• Open Radio Dag !

  Naar analogie met de Open Bedrijvendag worden op zondag 30 oktober a.s., tijdens de ‘Week van de Radio’ de deuren van alle radiostations in Vlaanderen opengezet, met het doel het medium in het zonnetje te zetten. Tijdens die bewuste week krijgt de luisteraar ook de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen achter de schermen van zijn of haar lokale zender.

  Radio is er altijd en overal, bereikt iedereen tegelijk en ieder apart. Radio is een vat vol creativiteit, plezier, verbeelding en interactiviteit. Radio is alomtegenwoordig en raakt op een persoonlijke manier, waar dat voor andere media een pak moeilijker is. Geen medium dat zo sterk enthousiasmeert via stem en geluid. Redenen genoeg om radio een hele week te vieren?

  RADIO ON STAGE 

  Elke dag trekt een radiokaravaan naar een andere Vlaamse stad waar een lokaal radiostation bekende presentatoren uit de regio aan de tand zal voelen over hun favoriet medium, hun ervaring en hun topmomenten uit hun carrière. 

  Daarnaast werd het kruim van de Belgische muziek uitgenodigd voor enkele nu al memorabele sessies. Dit alles voor een live publiek waar ook jij deel van kan uitmaken. Straffe radio gegarandeerd!  Bekijk HIER het progamma Radio On Stage.

  BIB ON AIR 

  Verschillende Vlaamse bibliotheken besteden tijdens de Week van de Radio ook aandacht aan het medium. De bibliothecaris maakt een uitgelezen selectie van muziek en literatuur rond radio. Verwacht er (foto)tentoonstellingen, collecties met oude radio's of tal van andere leuke ideeën. Bekijk HIER het overzicht van deelnemende bibliotheken.

  OPEN RADIO DAG 

  Zoals bij de open bedrijvendag stellen verschillende Vlaamse radiostations hun deuren wagenwijd open. Hét moment om een uitgebreide blik achter de schermen te werpen van jouw favoriete radiozender. Hoe wordt radio gemaakt, hoe ziet die studio er nu eigenlijk uit, wat heb je allemaal nodig... bezoek en ontdek!  Bekijk HIER het overzicht van deelnemende radiozenders.

  * Een organisatie van het REC Radiocentrum, in samenwerking met RadioVisie.

 • De nieuwe sidechick bij Q !

 • Radio VRW live @ 2de Perenfestival in Wellen 18/09/2011

  Zondag 18 september is radio VRW live te gast op de tweede editie van het Perenfestival.

  Tussen 10u en 17u kom je onze jocks tegen op het Dorpsplein van Wellen. We brengen je een mix van fijne platen, afgewisseld met interviews en leuke animatie.

  Programmatie:

  10u-12u: Linda & Paul P

  12u-13u: Jonny S

  13u-15u: Eddy Vannut

  15u-17u: Rudi Goossens

  Vanaf 10u kan je van al het lekkers proeven dat onze streek te bieden heeft.

  Luister live via 104.9fm of via www.radiovrw.be

 • MNM spotje !

  MNM is al enkele weken overgeschakeld in najaarsmodus. Luisteraars van de publieke hitzender weten dit uiteraard, anderen (nog) niet. Maar zie, wie ‘elders’ luistert, maar wel naar één kijkt, komt er binnenkort alsnog achter dat het herfst is geworden bij MNM. Want er is een nieuwe tv-spot klaargestoomd. Crossmediale bestuiving heet zoiets. Het filmpje is binnenkort op televisie te zien. Wachten hoeft evenwel niet, want ook nu was YouTube alweer sneller.


 • FM Goud en Bobby Prins !

  FamilyRadio FM Goud promoot erg regelmatig de Vlaamse artiesten. Aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur krijgt 'Zo helder blauw', de nieuwe singel van Bobby Prins, er zijn absolute radiopremière.

  FamilyRadio FM Goud neemt regelmatig de nummers van Bobby Prins op in hun playlist. Op 25 september komt zijn nieuwe cd-single op de markt. Het is een leuke meezinger geworden, met als titel “Zo helder blauw”.

