Nog een keer Radio Noordzee op 103.8 FM !

De evenementenradio's bevinden zich in een bloeiperiode. Om de voeling met het verleden niet te verliezen, zenden de presentatoren van vroeger gedurende een korte periode uit. Bij de Limburgse pionier Noordzee, combineren de initiatiefnemers het nuttige aan het aangename.

Van 24 juni om 07.00 uur tot 2 juli rond 18.00 uur keert Radio Noordzee terug vanuit een tijdelijke studio, het 'Groene Huis' op de Grote Markt in Hasselt. De bekende stemmen van vroeger geven opnieuw het beste van zichzelf met als opdracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie een 'Hart voor Limburg'. De bedoeling bestaat er in om de levenskwaliteit in één bepaalde streek, omgeving of provincie te bevorderen. 

Radio Noordzee kende een zeer rijke geschiedenis. Wat in 1979 begon vanuit een  hotelkamer op de Hasseltse Grote Markt  groeide in sneltreinvaart tot een fenomeen uit. In het voorjaar van 1981 volgde de verhuis naar de tiende verdieping van de Torenwijk. Door een ideale positie van de zendmast kon men in een wijde omgeving van de programma's genieten. 

Dankzij talrijke presentatoren zoals de piepjonge Francesca Van Thielen en de toen in Hasselt woonachtige legendarische 'Juke Box'-presentator Stan Haag werd Radio Noordzee een populair begrip tot zelfs ver buiten de provincie. De slogan 'Da's pas radio'  geraakte snel ingeburgerd. Door de komst van de netwerken werd het station een onderdeel van Hit FM.

Voor meer informatie kan men HIER terecht.


Commentaren

  • That's the music I wanna Hear!!! Eindelijk ook weer in Maastricht....

De commentaren zijn gesloten.