• Terug naar 80 In De Mix @ Radio VRW !

   

  Luister meer via www.radiovrw.be

 • Trendy FM Top 100 31/12/2011

  Trendy FM viert de laatste dag van het jaar in STIJL ....
  31 December .... van 11u tot 18u de FM100 van 2011 .... Kris Dens, Jan Timmers, Marc Windmolders, Peter Van Antwerpen en Didier Demeyere maken er dan weer een "vies" radiofeesje van .... EN .... van 18u tot 20u THE DANCE-NATION jaarmix van 2011 met David Claes en Raf Theunis .....ZEKER NIET TE MISSEN

  Promoclip


 • Joe FM - Party Top 1000

  Vanaf , maandag 26 december hoor je op JOE fm de Party Top 1000, een lijst met de duizend beste feestplaten uit de geschiedenis. Na het kerstoffensief van de laatste weken, telt JOE op die manier feestelijk af naar 2012.

  Van Summer Of ’69 over Barry White, Michael Jackson, Madonna en Status Quo tot Lady Gaga. De ideale soundtrack om bij uit de bol te gaan. Op die manier begint oudjaar op al op 26 december. Tess Goossens, Jan Bosman en Elke Van Mello presenteren dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur. De nummer 1 krijg je op zaterdag 31 januari te horen, vlak voor 19:00 uur.

  * De complete lijst kan je HIER volgen.

  www.joe.be

 • Nieuwjaarsparty van LRL !

  Op 1 januari 2012 knallen we het jaar weer in met onze spetterende Nieuwjaarsparty in het CC van Lanaken

  NIEUW: 3 ZALEN!

  NIEUW: knip je vrijkaart uit Attent (einde december)!!

  lrlattentnieuwjaar2012 copy

  Vier 1 januari 2012 mee op een feestelijke manier !

  LRL organiseert de "nieuwjaarsparty" i.s.m. JC Apollo

  de ideale manier om je vrienden in het nieuwe jaar te begroeten...

  met cocktail & champagnebar

  goede muziek...en veel ambiance !

  3 zalen, 3 soorten muziek

  zaal 1 (grote zaal): populaire muziek

  zaal 2 (JH Apollo): drum&bass, electro, house, groove en r&b

  zaal 3 (kleine zaal): rock & new wave

   

  www.lrl.fm

 • 1000 klassiekers @ Radio 2

  Elio Di Rupo gaf gisteren het startschot voor een nieuwe editie van '1000 klassiekers' op Radio 2. Van maandag 26 december om 09:00 uur tot en met zaterdag 31 december om 18:00 uur zet Radio 2 de duizend favoriete klassiekers van de luisteraars op een rij.

  Als het van de premier afhangt, mag 'Mad about you' van Hooverphonic op nummer 1 eindigen. Elio Di Rupo gaf gisterenochtend het startschot van deze inmiddels klassieke eindejaarslijst van de familiezender. 

  Een marathon van zes dagen waarin de grootste hits van de voorbije zestig jaar de revue passeren. Ook de eerste minister heeft zo zijn favaoriet. Hij moest niet te lang nadenken en stemde op 'Mad about you' van Hooverphonic.

  Radio 2’s vliegende reporter Albrecht Wauters vroeg premier Elio Di Rupo naar zijn favoriete klassieker.

  Elio Di Rupo: “Een fantastische groep waar we trots op mogen zijn. Een groep uit Vlaanderen die ook internationaal erg gewaardeerd wordt. Maakt niet uit welke zangeres, ik vind ze beiden uitstekend klinken. Voor mij is Mad about you de absolute klassieker!”

  Sedert maandag 26 december 09:00 uur tot zaterdag 31 december 18:00 uur telt Radio 2 af naar de absolute nummer 1 van de 1000 klassiekers. Op oudejaarsavond onthult premier Di Rupo wie de favoriet is van de Vlaamse luisteraars. 

  Tot donderdag 29 december kan iedereen trouwens nog stemmen om de honderd hoogst genoteerde nummers door elkaar te halen en bepaalde favorieten nog net dat extra duwtje in de rug te geven.

  * Luister HIER naar de aftrap door Elio.

 • Terug naar 80 @ Radio VRW !

  Deze week van 26 t.e.m. 31 december elke dag van 8 tot 20 uur muziek uit de jaren '80 bij radio VRW. Luister via www.radiovrw.be.

  • Top 100 van 80 : zaterdag 31 december van 10 tot 18 uur
  • 80's MIX : van 18 tot 19 uur met DJ Dimi

  terug naar 80 editie 2011.jpg

 • Lokale radio's schrijven brief naar minister Lieten.

  De lokale radio's van Vlaanderen hebben een open brief geschreven aan Ingrid Lieten. Ze vragen de minister bevoegd voor Media, aandacht voor hun specifieke problemen. Hiermee hoopt men een dialoog op gang te brengen tussen de lokale radiowereld en de minister.

  Woordvoerder lokale radio's Tim Dehaen: "In 2004 werd een nieuw frequentieplan in gebruik genomen in Vlaanderen. Hoewel de verwachtingen van veel lokale spelers hoog was bracht het nieuwe frequentieplan niet de gehoopte verbetering van de posities van de lokale radio's."

  "Vele radio's deden hierover in het verleden al hun beklag bij de instanties, echter zonder gevolg. De radiowereld heeft echter de voorbije acht jaar niet stilgestaan en we willen dat minister Lieten bekijkt hoe ze de situatie van vele lokale radio's kan verbeteren. Daarom dat we met de brief hopen en dialoog op gang te brengen tussen de lokale radiowereld en de minister."

  Geachte Minister van Media,
  Beste Mevrouw Lieten,

  Vol interesse lazen we de open brief van de regionale televisieomroepen. Verschillende van de in de brief aangehaalde problemen zijn ook voor ons gekende problemen.

