RADIO NIEUWS

 • Kris Vanrusselt @ Radio VRW 2013

  Kris Vanrusselt zal te beluisteren zijn elke zaterdag tussen 12 & 13h via 104.9 fm Radio VRW met het programma Hitraiders de Radioshow met vogende onderwerpen: de bioscooptip,weekendtips, de hitparade top 10, popnieuws,...

  Zaterdag tussen 13 & 14h  brengt hij de Hitraiders Classics @ Radio VRW. Een vleugje nostalgie op je radio met de beste hits van de jaren 60,70 & 80. Kortom de hits uit de Top 40 van toen ! De playlisten kan je vinden op onderstaande blog.

  Al deze programma's zijn te beluisteren via 104.9fm of stream www.radiovrw.

  Meer info: Programma en Evenementen

  http://hitraiders.skynetblogs.be

  mail: krisvanrusselt35@hotmail.com

   

 • Kris Vanrusselt @ Radio VRW 2012-2013

  Kris Vanrusselt zal te beluisteren zijn elke zaterdag tussen 12 & 13h via 104.9 fm Radio VRW met het programma Hitraiders de Radioshow met vogende onderwerpen: de bioscooptip,weekendtips, de hitparade top 10, popnieuws,...

  Zaterdag tussen 13 & 14h  brengt hij de Hitraiders Classics @ Radio VRW. Een vleugje nostalgie op je radio met de beste hits van de jaren 60,70 & 80. Kortom de hits uit de Top 40 van toen ! De playlisten kan je vinden op onderstaande blog.

  Al deze programma's zijn te beluisteren via 104.9fm of stream www.radiovrw.be

  In 2013 gaan we nog een radio-uitdaging aan ???

  Meer info: Programma en Evenementen

  http://hitraiders.skynetblogs.be

  mail: krisvanrusselt35@hotmail.com

   

  Kris Vanrusselt @ Radio VRW 18082012.JPG

 • 80's Vinyl Night 6/10/2012

 • Radio FM Goud de beste muziekmix !

   

  Je hebt ons gevonden! De nieuwe FM Goud weerklinkt sinds 25 mei 2012 echt overal in Noord-Limburg. Onze missie? Dag na dag de beste muziekmix voor Noord-Limburg brengen. 54.470 Noord-Limburgers luisteren nu al mee. En jij? We zijn overal in Noord-Limburg te ontvangen op fm 107.7. Natuurlijk kan je ook online naar ons luisteren. En in het Mariaziekenhuis in Overpelt vind je ons op kanaal 7.

  We hebben achter de schermen bijzonder hard getimmerd aan de nieuwe FM Goud. Hij klinkt nu compleet anders dan voordien. Eigenlijk is het format niet in één term te vatten. Onze aanstekelijke muziekmix gaat heel breed, maar extremen komen niet aan bod. Ontdek het vooral zelf! Ook het programmaschema werd helemaal omgegooid. We hebben hiervoor het buikgevoel laten spreken, maar ook interne en externe bevragingen gedaan. We zijn alvast apetrots op het resultaat en we hopen dat ook jij de nieuwe FM Goud weet te smaken. Reacties zijn meer dan welkom op info@fmgoud.be. We kunnen tegen een stootje hoor ;-).

  Onze nieuwe slogan maakt meteen duidelijk waar we vanaf nu voor staan. De beste muziekmix voor Noord-Limburg met altijd de hits aller tijden en meer 80s en 90s hits!

  bron: www.fmgoud.be

 • Radio VRW @ Wellen Braderie !

  Dit weekend is radio VRW weer live te gast op de succesvolle braderie van Wellen.

