• Q-Beach House is klaar !

  Na een opbouw van meer dan één maand opent dit weekend het Q-Beach House al voor de zesde keer z’n deuren midden op het strand van Oostende. Twee maanden lang kunnen luisteraars op het Q-terras genieten van zomerse muziek en verfrissende cocktails.

  Wim Oosterlinck, programmadirecteur Q-music: Ons Beach House is voor vele luisteraars al een paar jaar een vaste waarde tijdens de zomer, en dit jaar kunnen we door de nieuwe opstelling van de radiostudio en het terras nog meer luisteraars ontvangen dan bij de vorige edities. We hebben gezorgd voor extra loungehoekjes, zitzakken op het strand en uiteraard een grote BBQ-corner.

  Q-DJ'S LIVE VANUIT OOSTENDE

  Vanaf maandag 4 juli presenteren de Q-dj’s er elke dag live van 10.00 tot 22 uur. Iedereen is weer welkom in de studio voor een unieke blik achter de schermen. Wie toch niet aan zee raakt, kan alles de hele dag volgen via de videostream op de Q-site.

  Naast zomerse hitradio pakt Q-music uit met heel wat verrassende acties, én er zijn de Sunsetconcerten op het strand in Oostende. Dit jaar zet Q telkens twee artiesten in aparte combinaties samen op één podium.

  Je vindt het Q-Beach House mét terras en radiostudio op het strand in Oostende, tussen de Thermen en het casino. Tot en met 28 augustus elke dag, ook in het weekend.  Foto's van de voorgaande edities

 • Vergunningsvrije straalverbinding voor FM Goud !

  Maandag jongstleden installeerde De Belie zijn vergunningsvrije straalverbinding in het Limburgse Peer. FamilyRadio FM Goud verhuist met zijn studio naar Het Bruegelhuis aan de Markt 15 in het centrum van het stadje op 7 juli aanstaande.

  "Onze zendmast blijft in Hechtel, maar de nieuwe studio komt vijf kilometer verder in Peer. We kozen voor De Belie's digitale straalverbinding omwille van de goede kwaliteit én voor de centen. Met deze verbinding moeten we geen 1.500 euro per jaar aan het BIPT betalen", aldus stationmanager Michel Vanderfeesten.  Klik op de foto voor groot formaat

  De verbinding werd afgelopen maandag reeds geïnstalleerd en staat nu op test met computermonitoring. Omdat het dak van het Bruegelhuis laag is, stelde een aanpalende sympatieke radioamateur zijn pyloon ter beschikking voor het monteren van de zendantenne. Ondanks de coaxkabel lengte van 85 meter stabiliseerde het vermogen zich onmiddellijk op de wettelijke 0,02W (eirp). Het traject van vijf kilometer loopt via talrijke bossen, maar toch ziet de ontvanger een prima signaal.  Klik op de foto voor groter formaat

  Michel Vanderfeesten: "Jan De Belie weet duidelijk waar hij mee bezig is en werkt correct en planmatig. De installatie kende nog een ‘jeukend’ einde. Tegen de avond stonden we vol rode puntjes met verschrikkelijke jeuk, wellicht door de processierups die graag vertoeft op onze zendsite op de rand van een bos" aldus Michel Vanderfeesten.

  Meer info over deze straalverbinding vind u HIER.

 • Johan Henneman @ Nostalgie !

  Deze zomer is Johan Henneman opnieuw op de Vlaamse radio te horen. Hij is vanaf maandag aanstaande, 4 juli op weekdagen bij Nostalgie tussen 16.00 en 19.00 uur te horen in “The Summerfeeling”. Twee maanden lang “niks dan classics” met een zonnig kleurtje, ter vervanging van ‘the Funky Road Show’.

  DONNATEUR BIJ DONNA

  Johan Henneman was een horecazaak begonnen twee jaar geleden, maar de radiomicrobe kruipt waar ze niet gaan kan. Hij werkte tot december 2009 voor Joe FM waar hij o.a. het Top 40 hitarchief presenteerde. Toen 4FM werd overgenomen door Joe, verhuisde hij mee.

