• Opendeurdag Vlaamse radiozenders !

  Ruim een maand geleden meldden we dat 'De Week van de Radio', op komst was. We komen er nog graag eens op terug, want tijdens de 'lange vakantiemaanden', durft een nieuwsbericht wel eens tussen de plooien verdwijnen.

  Naar analogie met de Open Bedrijvendag worden op zondag 30 oktober a.s. tijdens de ‘Week van de Radio’ de deuren van alle radiostations in Vlaanderen opengezet. Het REC Radiocentrum, in samenwerking met RadioVisie, nodigt alle Vlaamse zenders uit om deel te nemen.

  De Week van de Radio heeft tot doel om het medium in het zonnetje te zetten. De Open Radiodag is één van de activiteiten tijdens de bewuste week en biedt de luisteraar de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen achter de schermen van zijn of haar lokale zender.

  Radiostations die meedoen, voorzien een rondleiding voor het publiek. Inschrijvingen worden centraal verzameld via de website van de Week van de Radio, volgens een op maat bepaald maximum aantal deelnemers per slot.

  OOK U KAN DEELNEMEN

  Elk Vlaams radiostation kan deelnemen aan deze Opendeurdag. Door zich in te schrijven engageert men zich om op zondag 30 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur de gebouwen en studio’s open te zetten voor geleide, gratis bezoeken van een half uur voor groepen van tien tot twintig personen.

  Vanaf september kan het grote publiek zich inschrijven voor de Opendeurdag via weekvanderadio.be (nog niet online). De deelnemende zenders krijgen enkele handige tools (afbeelding, inschrijvingsmodule, persbericht, promotiefilmpje) om de Opendeurdag vanaf dan in de kijker te zetten.

  INTERESSE?
   

  Contacteer het REC Radiocentrum voor 31 augustus via contact@radiocentrum.be  of 09/264.79.07

 • Sven Ornelis en Kürt Rogiers zoeken een vrouwelijke medewerkster !

  Wie er altijd al van gedroomd heeft om aan de zijde van Sven Ornelis (38) en Kürt rogiers (40) het ochtendprogramma van Q-Music te presenteren, kan nu haar kans grijpen! Inderdaad ‘haar’, want de twee heren zijn wel degelijk op zoek naar een vrouw, of in hun woorden, een ‘sidechick’.

  De twee presentatoren zijn dringend op zoek naar een vrouwelijke medewerkster, sinds Elke Van Mello vertrokken is om voor JOE fm te gaan werken. Hun omschrijving van de ‘sidechick’ luidt als volgt: een hippe tante om Ornelis & Rogiers Showtime mee te presenteren en achter de schermen mee te werken. Wie zich geroepen voelt, kan zich voorstellen met een filmpje op de website van Q-Music.

  Daarnaast trekken de twee heren van 5 tot 9 september door Vlaanderen om hun ideale vrouwelijke match te vinden. Er zullen dertig dames uitgenodigd worden in de studio, waarvan de drie besten twee weken lang ochtendradio mogen maken met de mannen. En ook de luisteraar krijgt een inspraak, met een stem die voor de helft meetelt.

  “We zoeken niet zomaar een vrouw, want het gaat hier om een voltijdse job van een jaar”, liet Rogiers weten en Sven Ornelis waarschuwde alvast dat hun ‘sidechick’ zal moeten wennen aan aparte werkuren: “Het wordt opstaan om vijf uur of zelfs vroeger. Toch is dit een droomjob. Niemand mag zómaar ochtendradio maken op een grote zender als Q-Music. Deze winnares wel.”

 • Trudo FM lanceert videokanaal !

  Trudo Fm, de radiozender die sinds begin dit jaar te beluisteren is in de regio Haspengouw via 105.2 en 105.6 MHz lanceert nu ook Trudo TV.

  Stationmanager Tim Dehaen: "Regelmatig hebben we gasten in de studio of doen we telefonische interviews met lokale organisaties of personen. Deze interviews nemen we op, en interviews in de studio worden ook gefilmd. Sinds kort plaatsen we die beelden bij Youtube online. Via de pagina van Trudo TV kan je nu handig alle filmpjes terugvinden en bekijken".

  Trudo Fm wil via de lancering van Trudo TV verder gaan op de interactieve weg die het station sinds zijn start is ingeslagen. Naast een stekje op het wereldwijde web is er ook een Twitter en Facebookpagina. En nu komt daar dus een Youtube videokanaal bij.

