IN DE KIJKER

 • De Mega 40 Top 10 !

  logo-lijst-mega400.jpg

  De enige echte hitlijst sinds 1974 in Vlaanderen & Nederland uitgezonden bij de Limburgse Lokale Radio's LRL (Lanaken),Holiday (Peer),Viva Fm (Hasselt),Lorali (Herk De Stad),...

  Meer info: www.mega40.be

   

  De Mega 40 Top 10 voor deze week :

  -1 Duck Sauce (3 weken 1)
      Barbra Steisand
  -2 Rihanna (1week 1)
      Only Girl (in the world)
  -3 Taio Cruz
      Dynamite
  -4 Mohombi (1week 1)
      Bumby ride
  -5 Bruno Mars
      Just the way you are
  -6 B-Yentl
      Give it a change
  -7 Cee Lo Green
      Fuck You!
  -8 Amy Macdonald
      This pretty face
  -9 Eliza Doolittle (2 weken 1)
      Pack up
  10  Marco Borsato
      Waterkant


 • Top Ad zoekt !

  topad_klein.pngTOPAD bvba op zoek naar een freelance vertegenwoordiger/-ster voor de verkoop van radioreclame voor lokaal radiostation, regio in en rond Sint-Truiden. Interesse? info@topad.be. Start asap!!  

  www.topad.be

 • De Nr 1 uit De Mega 40 !

  mega40logointro (200 x 121).jpg

  Vanaf heden krijg je wekelijks de NR 1 van de Mega 40. De populaire hitlijst uit Vlaanderen en Nederland. Wil je deze lijst uitzenden op uw radiostation. Meer info kan je vinden op de website. www.mega40.eu

  Limburgse radiostations: Radio Lorali (Herk-De Stad),Viva fm (Hasselt),Radio Holiday (Peer),Radio LRL (Lanaken),...

   

  Deze week nieuw op NR1= Mohombi - Bumby Ride

   


 • Radio Olympia Kortessem !

  We hebben nog wat archiefmateriaal gevonden van Radio Olympia Kortessem. The Flamingo's zongen het liedje over dit radiostation van Roger Van Limburg !  Heel wat dj's leerde er het vak zoals Geert Vanhaver (VRW), Johan Mommen (RAW,VRW,VRD), Wout Van Hout (VRD,GRK), Patrick Devries (RAW,VRW), Erwin Thijs (RAW,VRW), ... Dit radiostation heeft zijn laatste jaren van bestaan nog onder de vlag van Energy uitgezonden ! Tijd voor wat Nostalgie .......


 • Radio VRW viert 30 jarig bestaan !

  Zo'n 30 jaar geleden werden  de Lokale & Vrije Radio's opgericht in Limburg zoals Radio VRW een daarvan is.

   

  LOKALE RADIO V.R.W. 104.9 Mhz.

  Oktober ‘80 gingen in Limburg tal van “Vrije Radio’s” van start, waaronder ook Vrije Radio Wellen. De zelfgekozen golflengte was FM 104. De gebroeders Billen en Mike Miller waren de pioniers, vlug kwamen er Tommy van Loon en ook Paul Thoelen en Johnny Put bij. Een postbus werd geopend te Kortessem en een dialoog met de luisteraars kwam op gang. Hetgeen als een grap begon, werd dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar een historisch feit. Aanvankelijk werd uitgezonden tenhuize Billen, Zonneveldweg met de antenne geplaatst op een steenworp van het nieuwe kerkhof te Wellen. Nog steeds in de illegaliteit werd uitgekeken naar een nieuw onderkomen, en dank zij het gemeentebestuur kregen wij huisvesting in een ex-klooster, gelegen midden in het centrum van Wellen. Een heel hoog gebouw, ideaal om een antenne op te plaatsen. In een mum van tijd werd de groep van medewerkers uitgebreid en kreeg VRIJE RADIO WELLEN als eerste  vrije radio in Limburg een vergunning en werd legaal van start gegaan op 101.9. Echter niet zo lang want 104.3 zou tenslotte onze nieuwe golflengte worden zodat VRW terug onafscheidelijk werd van die 104 megahertz van in den beginne. Door de sloping van het Ursulinnen-klooster zou er worden verhuisd naar een nieuwe bestemming die zij vonden in de Dorpsstraat 25, een voormalige jongensschool, die door het gemeentebestuur ter beschikking werd gesteld. Een antennemast van 28 meter zorgde ervoor dat uitzendingen de ether in gingen. Vandaag de dag is Lokale Radio VRW nog steeds aldaar gevestigd en is de VRW nog één van de weinigen die niet werden opgeslorpt door een commerciële keten. De doelstelling om  lokaal nieuws en informatie uit te zenden is en blijft de prioriteit en dit aangevuld met muziek voor alle leeftijden. De allernieuwste snufjes op technisch gebied en een grote vriendenkring maken het mogelijk om ook nu nog deze doelstellingen na te streven.
  De andere Wellense radio, Radio RAW is inmiddels gefusioneerd met radio VRW, zodoende zijn wij nu 24 op 24 uur in de ether, 7 dagen op 7..

