• Paasweekend is 70's Weekend @ Radio VRW

  De lokale radio van Wellen duikt tijdens het paasweekend terug naar de jaren 70. Drie dagen lang de beste 70's hits pop,rock,disco,...

  Luister mee via www.radiovrw.be of via 104.9fm (zuid-limburg)

  zaterdag 7, zondag 8 & maandag 9 april


  podcast

   

   

 • Story FM opkomst !

  Sanoma, dat onder andere Flair en Humo uitgeeft en mede-eigenaar is van VT4 en VIJFtv, start een radiozender rond het weekblad Story. Story FM zal uitpakken met veel Vlaamse muziek en nieuws over bekende Vlamingen, zo schrijven De Tijd en De Morgen.

  De zender zal op zeer korte termijn starten. Sanoma, dat volgende week een persconferentie geeft over het project, wou nog niet zeggen wanneer dat precies is, aldus de kranten.

  Story FM start aanvankelijk zeer kleinschalig en zal via FM alleen in Antwerpen te beluisteren zijn op 107 MHz, de oude frequentie van FG DJ Radio; de slechtste frequentie van de twee die ze in gebruik hadden met een zeer laag vermogen (100 Watt).

  Daarvoor sloot Sanoma een overeenkomst met de eigenaar van de frequentie (O Radio). De nieuwe zender zal ook te beluisteren zijn via internet en via de kabel. Geleidelijk aan wil Sanoma dan andere frequenties bij kopen en moet Story FM uitgroeien tot een radiozender die overal in Vlaanderen te beluisteren is.

  Volgens verschillende bronnen is Wim Weetjens in beeld om de nieuwe zender uit de grond te stampen. Weetjens heeft wel wat radio-ervaring: hij was een van de oprichters van 4FM, de voorganger van JOE fm, en presenteert nu op Nostalgie.

  Het initiatief staat ook los van de plannen die Sanoma en de andere aandeelhouders hebben met VT4 en VIJFtv. De SBS-zenders hebben al langer de ambitie om een eigen station op te richten.

  FG DJ radio blijft in Antwerpen uitzenden op de 100.2 FM, de frequentie van vzw Multipop, waarop eerder de gelijknamige zender te horen was. Later werd die opgevolgd door Contact Antwerpen en Voodoo FM. Telkens geleid door Jeroen Straeter, die inmiddels niet meer in België woont. Naar verluidt liet hij een gigantische schuldenberg achter in Antwerpen.

 • Club FM On Tour !

  De immense promobus van ClubFM komt zondag 29 april voor het eerst dit jaar van stal. In de Sporthal Eeklo presenteren Filip D'Haeze en Daphne Paelinck live een radioshow met optredens van onder andere oud-Idool winnaar Dean.

  On Tour is een maandelijks totaalspektakel van op het ClubFM-podium. Twee presentatoren animeren  een live-radiouitzending en ontvangen artiesten voor een babbel en optreden. Daartussen is er animatie waarbij een pak prijzen kunnen verdiend worden.

  De Pitaboys zijn al geboekt voor 23 juni in Roeselare, daar op de Parking MediaMarkt. Online vind je ook wie op 21 en 22 juli en in augustus optreedt.  Artiesten die vorige seizoenen al te gast waren tijdens ClubFM On Tour: Mama's Jasje, Sylver, Lester & Abdou, Gene Thomas, Laura Lynn, Brahim, Tom Dice,...

  Hetzelfde product is overal in Vlaanderen te beluisteren bij het netwerk. Nog in de traditie van de beste lokale radio's en het decreet op de locale radio uit de nineties met het brengen  van wat lokale nieuwsbulletins. In de leeftijdsgroep 35 tot 55 haalt Club FM een cijfer van 0,5 procent in de recentste luistermeting van CIM. ClubFM mikt met een algemeen format vooral op de leeftijdsgroep tussen 18 en 35 jaar.

 • Duik met Q naar de Titanic !

  In het kader van 100 jaar Titanic geeft Q-music één luisteraar de kans om een unieke expeditie naar dit legendarische wrak te maken. Van op een live onderwaterpersconferentie in het diepste zwembad van Europa maakte Anke Buckinx dit gisteren bekend tijdens Wim Oosterlinck Showtime.

  Luisteraars kunnen vanaf nu een plaats in de finale winnen via Q-music.be en vanaf 16 april kan er meegespeeld worden via de radio. Zo maakt iedereen kans op een elf uur durende expeditie naar een diepte van 3800 meter.

  UNIEKE ERVARING

  Deze dertiendaagse expeditie is uniek: er zijn in de geschiedenis méér mensen in de ruimte geweest, dan naar de Titanic gedoken. De expeditie start in Newfoundland, Canada en gaat met een tweedaagse bootreis naar de plek waar de Titanic gezonken is. Vanaf daar volgt dan de elf uur durende duik naar een diepte van bijna vier kilometer om het indrukwekkende luxeschip te bezichtigen.

  MEEDOEN

  Q-music daagt zijn luisteraars uit om zich kandidaat te stellen voor deze unieke expeditie. Dit kan vanaf nu online en vanaf 16 april via de radio. Op vrijdag 27 april volgt de grote finaledag waarop alle kandidaten kunnen tonen aan de hand van verschillende durfproeven of ze wel degelijk geschikt zijn voor deze expeditie.

  Diegene met het meeste lef zal uiteindelijk het ticket voor deze expeditie in handen krijgen.

  * Duik met Q-music naar de Titanic, vanaf maandag 26 april op Q-music.