  Bij Radio Donna maakte hij veertien jaar lang deel uit van het vaste producers- en presentatieteam. Wie kent ze niet meer, programma’s zoals ‘de Avondspits’, later ‘de Donnateur’ (om 13.00 uur met wedstrijdprijzen. En ‘Jabbedabbedoe’ dat tot juni 2007 liep, toen een tanend ochtendprogramma.

  PIONIER BIJ RADIO MAEVA

  Henneman startte zijn carrière achter de knopjes bij de vrije radio, als Bert De Groeff. Begin jaren ‘80 was hij te horen bij Radio Maeva. Een uur lang op weekdagen in de namiddag tussen 15.00 en 16.00 uur. Weliswaar met vooraf opgenomen programma’s, zoals bijna alle programma’s toen bij Maeva.

  Johan is ook vandaag nog altijd een vertrouwde stem voor minstens twee generaties luisteraars. Zij zullen zijn terugkeer na bijna twee jaar radiostilte zeker smaken. Overmorgen, vrijdag 1 juli is het trouwens Vinyl Vrijdag bij Nostalgie. Henneman brengt vast reeds zijn plaatjes binnen voor de nieuwe collega’s.

  Luister HIER naar een interview met Johan Henneman uit 2005

 • Nog een keer Radio Noordzee op 103.8 FM !

  De evenementenradio's bevinden zich in een bloeiperiode. Om de voeling met het verleden niet te verliezen, zenden de presentatoren van vroeger gedurende een korte periode uit. Bij de Limburgse pionier Noordzee, combineren de initiatiefnemers het nuttige aan het aangename.

  Van 24 juni om 07.00 uur tot 2 juli rond 18.00 uur keert Radio Noordzee terug vanuit een tijdelijke studio, het 'Groene Huis' op de Grote Markt in Hasselt. De bekende stemmen van vroeger geven opnieuw het beste van zichzelf met als opdracht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie een 'Hart voor Limburg'. De bedoeling bestaat er in om de levenskwaliteit in één bepaalde streek, omgeving of provincie te bevorderen. 

  Radio Noordzee kende een zeer rijke geschiedenis. Wat in 1979 begon vanuit een  hotelkamer op de Hasseltse Grote Markt  groeide in sneltreinvaart tot een fenomeen uit. In het voorjaar van 1981 volgde de verhuis naar de tiende verdieping van de Torenwijk. Door een ideale positie van de zendmast kon men in een wijde omgeving van de programma's genieten. 

  Dankzij talrijke presentatoren zoals de piepjonge Francesca Van Thielen en de toen in Hasselt woonachtige legendarische 'Juke Box'-presentator Stan Haag werd Radio Noordzee een populair begrip tot zelfs ver buiten de provincie. De slogan 'Da's pas radio'  geraakte snel ingeburgerd. Door de komst van de netwerken werd het station een onderdeel van Hit FM.

  Voor meer informatie kan men HIER terecht.


 • MNM Summerclub in Zeebrugge !

  Van 2 juli tot en met 28 augustus is MNM elke dag van 12.00 tot 23.00 uur op weekdagen en van 10.00 tot 23.00 uur, live in de lucht vanop het strand in Zeebrugge in de MNM Summerclub. Luisteraars kunnen er bovendien een zomer lang ook zelf radio maken.

  Gisteren werd de eerste steen gelegd voor de bouw van de studio, waar MNM een hele zomer lang radio zal maken. In de zogenoemde MNM Summerclub maken luisteraars de zomer mee, zowel letterlijk als figuurlijk.

  MNM-nethoofd Rino Ver Eecke, legt uit:

  “In de MNM Summerclub gaan we een zomer lang interactieve radio maken. Het wordt een aantrekkelijk platform waar de leefwereld van jongeren centraal staat. In die MNM
  Summerclub staat ook de luisteraar centraal. En de MNM-luisteraars, die maken mee de zomer."

