BIOGRAFIE

 • De 70's Week op Radio 2 !

  Goed dat ze bij de publieke familiezender niet voor de ellenlange hitlijstenformule gekozen hebben, maar wel voor een (bijna) hele week lang plaatjes uit de seventies. Dat geeft hen wat meer 'speling' voor andere items. Al mag de luisteraar ook hier (een deel van) de muziek zelf bepalen.

  Tussen 2 en 6 november keert Radio 2 dus terug naar de jaren 70. Naast de muziek is er heel wat ruimte vrij gelaten voor de herinneringen van de luisteraars. Heb je nog een 'onvergetelijke' foto van jezelf in hotpants? Je eerste lief gevonden, verloren of ben je ermee getrouwd? Eerste auto? Soldaatje gespeeld? Laat hen de avonturen weten die je toen hebt beleefd.

  OK, een dergelijke week afsluiten zonder hitlijst, het zou te mooi geweest zijn. Een Top 70 dan maar, samengesteld door... de luisteraars. Hij wordt op vrijdag 6 november uitgezonden en gespresenteerd door Marc Pinte en  Peter Verhulst.

  00_01_0a_8b

   

 • LRM zoekt Medewerkers ?????

  LRMDe Lokale Radio voor Maaseik

  LRM is op zoek naar regionale reporters. Ben jij iemand die ieder weekend wel een sportactiviteit volgt? Zit sport je wel in het bloed? Ga je met je favoriete club mee op verplaatsing? Wij zijn dan op zoek naar jou. Volg vanaf het nieuwe seizoen alles op de eerste rij. Geef jouw creativiteit de ruimte in onze sportuitzendingen. Stuur ons een mailtje en wie weet ben je binnenkort verslaggever LRM. Ook programmamakers zijn van harte welkom. Laat zeker van je horen! info: mail info@lokaleradiomaaseik.be . 

   website : www.lokaleradiomaaseik.be

  LRM 2

  Foto: Studio LRM ( ze werken met het handige Carmen Systeem) 

 • BIOGRAFIE: DJ KRIS VANRUSSELT

  Eindelijk is hij er de onvervalste Biografie van Dj Kris Vanrusselt. De echte naam van deze DJ is Kristof Govaerts. Hij werd geboren op 19 januari 1977 in Sint-Truiden en woont in Wellen (Limburg). Op jonge leeftijd werd hij lid van de jeugdbeweging in Wellen (Scouts). Later werd hij leider van de jongverkenners en zetelde in de jeugdraad van de gemeente Wellen en kreeg nog eens een rol bij als materiaalmeester bij de Scouts . Na 15 jaar jeugdbeweging was het welletjes geweest. Het waren toffe jaren die we zeker niet zullen vergeten.

  We waren opzoek naar een nieuwe uitdaging !!!!!. Tijdens de Kermisfuif in 96 liep ik een oud leider van de Scouts tegen het lijf Gert Vanderein (Gerrit Sonneveld - Radio RAW) die zei is dit niks voor u uitzenden bij een Vrije Radio en zo kwam Kristof bij een van de 3 Wellense Radio's terecht.

  RAW

  Kristof moest echter een dj naam hebben en bedacht Kris Vanrusselt. Vanrusselt stelde echter de omgeving waar hij woonde voor en Kris was de afkorting van Kristof.

  Kris leerde al vlug een NON STOP muziek programma in elkaar te steken. Hij kreeg twee uur zendtijd op maandag tussen 14h en 16h bij Radio RAW op de Langenakkerstraat 112 in Wellen met jingles gemaakt door Gerrit Sonneveld.

  Het duurde niet lang toen Gerrit de overstap naar Radio VRW maakte, de andere zender van het dorp die in die tijd de voorbeeld Vrije Radio uit de streek was. Kris maakte dan kennis met de andere Dj's van RAW : Geert Erna, Johan Mommen,Bruno Tagora, Erwin De Graaf en vele andere.

  Op 6 oktober 1996 nam Kris enkele gesproken programma's op en het licht werd op groen gezet voor een nieuw programma " Het Luisterplezier tussen 2 en 4 " op maandag tussen 14 en 16h bij Radio RAW. Een programma dat al eerder naambekendheid verwierf door dj's Gerrit Sonneveld en Geert Erna.

  Na de winterstop kwam er een plek vrij bij de Sportshow van RAW op zaterdagavond tussen 18 en 22h. De jocks Kris Delyser en  verslaggever Patrick Robyns kregen er Kris Vanrusselt bij voor de tussenstanden in het avond-voetbal. Mijn taak was alle kantines afbellen en de tussenstanden noteren van het voetbal.

  RADIO RAW organiseerde meermaals party's DE PAASFUIF en DE KERMISFUIF, Wielerwedstrijden en Langenakkerkermis waar Kris steeds van de party was om een hand uit de mouw te steken.