  Op zaterdag en zondag verzorgen de jocks van VRW de animatie samen met de Wellense middenstand. Aangename muziek, interviews en de nodige ambiance, daar zorgen wij voor.

  braderie

  Programmatie zaterdag:

  18:00-20:00 Filip Verstraete

  20:00-21:00 Yve de Zwart

  21:00-23:00 John Jones

  23:00 Spetterend muzikaal vuurwerk

  Programmatie zondag:

  14:00-15:00 John Jones

  15:00-17:00 Rudi Goossens

  Techniek: Dirk Coenen

  Geniet verder van allerlei optredens van locale bands. Tijdens de braderiedagen (15,16 en 17 juni) zijn er natuurlijk ook een pak koopjes te doen bij de deelnemende handelaars.

  www.radiovrw.be

   

 • Radio VRW live @ Pattondrivers

  Radio VRW live @ Pattondrivers

  Stikker%20Patton%20Drivers

  Naar jaarlijkse gewoonte organiseren The Patton Drivers hun Pinkstertreffen (25/26/27-05-2012) in het basiskamp te Ulbeek (Wellen). Radio VRW is de vaste mediapartner en zal dit event ook dit jaar op gepaste wijze opluisteren.

  Zondag 27 mei kan je onze jocks live aan het werk zien.

  12u00-14u00: John Jones

  14u00-16u00: Rudi Goossens & Dirk Coenen

  16u00-17u00: Geert Erna

  Interviews, animatie en een uitgebalanceerde muziekkeuze, daar staat Radio VRW voor.

   Radio VRW, overal kom je ons tegen!

  www.radiovrw.be

  www.pattondrivers.be

 • Ton Schipper bij FamilyRadio !

  FamilyRadio haalt er Ton Schipper bij om het presentatieteam extra te versterken. De man die ooit zijn carrière begon bij de zeezender Radio Mi Amigo, brengt vanaf a.s. maandag doordeweeks het programma ‘De Hits in de Spits', van 16:00 tot 19:00 uur.

  Met de komst van Schipper vindt alweer een gevestigde waarde zijn weg naar dit netwerk. Begin april startte Rudi Van Vlaanderen er al tijdens de lunch. Hij is blij dat Ton straks ook deel uitmaakt van de weekprogrammering.

  “Hij is voor mij een ideale stem voor dé FamilyRadio zoals die nu klinkt. Een vrolijke pretentieloze radio met luchtige babbels. Iemand die niet alleen de muziek kent die hij presenteert, maar ook aanvoelt wie zijn publiek is. Bovendien is hij bijzonder begaan met hoe alles op antenne komt”.

  Niet toevallig zijn Rudi en Ton vrienden en collega’s. Ze hebben in de jaren ’80 een hele tijd samengewerkt, o.a. bij het Brabantse Magic Seven Music. “In radioland lijkt ervaring geen pluspunt, maar het omgekeerde is waar”, vindt Rudi alias RVV.                                              Ton Schipper

  HET VLAAMSE LIED

  Eind jaren ’90 was ‘Antonio Schipero’ al bij FamilyRadio te horen, toen op zaterdag met het overzicht van de wekelijkse hitlijst. Het netwerk voer toen als een soort B-product, onder de vleugels van Contact-groep.

  RVV: “Omdat je als radio een duidelijk profiel nodig hebt, kiezen we voor het pretentieloze, meezingbare Vlaamse lied. Het ene Vlaamse lied is weliswaar het andere niet. Laura Lynn en Yevgueni zijn niet hetzelfde”.

  FamilyRadio kiest voor een Vlaamse muzikale lijn waarbij schlagermuziek uitgebreid aan bod komt. Met de collega’s van Club FM toeren ze deze zomer gezamenlijk door Vlaanderen met artiesten van bij ons. Onlangs was Will Tura nog zijn praatgast in de Aperitiefshow.

  RVV: “Het publiek dat houdt van vrolijke radio krijgt op die manier een warme band met de radio die ook al zijn vrienden, zijn lievelingsartiesten, als vrienden ontvangt. Ik denk niet dat er al een radio was die zo nauw wilde samenwerken met de Vlaamse artiesten."                                       Rudi Van Vlaanderen

  "We hebben per slot van rekening hetzelfde publiek. De base-line van de zender Bij ons ben je thuis, werd dan ook enigszins verbreed tot Bij ons zijn alle vrolijke vrienden thuis. “

  Het roept bij ons spontaan het beeld op van Frank Dingenen en z’n hit ‘Allez Maurice’. Rudi Van Vlaanderen, zelf al jaren een fervent amateurwielrenner, haalt het nummer vast nog eens van onder het stof voor FamilyRadio. De wonderen zijn de wereld nog niet uit….

