen is, na een zevental jaren van afwezigheid, weer back on the air! De naam maakt alles duidelijk: radio voor de hele familie. De slogan is dan ook niet voor niets: "Bij ons ben je thuis!". Verwacht je maar aan de leukste classics en het beste van eigen bodem. Je leest het goed: bij FamilyRadio is er ook veel plaats voor het Nederlandstalige lied.

  FamilyRadio FM Goud is het tiende radiostation in Vlaanderen dat aansluit bij dit unieke samenwerkingsverband.

  Onder de noemer "FamilyRadio Noord-Limburg" brengen we je iedere dag opnieuw leuke radioprogramma's gemaakt door ervaren stemmen. Vertrouwde én nieuwe stemmen. Luisteren is je beste overtuiging! Waar je ook bent in Noord-Limburg, je vindt ons overal op de vertrouwde frequentie: 107.7! 

  Kijk zeker ook eens op http://www.familyradio.be. Meer info: michel@familyradio.be.
 • I Love The 90's ! 16 april 2011

  Niet alleen brengt I love the 90’s dit jaar met Absolom, Astroline en Fiocco-DJ Jan Vervloet de Belgische dancegroepen uit de jaren negentig voor het eerst weer samen op één podium, de organisatie verrast ook met de komst van de Amerikaanse superster Vanilla Ice.

  Robert Van Winkle, echte naam en inmiddels 43, scoorde in 1990 een monsterhit met zijn Ice Ice Baby. De single bevatte een sample van Under Pressure van Queen en David Bowie en leverde hem wereldwijd een dikke nummer één-hit op. Naast Vanilla Ice werden ook Haddaway (“What Is Love”), The Outhere Brothers (“Don’t Stop Wiggle Wiggle”) en Regi (inmiddels een vaste waarde op I love the 90’s) aan de affiche toegevoegd.

  Twee maanden voor het evenement gingen al meer dan 6.500 tickets de deur uit. Wie er op zaterdag 16 april graag bij wil zijn, wacht dus best niet te lang met bestellen.

  www.ilovethe90s.be


  Zaterdag 16 april presenteren Q-dj's Bjorn Verhoeven en Anke Buckinx tussen 15 uur en 23 uur de enige echte I Love The 90's TOP 100

  www.q-music.be

 • Jan Molenaar @ Trudo FM !

  Iedereen in Sint-Truiden kent nog de legendarische radiozender Radio Baccara. De zender ging echter aan het begin van dit decennium ter ziele en is vandaag in handen van de ketenradio Club Fm die een nationaal product uitzenden via de frequentie. Sinds 9 januari heeft Sint-Truiden echter een nieuwe plaatselijke radiozender gemaakt door mensen uit de streek namelijk Trudo Fm.


  Stationmanager Tim Dehaen: “Momenteel heeft Trudo Fm een mooie programmatie kunnen uitwerken en heel hard geïnvesteerd in de lokale en nationale berichtgeving. Zo zijn er dagelijks 7 nationale en 7 lokale nieuwsbulletins. Daarnaast is de programmering gevuld met mensen uit de streek en staan de programma’s bol van lokale informatie. Bovendien nodigen we wekelijks mensen uit de streek uit voor een interview. De interviews kan men erna via ons youtube-kanaal opnieuw beluisteren terwijl men kijkt naar sfeerfoto’s die we maakten tijdens het interview!”
  Vanaf deze week zullen ook twee plaatselijk bekende stemmen het team vervoegen! Jan Molenaar en Ben Babbelaar waren tijdens de gouden periode van Radio Baccara twee van de meest bekende medewerkers. Zij zullen nu, na tien jaar niet meer in eigen streek te horen zijn geweest, via Trudo Fm opnieuw door de Truidense ether knallen. Ben zal je voortaan elke woensdag tussen 14 en 16 aan het werk kunnen horen en Jan neemt zaterdag 14-16 voor zijn rekening!


   


  Zaterdag zal Trudo Fm tussen 10 en 12 ook aanwezig zijn in de winkelstraten. Tijdens het programma “Crazy Sundays” van presentators Davy en Gerry werden de twee jocks uitgedaagd om binnen het uur met 50 verschillende handelaars op de foto te gaan. Een uitdaging die deze presentators met plezier aangaan. De foto’s zal je nadien kunnen bekijken via de website en de facebookpagina van het radiostation.


  Trudo Fm kan je ontvangen via 105.2 en 105.6 fm. Ze beschikken ook over een livestream die je kan vinden op hun website http://www.trudofm.be. Trudo Fm zoekt nog vrijwilligers die wensen mee te werken aan het radiostation. Zij kunnen contact opnemen via info@trudofm.be of 0472/50 56 36.