  blog: http://radiowellen.skynetblogs.be

  website: www.radiovrw.be

  Vier mee met de VRW/RAW medewerkers op zaterdag 9 oktober 2010 in Feestzaal De Meersche Wellen vanaf 22h 30 + Party met VRW Dj's !!!!


  vrw30-jaar-9-okt-2010-voor-website.jpg
  podcast

  Be There ......

  Tijd voor wat nostalgie uit het VRW tijdperk Guy Marty & The Annemoons met het VRW lied uit de 80's !
 • Kris zoekt alle info over Radio Apollo & RAW !

  Een Radiostation met een verleden is zeker Radio Apollo en later RAW Wellen" de Grote Muziekfrequentie" gehuisvest in de tijd op de Langenakkerstraat in Wellen.Enkele van de pioniers waren Eddy Billen,... Wie waren de DJ's & andere Medewerkers van meer dan 20 jaar Lokale Radio ???. Zijn er nog archiefbeelden,jingles,foto's,... Je kan ze vinden op de blog http://radioraw.skynetblogs.be. Heb jij ook nog wat info over dit station op uw zolder liggen mail: krisvanrusselt35@hotmail.com .
  Demo's Radio RAW: http://krisvanrusselt35.magix.net

  Laten we nog even weten dat er een reunie aankomt op 9 oktober 2010 in Zaal De Meerche in Wellen naar aanleiding van 30 jaar Radio VRW. De radio die in 2004 de fusie aanging tussen de twee Wellense Radio's VRW & RAW waarvan de slogan nog steeds Verrassend Anders is .

  raw crew 1999.jpgJe kan onze pagina van RAW vinden op Facebook !

 • Dancefever !

  Dancefever playlist voor 21 augustus

  dancefeverlogo 2009.jpgZaterdagavond, partyavond ! Hier zijn we weer met een heerlijke portie classic dancetracks voor 100 % weekend bij radio VRW. www.radiovrw.be

  • Deodato - SOS fire in the sky
  • Lipps Inc - Funky town
  • Donna Summer - I feel love
  • Adamski & Seal - Killer
  • Madonna - Into the groove (remix)
  • David Guetta - Love, don't let me go
  • Quincy Jones - Ai no corrida
  • Snap - Oops up
  • GQ - Disco nights
  • Elvis & JXL - A little les conversation
  • Rose Royce - Is it love you're after
  • Betty Boo - Doin' the do
  • Orfa Haza - Im nin alu
  • The Temptations - Treat her like a lady
  • ..

   


 • Radio Noorderkempen zoekt nieuws/info lezer !

  RadioNoorderkempen(205).jpg

  Radio Noorderkempen is de populaire hitradio in Turnhout. Naast de vele hits die er gedraaid worden, besteedt de radio ook veel aandacht aan nieuws en info. Om dit aanbod nog uit te breiden is men nu op zoek naar een 'nieuws/info'-lezer op vrijwillige basis.

  De persoon in kwestie moet het nieuws en de info (droog) ingelezen in mp3 (lengte +/- 1 minuut) en daarna uploaden. Op dagelijkse of wekelijkse basis. Ideaal zou zijn als Radio Noorderkempen iemand vindt die of dagelijks één keer nieuws/info (lengte +/- 1 minuut) maakt. Of wekelijks vijf keer, waarbij die 'bulletins' dan dan verdeeld worden over de volgende werkdagen.

  Tooling zorgt voor directe verwerking na de upload richting het gebruikte radiosysteem Carmen. Meer info en soliciteren kan via info@radionoorderkempen.be .