  De videoclip die bij het nummer hoort, wordt vandaag in Nederland opgenomen. Aanstaande zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur krijgt “Zo helder blauw” zijn absolute radiopremière, exclusief op de Noord-Limburgse lokale radio.

  “We zijn heel fier dat Bobby Prins koos voor ons. Hij is overigens nog steeds een veelgevraagd artiest. Zo zie je maar dat de lokale radio’s nog lang niet afgeschreven zijn. Het heeft geen zin om grote radiozenders na te apen. Wij kiezen voor een herkenbaar muziekformat waarin de Nederlandstalige muziek een hele prominente plaats krijgt. En met groot succes”, zegt programmaleider Michel Vanderfeesten.


 • Nieuwe radioshow @ Q-music met nieuw radio talent !

  Radiozender Q-Music gaat vanaf maandagnacht 24 op 24 presenteren. 's Nachts krijgt jong radiotalent de kans om zijn sporen te verdienen.

  Q-Music testte deze zomer al het programma 'Insomnia', dat het blok tussen 1 en 4 's nachts opvult. Die testcase is goed verlopen en in het nieuwe zendschema krijgt het programma een definitieve plaats.

  "We hebben veel jong radiotalent dat we een kans willen geven", zegt Filip Teerlinck van Q-Music. "De beste test voor een nieuwe presentator blijft toch de stress van een live publiek. Omdat er 's nachts nog een blok van drie uur vrij was krijgen zij nu hun kans van 1 tot 4."

  De vier nieuwe presentatoren, Felice Dekens, Sara Steegen, Frederika Del Nero en Xander Peeters, presenteren 'Insomnia' voortaan vijf nachten per week, van maandag- tot vrijdagnacht.

 • 16/8 Tandenpoetsdag van MNM !

 • Joe FM Hitarchief !

  Van 5 tot en met 16 september presenteert JOE opnieuw de TOP 2000, de beste hits van de afgelopen veertig jaar. Zoals steeds bepalen de luisteraars zelf hoe de lijst er zal uitzien. Ze doen dat door te stemmen via de website of via de JOE Stembus tot en met zondag 4 september.

  TOP 2000 COUNTDOWN

  In aanloop naar de start van de lijst presenteren Michel Follet, Bert Geenen en Elke Van Mello de TOP 2000 Countdown. Tijdens deze pre-show polsen ze bij de luisteraars naar hun favorieten in de lijst en bekijken ze welke nummers de top vorig jaar niet gehaald hebben.

  Er wordt ook aandacht besteed aan buitenlandse hitlijsten en of die vergelijkbaar zijn met de eigen TOP 2000. Vanaf morgen, donderdag 1 september zal Jan Bosman vier dagen lang Vlaanderen doorkruisen met de JOE Stembus, om de allerlaatste stemmen te ronselen.

                                            TV-spot van vorig jaar
  HITARCHIEF TOP 2000

  Vanaf maandag zullen Raf & Alexandra, Leen Demaré, Jan Bosman en Herbert Bruynseels dagelijks van 06.00 tot 19.00 uur een deel van de lijst presenteren. Elke ochtend zal een artiest, in het gezelschap van twintig luisteraars, zijn of haar notering live brengen tijdens een JOE-ochtendconcert. De dag wordt afgesloten door Elke Van Mello die, tijdens de TOP 2000 Aftershow, terugblikt op de hoogtepunten van de voorbije dag.

  Op 16 september weten we of ook dit jaar Queen op 1 staat met Bohemian Rhapsody.

  * HIER stemmen voor de Hitarchief Top 2000

   

 • Radio 2 gaat weer voor Queen in de Explosieve 1000 !

  Vijf dagen lang draaiden de presentatoren van Radio 2 duizend knallende hits voor een energieke start van het nieuwe schooljaar of het najaar. En zoals dat hoort bij een hitlijst, werd ook dit keer afgeteld naar 'le moment suprême', de nummer 1...

  Vrijdagavond 2 september, even voor 20.00 uur volgde de ontknoping van de meest explosieve hit bij uitstek. En dat werd 'Bohemian Rhapsody' van Queen uit 1975, één van de succesrijkste popnummers aller tijden.