  VEISDERE 'S OOVES

  Naast de interactieve wereld, is Trudo Fm ook vaak te zien in de echte wereld. Zo is men regelmatig aanwezig op evenementen in de regio. Trudo Fm is straks aan het werk op de Kazernevest tijdens de Veisdere 'S Ooves op vrijdag 9 en zaterdag 10 september. Tussen 19.00 en 22.00 uur zal men er live verslag uitbrengen door middel van interviews en sfeerbeelden.

  * Trudo Fm kan je beluisteren via 105.2 MHz (Sint-Truiden) en 105.6 MHz (Borgloon/Heers). En wereldwijd via webstream.

 • Radio VBRO 2 wordt opnieuw Hit FM !

  VBRO2 uit Brugge, eigendom van de vzw Radio Breydel, wordt dezer dagen opnieuw Hit FM. Daar heeft een Antwerpse rechter in kortgeding over beslist. Toch komt er een einde aan de overeenkomst en verdwijnt het Limburgse radioproject per 1 mei uit de Brugse ether.

  Frederik Thomas staat aan het hoofd van de VBRO-radiogroep: “Na herhaald aandringen van mijn toenmalige sales manager stelden wij deze frequentie ‘als snoepje’ ter beschikking van Hit FM. Hij had er grote plannen mee en zou dit product, in combinatie met VBRO, goed kunnen verkopen en zo de omzet voelbaar doen stijgen."
   
  "Echter, na twee volle jaren Hit FM in Brugge moest de vzw met lede ogen vaststellen dat er niet één keer contact geweest is vanuit Limburg betreffende de werking of de plannen. Geen enkele feed-back. Diezelfde sales manager werd door Hit FM aangesteld als verantwoordelijke voor hùn reclamewerving in West-Vlaanderen. Ook vanuit die hoek kwam er steeds minder nieuws. Op één enkel contract na, werd géén lokale publiciteit verkocht voor het station. Onnodig te zeggen dat dit een onhoudbare situatie werd.”

  VBRO2 kwam op 2 juli in de ether met een eigen programma, met happy & classic rock-muziek.

  Frederik Thomas: “In juni waren wij klaar met een leuk alternatief voor het falende Hit FM. De overeenkomst met hen, die in mijn ogen eigenlijk meer ‘pro forma’ werd getekend, werd intussen opgezegd. De tijd was er rijp voor om de overstap te maken, deze malaise achter ons te laten en een nieuwe toekomst tegemoet te zien. Dat was echter buiten Hit FM gerekend, dat zwaaide met de overeenkomst, naar de rechter stapte en de discussie over de opzegtermijn in haar voordeel beslecht zag.”

  Intussen gaat het de VBRO-groep voor de wind. De keuze voor het Nederlandstalige lied, de afschaffing van het bediendenstatuut en de uitbouw van een interne reclameregie hebben het bedrijf enorm vooruit geholpen. Het afgelopen jaar werd ook geïnvesteerd in een gloednieuw besturingssysteem.

  Frederik Thomas: “De invoer van ‘On Air Suite’ laat ons nu toe om diverse radiostations te maken, elk met hun eigen lokale edities. Op die manier kunnen lokale zenders, waar ook in Vlaanderen, toetreden tot één van onze programma’s. Ze blijven écht lokaal klinken door de perfecte ontkoppeling van advertenties en regio-nieuwsberichten. Kleine, noodlijdende zenders kunnen zo zelfs van de ondergang gered worden. Meer nog, kiezen ze voor de Nederlandstalige muziek van VBRO, dan hebben ze binnen het jaar weer een mooie luisterdichtheid opgebouwd.”

  VBRO2 blijft intussen actief en is straks in ieder geval verder te beluisteren via webstream.

  bron: radiovisie

 • Trendy FM ook in Meeuwen - Gruitrode !

  Het zendgebied van het regionale radionetwerk Trendy FM is vorige week alweer wat groter geworden. Ook in Meeuwen-Gruitrode worden vanaf nu hun programma’s uitgezonden via 106.3 FM.

  Dit project doet hiermee voor het eerst zijn intrede in het noordoosten van Limburg. Het aantal frequenties van het radionetwerk komt nu op zeven.

  Trendy FM werd in juli 2003 gelanceerd en richt zich met eigentijdse muziek voornamelijk op de doelgroep 16 tot 39 jaar. De radio is in het uitzendgebied een vaste waarde geworden en dat uit zich in de vele positieve reacties van zowel luisteraars als adverteerders.

  Met de verdere uitbreiding van het zendgebied in Limburg wil Trendy FM een vervolg schrijven aan het succesverhaal en nog meer luisteraars de kans geven om kennis te maken met de eigentijdse ‘sound of today’.