  "Luisteraars kunnen een bezoekje brengen aan de radiostudio in Zeebrugge en ontdekken hoe radio gemaakt wordt. Maar de luisteraars maken ook zelf radio in de MNM- studio. Iedereen kan langskomen voor groeten en verzoeken. Je kan er mening kwijt,
  enzoverder.”

  In de MNM Summerclub zullen regelmatig grote artiesten langskomen. Maar het is ook een gelegenheid voor luisteraars om hun creativiteit en talent te tonen. Voor hen bouwt MNM een free podium. Daarnaast organiseert MNM de hele zomer lang een zoektocht naar een nieuwe MNM hit-dj. Een jury met onder anderen de MNM-huis-dj’s zal bepalen welke dj het best hits aan elkaar kan mixen.

  SPORT EN SPEL

  Naast de MNM-studio, op het strand van Zeebrugge, zullen er elke dag workshops zijn rond zomersporten en spelen. Zo zullen er op de MNM Sportbeach wedstrijden pannavoetbal, een vorm van straatvoetbal, en Kubb, een populair spel met houten blokken, gespeeld worden.

  FILMS EN BOEKEN

  Elke donderdag in juli is MNM Filmdag. Vanaf 14.30 uur worden achtereenvolgens een kinderfilm, een jeugdfilm en een film voor volwassenen vertoond op het strand. Maar de zomer is voor veel mensen ook de ideale gelegenheid om een spannend boek te lezen. Speciaal daarvoor richt MNM op het strand van Zeebrugge een MNM Strandbibliotheek in, met boeken en strips geselecteerd door de MNM-ploeg. Ook Pieter Aspe komt langs en geeft uitleg over het schrijven van een boek.

  * MNM Summerclub: elke dag van 2 juli tot en met 28 augustus van 12.00 tot 24.00 uur, live van op het strand in Zeebrugge

 • Radio 2 Top 60 !

  Net als vorig jaar prijkt de Adamo bovenaan de Top 60 van de jaren 60 van Radio 2. Maar hij scoort wel met een ander nummer: Sans toi ma mie is volgens de luisteraars de beste klassieker van 1960 tot 1970.

  Vorig jaar stond zijn hit Inch Allah nog op de eerste plaats. Op de eerste dag van de zomer, dinsdag 21 juni, brachten eerst Christel Van Dyck en daarna Peter Verhulst de Top 60 van de jaren 60 . Op deze Dag van de jaren 60 dompelde Radio 2 zijn luisteraars de hele dag onder in de swingende zomermuziek van dit kleurrijke decennium onder de noemer The Summer of the Sixties.

  Radio 2 maakt jaarlijks een Top 60 van de beste liedjes uit de jaren 60 volgens de luisteraars. En ook dit jaar kozen zij voor Adamo. De populaire Italiaanse Belg veroverde opnieuw de eerste plaats in de Top 60, maar wel met een ander liedje: 'Sans toi ma mie'.

  De sixties waren belangrijke jaren in de muziekgeschiedenis. En vooral het jaar 1969 is goed voor heel wat klassiekers: zeventien liedjes uit dat jaar duiken op in de Top 60. De hoogste nieuwkomer staat op plaats tien: 'Proud Mary' van de Amerikaanse rockband Creedence Clearwater Revival. Deze groep is met vier liedjes in de Top 60 koploper.

  Zes Vlaamse en acht Nederlandse nummers prijken in de Top 60. Eenzaam zonder jou (1962) van Will Tura is het populairste Vlaamse nummer uit die periode en staat op de zesde plaats. Pastorale (1969) van Liesbeth List en Ramses Shaffy is het beste Nederlandse nummer op elf.