  Kris verzorgde meermaals korte rubriekjes die in de loop van de voormiddag op RAW werden geprogrammeerd. DE FUIFKALENDER, DE FILMTIP VAN DE WEEK,EVENEMENTEN,...

  De dj kon je ook  live aan het werk zien bij uitzendingen op Wellen Braderie (98) Patton Drivers Ulbeek (98), HIT 1000 bij Drankencentrale Geladé in Ulbeek.(98)

  Vanaf 2000 verzorgde Kris Vanrusselt ook (privé) Feestjes als DJ in Café Maes in Hoepertingen en heel wat events van CV DE WEERELT tot 2006. Geregeld doet men nog een beroep om samen met DJ Dimi en Dipako  op THEMA feestjes te spelen zoals bij Carnaval (stoeten) ,ea...

  Tot 2004 was Kris bij RADIO RAW aktief en presenteerde nog DE VERASSENDE 15 en WEEKENDRADIO op zaterdag. Om de luisteraars nog beter te dienen was een fusie tussen VRW en RAW onvermijdelijk voor het nieuwe frequentie plan.

  RadioVRW

  Vanaf de Fusie bij VRW presenteerde Kris Vanrusselt op woensdag tussen 18 en 20h Hitraiders en deed nog 2 uur bij op zaterdag tussen 12 en 14h. Kris was steeds paraat om reclame en ondersteuning te bieden bij al de events van VRW Retro-Party,Golden Memories Party en Rockkaffee Live.

  Sinds 2006 verzorgde Kris enkel nog het programma "Hitraiders" tussen 20 en 22h. Een radioshow met De Evenementenkalender, Pop-nieuws, De Nr 1 uit de Hitparade, De Top 10, De Filmtip... Het Jingles Pakket werd vervaardigt door LDG Productions. Meer info bezoek de blog http://hitraiders.skynetblogs.be .

  In 2007 verleende Kris zijn stem voor reclamespots bij VRW, mmv Geert E. Tijdens afwezigheden van andere DJ's verving hij programma's als DE SMAAK VAN 80, KICK-OFF-RADIO,Weekendradio,...

  In April 2008 stelde Kris Vanrusselt zijn nieuw geesteskind voor BACK TO THE 90's op Radio VRW tussen 20 en 21h op woensdag. De muziek uit de vette jaren 90 is weer hip op de radio met Jingles van LDG. Meer info op de blog http://backtothe90s.skynetblogs.be (off-line)

  Back90's2

  The Summerstation is het 2de programma dat je kan horen tussen 21 en 22h bij Radio VRW op woensdag met Kris Vanrusselt. Dit is een zomergericht programma en zal tot 27 augustus on air zijn. De Jingles werden samengesteld door Bart Vanhulle.

  Sinds augustus 2008 werkt Kris aan een Blog over het wel en wee op Radio VRW, zo stelde hij het nieuwe zendschema samen en zorgde voor nieuwe medewerkers bij dit groeiende radiostation uit Wellen zoals Serge Hadermann,Peter Vandam,Davy Peleman,Ron De Wit,Wim Vermeer,...

  In 2008 was Hitraiders De Radioshow eerst op woensdag 20 & 22h en verhuisde in november naar maandag 18 & 20h.  http://hitraiders.skynetblogs.be .

  Tot en met 7 april 2009 bekleede  Kris de functie van Programmaleider, Blogmaster, bestuurslid en medewerker bij Radio VRW Wellen en zetelde in het orgaan van Lokale Radio's in Limburg.

  Kris bleef niet stilzitten en lanceerde deze blog http://krisvanrusselt.skynetblogs.be over het wel en wee in radio-land. (info over radio's & events)

  Augustus 2009 was voor Kris het begin naar de zoektocht naar foto's, jingles,geluidsfragmenten,dj's,stickers,logo's,... van zijn eerste radiostation RAW Wellen dat sinds de fusie bij VRW niet meer bestaat. Het gebouw staat er nog maar de inboedel (mengpaneel,Pc's,...) zijn overgebracht naar de Dorpstraat in Wellen waar de programma's hervat werden onder de naam Vrije Radio Wellen. De slogan Verassend Anders bleef over van Radio Apollo Wellen.  http://radioraw.skynetblogs.be .

  In 2009 lanceerde Kris via het platform Radionomy webradio Haspengouw FM (non-stop) music 60-70-80-90-00.

  Tijdens de VRW retrodagen (december 2009) was Kris nog eens te horen als gast dj tijdens de dag van de jaren 90.

  In 2011 komt Kris terug met zijn populaire radioshow Hitraiders. http://hitraiders.skynetblogs.be

  .....