Story FM opkomst !

Sanoma, dat onder andere Flair en Humo uitgeeft en mede-eigenaar is van VT4 en VIJFtv, start een radiozender rond het weekblad Story. Story FM zal uitpakken met veel Vlaamse muziek en nieuws over bekende Vlamingen, zo schrijven De Tijd en De Morgen.

De zender zal op zeer korte termijn starten. Sanoma, dat volgende week een persconferentie geeft over het project, wou nog niet zeggen wanneer dat precies is, aldus de kranten.

Story FM start aanvankelijk zeer kleinschalig en zal via FM alleen in Antwerpen te beluisteren zijn op 107 MHz, de oude frequentie van FG DJ Radio; de slechtste frequentie van de twee die ze in gebruik hadden met een zeer laag vermogen (100 Watt).

Daarvoor sloot Sanoma een overeenkomst met de eigenaar van de frequentie (O Radio). De nieuwe zender zal ook te beluisteren zijn via internet en via de kabel. Geleidelijk aan wil Sanoma dan andere frequenties bij kopen en moet Story FM uitgroeien tot een radiozender die overal in Vlaanderen te beluisteren is.

Volgens verschillende bronnen is Wim Weetjens in beeld om de nieuwe zender uit de grond te stampen. Weetjens heeft wel wat radio-ervaring: hij was een van de oprichters van 4FM, de voorganger van JOE fm, en presenteert nu op Nostalgie.

Het initiatief staat ook los van de plannen die Sanoma en de andere aandeelhouders hebben met VT4 en VIJFtv. De SBS-zenders hebben al langer de ambitie om een eigen station op te richten.

FG DJ radio blijft in Antwerpen uitzenden op de 100.2 FM, de frequentie van vzw Multipop, waarop eerder de gelijknamige zender te horen was. Later werd die opgevolgd door Contact Antwerpen en Voodoo FM. Telkens geleid door Jeroen Straeter, die inmiddels niet meer in België woont. Naar verluidt liet hij een gigantische schuldenberg achter in Antwerpen.

De commentaren zijn gesloten.