  DE TOP 10

  01. (8) "Sans toi ma mie", Adamo 
  02. (2) "Eloise", Barry Ryan 
  03. (3) "Spanish eyes", Al Martino 
  04. (6) "Ma vie", Alain Barriere 
  05. (4) "Bad moon rising", Creedence Clearwater Revival 
  06. (5) "Eenzaam zonder jou", Will Tura 
  07. (18) "Suspicious minds", Elvis Presley 
  08. (1) "Inch Allah", Adamo 
  09. (23) "Honey", Bobby Goldsboro 
  10. (--) "Proud Mary", Creedence Clearwater Revival 

  Bekijk HIER de volledige lijst

 • De Zomer Top 100 van JOE FM

  Gisteren dinsdag 21 juni heeft JOE fm op feestelijke wijze de start van de zomer gevierd met de Zomer Top 100. De afgelopen weken konden de luisteraars hun favoriete nummers doorsturen. Als winnaar kwam, net als vorig jaar, de Lambada van Kaoma uit 1989 uit de bus.

  Het was gisteren geen dertig graden, maar Alexandra Potvin en Raf Van Brussel zorgen vanaf 09.00 uur dat de zomer alsnog op een meer dan aangename manier van start ging. Leen Demaré nam voor de gelegenheid het ochtendblok (06.00 - 09.00 uur) voor haar rekening, waarna Alexandra en Raf alsnog de zomer in de radio stopten.

  Als winnaar kwam, net als vorig jaar, de Lambada van Kaoma uit 1989 uit de bus. Tom Waes op nummer 5 is de hoogst genoteerde nieuwkomer.

  DE TOP 10

  01. Kaoma - Lambada 
  02. Los Del Rio - Macarena 
  03. Paradisio - Bailando 
  04. Righeira - Vamos A La Playa 
  05. Tom Waes - Dos Cervezas 
  06. Gloria Estefan - Conga 
  07. Mungo Jerry - In The Summertime 
  08. Shakira - Waka Waka 
  09. T-Spoon - Sex On The Beach 
  10. Katrina & The Waves - Walking On Sunshine

  De volledige lijst kan geraadpleegd worden op JOE.be

 • De Zomerhit van FamilyRadio Noord-Limburg !

  Picture

  Sinds juni 2008 timmert Orizon aan de muzikale weg. Orizon brengt eigen Nederlandstalige popnummers met pakkende teksten, harmonieuze samenzang en melodieën die zich in je oor wurmen en er gewillig blijven ronddolen. Zanger Stef Willems is in Leopoldsburg geboren en getogen.

  De grote doorbraak lijkt er deze zomer te komen met het aanstekelijke "Toffer dan tof". Een nummer dat je (bij ons) vast en zeker al gehoord hebt. Het is een prachtig zomers feel good nummer, waar wij, net als Evy Gruyaert, meteen helemaal wild van waren. We vonden het liedje zelfs zo aanstekelijk dat we er meteen onze FamilyRadio Zomerhit 2011 van gemaakt heb.

  En wat nog meer is: bandleden Stef, Guy en Tom hebben speciaal voor ons zelfs een exclusieve FamilyRadio-versie van "Toffer dan tof" gemaakt. Dat vinden we pas helemaal toffer dan tof! Je hoort deze versie deze zomer dan ook om de drie uur op 107.7.

  Kijk zeker ook eens op www.orizon-band.be.
   
 • Nostalgie " Het Lijflied " !

  In ‘de vroege’, de ochtendshow van Nostalgie, worden in de rubriek ‘Het Lijflied’ elke week felbegeerde T-shirts uitgedeeld met daarop teksten uit de favoriete classics van luisteraars. Onder het mom ‘Welke classic is jou op het lijf geschreven?’ kan iedereen z'n eigen exemplaar aanvragen.

  En ‘op het lijf geschreven’ interpreteert presentator Kevin De Geest volgende week heel erg letterlijk. Nostalgie deelt immers gratis... tatoeages uit.

  Heb jij een lijflied? Een klassieker die voor jou vereeuwigd mag worden in een tatoeage? Of is er een artiest die een lijfelijk eerbetoon verdient? Stuur dan een mailtje met jouw gegevens naar devroege@nostalgie.eu of SMS het codewoord ‘lijf’ en jouw verhaal naar 6036.