  DE ACTUELE BULLETINS

 • 16 keer Nationaal Nieuws met Chris
 • 3 keer Regionaal Nieuws met Chris
 • 6 keer Regionale Actualiteit met Hans
 • keer Regionale Activiteiten met Peggy
 • LRM & L1 presentator André Bloemen verzameld zo'n 20.000 dialectenliedjes !

  In Bocholt woont de 66-jarige André Bloemen. Hij heeft bij zijn thuis zo'n 20.000 Vlaamse, Nederlandse en Duitse dialectliedjes verzameld. Samen met programmamaker Henk Hover van de radiozender L1 in Nederlands-Limburg presenteert hij het dialectprogramma 'Plat-Eweg'. André is nu al zo'n 10 jaar te horen op L1 en dat wordt binnenkort gevierd.

  "Elke maandag vertel ik wat over één van de oudere dialectliedjes. Wat het verhaal erachter is, hoe ik dat liedje gevonden heb en waar het juist over gaat. Natuurlijk praten we zelf tijdens het programma dialect en laten we het liedje ook horen', zegt André.

  Bij onze buren in Nederlands-Limburg 'leeft' het dialect meer als in onze provincie. "Inderdaad ja, jammer dat dit in onze provincie niet zo is. Het is goed mogelijk dat de mensen in mijn eigen straat niet weten dat dialect mijn passie is, maar in Nederland kennen ze me een pak beter", lacht André.

  andre-bloemen-verzamelt-20-000-dialectliedjes_5_460x0.jpgbron: HBVL

 • Kris Vanrusselt Radio-Nieuws-Blog !

  Heb jij ook wat te melden van o.a. evenementen,radionieuws,programma's,... aarzel niet en mail krisvanrusselt35@hotmail.com

  Het zal gratis verschijnen op deze blog.

  Neem ook een kijkje op http://hitraiders.skynetblogs.be

  banner_kris0

 • In de Kijker: Radio Benelux (Paal-Beringen) 30 jaar

  Paal-Beringen ligt op een tiental kilometer verwijderd van Hasselt. Het was de uitvalsbasis van Radio Benelux dat tegelijkertijd met Radio Noordzee de eerste uitzendingen verzorgde begin jaren 80 achteraan de FM-band. Vandaar dat Radio Benelux toe mag treden in het stukje Hasseltse radiogeschiedenis.Op paasdag 6 april 1980 startte Radio Benelux met de eerste officiële uitzending. De maanden ervoor werd door de buurjongens Jos Kenens en Johan Vanhees geëxperimenteerd met een eigen gebouwde radiozender. Jos en Johan waren geïnteresseerd in CB en techniek. Experimenteren met radiouitzendingen op de FM-band was dus een logisch gevolg.Als eerste DJ werd Walter Jacobs alias Tom Vandermeer aangesproken. Gewapend met een cassettespeler, een primitieve zender en een vishengel als antenne werden op de Klitsberg te Paal de eerste liedjes de ether ingestuurd. Radio Benelux was meteen een groot succes.Na het avontuur op de Klitsberg werd gezocht naar een ware studio. Eerst in het tuinhuisje bij Peter Vandebergh in de Kapelstraat, later in het kolenkot van Frans Kenens, de pa van Jos.Op de eerste verjaardag van de radio werd een feest georganiseerd. Dit werd in Het Klaverblad te Lummen. De zaal was uitverkocht.“Het succes was onvergetelijk”, herinnert Peter Vandebergh zich. “Ons verzoekplatenprogramma Postbus 30 bijvoorbeeld was een schot in de roos. Onze postbus in Beringen puilde dagelijks uit van de gele briefkaarten met verzoekjes, steunbetuigingen en liefdesverklaringen”, lacht Peter.

  bnloud

  Radio Benelux groeide al snel uit tot een volwaardig station met een volledige dagprogrammatie. Van in het begin werd de lat hoog gelegd bij de vrije radio. Er werd er gestreefd naar kwaliteit. De Paalse radio speelde ook een pioniersrol met een aantal spraakmakende programma’s. “Het roze uurtje”, een programma voor en door holebi’s was een primeur in België. Ook bracht Radio Benelux programma’s voor migranten gericht op de Italiaanse, Spaanse, Turkse en Poolse gemeenschap.
  In het programma “Laat ons een bloem” kregen de eerste milieupartijen zoals Bero in Beringen en Belt in Tessenderlo een forum. Er werd geageerd tegen de mercaptanen van Philips Petroleum die jarenlang stank produceerde om en rond Tessenderlo. De presentator noemde zichzelf Patrick voor het Groenewoud.