  * Luister HIER naar FamilyRadio Bekijk HIER de FM-frequentielijst.

 • Radio Grensland 105.1fm zoekt archiefmateriaal !

  In een tijd waarin werkelijk alle muziek via internet met slechts een muisklik is op te roepen, is het moeilijk voor te stellen dat er vroeger op radiogebied - deels illegaal- ouderwets werd gepionierd, met beperkte middelen. Twee van die pioniers zijn Henk Wouters en Pierre Vervoort, die samen met Leon van Berkom aan de wieg stonden van de legendarische Radio Grensland.

  De playlists werden je gewoon voorgeschoteld, verschrikkelijk”, zo denkt Henk Wouters met weemoed terug. “Dat was voor mij de doodsteek van Radio Grensland. Voeg daarbij een in mijn ogen foute programmering, zoals hiphop in de ochtenduren en dan weet je het wel. Radio Contact verloor het… contact met de grensstreek. Duitse schlagers, altijd heel populair in deze regio, hoorde je nauwelijks nog. Er was geen gevarieerde muzikale mix meer te horen, zonde…”

  HERINNERING LEVENDIG HOUDEN

  Hoewel Pierre Vervoort nog enige tijd aan Radio Contact verbonden bleef, doofde het heilige vuur bij de radiomakers langzaam maar zeker en werd Radio Grensland een mooie herinnering. Eentje die de twee radiocollega’s levend willen houden. Daarom ging onlangs de tribute website online waar de geschiedenis van het radiostation uit de doeken wordt gedaan en is er plaats voor historisch materiaal.

  Pierre Vervoort: “Ik had zelf veel materiaal liggen en vond het jammer dat daar niks mee gebeurde. Daarop ben ik met de website gestart en heb ik veel online gezet. Ik sloeg steil achterover toen ik zag hoeveel reacties er binnenkwamen. Het is de bedoeling dat deze website uitgroeit tot een klein monumentje voor de trouwe luisteraars en oud-medewerkers van vroeger.

  WE KOMEN ZELF WEL LANGS

  Daarom zijn we naarstig op zoek naar historisch materiaal dat misschien bij mensen thuis ligt te verstoffen. Denk aan opgenomen radioprogramma’s, foto’s, krantenknipsels en noem maar op. Alles wat met Radio Grensland te maken heeft, is welkom via e-mail: grensland@telenet.be. Desnoods maken we bij mensen thuis kopieën van radioprogrogramma’s die zij nog in bezit hebben. En ik heb zo het vermoeden dat Radio Grensland niet alleen voor ons ene mooie herinnering is.

 • Manneke Pop nieuw bij LRL !

  vanaf dinsdag 1 mei komt er een nieuw programma op Lokale Radio Lanaken bekende radiostemmen Peter Van Dam en Dirk Moerman in Manneke Pop elke werkdag van 18-19 uur. Meer info www.mannekepop.net & www.lrl.fm .
   
   

 • Verassend Nederlands bij Radio VRW !

  NIEUW IN VERRASSEND NEDERLANDS !

  de-vlaamse-super-15-3d-blinkend.jpg

  Vanaf zaterdag 5 mei nemen we ook iedere week een kijkje in "de vlaamse super 15" en draaien enkele hits uit die lijst en ook de volledige top 3. Dit samen met de grootste hits uit Vlaanderen en Nederland zoals je dat al jaren van ons krijgt in "Verrassend Nederlands" van 11 tot 12 uur met Patje. Ga zeker ook eens een bezoekje brengen aan www.devlaamsesuper15.be , want je kan er ook stemmen op je favoriet(en) vlaamse artiest(en).

  luister mee via www.radiovrw.be

 • Nieuwe radioshow Hitraiders Classix vanaf 14 april !

