• Michiel Thiron @ Familyradio FM Goud !

  Michiel Thiron knipt iedere weekdag om klokslag 6 uur het licht aan in onze radiostudio. Vind je de ochtendshows van MNM en Q-music ook veel te druk? Wil  je  méér muziek in de ochtend en rustig ontwaken met de mooiste muziek ooit gemaakt?  Kies dan 's ochtends voor FamilyRadio FM Goud. Dankzij ons stap je  voortaan met  het juiste been uit bed.

  Minder gepraat, meer muziek. Dat is WekkerRadio. Je dag begint leuker als je 'm begint met de (wekker)radio op 107.7.

  Kijk ook eens op www.michielthiron.be.
   
   
   

 • Johan Verminnen 60 bij Radio 1 !

  Nu zondag, 22 mei, wordt Johan Verminnen zestig jaar jong. Het is een verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Ook het Radio 1-programma Moshi viert mee met het Vlaamse kleinkunsticoon.

  Als dank voor alle mooie liedjes die hij tot nu toe maakte, gaat Moshi een uur lang met Johan Verminnen op stap langs een aantal belangrijke plekken in zijn leven. De ‘Verminnen-route’ van Moshi loopt van zijn geboortehuis in Wemmel tot zijn stamcafé in Hansbeke. En natuurlijk mag ook Brussel niet ontbreken.

  Ooit zong een nog jonge Verminnen 'Ik wil de wereld zien, de zon zien ondergaan in Cusco, de tango dansen in Buenos Aires...' Heeft hij zijn dromen uiteindelijk waargemaakt? Is hij intussen al op de Paaseilanden geraakt? En welk ultiem plan staat er nog op zijn verlanglijst? 

  Op zulke vragen krijgt de luisteraar en muziekfan zondag een antwoord in Moshi, begeleid door veel muziek en af en toe een frisse pint.

  * Moshi – Johan Verminnen 60: op zondag 22 mei om 11.00 uur

 • De Q dj's zingen !

  Wie beweert dat dj’s niet kunnen zingen, heeft ongelijk. Deze week organiseerden Ornelis & Rogiers een zangwedstrijd voor hun collega-Q-dj’s naar aanleiding van de Idool-finale op televisie van gisterenavond. Winnaar werd Jolien Roets met “Show Me Love” van Robin S.

  Gisteren zongen de vijf finalisten tegen elkaar in de echte Idool-studio in Lint. Ze werden beoordeeld door een professionele jury: Stan Van Samang, Linda van Milk Inc. en ex-platenbaas Kurt Frederickx (foto: Q-music). Zij bepaalden de helft van de punten. De andere helft werd bepaald door de sms’jes van luisteraars.

  Overduidelijke winnaar was Jolien Roets. Zij blies iedereen van z’n stoel met “Show Me Love” van Robin S. Anke Buckinx bewees zich als podiumbeest met “Bitch” van Meredith Brooks en werd tweede. 

  Vorige DJ-Idool-winnaar Bart-Jan Depraetere kreeg nu de derde plaats met “Ik hou van u” van Noordkaap. Astrid Philips werd vierde met “Pokerface” van Lady Gaga. Rik Boey strandde op de vijfde plaats met “All I Want For Christmas” van Mariah Carey.

  Jolien Roets is 25 en presenteert elke weekdag tussen 20.00 en 23.00 uur op Q. Tot vorig jaar gaf ze Italiaanse les. In september startte ze als Q-dj, nadat ze met glans geslaagd was voor de Q-Academy.  Jolien wint wedstrijd en beker! (Foto: Q-music)

 • De JOE FM top 100 week !

  Op maandag 16 mei start op JOEfm de TOP 100-week. Elke dag komt een ander decennium aan bod. Op maandag wordt begonnen met de top 100 van de jaren ’60, op dinsdag die van de jaren ’70, op woensdag snellen de jaren ’80 voorbij en op donderdag is er de top 100 van de jaren ’90. Elke lijst zal gepresenteerd worden door één JOE-dj die daarvoor perfect gecast is.
  Zo zweert Bert Geenen bij de sixties, hebben de jaren ’70 geen geheimen voor Leen Demaré, dweept Jan Bosman met alles wat tussen 1980 en 1989 is gemaakt en is Elke Van Mello een kind van de jaren ‘90. Het feit dat elke dj ook nog eens echt zijn of haar eigen, favoriete muziek kan promoten zorgt dus voor een extra dimensie.  Twee weken geleden, op maandag 2 mei, lanceerden Bert, Leen, Jan en Elke gezamenlijk het idee en konden de JOE-luisteraars op JOE.be beginnen stemmen op hun favoriete platen per decennium. De stemming werd afgesloten op vrijdag 13 mei om 09.00 uur.

  Op vrijdag 20 mei voorziet JOE een passend slotakkoord van de week, want dan maken Jan, Leen en Elke een round-up met de Ultieme Top 100. Op welke songs, over de grenzen van de decennia heen, werd het meest gestemd?

  www.joe.be

 • Q-music geeft sportauto weg !

  Q-music geeft de komende twee weken de adembenemende Tesla Roadster weg, de milieuvriendelijke sportauto van de toekomst. Sinds gisteren kunnen luisteraars zich plaatsen voor de finale op vrijdag 13 mei bij Ornelis en Rogiers.

  Q-DJ'S RACEN IN ZOLDER

  Elk uur kan een luisteraar zich plaatsen voor de dagfinale. Daarin moeten ze bepalen hoeveel tijd een Q-dj erover gedaan heeft om met de Tesla Roadster een rondje te rijden op het circuit van Zolder. De luisteraar met de beste tijd krijgt een plaats in de grote finale in de ochtend bij Ornelis en Rogiers. Minister van Media Ingrid Lieten zal de sleutels van de wagen officieel overhandigen aan de uiteindelijke winnaar.

  AUTO VAN DE TOEKOMST

  De Tesla Roadster is de sportauto van de toekomst en de droom van elke autoliefhebber: een elektrische wagen die tot 201 kilometer per uur haalt. Vorig jaar werden er in ons land slechts acht exemplaren verkocht. Ondermeer Will.i.am van Black Eyed Peas, Penelope Cruz, George Clooney en Matt Damon rijden ermee rond.

  www.q-music.be