• Radio VRW live @ Pattondrivers

  Radio VRW live @ Pattondrivers

  Stikker%20Patton%20Drivers

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren The Patton Drivers hun Pinkstertreffen (25/26/27-05-2012) in het basiskamp te Ulbeek (Wellen). Radio VRW is de vaste mediapartner en zal dit event ook dit jaar op gepaste wijze opluisteren.

  Zondag 27 mei kan je onze jocks live aan het werk zien.

  12u00-14u00: John Jones

  14u00-16u00: Rudi Goossens & Dirk Coenen

  16u00-17u00: Geert Erna

  Interviews, animatie en een uitgebalanceerde muziekkeuze, daar staat Radio VRW voor.

   Radio VRW, overal kom je ons tegen!

  www.radiovrw.be

  www.pattondrivers.be

 • Ton Schipper bij FamilyRadio !

  FamilyRadio haalt er Ton Schipper bij om het presentatieteam extra te versterken. De man die ooit zijn carrière begon bij de zeezender Radio Mi Amigo, brengt vanaf a.s. maandag doordeweeks het programma ‘De Hits in de Spits', van 16:00 tot 19:00 uur.

  Met de komst van Schipper vindt alweer een gevestigde waarde zijn weg naar dit netwerk. Begin april startte Rudi Van Vlaanderen er al tijdens de lunch. Hij is blij dat Ton straks ook deel uitmaakt van de weekprogrammering.

  “Hij is voor mij een ideale stem voor dé FamilyRadio zoals die nu klinkt. Een vrolijke pretentieloze radio met luchtige babbels. Iemand die niet alleen de muziek kent die hij presenteert, maar ook aanvoelt wie zijn publiek is. Bovendien is hij bijzonder begaan met hoe alles op antenne komt”.

  Niet toevallig zijn Rudi en Ton vrienden en collega’s. Ze hebben in de jaren ’80 een hele tijd samengewerkt, o.a. bij het Brabantse Magic Seven Music. “In radioland lijkt ervaring geen pluspunt, maar het omgekeerde is waar”, vindt Rudi alias RVV.                                              Ton Schipper

  HET VLAAMSE LIED

  Eind jaren ’90 was ‘Antonio Schipero’ al bij FamilyRadio te horen, toen op zaterdag met het overzicht van de wekelijkse hitlijst. Het netwerk voer toen als een soort B-product, onder de vleugels van Contact-groep.

  RVV: “Omdat je als radio een duidelijk profiel nodig hebt, kiezen we voor het pretentieloze, meezingbare Vlaamse lied. Het ene Vlaamse lied is weliswaar het andere niet. Laura Lynn en Yevgueni zijn niet hetzelfde”.

  FamilyRadio kiest voor een Vlaamse muzikale lijn waarbij schlagermuziek uitgebreid aan bod komt. Met de collega’s van Club FM toeren ze deze zomer gezamenlijk door Vlaanderen met artiesten van bij ons. Onlangs was Will Tura nog zijn praatgast in de Aperitiefshow.

  RVV: “Het publiek dat houdt van vrolijke radio krijgt op die manier een warme band met de radio die ook al zijn vrienden, zijn lievelingsartiesten, als vrienden ontvangt. Ik denk niet dat er al een radio was die zo nauw wilde samenwerken met de Vlaamse artiesten."                                       Rudi Van Vlaanderen

  "We hebben per slot van rekening hetzelfde publiek. De base-line van de zender Bij ons ben je thuis, werd dan ook enigszins verbreed tot Bij ons zijn alle vrolijke vrienden thuis. “

  Het roept bij ons spontaan het beeld op van Frank Dingenen en z’n hit ‘Allez Maurice’. Rudi Van Vlaanderen, zelf al jaren een fervent amateurwielrenner, haalt het nummer vast nog eens van onder het stof voor FamilyRadio. De wonderen zijn de wereld nog niet uit….

  * Luister HIER naar FamilyRadio Bekijk HIER de FM-frequentielijst.

 • Radio Grensland 105.1fm zoekt archiefmateriaal !

  In een tijd waarin werkelijk alle muziek via internet met slechts een muisklik is op te roepen, is het moeilijk voor te stellen dat er vroeger op radiogebied - deels illegaal- ouderwets werd gepionierd, met beperkte middelen. Twee van die pioniers zijn Henk Wouters en Pierre Vervoort, die samen met Leon van Berkom aan de wieg stonden van de legendarische Radio Grensland.

  De playlists werden je gewoon voorgeschoteld, verschrikkelijk”, zo denkt Henk Wouters met weemoed terug. “Dat was voor mij de doodsteek van Radio Grensland. Voeg daarbij een in mijn ogen foute programmering, zoals hiphop in de ochtenduren en dan weet je het wel. Radio Contact verloor het… contact met de grensstreek. Duitse schlagers, altijd heel populair in deze regio, hoorde je nauwelijks nog. Er was geen gevarieerde muzikale mix meer te horen, zonde…”

  HERINNERING LEVENDIG HOUDEN

  Hoewel Pierre Vervoort nog enige tijd aan Radio Contact verbonden bleef, doofde het heilige vuur bij de radiomakers langzaam maar zeker en werd Radio Grensland een mooie herinnering. Eentje die de twee radiocollega’s levend willen houden. Daarom ging onlangs de tribute website online waar de geschiedenis van het radiostation uit de doeken wordt gedaan en is er plaats voor historisch materiaal.

  Pierre Vervoort: “Ik had zelf veel materiaal liggen en vond het jammer dat daar niks mee gebeurde. Daarop ben ik met de website gestart en heb ik veel online gezet. Ik sloeg steil achterover toen ik zag hoeveel reacties er binnenkwamen. Het is de bedoeling dat deze website uitgroeit tot een klein monumentje voor de trouwe luisteraars en oud-medewerkers van vroeger.

  WE KOMEN ZELF WEL LANGS

  Daarom zijn we naarstig op zoek naar historisch materiaal dat misschien bij mensen thuis ligt te verstoffen. Denk aan opgenomen radioprogramma’s, foto’s, krantenknipsels en noem maar op. Alles wat met Radio Grensland te maken heeft, is welkom via e-mail: grensland@telenet.be. Desnoods maken we bij mensen thuis kopieën van radioprogrogramma’s die zij nog in bezit hebben. En ik heb zo het vermoeden dat Radio Grensland niet alleen voor ons ene mooie herinnering is.