  Eén van de sterktes van Trendy FM is de aandacht die de radio besteedt aan alles wat er leeft in de buurt van de luisteraar. De luisteraars via de nieuwe frequentie 106.3 FM zullen bijgevolg ook op de hoogte gehouden worden over het nieuws in hun gemeente en omgeving.

  Luisteren kan via onderstaande FM-frequenties of via webstream.

  • 105.5 FM - Halen 
  • 106.0 FM - Ham 
  • 106.3 FM - Meeuwen 
  • 106.5 FM - Lommel 
  • 106.7 FM - Meerhout 
  • 107.0 FM - Houthalen 
  • 107.2 FM - Retie

 • Radio Maria ?

  Het katholieke radiostation Maria verdubbelt de inspanningen om ook in Vlaanderen verder door te breken. Begin 2012 moet dit leiden tot een eigen vestiging van waaruit een onafhankelijke programmering zal lopen.

  Sinds de overname van alle Exqi FM-frequenties, in april jongstleden werden de inspanningen om een specifieke Belgische afdeling op te zetten, versneld. Via de Leuvense deken Dirk De Gendt eindigde de zoektocht naar een geschikte locatie in de Sint Michiel en Reneldiskerk in Egenhoven.
   
  Door het inschakelen van diverse arbeiders werd een deel van het interieur meteen omgevormd tot enkele studio's waar de medewerkers de programma's kunnen voorbereiden om ze vervolgens uit te zenden. Over de juiste redactionele inhoud wou men voorlopig niet veel kwijt maar de hoofdlijnen zijn duidelijk.
   


  Vermits het geheel ook deel van het netwerk van de katholieke radiostations van The World Family of Radio Maria zal uitmaken, blijven gebeden, culturele items en lezingen de drie hoofdthema's, weliswaar met een sterke Vlaamse inbreng. Bovendien zullen de presentatoren belangrijke religieuze thema's en Bijbelse verhalen ontleden.   Verder verwacht men verslagen uit andere parochies of uit de meest uiteenlopende congregaties. Belangrijke gebeurtenissen zoals de Wereldjongerendagen, die dit jaar in Madrid doorgaan, komen ongetwijfeld aan bod. 

  Radio Maria in Vlaanderen koestert de ambitie om samen met een kleine ploeg medewerkers de blijde boodschap uit te dragen. Een exacte startdatum wordt binnenkort onthuld.

  Luister HIER naar Radio Maria Nederland    

  Bron: Het Nieuwsblad

 • De Explosieve 1000 van Radio 2 !

  Een bijvoeglijk naamwoord maakt vaak in één... woord zoveel meer duidelijk. Al zijn er uitzonderingen, vooral toen we vernamen dat Radio 2 straks vijf dagen lang enkel en alleen 'knallende' hits gaat draaien, werden er wenkbrauwen gefronst....

  De zomervakantie loopt op zijn einde, en daarom ging de publieke familiezender op zoek naar een middel om er straks met extra energie opnieuw in te vliegen. Vijf dagen lang draaien ze daarom enkel en alleen.... knallende hits. Lees: muziek die een boost, energie geeft.

  Tussen maandag 28 augustus en vrijdag 2 september draait Radio 2 de Explosieve 1000. Duizend nummers die een mens energie (zouden moeten) geven en iemand goedgeluimd maken. Van Gloria van Umberto Tozzi tot Sunday bloody Sunday van U2 via Blue Suede Shoes van Elvis Presley of This is the Life van Amy MacDonald.

  * HIER klikken om te helpen kiezen.

  www.radio2.be

 • MNM zoekt de Heetste 100 !

  Vorig jaar sloot MNM de zomer af met de Heetste 100, een lijst met de zwoelste zomerhits aller tijden. Dit jaar maakt de publieke jongerenzender zich op voor de tweede editie vol stomende platen.

  MNM ziet het volgens zijn website al helemaal zitten dat de temperatuur binnenkort absolute records zal breken. Vooral op woensdag 31 augustus tijdens “De Heetste 100”, een turbohete lijst met honderd zomerse knalplaten om de zomervakantie af te sluiten. Het is nog onzeker of het weer temperatuurrecords zal breken, maar dat trommelvliezen het mogelijk warm kunnen krijgen, behoort tot de mogelijkheden.

  Wie zich geroepen voelt om te stemmen kan HIER meedoen. De vernieuwde website laat het toe om bij sommige titels een kort muziekfragment te beluisteren. Gezien deze functie nog maar bij een beperkt aantal liedjes werkt, is het interessanter om de YouTube-link aan te klikken zodat zij die willen stemmen direct het liedje en het clipje kunnen bekijken. Iedereen die stemt, maakt kans op het gloednieuwe album van MNM: “De Heetste 100” (5CD’s).

