Radio Grensland 105.1fm zoekt archiefmateriaal !

In een tijd waarin werkelijk alle muziek via internet met slechts een muisklik is op te roepen, is het moeilijk voor te stellen dat er vroeger op radiogebied - deels illegaal- ouderwets werd gepionierd, met beperkte middelen. Twee van die pioniers zijn Henk Wouters en Pierre Vervoort, die samen met Leon van Berkom aan de wieg stonden van de legendarische Radio Grensland.

De playlists werden je gewoon voorgeschoteld, verschrikkelijk”, zo denkt Henk Wouters met weemoed terug. “Dat was voor mij de doodsteek van Radio Grensland. Voeg daarbij een in mijn ogen foute programmering, zoals hiphop in de ochtenduren en dan weet je het wel. Radio Contact verloor het… contact met de grensstreek. Duitse schlagers, altijd heel populair in deze regio, hoorde je nauwelijks nog. Er was geen gevarieerde muzikale mix meer te horen, zonde…”

HERINNERING LEVENDIG HOUDEN

Hoewel Pierre Vervoort nog enige tijd aan Radio Contact verbonden bleef, doofde het heilige vuur bij de radiomakers langzaam maar zeker en werd Radio Grensland een mooie herinnering. Eentje die de twee radiocollega’s levend willen houden. Daarom ging onlangs de tribute website online waar de geschiedenis van het radiostation uit de doeken wordt gedaan en is er plaats voor historisch materiaal.

Pierre Vervoort: “Ik had zelf veel materiaal liggen en vond het jammer dat daar niks mee gebeurde. Daarop ben ik met de website gestart en heb ik veel online gezet. Ik sloeg steil achterover toen ik zag hoeveel reacties er binnenkwamen. Het is de bedoeling dat deze website uitgroeit tot een klein monumentje voor de trouwe luisteraars en oud-medewerkers van vroeger.

WE KOMEN ZELF WEL LANGS

Daarom zijn we naarstig op zoek naar historisch materiaal dat misschien bij mensen thuis ligt te verstoffen. Denk aan opgenomen radioprogramma’s, foto’s, krantenknipsels en noem maar op. Alles wat met Radio Grensland te maken heeft, is welkom via e-mail: grensland@telenet.be. Desnoods maken we bij mensen thuis kopieën van radioprogrogramma’s die zij nog in bezit hebben. En ik heb zo het vermoeden dat Radio Grensland niet alleen voor ons ene mooie herinnering is.

De commentaren zijn gesloten.