  Echter kunnen wij als lokale radiosector niet rekenen op financiële steun. Zo ontvangen wij geen auteursrechten voor onze werken, hebben we geen recht op subsidies en zijn we voor ons werkingsbudget volledig aangewezen op de commerciële markt. Echter hebben ook wij te maken met decretale verplichtingen!

  Doorheen de jaren zijn er in het Vlaamse medialandschap verschillende lokale radio's ontstaan die hard werken om een zo professioneel mogelijk product te brengen. Vele vrijwilligers zijn onbaatzuchtig in de weer om elke dag opnieuw goede radio te maken. 

  Echter bestaat de lokale radiosector niet alleen uit vrijwilligers maar is er ook een behoorlijke groep mensen die hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks hun inkomen verwerven uit de lokale radiosector. Voor vele lokale radio's die wensen een professioneel product te brengen staat het water echter aan de lippen. Hierdoor dreigen vele vrijwilligers hun hobby te verliezen. 

  Daarnaast zullen ook vele mensen wiens broodwinning voortkomt uit de sector hun inkomen verliezen door de teloorgang van de lokale radio's. 

  Wij hopen dan ook dat het krachtige signaal waarop de regionale zenders hopen, ook kan gegeven worden voor de lokale radiosector in Vlaanderen. In tegenstelling tot de regionale televisiezenders kregen wij als lokale radiosector nog niet de kans om met u van gedachten te wisselen over de toekomst van deze sector. 

  Als lokale radio's zijn we van mening dat ook wij een waardevolle plaats kunnen vervullen in de mediasector. Geen enkel ander medium kan zo kort bij de mensen staan als een lokale radio.  Daarom zouden wij het prettig vinden indien u, als minister van Media, ook de kleine spelers van de markt zou willen ontvangen voor een visiegesprek op de toekomst.

  De lokale en regionale radio’s in Vlaanderen

  * Klik HIER voor de lijst met ondertekenaars.

  Bron: Radiovisie.be

 • Radio Lorali mast breekt door stormweer !

  Sedert gisteren was de Limburgse Radio Lorali overgeschakeld op enkel non stop muziek omdat men deze week de eerder voorziene verhuis had gepland. Van Donk-Herk-de-Stad gaat het immers naar Lummen. Wat een ‘feestweek’ moest worden, draaide deze ochtend evenwel op een kleine ramp uit…

  De nieuwe studio’s bevinden zich vlakbij de zendmast die nog maar één jaar geleden herplaatst werd op het WZC Meerlehof in Lummen. De storm die vannacht over Vlaanderen raasde, brak de mast evenwel in twee. Een ‘dertiende’, alweer een datum die z’n reputatie ‘eer aandoet’…

  De firma verantwoordelijk voor de plaatsing van de antennemast, die ruim 10.000 euro kostte, werd onmiddellijk op de hoogte gebracht. Meteen werd een technieker gestuurd om de schade op te meten en mogelijk de eerste herstellingen uit te voeren. Behalve aan de mast is er geen verdere schade.

               

 • Trudo FM - Kerstradio !

  Na het succes in 2010 verandert het Limburgse Trudo Fm dit jaar opnieuw in Kerstradio, vanaf maandag 12 december. Twee weken lang, tot en met 25 december hoor je enkel de leukste kerstmuziek op de radio.

  Stationmanager Tim Dehaen (foto): "Op de meeste Vlaamse radio's is er tijdens de eindejaarsperiode weinig kerstmuziek te horen. Nochtans kreeg ik vorig jaar op ons kerstinitiatief veel positieve reacties. Door twee weken enkel kerstmuziek uit te zenden, wil ik aantonen dat het ook anders kan." 

  "In Nederland zijn dergelijke radiostations een groot succes en ook in Vlaanderen zijn er reeds enkele regionale zenders die in de maand december zichzelf omdopen tot Kerstradio. Ook Haspengouw krijgt dit jaar dus een heuse Kerstradio. Door het gewijzigde muziekformaat zullen we ook twee weken onze programmering aanpassen. Om de luisteraars ten volle van de kerstplaten te kunnen laten genieten, zal er op weekdagen niet gepresenteerd worden."
   

  "Tijdens het weekend zal er een aangepaste programmatie te beluisteren zijn. De nieuwsredactie blijft gewoon op post en Trudo Fm blijft het actuele regionale en nationale nieuws brengen op de gekende tijdstippen. Daarnaast blijft de zender de lokale evenementen aankondigen in korte informatieve blokken die de kerstmuziek af en toe zal onderbreken. Vanaf 26 december start de normale programmering en muziekplanning van Trudo Fm."

  Trudo Fm zal ook de muzikale inkleding van de Kerstmarkt On Ice van Trud’or verzorgen. Daar zal een apart systeem geplaatst worden waarop enkel kerstmuziek en promotionele spots te horen zullen zijn.

  * Trudo Fm is te beluisteren in Sint-Truiden via 105.2 MHz, in Borgloon via 105.6 MHz en wereldwijd via livestream.

 • Terug naar 80 met Kris Vanrusselt !

  Herbeleef of maak kennis met de jaren '80 tijdens de laatste week van 2011 want radio VRW presenteert van 26 t.e.m. 31 december van 8 tot 20 uur "Terug naar 80". De week wordt afgesloten met de "Top 100 van 80" op zaterdag 31 december. Luister via www.radiovrw.be

  Kris Vanrusselt is er ook weer bij op dinsdag 27 december tussen 15 & 16h in Terug naar 80  en op zaterdag 31 december tussen 12 & 14h @ Radio VRW in de Top 100 van 80

  terug naar 80 editie 2011.jpg