  Op 28 augustus 2010 presenteerden Ann Reymen en Thibaut Renard voor de eerste keer “De Heetste 100”. Iedereen die kon raden wie er als nummer 1 eindigen, maakte toen kans op een berg ijsjes. 'Allez Ola Olé' van Jessy Matador werd vorig jaar de zomerplaat bij uitstek. Het liedje was de hele zomer lang het Summertime lied van MNM.

  "Waka Waka (This Time For Africa)" van Shakira ft. Freshlyground werd toen tweede en "Bailando" van Paradisio vervolledigde de top 3. Wie er dit jaar op de nummer 1 eindigt, weet nog niemand, het wordt dus aftellen op 31 augustus, vanaf 10.00 uur op een MNM-frequenties.

 • De nieuwe CIM cijfers !

  Vakantie zo goed als voorbij. De voetballers staan weer op het veld, de politici zijn opnieuw de speeltuin ingestuurd, de tv-zenders poetsen hun nazomerprogrammering op en de radiostations krijgen hun nieuwe rapport van het CIM.

  We konden een eerste hand leggen op de nieuwe marktaandelen. Het gaat om Golf 21, de leeftijdsgroep 12+. De meetperiode liep van 4 april tot 26 juni. Het bereik van radio blijft in Vlaanderen bijzonder hoog: 76 procent van de Vlamingen luistert dagelijks.

  Zowel Radio 2 (- 1,1%), als Q-music (0,2%), Studio Brussel (1,1%) en Klara (0,6%) verliezen markaandeel. In het winnende kamp vinden we: MNM (+ 1,4%), Radio 1 (+ 0,3%), JOE fm (+ 1,1%) en Nostalgie (0,6%).

  Familiestation Radio 2 zakt onder de grens van de dertig procent (29,5%). De publieke hitzender MNM is de grootste winnaar geworden, met een stijging van liefst 1,4% en nadert hierdoor opnieuw de tien procent (9,4%). Ook JOE fm strijkt een niet onaardige winst op en landt op 7,4%.

  • 1) Radio 2: 29,5 % (30,6 % ) 
  • 2) Q-music: 15,5 % (15,7 % ) 
  • 3) Studio Brussel: 10,7 % (11,8 % ) 
  • 4) MNM: 9,4 % (8,0 %) 
  • 5) Radio 1: 9,0 % (8,7 %) 
  • 6) JOE fm: 7,4 % (6,3 % ) 
  • 7) Nostalgie: 5,4 % (4,8 % ) 
  • 8) Klara: 2,0 % (2,6 % )

  Bekijk HIER de tabellen met de marktaandelen, het gemiddeld dagbereik en de gemiddelde luisterduur.

 • De Foute Nacht van LRL !

 • Lokale Radio Lanaken met Music & Kids !

  Tijdens de zomervakantie hoor je elke dinsdag- en dondernamiddag tussen 15 en 16 uur "Music & Kids", een programma van en door de kinderen van de speelpleinwerking Lanaken.

  Reporters ter plaatseDe kids (tussen 7 en 11 jaar) worden zo tweemaal per week reporter/presentator/deejay op de radio.

  's Voormiddags worden ze begeleid door een radiomedewerker onder toezicht van de speelpleinleiding. Interviews, nieuwsjagen, muziek kiezen... het hoort er allemaal bij.
  's Namiddag gaan ze allen naar de "echte" studio en daar kunnen ze alles voorbereiden en uitzenden.
  studio met kids
  Ook voor de ouders en familie en vrienden is het steeds een aangename verrassing om de kinderen via de radio te horen. Het is verrassend om te zien (en horen) hoe snel ze de technieken leren en muziekkeuzes bepalen. Om 16u kunnen we telkens met z'n allen moe maar voldaan terugblikken.

  Ook benieuwd ?
  Luister elke dinsdag en donderdag om 15u op 107.1 FM of via livestream op www.lrl.fm

 • Mick Wilson @ Radio Nostalgie Vlaanderen !

  Het programma ‘De Vroege Zomer’ bij Nostalgie krijgt volgende week dinsdag bezoek van Mick Wilson. Singer-songwriter, toetsenist, gitarist en bekend van de reïncarnatie van 10CC.

  Micky zal in de Antwerpse Nostagiestudio een akoestische set spelen in het ochtendprogramma (06.00-09.00 uur). Presentator Dominique Crommen (foto) pakte uit met het nieuws. Nostalgie-luisteraars kregen hiermee ook een nieuwe ochtendman voor ‘De Vroege Zomer’. Stefan Ackermans die tijdens de eerste weken van juli te horen was in de ochtend, is nu met vakantie.