 • Man Bijt Hond versus Radio Maria !

  Op 4 mei ging het in Man bijt hond op één over de opstart van Radio Maria in Vlaanderen. Ook de programmaleider Michel Vanderfeesten mocht zijn mening geven. De tv-ploeg zat in Sint-Truiden en het liep tegen de deadline aan. Om die reden werd een radiostudio gezocht "ergens tussen Peer en Sint-Truiden" om de opname te doen. Michel adviseerde Radio Benelux in Beringen en zij waren direct bereid om mee te werken. Het is dus ook in deze radiostudio dat de opname gebeurd is.
   


 • Radio VRW live @ Wellense Braderie !

  Zondag 19 juni is radio VRW weer live te gast op de succesvolle braderie van Wellen.

  Tussen 14u en 18u verzorgen de jocks van VRW de animatie samen met de Wellense middenstand. Aangename muziek, interviews en de nodige ambiance, daar zorgen zij voor.

  Geniet verder van de optredens van oa.: Udo en Sha-Na. Tijdens de braderiedagen (18 en 19 juni) zijn er natuurlijk ook een pak koopjes te doen bij de deelnemende handelaars.

  Schrijf alvast volgend weekend (25-26-27 juni) in je agenda want dan kan je drie dagen uit de bol gaan tijdens de kermis van Wellen. Meer info volgt later.

  www.radiovrw.be

  http://radiowellen.skynetblogs.be

 • Radio Monique 963 terug on-line !

  De website, die integraal aan de legendarische zeezender werd gewijd, keerde gisteren terug. Een nieuwe geldschieter zorgde voor de redding.

  De geschiedenis even opfrissen? Wat oorspronkelijk vanop het zendschip 'Magda Maria' als tweede station naast Radio Paradijs in de lucht moest komen, werd in de vroege ochtend van 1 augustus 1981 door de overheid monddood gemaakt.
   


  PARADIJSELIJK BALLINGSOORD


  Niet voor lang want na moeizame onderhandelingen met de eigenaar van Radio Caroline, Ronan O'Rahilly vond men de uitweg om de vooropgestelde plannen te concretiseren. 

  Na een zeer moeilijke inloopperiode op de 'Ross Revenge'gebeurde op 16 december 1984 datgene wat niemand nog voor mogelijk hield. Radio Monique Internationaal startte via AM 963kHz.

  90 METER HET WATER IN

  Men bouwde ondanks talrijke personeelswissels snel een degelijke populariteit uit. Ondanks het sneuvelen van de 90 m hoge zendmast in de vroege ochtend van 25 november 1987 en een verandering van eigenaar, bleef het redelijk voor de wind gaan. 

  De Nederlandse en Britse autoriteiten ondernamen echter opnieuw een omstreden raid in de namiddag van 19 augustus 1989. Toen viel helaas het doek over het allerlaatste Nederlandstalige zeezendersinitiatief. 

  >
  DE REVIVAL

  Op 29 februari 2008 startte men de voorbereidingen voor een webstation dat deze bewogen story overeind zou houden. Een paar maanden later keerde Radio Monique als een volwaardig multimediastation terug. De toenmalige investeerder draaide echter recent de geldkraan dicht. 

  De zoektocht naar een nieuwe gulle partner rendeerde waardoor de activiteiten snel hervat werden. Om de internetzender dit keer een internatoniaal karakter te geven, zoekt men naar Engelstalige presentatoren.

  Meer Info: Kijk HIER

 • Peter Van Dam en Dirk Moerman trekken naar Karpathos !

  Dirk Moerman, al begonnen met radiomaken toen het medium nog moest worden uitgevonden, trekt naar Griekenland. Na wilde en andere avonturen bij o.a. Radio Contact, TOPradio, Crazy FM en GunkTV, gaat het nu naar het diepe zuiden van Europa.