  Zaterdag 14 april zal het programma iets anders gaan klinken. Kris Vanrusselt geeft de aftrap  tussen 12 & 13h krijg je de vaste waarde de Hitparade top 10 in een notendop en we draaien de NR 1, de Bioscooptip, Weekendtips en popnieuws. In deel 2 tussen 13 & 14h krijg je Hitraiders Classixs een gloednieuw programma met de beste hits uit de jaren 60,70 & 80. We pakken de eerste aflevering uit met alle NR 1 hits uit de Top 40 van het jaar 1979. Exclusief voor Radio VRW 104.9 fm Knipogen

  Playlist:

  Alle nummer 1 hits uit de top 40 van 1979 in chronologische volgorde.
  Achter de artiest het aantal weken op nummer 1

  1. Paradise by the dashboard light- Meatloaf-2 weken
  2. YMCA- Village people-3 weken
  3. (we gotta walk) Don't look back- Peter Tosh & Mick jagger-3 weken
  4. Chiquitita-ABBA-1 week
  5. Fire-Pointer sisters-4 weken
  6. Baby lay your love on me-Racey- 2 weken
  7. In the navy-Village People-1 week
  8. Hooray hooray, it's a holi-holiday-Boney M-3 weken
  9. I want you to want me- Cheap Trick-2 weken
  10. Bright eyes- Art Garfunkel-5 weken
  11. Reunited- Peaches & Herb- 1 week
  12.Theme from deer hunter (Cavatina)-The Shadows-3 weken
  13. I was made for lovin' you- KISS- 4 weken
  14. Quiereme mucho- Julio Iglesias- 5 weken
  15. A brand new day- Wiz Stars- 4 weken
  16. We belong to the night- Ellen Foley- 3 weken
  17. Crazy little thing called love- Queen- 3 weken
  18. Weekend- earth and fire- 2 weken

  In de laatste week van 1979 (29 dec) verscheen er geen top 40.

  http://hitraiders.skynetblogs.be


   

 • Paasweekend is 70's Weekend @ Radio VRW

  De lokale radio van Wellen duikt tijdens het paasweekend terug naar de jaren 70. Drie dagen lang de beste 70's hits pop,rock,disco,...

  Luister mee via www.radiovrw.be of via 104.9fm (zuid-limburg)

  zaterdag 7, zondag 8 & maandag 9 april


  podcast

   

   

 • Story FM opkomst !

  Sanoma, dat onder andere Flair en Humo uitgeeft en mede-eigenaar is van VT4 en VIJFtv, start een radiozender rond het weekblad Story. Story FM zal uitpakken met veel Vlaamse muziek en nieuws over bekende Vlamingen, zo schrijven De Tijd en De Morgen.

  De zender zal op zeer korte termijn starten. Sanoma, dat volgende week een persconferentie geeft over het project, wou nog niet zeggen wanneer dat precies is, aldus de kranten.

  Story FM start aanvankelijk zeer kleinschalig en zal via FM alleen in Antwerpen te beluisteren zijn op 107 MHz, de oude frequentie van FG DJ Radio; de slechtste frequentie van de twee die ze in gebruik hadden met een zeer laag vermogen (100 Watt).

  Daarvoor sloot Sanoma een overeenkomst met de eigenaar van de frequentie (O Radio). De nieuwe zender zal ook te beluisteren zijn via internet en via de kabel. Geleidelijk aan wil Sanoma dan andere frequenties bij kopen en moet Story FM uitgroeien tot een radiozender die overal in Vlaanderen te beluisteren is.

  Volgens verschillende bronnen is Wim Weetjens in beeld om de nieuwe zender uit de grond te stampen. Weetjens heeft wel wat radio-ervaring: hij was een van de oprichters van 4FM, de voorganger van JOE fm, en presenteert nu op Nostalgie.

  Het initiatief staat ook los van de plannen die Sanoma en de andere aandeelhouders hebben met VT4 en VIJFtv. De SBS-zenders hebben al langer de ambitie om een eigen station op te richten.