  studio
  Studio Radio Benelux (1981)

  Het kolenkot werd uiteindelijk te klein. Met gesponsorde materialen werd de garage van Frans Kenens ingepalmd en omgebouwd tot een echte radiostudio. Verschillende DJ’s en presenatoren werden aangetrokken om programma’s te maken. Vele jongens en meisjes hebben de eerste mediastappen gezet bij Radio Benelux. Het lijstje is lang. Zo presenteerde Annemie Peeters eerst op Radio Benelux vooraleer ze één van de coryfeeën werd van Radio 1. Haar broer Marnix is uitgegroeid tot een gerenommeerd journalist en werkt voor het Laatste Nieuws. Gert Gommé werd door zijn sportverslaggeving op Radio Benelux opgemerkt door de VRT en werkte lange tijd voor Radio 1. Later vertrok Gert naar TV Limburg en om dit moment is hij vooral gekend als tennisverslaggever bij Sporza. Hans Put was ook één van de medewerkers van het eerste uur en werkte mee aan het milieu- en natuurprogramma. Hij werkte freelance voor Concentra, Havana en Kanaal Z. Op dit moment (februari 2010) is hij verantwoordelijk voor het economisch programma Limburgatwork bij TV Limburg en verzorgt de redactie reizen voor Jet Magazine. Luc Moons begon zijn carrière bij concurrent Radio Actief uit Koersel maar kwam uiteindelijk bij Radio Benelux terecht. Hij werkte voor Concentra, RTL Nederland en is nu videojournalist en eindredacteur bij TV Limburg. Luc verwoordt het zo: “Radio Benelux was voor mij zonder meer het opstapje naar mijn huidige job. Hard gewerkt, met veel bezieling en vol overgave, bijna dag en nacht maar nooit met tegenzin. Ik heb er zoveel uren gepresenteerd en geïnterviewd. Ik heb er het vak geleerd en zonder Benelux werkte ik nu niet voor TV Limburg. Ik ben Radio Benelux dankbaar voor de kansen, de vriendschappen, de lol die we mochten beleven. En jong en onbezonnen als we waren moet ik ook Achiel Vanhees bedanken voor het geduld met die jonge welpen.”
  Cris Jansen begon zijn lange mediacarrière ook in het kolenkot van Frans Kenens en is nu actief bij mediabedrijf Concentrate. Gert Reynders is coördinator van de GoedNieuws katern van Het Belang van Limburg. Koen van Parijs groeide uit tot een echte mediaspecialist en is stafmedewerker bij Concentra Media. Hugo Foets werkt bij management- en boekingskantoor King en is manager van o.a. Dana Winner en Frans Bauer. Chantal Torbeyns begon als promomeisje en nieuwslezeres bij Radio Benelux en kreeg zo de smaak van het mediawereldje te pakken. Ze werkte voor de zenders TV Limburg en VTM. Zij is nu aan de slag bij productiehuis Havana in Hasselt. Verschillende andere medewerkers zijn nu nog actief als radiopresentator, voice-over of DJ bij Radio Benelux of andere stations.

  tom

  Toen de vrije radio’s werden gelegaliseerd werd Benelux een officiële lokale radio. Dat had zijn gevolgen. Het zendbereik werd beperkt tot een goede 8km. Amper genoeg om de agglomeratie Beringen volledig te dekken. Storingen van Waalse, Duitse of andere lokale zenders bezorgden Radio Benelux kopzorgen maar taai als ze waren, bleven zij vechten voor hun station.

  Ook in de jaren 80 was Radio Benelux ontzettend populair. Roadshows, bals, allerlei evenementen en een volwaardige programmering zorgden voor een solide basis. Radio Benelux was betrokken bij alle grote evenementen in de regio. Spraakmakende debatprogramma’s bleven de aandacht trekken. Zo presenteerde Mike Morris vele jaren lang het praatprogramma Galgestraat 8. Ook Gert Gommé en Luc Moons zetten Radio Benelux op de journalistieke kaart met Galgestraat 8. Zo haalde het KS-Debat (KS = Kempense Steenkoolmijnen) in 1987 het nationaal nieuws. Een grote verkiezingsshow in 1988 in OC De Buiting lokte zowel kijkers als luisteraars. De sportredactie van Radio Benelux groeide uit tot een goot team van enthousiaste medewerkers. Eén van de gekende namen was Gilbert Vanutte, nu nog altijd een eminentie op het gebied van rally- en autosport en werkzaam bij Sporza Radio en Rallyworld.