  Dirk Moerman, een paar jaar terug nog winnaar van een RadioVisie Award, zal er een andere Award-winnaar terug vinden… Peter Van Dam. Ook hij werkt al twee keer een eeuwigheid voor de radio. Zijn palmares opnoemen is onbegonnen werk. We beperken ons tot slechts zes zenders; Caroline, Atlantis, Mi Amigo, Tros, Radio 2 en 10 Gold.

  Damski voor de vrienden, zit al enkele maanden in Griekenland waar hij een commerciële omroep opstart. Alleen is maar alleen, kortom versterking uit Vlaanderen is meer dan welkom.  Dirk 'Moerbie' Moerman

  Dirk Moerman: “Peter Van Dam was één van de mensen die ervoor zorgde dat ik interesse kreeg in het medium radio. Hij zette mij als kind aan het dromen om ooit bij de radio te kunnen werken. Ik leerde Peter een paar jaar geleden kennen bij het toenmalige Radio Contact, waar hij als program-director Bjorn Verhoeven opvolgde."

  "Op de één of andere manier klikte het goed tussen ons. Of dat nu kwam door gedeelde passie voor muziek, radio en/of tripel van Ename wil ik graag in het midden laten. Anyway, na Radio Contact bleven we sporadisch contact houden en het bleek dat we nog een verrassende, gemeenschappelijke liefde hadden, namelijk: Griekenland."  Peter 'Damski' Van Dam

  "Ik werd er potverdorie even stil van. Sinds vorige week is het een feit. Na veel “over-en-weer-ge-mail” en “ge-sms” staat het nu officieel vast. Ik trek voor een langere periode naar Griekenland, meer bepaald Karpathos. Ik ga er werken voor het radioproject van Peter Van Dam met de zéér originele naam Karpathos FM. Wat en hoe is nog niet helemaal duidelijk maar laat net dat een deel van het avontuur zijn.”

 • Joe Fm klinkt binnenkort zomers !

  Diverse radiostations gooien met de start van de zomer het roer helemaal om. Terwijl Sky Radio in Nederland het aanbod met een vakantiegerichte stream uitbreidt, opteren velen voor een eerder klassieke start.

  Joe FM bundelt dé vakantiehits tot één stevige staalkaart. Aftellen dus op 21 juni van 100 naar de meest gewaardeerde zonneklopper. Welke artiest, zangeres of groep mag met de meerderheid van de uitgebrachte stemmen pronken? 

  OLIVIA, JOHN, CLIFF OF DE JONGENS VAN HET STRAND?

  Wie in nostalgische termen denkt, gokt logischerwijze op Olivia Newton-John en John Travolta met 'Summernights' uit de film 'Grease' . Tenzij de interesse voor de voormalige tieneridolen plots zou oplaaien.
   


  'Summer Holiday'
  van Cliff Richard, 'Surf Cify' van Jan & Dean en 'Beach Baby ' van First Class bewierookten steeds het compositietalent van Brian Wilson, het boegbeeld van The Beach Boys. Het kwartet sloopte trouwens hun kwalijke drugsreputatie door met 'Kokomo'  een smaakvolle cocktail te bereiden. 

  PLAYA ITALIANA DISCOTHECA


  Het uitgaansleven tijdens de zwoele avonden was ook de voedingsbodem voor de oprukkende Italo Disco, de voorbode van de huidige sfeer op Ibiza. Funfun, Ryan Paris, Alex Party, Righeira uit Turijn, Ivan en het Duitse duo Modern Talking  optimaliseerden het 'Dolce Vita' . Madonna serveerde tijdens haar 'Holiday' een koele Tequila Sunrise waardoor iedereen in de ban van 'Get Into The Groove'  geraakte. 

  MAGIC RIHANNA EN WONDERFUL MISS DESENCHANTEE

  De Reggaetonhits, de vlotte Roemeense en andere Europese danceproducties veroverden moeiteloos de wereld. David Deejay jongleerde met pittige melodische lijnen, zangeres Inna bewees dat ze over een degelijke stem beschikte terwijl Tiësto en Armin van Buuren voor onvergetelijke dj-sets tekenden .