  * Herbeluister HIER de Explosieve 1000.
  * Bekijk HIER de complete lijst van 1000 nummers.

  DE TOP 10

  01. Queen Bohemian - Rhapsody 
  02. Abba Dancing - Queen 
  03. Bryan Adams - Summer of ‘69 
  04. Queen - I want to break free 
  05. Kate Ryan - Voyage 
  06. Creedence Clearwater Revival - Bad moon rising 
  07. Meat Loaf - Paradise by the dashboard light 
  08. Adele - Set fire to the rain 
  09. AC/DC - Thunderstruck 
  10. Deep Purple - Child in time

 • LRL geeft thuisconcert weg !

  Op zaterdag 27 augustus kreeg Elena Creemers uit Lanaken een thuisconcert geschonken door Lokale Radio Lanaken, kortweg LRL. Elena werd als winnaar geloot tijdens de uitzending van de Carnavals Top 111, op 27 februari.

  De hoofdprijs die toen werd weggeschonken was een live thuisconcert van de artiesten Frans Theunisz en Saskia. Elena had er voor gekozen om dit afgelopen zaterdag, tijdens een barbecue, samen met een twintigtal vrienden en kennissen, te combineren.

  Hoewel het nieuwe carnavalsseizoen nog niet geopend is, dansten de aanwezigen vrolijk de polonaise tijdens de optredens. Als extra verrassing kreeg de winnares nog enkele vrijkaarten voor de nieuwe cd-voorstelling van Saskia, die op 17 september eerstkomende doorgaat.

  * Luister HIER naar LRL

 • Stubeu @ Facebook !

  Eerst was er Studio Brussel, daarna kwam StuBru en zie.. nu is het blijkbaar tijd voor 'Stubeu'. Een Facebook-groep die in geen tijd bijna zesduizend leden telt. De verzuchting is duidelijk; 'Wij stellen de visietekst van Studio Brussel in vraag'.

  De leden vinden dat 'verhoging van het marktaandeel' een té hoge prioriteit krijgt bij Studio Brussel, en dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Volgens de visietekst van Studio Brussel is het radiostation "een (inter)actieve trendsetter, smaakmaker, eigentijds, avontuurlijk, jong van geest, actief, alternatief en Vlaams".

  StuBeu: "Ons favoriet radiostation is een zoveelste zielloze hitradio geworden, een meeloper. Als StuBru zich avontuurlijk en Vlaams noemt, dat ze dan hun nek terug uitsteken voor minder bekende groepen, zoals ze vroeger deden! Daarin ligt precies de meerwaarde van een openbare omroep: een commercieel radiostation kan zich dat niet permitteren".

  En verder: "StuBru daytime = mainstream 'feel good'-hits afgewisseld met classics uit een veel te kleine platenbak. Studio Brussel was jaren het tegengif, een alternatieve radio. Idealen, visie en lef zijn vervangen door computergestuurde gemakzucht en marketingstrategieën om het marktaandeel te vergroten".

  "Het aantal leden van deze StuBeu-pagina zal nooit het aantal leden van die van StruBru-evenaren, nog niet in de verste verte. That's our point: kwaliteit versus kwantiteit! Met deze groep willen wij vreedzaam maar duidelijk onze stem laten horen".

  Bericht: HLN

 • Vragen staat vrij afgevoerd bij Radio 2 !

  Radio 2 pakt vanaf zondagavond 4 september uit met het nieuwe programma 'Al wat je lief is'. Net als de voorloper 'Vragen staat vrij' steunt het sterk op de inbreng van de luisteraars die verzoeken aanvragen voor of groeten overbrengen aan al wie hen lief is. Maar vanaf nu kan dat ook via alle nieuwe interactiemiddelen.

  Presentatrice Kim Debrie gaat bovendien dieper in op de verhalen achter die groeten. Stan Van Samang zong met veel liefde de titelsong van het programma.

  Radio 2 blijft op zondagavond een vaste afspraak hebben met de luisteraar voor een interactief programma. Presentatrice Kim Debrie zet daarvoor alle mogelijke middelen in: luisteraars kunnen hun groeten en wensen nog altijd neerpennen in een brief, maar ook sms'en, mailen of posten via de sociale netwerksites. Wat is verder het verschil met Vragen staat vrij?