  4delste
  Rod De Nijs, Chantal Torbeyns en Hans Put (1988)

  De officiële CIM luistercijfers waren toen goed. In 1985 was Radio Benelux één van de grootste lokale stations in België. De grote uitgevers en reclamemakers lieten toen hun oog laten vallen op de lokale radio’s die een heleboel reclamegeld binnenhaalden. Zo werd binnen de groep Concentra COBRA opgericht om de reclamebelangen van verschillende Limburgse lokale radio’s te behartigen. COBRA zorgde ook voor een volwaardig radionieuws.

  Radio Benelux blies tien kaarsjes uit met een groot concert van Clouseau in de sporthal van Beverlo. In die periode schafte de radio zich vier opvallende bedrijfswagens en een promobus aan. Radio Benelux was toen u op zijn hoogtepunt maar stond ook op een keerpunt. Ondertussen werd de concurrentie nog aangescherpt. Radio Donna zag het levenslicht en was een doorn in het oog voor de meeste lokale radio’s.

  In de jaren negentig kregen de lokale radio’s het steeds moeilijker. Medewerkers werden weggetrokken door commerciële tv-stations zoals VTM en VT4. Ook bij de regionale TV-stations kon men goede krachten wel gebruiken. Zo waren de pioniers van TV Limburg hoofdzakelijk afkomstig van lokale radio’s. Cris Jansen stond mee aan de wieg van TV Limburg als journalist. Chantal Torbeyns was er een tijdje nieuwsanker. Later volgden Gert Gommé, Luc Moons, Carine Helsen en Hans Put.

  3delste
  Achiel Vanhees, Dana Winner, Joppe Steengoed en Luc Moons (1993)

  Vele lokale radio’s hielden het in die periode voor bekeken en sloten aan bij een netwerk. In die woelige periode wist Radio Benelux zich echter overeind te houden. COBRA hield op te bestaan en voor de reclamewerving moest voortaan zelf gezorgd worden. Het grote succes van de eerste tien jaar was voorbij. De naam en faam van Radio Benelux echter was groot genoeg om steeds nieuwe en bekwame mensen aan te trekken. Dikwijls kwamen zij van andere lokale radio’s die gestopt waren of die zich aansloten bij ketens. Radio Benelux bleef de luisteraar boeien en bleef in de kijker door evenementen en happenings te organiseren met een rondtrekkende show en een mobiele studio.

  benelux 30jaar2

  Ondanks de financiële moeilijkheden, hoge SABAM kosten en nieuwe belastingen zoals de billijke vergoeding bleef Radio Benelux ook in de 21st eeuw overeind dankzij de inzet van een groep enthousiaste groep vrijwilligers. Ondertussen waait er bij de omroep een nieuwe wind dankzij een aantal jonge medewerkers gesteund door een aantal oude rotten. De tweede generatie treedt nu in de voetsporen van hun vaders. Martijn is de zoon van Johan Reymen en heeft de radiomicrobe geërfd. “Benelux is voor mij de plek om ervaring op te doen in de media, niet alleen op vlak van radio maken, maar alles wat er bijkomt, vooral dan op technisch vlak. Radio Benelux is een hobby maar het stelt me in staat om toch wel op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt in de muziekwereld”, getuigt Martijn.

  2delste
  Huisbaas Frans Kenens, Voorziiter Achiel Vanhees en Kamiel (2010)

  Zo is Radio Benelux nu prominent aanwezig bij het Moulin Rock Festival in Tessenderlo en bij Putrock in Paal. Ook het succes van de wekelijkse Durangosessies doet het hart van iedere radiomaker sneller kloppen. Iedere dinsdagavond presenteert Durango twee live-bands in de studio. Opnieuw is Radio Benelux een pionier om jong talent een kans te geven. En met dit jeugdig enthousiasme kan Radio Benelux met een gerust hart uitkijken naar de volgende dertig jaar.

  lste
  Durango (2010)

 • In De Kijker : Trendy FM (Ham,Lommel,Halen,...)

  trendy fm

  Trendy FM werd in juli 2003 gelanceerd nadat twee lokale radio's in Limburg besloten om samen te werken. Radio Martinique (106.0 FM) in Ham en Radio S.O.L. (106.5 FM) in Lommel bedachten een nieuwe radionaam en gingen zich voortaan richten op de doelgroep 16 tot 39 jaar.