  Kate Ryan drukte onder toeziend oog van de Libertijnse Mylène Farmer haar stempel op het vakantieleven met 'Desenchantée'. Voldoende om de stranden tot één bruisende dansvloer om te toveren.  'Feel Free'
  werd via Def Dames Dope en spraakwaterval Axana tot een absoluut credo verheven. 

  Wie overigens dertien jaar geleden de deuren van haar of zijn vakantieverblijf achter zich dicht trok, nam ongetwijfeld  'Music Sounds Better' van het semi-Belgische trio Stardust mee naar huis. 'Please Don't Stop The Music' van SM-meesteres Rihanna kon met geen enkele ketting aan banden worden gelegd. Bryan Adams overleefde met 'Summer of 69' alle mogelijke muzikale gedaantewisselingen.  In hoeverre de luisteraars deze trends zullen volgen, verneemt men pas na de telling van de stemmen. Deelnemen kan dus nog even via deze site maar niet voor lang meer want deze 'peiling' nadert met rasse schreden het einde. 

  Onthouden dus: afspraak 21 juni bij Joe FM voor de Top 100.  

  Luister HIER naar Joe FM.

 • Radio 2: dag van de jaren 60 !

  Op dinsdag 21 juni begint de zomer en dan zal ook de zon schijnen bij Radio 2. Een hele dag is het bij de publieke familiezender De Dag van de Jaren '60 met zomerse klassiekers van 1960 tot 1970.

  Tussen 13.00 en 18.00 uur worden zestig favoriete hits van de luisteraars op een rijtje gezet en uitgezonden in de Top 60. Guy De Pré en Peter Verhulst (foto) zetten de klassiekers op één lange rij. Meedoen is kans maken op het winnen van een gloednieuwe cd-box van de Topcollectie van de Jaren '60.

  Voor de samenstelling van deze hitlijst vraagt Radio 2 de hulp van z'n luisteraars. Iedereen kan z'n stem aan z'n favoriete hit uit de jaren '60 geven. Inspiratie vind je in een keuzelijst die online staat op de speciale website. HIER klikken.

  De Top 10 van de lijst van vorig jaar werd aangevoerd door Adamo. Alle plaatjes uit de hoogste regionen zetten we nog even op een rij, en uiteraard Inch Allah zelf. Om te horen én te zien.


  DE TOP 10

  01) Adamo - Inch Allah 
  02) Barry Ryan - Eloise 
  03) Al Martino - Spanish eyes 
  04) CCR Bad moon rising 
  05) Will Tura Eenzaam zonder jou 
  06) Alain Barrière Ma vie 
  07) Boudewijn de Groot Testament 
  08) Adamo Sans toi ma mie 
  09) Brenda Lee I'm sorry 
  10) Donovan Atlantis

 • Radio VRW live @ Patton Drivers Ulbeek-Wellen !

  Zondag 12 juni is radio VRW live te gast tijdens het jaarlijks pinkstertreffen van the Patton Drivers. Deze jubileum uitgave ondersteunen we graag met aangepaste muziek, presentaties en interviews. Tussen 12u00 en 19u00 kan je onze jocks live aan het werk zien in het bevrijdingsdorp Ulbeek.

  www.pattondrivers.be

  www.radiovrw.be

   

 • Discobar Galaxi is terug bij StuBru !

  Vanaf morgen, 12 juni kunnen luisteraars drie zondagen lang tussen 12.00 en 13.00 uur op Studio Brussel afstemmen voor Discobar Galaxie. Daarmee keert het Leuvense dj-collectief na een jaar radiostilte terug naar de publieke jongerenzender.

  Vorig jaar bracht men er nog uitgebreid hulde aan de heren van Discobar Galaxie naar aanleiding van hun tienjarig bestaan.

  DJ Bobby Ewing (Jimmy Dewit), DJ Lars Capaldi (Frank Somers) en DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) palmen op zondag 12, 19 en 26 juni de zendruimte van Studio Brussel in met wat ze zelf “Boombox Radio” noemen. Reden? De drie DJ’s lopen over van nostalgie naar het tijdperk waarin jongeren nog met oversized cassettespelers over straat zwierden, en willen dat gevoel met hun publiek delen.