  MEER ACHTERGROND

  Kim: “We gaan verder, ik ben iets nieuwsgieriger geworden! Vanaf nu horen we de verhalen, de leuke anekdotes die achter de groeten en verzoeken zitten. Hier en daar zorgt Radio 2 voor een verrassende wending en volgen we bijvoorbeeld het verhaal van iemand die al lang op zoek is naar een bepaalde persoon die hem dierbaar is. En we breiden de interactiviteit verder uit met alle nieuwe communicatiemiddelen.”

  'Al wat je lief is' voegt een extra dimensie toe in vergelijking met 'Vragen staat vrij'. De verhalen gaan niet alleen over de grote romantische liefde, maar ook over alles wat de luisteraars nauw aan het hart ligt. De liefde voor hun broer, buren of kotgenoten bijvoorbeeld, het kan allemaal. En het gaat uiteraard ook over de liefde voor de muziek. Kortom, 'de liefde voor al wat je lief is?'.  Kim en Stan

  TRADITIES EVOLUEREN

  Jan Knudde, nethoofd van Radio 2, stelt het zo: “ Wij houden van traditie. De afspraak op zondagavond blijft dat luisteraars elkaar kunnen verrassen, hun liefde voor elkaar en voor de muziek kunnen delen. We nemen al het goede van Vragen Staat Vrij mee, maar een traditie blijft maar leven als ze mee evolueert. De manier waarop die verzoeken aanbod komen zal anders zijn en dat hebben wij met een nieuwe titel duidelijk in de verf willen zetten.”

  Stan Van Samang zingt de titelsong Alles is liefde: “Ik ben fan van de liefde!” Voor het eerst zingt een zanger een titelsong in voor een programma op Radio 2. Met deze cover van de Nederlandse rockband Bløf, brengt Stan Van Samang een aanstekelijk liedje dat perfect aansluit bij de feel van het programma. Hij zingt ook de jingles in van Alles is liefde. 

  DE PERFECTE STAN
   

  kim Debrie: “ Stan is de perfecte artiest hiervoor. Hij zingt het nummer niet te melig, wat ruw, met een echtheid dankzij zijn doorleefde stem.”  Stan kwam 'Alles is liefde' vorige week inzingen bij Radio 2, hij stelt het nummer op zaterdag 3 september officieel voor aan de luisteraars in het programma En nu serieus.

  Stan: “ Dit is weer iets nieuws. Toen Radio 2 me die vraag stelde, voelde ik me in eerste instantie erg vereerd. En toen bleek dat het om het liedje Alles is liefde van Bløf ging, was ik helemaal enthousiast want dat vind ik een erg goed nummer. Ik heb het trouwens al eens gezongen op het trouwfeest van collega Roel Van der Stukken."

  "Maar in het Nederlands zingen is een primeur voor mij. En ik moet ik er ook op letten dat ik het nummer met een Vlaamse tongval zing en niet verval in de Nederlandse uitspraak. Nog een goede reden waarom ik met plezier dit liedje heb ingezongen voor Radio 2: Ik ben fan van de liefde!”

  * En nu serieus , elke zaterdag vanaf 3 september, van 08.00 tot 10.00 uur 
  * Al wat je lief is , elke zondag vanaf 4 september, van 20.00 tot 23.00 uur

 • Radio 538 vanaf heden in Limburg (B) te onvangen via 106.0 FM (Ping Fm) !

  Deze ochtend maakte de burgervader van het Nederlandse Maastricht Onno Hoes in het programma ‘Evers Staat Op’ groot nieuws bekend: Vanaf nu is Radio 538 ook in Nederlands Limburg te beluisteren op 106.0 FM. Dit dankzij een zender in Belgisch Limburg...

  * Luister HIER naar de officiële aankondiging.