  FG DJ radio blijft in Antwerpen uitzenden op de 100.2 FM, de frequentie van vzw Multipop, waarop eerder de gelijknamige zender te horen was. Later werd die opgevolgd door Contact Antwerpen en Voodoo FM. Telkens geleid door Jeroen Straeter, die inmiddels niet meer in België woont. Naar verluidt liet hij een gigantische schuldenberg achter in Antwerpen.

 • Club FM On Tour !

  De immense promobus van ClubFM komt zondag 29 april voor het eerst dit jaar van stal. In de Sporthal Eeklo presenteren Filip D'Haeze en Daphne Paelinck live een radioshow met optredens van onder andere oud-Idool winnaar Dean.

  On Tour is een maandelijks totaalspektakel van op het ClubFM-podium. Twee presentatoren animeren  een live-radiouitzending en ontvangen artiesten voor een babbel en optreden. Daartussen is er animatie waarbij een pak prijzen kunnen verdiend worden.

  De Pitaboys zijn al geboekt voor 23 juni in Roeselare, daar op de Parking MediaMarkt. Online vind je ook wie op 21 en 22 juli en in augustus optreedt.  Artiesten die vorige seizoenen al te gast waren tijdens ClubFM On Tour: Mama's Jasje, Sylver, Lester & Abdou, Gene Thomas, Laura Lynn, Brahim, Tom Dice,...

  Hetzelfde product is overal in Vlaanderen te beluisteren bij het netwerk. Nog in de traditie van de beste lokale radio's en het decreet op de locale radio uit de nineties met het brengen  van wat lokale nieuwsbulletins. In de leeftijdsgroep 35 tot 55 haalt Club FM een cijfer van 0,5 procent in de recentste luistermeting van CIM. ClubFM mikt met een algemeen format vooral op de leeftijdsgroep tussen 18 en 35 jaar.

 • Duik met Q naar de Titanic !

  In het kader van 100 jaar Titanic geeft Q-music één luisteraar de kans om een unieke expeditie naar dit legendarische wrak te maken. Van op een live onderwaterpersconferentie in het diepste zwembad van Europa maakte Anke Buckinx dit gisteren bekend tijdens Wim Oosterlinck Showtime.

  Luisteraars kunnen vanaf nu een plaats in de finale winnen via Q-music.be en vanaf 16 april kan er meegespeeld worden via de radio. Zo maakt iedereen kans op een elf uur durende expeditie naar een diepte van 3800 meter.

  UNIEKE ERVARING

  Deze dertiendaagse expeditie is uniek: er zijn in de geschiedenis méér mensen in de ruimte geweest, dan naar de Titanic gedoken. De expeditie start in Newfoundland, Canada en gaat met een tweedaagse bootreis naar de plek waar de Titanic gezonken is. Vanaf daar volgt dan de elf uur durende duik naar een diepte van bijna vier kilometer om het indrukwekkende luxeschip te bezichtigen.

  MEEDOEN

  Q-music daagt zijn luisteraars uit om zich kandidaat te stellen voor deze unieke expeditie. Dit kan vanaf nu online en vanaf 16 april via de radio. Op vrijdag 27 april volgt de grote finaledag waarop alle kandidaten kunnen tonen aan de hand van verschillende durfproeven of ze wel degelijk geschikt zijn voor deze expeditie.

  Diegene met het meeste lef zal uiteindelijk het ticket voor deze expeditie in handen krijgen.

  * Duik met Q-music naar de Titanic, vanaf maandag 26 april op Q-music. • Radio VRW is even Carnavalsradio !

  Vette Dinsdag 21 februari zal Radio VRW enkele uren alle remmen losgooien met de Carnavalspecial I Love Carnaval tussen 18h & middernacht. De grootste carnavalhits allertijden met DJ's Pat Vaniersel,Yves De Zwart en Filip Verstraete. Het VRW's Carnavalscafé zal eveneens geopend zijn. Luister mee via www.radiovrw.be & via 104.9fm (regio zuid-limburg).


  podcast

  i love carnaval.jpg

 • Topradio terug in (midden) Limburg !