  Trendy FM is een product dat kan aangeboden worden aan andere lokale radio's die het moeilijk hebben om een volledig eigen programmatie aan te bieden. Dankzij straalverbindingen kunnen ook andere radiostations profiteren van het professionele product Trendy FM.

  De medewerkers vormen een tof en hecht vriendenclubje en dat komt de radio ten goede. Niet alleen de luisteraars, maar ook de adverteerders en organisatoren van evenementen in de streek hebben intussen begrepen dat Trendy FM het verschil maakt ten opzichte van andere radiozenders.

  In de loop van 2006 werd flink geïnvesteerd in de verdere professionalisering van de studio. Na een grondige analyse kozen de verantwoordelijken ervoor om over te gaan tot de aankoop van de Radiohost software. Na maanden van hard werk achter de schermen, werd het nieuwe computersysteem op 1 januari 2007 in gebruik genomen.

  Samen met de ingebruikname van Radiohost, werd ook het jinglepakket van Trendy FM opgefrist. Zoals het bij het profiel van de zender past, werd er gekozen voor een jong, catchy en dynamisch jinglepakket dat duidelijk opvalt. Voor de productie werd beroep gedaan op de jarenlange ervaring van Mediamix. Het resultaat daarvan is ook sinds 1 januari 2007 te horen via de trendy frequenties. Een demo van het jinglepakket kan je hier beluisteren.

  De vernieuwingsoperatie bij Trendy FM werd vervolgd met de ingebruikname van een gloednieuwe studio. Het oude meubilair was dringend aan vervanging toe en de nieuwe opstelling in de studio zorgt ervoor dat de jocks vlotter en efficiënter hun programma’s kunnen presenteren. Foto’s van de verbouwingswerken en het eindresultaat kan je hier bekijken.

  Op 18 januari 2007 werd het zendgebied van Trendy FM vergroot met de ingebruikname van een nieuwe frequentie. Sindsdien kan je ook in Retie en omgeving luisteren naar The Sound of Today via 107.2 FM.

  En daarmee hield de uitbreiding nog niet op. Op 28 maart 2007 werd besloten om ook via het kleinere zusje van Trendy FM (Radio Meer Goud) in Meerhout het geluid van jouw eigentijdse durfradio door te sturen. De frequentie 106.7 FM werd daarmee de vierde die in gebruik werd genomen.

  Amper één dag later, op 29 maart 2007, volgde nummer vijf. Trendy FM maakt sindsdien ook gebruik van de frequentie van Radio Animo (105.5 FM) in Halen.

  Op 15 april 2007 werden de vele luisteraars die al maanden op een trendy livestream zaten te wachten eindelijk voor hun geduld beloond. Sindsdien hoef je nergens meer ter wereld de klanken van jouw eigentijdse durfradio te missen. Trendy FM online beluisteren doe je voortaan via deze pagina.

  Het leek erop alsof 2007 niet meer stuk kon. Toch kreeg Trendy FM vlak voor het begin van de zomer nog een zware klap te verwerken. Op 13 juni 2007 bereikte ons het droevige nieuws dat onze collega Pascal Vaes tijdens een werkongeval in Eindhoven om het leven was gekomen. Er volgde een stroom van reacties vanwege luisteraars, fans, vrienden en collega's die Pascal gekend hadden om zijn familie, kinderen en collega's veel moed en sterkte toe te wensen. Omdat we Pascal nooit zullen vergeten, hebben we ook een speciale 'in memoriam' pagina aangemaakt die je hier kan raadplegen.

  Op 8 december 2008 werd de zesde frequentie aan het lijstje toegevoegd. Sindsdien zijn de programma’s van Trendy FM ook te beluisteren in Midden-Limburg vanuit Houthalen op 107.0 FM.

  Voor meer informatie over reclame op Trendy FM kan je hier terecht.

  Info over de juiste frequentie in uw buurt, medewerkers,programma's kan je vinden op hun nieuwe site die enkele weken geleden opgefrist werd. www.trendyfm.be

   

 • In De Kijker : Topradio Haspengouw

  Topradio Haspengouw mag dan wel, zoals de naam laat vermoeden, aangesloten zijn bij de nationale radioketen, dit wil echter niet zeggen dat er geen lokale bedrijvigheid is.