  Het nummer 1 station van Nederland is immers een samenwerking aangegaan met de lokale radiozender Ping FM, die een licentie heeft om uit te zenden voor de Vlaamse regio van Lanaken.       Vlnr Jan-Willem Brüggenwirth, Onno Hoes en Edwin Evers

  Een mijlpaal voor Radio 538, want al sinds z'n bestaan heeft het station nooit volledige dekking gehad in het zuiden van Nederland. Door middel van een productiehuisovereenkomst, zijn de programma’s van Radio 538 nu ook tussen 00.00 en 19.00 uur te beluisteren op Ping FM en bijgevolg in grote delen van beide Limburgen.

  Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: ‘Ik ben zelf fan van Maastricht. Het is heerlijk om vanaf Amsterdam tot in Maastricht naar de FM te kunnen luisteren.’


  Luister HIER naar Radio 538.

 • De Heetste 100 van MNM !

  De luisteraars van MNM hebben Danza Kuduro van Don Omar ft. Lucenzo verkozen tot de zomerplaat bij uitstek. Het nummer eindigde op de eerste plaats in De heetste 100, de Top 100 van zomerplaten die vandaag op MNM uitgezonden werd.

  Presentatoren Bart De Raes, Ann Reymen en Elias Smekens praatten De heetste 100 aan elkaar tussen 09.00 en 16.00 uur. Weerkundig gezien was de zomer van 2011 niet de warmste zomer ooit, maar hij leverde voor de MNM-luisteraars wel veel zomerplaten op. Maar liefst 27 nummers uit de top 100 kwamen uit in 2011.

  Op de laatste dag van de zomer creëerde MNM een hittegolf met De heetste 100, de Top 100 van zomerplaten. De stemmen van de MNM-luisteraars bepaalden de volgorde van de nummers. Danza Kuduro van Don Omar fr. Lucenzo kwam nog maar dit jaar uit en wist meteen de eerste plaats te veroveren.

  Allez Ole Ole van Jessy Matador, vorig jaar nog op de eerste plaats, eindigde vijfde. Waka Waka (This Time for Africa) van Shakira ft. Freshlyground en Give Me Everything van Pitbull ft. Ne-Yo, Afrojack & Nayer vervolledigden het podium op de tweede en derde plaats.

  Paradisio en Stromae zijn de enige Belgen in de top 10, respectievelijk op plaats 7 en 10. Alhoewel Lady Gaga niet voorkomt in de top 10, is zij wel de best vertegenwoordigde artiest in De heetste 100. De MNM-luisteraars stemden maar liefst vier van haar nummers in de top 100 van heetste zomerplaten: Alejandro (13), Poker Face (20), Born This Way (33) en Bad Romance (52).  DE TOP 10

  01) Danza Kuduro - Don Omar ft. Lucenzo 
  02) Waka Waka (This Time for Africa) - Shakira ft. Freshlyground
  03) Give Me Everything - Pitbull ft. Ne-Yo, Afrojack & Nayer 
  04) Summer of ‘69 - Bryan Adams 
  05) Allez Ole Ole - Jessy Matador 
  06) Party Rock Anthem - LMFAO ft. Lauren Bennett & Goonrock
  07) Bailando - Paradisio 
  08) Loca People - Sak Noel 
  09) Sexy Bitch - David Guetta ft. Akon 
  10) Alors On Dance - Stromae

   


 • Pitaboys zomerhit @ Textradio !

  Ze wonnen de Radio 2 Zomerhittrofee als beste ambiancemakers, en zopas vielen De Pitaboys alweer in de prijzen. Ze kregen zaterdag jl ook de Textradio Zomerhit 2011 Award voor hun zomersingle "Ukulele".

  De uitreikingshow Textradio Zomerhit 2011 kan je nog tot 5 september HIER online beluisteren of gratis downloaden (klik HIER). In deze show traden tal van gasten live op. 

  Het gaat om, uiteraard De Pitaboys zelf, maar ook Steve Tielens, Michael Heaven, Nele Needs A Holiday, Eric Flanders, BlitZ, Margriet Hermans en Ive Rénaarts & Julie (Komen Eten) waren van de partij. De presentatie lag in de kundige handen van Christophe De Vocht.

  Fans konden afgelopen zaterdag ook chatten met De Pitaboys op Textchat.