  Na enkele jaren afwezigheid zal TOPradio terug te horen zijn in Midden Limburg, dit vanuit Hasselt via de frequentie 104.7 FM. Afgelopen week werd er met Viva FM, het netwerk van Benny Vanvoorden, een samenwerkingsakkoord bereikt. Vanvoorden blijft actief meewerken aan het product TOPradio.

  Door die blijvende samenwerking zal de voortgang van de lokale verankering van de radio, de sterkste troef van Viva FM, verzekerd blijven. Daarnaast kan TOPradio blijven bouwen op het, sinds jaren, geleverde werk.

  Momenteel is een technische ploeg, in samenwerking met Belgacom, bezig met de voorbereidende werken. Van zodra de verbinding tussen Limburg en het TOP-hoofdkwartier in Gent actief is, gaan de uitzendingen van start. Begin februari zal kunnen geluisterd worden naar de nationale programma’s.

  * Luister HIER naar TOPradio.

  www.vivafm.be

  www.topradio.be


 • Golden Memories Party Wellen !


  podcast

  a_gmp20112-web.gif

 • Terug naar 80 In De Mix @ Radio VRW !

   

  Luister meer via www.radiovrw.be

 • Trendy FM Top 100 31/12/2011

  Trendy FM viert de laatste dag van het jaar in STIJL ....
  31 December .... van 11u tot 18u de FM100 van 2011 .... Kris Dens, Jan Timmers, Marc Windmolders, Peter Van Antwerpen en Didier Demeyere maken er dan weer een "vies" radiofeesje van .... EN .... van 18u tot 20u THE DANCE-NATION jaarmix van 2011 met David Claes en Raf Theunis .....ZEKER NIET TE MISSEN

  Promoclip


 • Joe FM - Party Top 1000

  Vanaf , maandag 26 december hoor je op JOE fm de Party Top 1000, een lijst met de duizend beste feestplaten uit de geschiedenis. Na het kerstoffensief van de laatste weken, telt JOE op die manier feestelijk af naar 2012.

  Van Summer Of ’69 over Barry White, Michael Jackson, Madonna en Status Quo tot Lady Gaga. De ideale soundtrack om bij uit de bol te gaan. Op die manier begint oudjaar op al op 26 december. Tess Goossens, Jan Bosman en Elke Van Mello presenteren dagelijks van 09:00 tot 20:00 uur. De nummer 1 krijg je op zaterdag 31 januari te horen, vlak voor 19:00 uur.

  * De complete lijst kan je HIER volgen.

  www.joe.be

 • Nieuwjaarsparty van LRL !

  Op 1 januari 2012 knallen we het jaar weer in met onze spetterende Nieuwjaarsparty in het CC van Lanaken

  NIEUW: 3 ZALEN!

  NIEUW: knip je vrijkaart uit Attent (einde december)!!

  lrlattentnieuwjaar2012 copy

  Vier 1 januari 2012 mee op een feestelijke manier !

  LRL organiseert de "nieuwjaarsparty" i.s.m. JC Apollo

  de ideale manier om je vrienden in het nieuwe jaar te begroeten...

  met cocktail & champagnebar

  goede muziek...en veel ambiance !

  3 zalen, 3 soorten muziek

  zaal 1 (grote zaal): populaire muziek

  zaal 2 (JH Apollo): drum&bass, electro, house, groove en r&b

  zaal 3 (kleine zaal): rock & new wave

   

  www.lrl.fm

 • 1000 klassiekers @ Radio 2

  Elio Di Rupo gaf gisteren het startschot voor een nieuwe editie van '1000 klassiekers' op Radio 2. Van maandag 26 december om 09:00 uur tot en met zaterdag 31 december om 18:00 uur zet Radio 2 de duizend favoriete klassiekers van de luisteraars op een rij.

  Als het van de premier afhangt, mag 'Mad about you' van Hooverphonic op nummer 1 eindigen. Elio Di Rupo gaf gisterenochtend het startschot van deze inmiddels klassieke eindejaarslijst van de familiezender. 