  In 1982 werd VZW Radio Aktief opgericht door Henri Claes samen met enkele vrienden. Tot eind 1999 ging het station door het leven als Radio Sint-Truiden. Omdat het radiolandschap echter moeilijker werd om als onafhankelijk project de eindjes aan elkaar te knopen werd er besloten om zich aan te sluiten bij een keten. Deze beslissing heeft het lokale karakter van de radio echter geen nadeel toegebracht.

  Integendeel, sinds 1999 werkt Tim Dehaen voor Topradio Haspengouw. Hij zorgde ervoor dat diverse regionale programma’s te horen bleven. Ook probeerde hij verschillende nieuwe medewerkers aan te trekken, met succes want vandaag zitten er niet minder dan twintig mensen als drijvende kracht achter de radio. De oudste presentator is slechts 28 jaar. Mogelijk een unicum in het Vlaamse lokale radiolandschap.  Tim Dehaen

  RADIO HASPENGOUW

  In 2006 besloten de medewerkers Tim Dehaen en Tom Delsaer Radio Haspengouw uit Borgloon over te nemen. Het station was op dat moment in handen van het ondertussen ter ziele gegane C-dance. Na enkele gesprekken met het toenmalige bestuur werd Dehaen de nieuwe voorzitter.

  Door de verbondenheid met Topradio Sint-Truiden werd besloten om de twee zenders aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstond de naam Topradio Haspengouw. De koppeling betekende echter niet dat men geen oog meer had voor gemeenschappen in afzondering. Zo maakt men nog steeds programma’s die zich uitsluitend richten op Borgloon/Heers en zijn er ook uitzendingen bedoeld voor de regio Sint-Truiden.

  HET IS MOEILIJK

  Tegenwoordig is het moeilijk om als kleine radio te overleven. Het vinden van jonge gemotiveerde medewerkers is niet makkelijk. De vrijwillige en belangenloze inzet van jongeren is sterk verminderd in vergelijking met vroeger. Wanneer er geïnteresseerden opdagen is steeds één van de eerste vragen 'wat het maken van een programma opbrengt'. Eens er wordt verteld dat alles draait op vrijwillige basis verdwijnt de interesse voor de zon. "Spijtig, want radio maken kan een prachtige hobby zijn die veel voldoening schenkt", zeggen ze zelf bij Topradio Haspengouw.

  . Ook het verwerven van publiciteit die nodig is voor de broodnodige financiële input is niet even makkelijk. Niet elke handelaar is ervan overtuigd dat een jongerenradio een ideaal medium is om producten te promoten. Nochtans werd Topradio onlangs door RadioVisie in Limburg uitgeroepen tot beste ‘lokale’ radio. Het bewijs? Men slaagt erin om tot 20.000 Zuid-Limburgese jongeren te boeien. Topradio Haspengouw is een begrip onder de jeugd.  Joris Delwiche

  DE TOEKOMST

  Wat de toekomst brengt kan niemand vertellen. OOk Topradio Haspen zelf niet.

  "Wij blijven vechten om het lokale karakter van onze radio te waarborgen. We gaan bijvoorbeeld volgend seizoen de voetbalmatchen van STVV verslaan. Ook zullen er voor elke thuismatch tickets te winnen zijn via onze radio."

  "Tevens blijven we op regelmatige basis interviews maken met lokale en (inter)nationale vedetten. Onze medewerker Joris Delwiche wist al Lasgo , Ian Van Dahl, Kate Ryan en Hadise naar de studio te halen, maar verloor tegelijk nooit het oog voor lokale vedettes of gebeurtenissen. Zo hebben we elk jaar steevast enkele missen op bezoek die deelnemen aan Miss Limburg en waren we zelfs betrokken met de Miss STVV verkiezing."

  Lokale verenigingen en lokale groepen blijven bij ons ook steeds wel-kom. Elk jaar voeren we promotie voor diverse evenementen van de lokale chiro en KAJ-verenigingen."

  HET INTERNET

  Omdat het als jongeren radio belangrijk is om aanwezig te zijn op het internet heeft dit project sinds twee jaar een website waar iedereen alle informatie vinden over deze radio. Daarnaast worden sinds een maand alle interviews gefimld en geplaatst op Youtube. Zo kan iedereen binnenpiepen hoe het eraan toe gaat tijdens een interview.

  www.topradiohaspengouw.be