  Op 24 juni komt een nieuw album uit van Discobar Galaxie. Het zal een driedubbele cd worden, getiteld Boombox. En zoals de titel al doet vermoeden, zetten de heren op dat album hun liefde voor het pre-walkmantijdperk centraal. In elke uitzending van Discobar Galaxie keert het trio vol enthousiasme terug naar die periode, met als uitgangspunt één van de drie cd’s.

  www.studiobrussel.be

 • Hitraiders de Radioshow is terug !

   Vanaf Zaterdag 11 juni 2011 is radioicoon Kris Vanrusselt terug te beluisteren met zijn populaire Radioshow Hitraiders. Wat kan je verwachten: regionale info (Zuid-Limburg),Bioscooptip,Concertinfo,Popnieuws,Hitparade top 10, De Nr 1,... en de beste hits van vroeger en nu. Meer info kan je vinden op zijn webblog: http://hitraiders.skynetblogs.be . De uitzenduren zaterdag tussen 12 & 14h via 104.9fm Radio VRW (www.radiovrw.be). Kris was eerder al te beluisteren bij Radio RAW, Radio VRW & Webradio Haspengouw FM.


  podcast

  kris v 1.jpg


   

   

   

 • Het Belang van Diepenbeek en Radio VRD !

  Het Belang van Diepenbeek en VRD slaan de handen in elkaar om nog meer nieuws uit uw gemeente te brengen. Over de details van de samenwerking hoort u binnenkort meer. Op de Vrije Radio Diepenbeek loopt alvast een spotje van Het Belang van Diepenbeek, dat u hier kan beluisteren.

  Bij de lokale radio VRD werd onlangs een nieuwe raad van beheer verkozen. De nieuwe ploeg bestaat uit: Tom Coppens, Ronny Jacobs, Wouter Loyens en Gert Knapen. Ook in de toekomst wil radio vrd er zijn voor de Diepenbekenaren en omwonenden, 24 uur per dag en in stereo. Radio VRD gaat daarom ook nauw samenwerken met Het Belang van Diepenbeek. De radio viert haar 30-jarig bestaan en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan! We wensen de nieuwe ploeg en haar medewerkers veel succes toe!

  www.radiovrd.be

  http://www.hbvl.be/limburg/diepenbeek/radiospotje-belang-van-diepenbeek-op-vrd.aspx

   

   

 • Radio Noordzee even terug te beluisteren vanuit Hasselt !

  Vanaf vrijdag 24 juni om 07.00 uur tot en met zaterdag 2 juli om 18.00 uur zendt Radio Noordzee negen dagen lang, de klok rond, opnieuw live uit op 103.8 MHz vanuit een studio op de Grote Markt van Hasselt.

  Voor vele veertigplussers is de sound van Radio Noordzee een terugkeer naar de jaren 70, 80 en 90, toen men muziek en info de ether instuurde vanuit een studio tien hoog in de Twee Torenwijk. Ook de jongere generaties zullen wat verademing vinden in de bij deze retroradio.

  Het vrije muzikale geluid van Hasselt en omgeving zal negen dagen lang, dag en nacht terug in de ether zijn met een uitgekiend programma-aanbod bedacht door Radio Noordzeemedewerkers van toen. Namen zoals Eddy Bols, Rob Collins en Tommy Davis zullen velen nog bekend in de oren klinken.

  Alle uitzendingen komen vanuit een studio opgebouwd uit duurzame en herbruikbare materialen, voorzien van de meest recente technologieën. Zo zullen zonnepanelen de studio voorzien van groene stroom om de ledverlichting en uitzendingen mogelijk te maken.

  De braderie in de binnenstad zal bij mooi weer zorgen voor veel volk en extra animatie. De opbrengst gaat naar een Hart voor Limburg.

  Neem een kijkje op de website: www.radionoordzee.net