  Een marathon van zes dagen waarin de grootste hits van de voorbije zestig jaar de revue passeren. Ook de eerste minister heeft zo zijn favaoriet. Hij moest niet te lang nadenken en stemde op 'Mad about you' van Hooverphonic.

  Radio 2’s vliegende reporter Albrecht Wauters vroeg premier Elio Di Rupo naar zijn favoriete klassieker.

  Elio Di Rupo: “Een fantastische groep waar we trots op mogen zijn. Een groep uit Vlaanderen die ook internationaal erg gewaardeerd wordt. Maakt niet uit welke zangeres, ik vind ze beiden uitstekend klinken. Voor mij is Mad about you de absolute klassieker!”

  Sedert maandag 26 december 09:00 uur tot zaterdag 31 december 18:00 uur telt Radio 2 af naar de absolute nummer 1 van de 1000 klassiekers. Op oudejaarsavond onthult premier Di Rupo wie de favoriet is van de Vlaamse luisteraars. 

  Tot donderdag 29 december kan iedereen trouwens nog stemmen om de honderd hoogst genoteerde nummers door elkaar te halen en bepaalde favorieten nog net dat extra duwtje in de rug te geven.

  * Luister HIER naar de aftrap door Elio.

 • Terug naar 80 @ Radio VRW !

  Deze week van 26 t.e.m. 31 december elke dag van 8 tot 20 uur muziek uit de jaren '80 bij radio VRW. Luister via www.radiovrw.be.

  • Top 100 van 80 : zaterdag 31 december van 10 tot 18 uur
  • 80's MIX : van 18 tot 19 uur met DJ Dimi

  terug naar 80 editie 2011.jpg

 • Lokale radio's schrijven brief naar minister Lieten.

  De lokale radio's van Vlaanderen hebben een open brief geschreven aan Ingrid Lieten. Ze vragen de minister bevoegd voor Media, aandacht voor hun specifieke problemen. Hiermee hoopt men een dialoog op gang te brengen tussen de lokale radiowereld en de minister.

  Woordvoerder lokale radio's Tim Dehaen: "In 2004 werd een nieuw frequentieplan in gebruik genomen in Vlaanderen. Hoewel de verwachtingen van veel lokale spelers hoog was bracht het nieuwe frequentieplan niet de gehoopte verbetering van de posities van de lokale radio's."

  "Vele radio's deden hierover in het verleden al hun beklag bij de instanties, echter zonder gevolg. De radiowereld heeft echter de voorbije acht jaar niet stilgestaan en we willen dat minister Lieten bekijkt hoe ze de situatie van vele lokale radio's kan verbeteren. Daarom dat we met de brief hopen en dialoog op gang te brengen tussen de lokale radiowereld en de minister."

  Geachte Minister van Media,
  Beste Mevrouw Lieten,

  Vol interesse lazen we de open brief van de regionale televisieomroepen. Verschillende van de in de brief aangehaalde problemen zijn ook voor ons gekende problemen.

  Echter kunnen wij als lokale radiosector niet rekenen op financiële steun. Zo ontvangen wij geen auteursrechten voor onze werken, hebben we geen recht op subsidies en zijn we voor ons werkingsbudget volledig aangewezen op de commerciële markt. Echter hebben ook wij te maken met decretale verplichtingen!

  Doorheen de jaren zijn er in het Vlaamse medialandschap verschillende lokale radio's ontstaan die hard werken om een zo professioneel mogelijk product te brengen. Vele vrijwilligers zijn onbaatzuchtig in de weer om elke dag opnieuw goede radio te maken. 

  Echter bestaat de lokale radiosector niet alleen uit vrijwilligers maar is er ook een behoorlijke groep mensen die hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks hun inkomen verwerven uit de lokale radiosector. Voor vele lokale radio's die wensen een professioneel product te brengen staat het water echter aan de lippen. Hierdoor dreigen vele vrijwilligers hun hobby te verliezen. 

