Ton Schipper bij FamilyRadio !

FamilyRadio haalt er Ton Schipper bij om het presentatieteam extra te versterken. De man die ooit zijn carrière begon bij de zeezender Radio Mi Amigo, brengt vanaf a.s. maandag doordeweeks het programma ‘De Hits in de Spits', van 16:00 tot 19:00 uur.

Met de komst van Schipper vindt alweer een gevestigde waarde zijn weg naar dit netwerk. Begin april startte Rudi Van Vlaanderen er al tijdens de lunch. Hij is blij dat Ton straks ook deel uitmaakt van de weekprogrammering.

“Hij is voor mij een ideale stem voor dé FamilyRadio zoals die nu klinkt. Een vrolijke pretentieloze radio met luchtige babbels. Iemand die niet alleen de muziek kent die hij presenteert, maar ook aanvoelt wie zijn publiek is. Bovendien is hij bijzonder begaan met hoe alles op antenne komt”.

Niet toevallig zijn Rudi en Ton vrienden en collega’s. Ze hebben in de jaren ’80 een hele tijd samengewerkt, o.a. bij het Brabantse Magic Seven Music. “In radioland lijkt ervaring geen pluspunt, maar het omgekeerde is waar”, vindt Rudi alias RVV.                                            Ton Schipper

HET VLAAMSE LIED

Eind jaren ’90 was ‘Antonio Schipero’ al bij FamilyRadio te horen, toen op zaterdag met het overzicht van de wekelijkse hitlijst. Het netwerk voer toen als een soort B-product, onder de vleugels van Contact-groep.

RVV: “Omdat je als radio een duidelijk profiel nodig hebt, kiezen we voor het pretentieloze, meezingbare Vlaamse lied. Het ene Vlaamse lied is weliswaar het andere niet. Laura Lynn en Yevgueni zijn niet hetzelfde”.

FamilyRadio kiest voor een Vlaamse muzikale lijn waarbij schlagermuziek uitgebreid aan bod komt. Met de collega’s van Club FM toeren ze deze zomer gezamenlijk door Vlaanderen met artiesten van bij ons. Onlangs was Will Tura nog zijn praatgast in de Aperitiefshow.

RVV: “Het publiek dat houdt van vrolijke radio krijgt op die manier een warme band met de radio die ook al zijn vrienden, zijn lievelingsartiesten, als vrienden ontvangt. Ik denk niet dat er al een radio was die zo nauw wilde samenwerken met de Vlaamse artiesten."                                     Rudi Van Vlaanderen

"We hebben per slot van rekening hetzelfde publiek. De base-line van de zender Bij ons ben je thuis, werd dan ook enigszins verbreed tot Bij ons zijn alle vrolijke vrienden thuis. “

Het roept bij ons spontaan het beeld op van Frank Dingenen en z’n hit ‘Allez Maurice’. Rudi Van Vlaanderen, zelf al jaren een fervent amateurwielrenner, haalt het nummer vast nog eens van onder het stof voor FamilyRadio. De wonderen zijn de wereld nog niet uit….

* Luister HIER naar FamilyRadio Bekijk HIER de FM-frequentielijst.

De commentaren zijn gesloten.