• Week van de jaren 70 bij Radio 2

  Van 7 tot 11 november is het Week van de Jaren 70 bij Radio 2. De hele week lang draaien we uitsluitend muziek uit die periode. En op vrijdag 11 november is er de Top 70. Een Top 70 die je zelf samenstelt! Kies hier jouw favorieten!

  Of je nu gek bent van Dalida en haar 'Gigi L'Amoroso' of uit de bol gaat voor 'Angie' van The Rolling Stones, het maakt niet uit. Struin door onze longlist, zoek op artiest of titel en selecteer jouw 3 favorieten.

  Wil je de volgorde aanpassen. Dat kan!

  En vergeet op het einde niet om je vrienden op de hoogte te brengen via Facebook!

  Veel plezier en noteer 11 november alvast in je agenda: van 12 tot 18 krijg je dan de Top 70 van de Jaren 70 van de luisteraars van Radio 2 te horen!

  KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN!


 • De Verzoekweek bij JOE !

  Vanaf vandaag, maandag 17 tot en met zondag 23 oktober kan en mag alles op JOE fm, want dan is er de Grote Verzoekweek. De hele week lang kiezen de luisteraars de muziek. Alles wat zij aanvragen, wordt zonder uitzondering gedraaid: van rock tot heavy metal, van disco tot pop.

  Tom Klerkx, programmadirecteur JOE fm: “Eigenlijk is de Grote Verzoekweek de leukste week van het jaar. We beginnen elke dag met een lege playlist en hopelijk raakt die dan gevuld met alle fijne keuzes van onze luisteraars. Spannend, leuk en verrassend.”

  De verzoekjes kunnen elke dag tussen 06.00 en 19.00 uur aangevraagd worden. Dat kan telefonisch op 070/222.229, via sms op 6622 of via op JOE.be.

  Op zondag 23 oktober eindigt de Grote Verzoekweek met een Top 40 van de meest aangevraagde nummers. Herbert Bruynseels en Elke Van Mello beginnen eraan om 16.00 uur en gaan door tot alle veertig platen gedraaid zijn.


 • Radiostations houden open deur !

  Open radiodag 30 oktober 2011


  podcast
  openradiodag-1.png

  Naar analogie met de Open Bedrijvendag worden op zondag 30 oktober a.s., tijdens de ‘Week van de Radio’ de deuren van alle radiostations in Vlaanderen opengezet, met het doel het medium in het zonnetje te zetten. Tijdens die bewuste week krijgt de luisteraar ook de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen achter de schermen van zijn of haar lokale zender.
  Radio is er altijd en overal, bereikt iedereen tegelijk en ieder apart. Radio is een vat vol creativiteit, plezier, verbeelding en interactiviteit. Radio is alomtegenwoordig en raakt op een persoonlijke manier, waar dat voor andere media een pak moeilijker is. Geen medium dat zo sterk enthousiasmeert via stem en geluid. Redenen genoeg om radio een hele week te vieren?

  Heb je altijd al willen weten hoe radio wordt gemaakt en de hoe de studio er nu eigenlijk uit ziet. Wat heb je allemaal nodig en wie is de persoon achter die stem... bezoek Radio VRW en ontdek de wereld van de radio!

   

  Radio VRW zet zijn deuren open tijdens de Vlaamse openradiodag. Bezoek onze studio’s op zondag 30 oktober tussen 13 en 18u en maak kennis met onze medewerkers, wij ontvangen u graag met een drankje en een hapje.

   

  De openradiodag van VRW zondag 30 oktober, Dorpsstraat 25b Wellen.

   

  De openradiodag is een initiatief van (REC) Radiocentrum en Radiovisie.

   

  andere deelnemers in Limburg : Radio GRK Genk, Family Radio Noord (Peer),...

 • Q-Rock Top 100 !

  De massale aandacht voor het 20-jarige jubileum van grunge-classic 'Nevermind' heeft er niets aan kunnen veranderen: niet Nirvana maar AC/DC kaapte de eerste plaats weg in de Q-Rock 100. In die lijst mochten de luisteraars zelf hun favoriete hitparade met rocknummers samenstellen.

  De Q-Rock 100 werd vandaag gedurende 12u aan elkaar gepraat door Wim Oosterlinck en Anke Buckinx, die daarvoor het alter ego 'rockbitch Anke' uit de kast haalde. Het nummer waarmee de Australiërs de top 100 aanvoerden, was 'Thunderstruck'. Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' strandde op 2, Kings of Leon haalden brons met hun 'Sex On Fire'

  De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. AC/DC - Thunderstruck
  2. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
  3. Kings Of Leon - Sex On Fire
  4. Metallica - One
  5. Guns 'n' Roses - Paradise City
  6. Bryan Adams - Summer Of '69
  7. Metallica - Nothing Else Matters
  8. Within Temptation - Ice Queen
  9. Deep Purple - Child In Time
  10. Pearl Jam - Alive

  De volledige lijst van de Q-Rock 100 kan je bekijken op
  q-music.be.