1000 klassiekers @ Radio 2

Elio Di Rupo gaf gisteren het startschot voor een nieuwe editie van '1000 klassiekers' op Radio 2. Van maandag 26 december om 09:00 uur tot en met zaterdag 31 december om 18:00 uur zet Radio 2 de duizend favoriete klassiekers van de luisteraars op een rij.

Als het van de premier afhangt, mag 'Mad about you' van Hooverphonic op nummer 1 eindigen. Elio Di Rupo gaf gisterenochtend het startschot van deze inmiddels klassieke eindejaarslijst van de familiezender. 

Een marathon van zes dagen waarin de grootste hits van de voorbije zestig jaar de revue passeren. Ook de eerste minister heeft zo zijn favaoriet. Hij moest niet te lang nadenken en stemde op 'Mad about you' van Hooverphonic.

Radio 2’s vliegende reporter Albrecht Wauters vroeg premier Elio Di Rupo naar zijn favoriete klassieker.

Elio Di Rupo: “Een fantastische groep waar we trots op mogen zijn. Een groep uit Vlaanderen die ook internationaal erg gewaardeerd wordt. Maakt niet uit welke zangeres, ik vind ze beiden uitstekend klinken. Voor mij is Mad about you de absolute klassieker!”

Sedert maandag 26 december 09:00 uur tot zaterdag 31 december 18:00 uur telt Radio 2 af naar de absolute nummer 1 van de 1000 klassiekers. Op oudejaarsavond onthult premier Di Rupo wie de favoriet is van de Vlaamse luisteraars. 

Tot donderdag 29 december kan iedereen trouwens nog stemmen om de honderd hoogst genoteerde nummers door elkaar te halen en bepaalde favorieten nog net dat extra duwtje in de rug te geven.

* Luister HIER naar de aftrap door Elio.

De commentaren zijn gesloten.