  Daarnaast zullen ook vele mensen wiens broodwinning voortkomt uit de sector hun inkomen verliezen door de teloorgang van de lokale radio's. 

  Wij hopen dan ook dat het krachtige signaal waarop de regionale zenders hopen, ook kan gegeven worden voor de lokale radiosector in Vlaanderen. In tegenstelling tot de regionale televisiezenders kregen wij als lokale radiosector nog niet de kans om met u van gedachten te wisselen over de toekomst van deze sector. 

  Als lokale radio's zijn we van mening dat ook wij een waardevolle plaats kunnen vervullen in de mediasector. Geen enkel ander medium kan zo kort bij de mensen staan als een lokale radio.  Daarom zouden wij het prettig vinden indien u, als minister van Media, ook de kleine spelers van de markt zou willen ontvangen voor een visiegesprek op de toekomst.

  De lokale en regionale radio’s in Vlaanderen

  * Klik HIER voor de lijst met ondertekenaars.

  Bron: Radiovisie.be

 • Radio Lorali mast breekt door stormweer !

  Sedert gisteren was de Limburgse Radio Lorali overgeschakeld op enkel non stop muziek omdat men deze week de eerder voorziene verhuis had gepland. Van Donk-Herk-de-Stad gaat het immers naar Lummen. Wat een ‘feestweek’ moest worden, draaide deze ochtend evenwel op een kleine ramp uit…

  De nieuwe studio’s bevinden zich vlakbij de zendmast die nog maar één jaar geleden herplaatst werd op het WZC Meerlehof in Lummen. De storm die vannacht over Vlaanderen raasde, brak de mast evenwel in twee. Een ‘dertiende’, alweer een datum die z’n reputatie ‘eer aandoet’…

  De firma verantwoordelijk voor de plaatsing van de antennemast, die ruim 10.000 euro kostte, werd onmiddellijk op de hoogte gebracht. Meteen werd een technieker gestuurd om de schade op te meten en mogelijk de eerste herstellingen uit te voeren. Behalve aan de mast is er geen verdere schade.

               

 • Trudo FM - Kerstradio !

  Na het succes in 2010 verandert het Limburgse Trudo Fm dit jaar opnieuw in Kerstradio, vanaf maandag 12 december. Twee weken lang, tot en met 25 december hoor je enkel de leukste kerstmuziek op de radio.

  Stationmanager Tim Dehaen (foto): "Op de meeste Vlaamse radio's is er tijdens de eindejaarsperiode weinig kerstmuziek te horen. Nochtans kreeg ik vorig jaar op ons kerstinitiatief veel positieve reacties. Door twee weken enkel kerstmuziek uit te zenden, wil ik aantonen dat het ook anders kan." 

  "In Nederland zijn dergelijke radiostations een groot succes en ook in Vlaanderen zijn er reeds enkele regionale zenders die in de maand december zichzelf omdopen tot Kerstradio. Ook Haspengouw krijgt dit jaar dus een heuse Kerstradio. Door het gewijzigde muziekformaat zullen we ook twee weken onze programmering aanpassen. Om de luisteraars ten volle van de kerstplaten te kunnen laten genieten, zal er op weekdagen niet gepresenteerd worden."
   

  "Tijdens het weekend zal er een aangepaste programmatie te beluisteren zijn. De nieuwsredactie blijft gewoon op post en Trudo Fm blijft het actuele regionale en nationale nieuws brengen op de gekende tijdstippen. Daarnaast blijft de zender de lokale evenementen aankondigen in korte informatieve blokken die de kerstmuziek af en toe zal onderbreken. Vanaf 26 december start de normale programmering en muziekplanning van Trudo Fm."

  Trudo Fm zal ook de muzikale inkleding van de Kerstmarkt On Ice van Trud’or verzorgen. Daar zal een apart systeem geplaatst worden waarop enkel kerstmuziek en promotionele spots te horen zullen zijn.

  * Trudo Fm is te beluisteren in Sint-Truiden via 105.2 MHz, in Borgloon via 105.6 MHz en wereldwijd via livestream.

 • Terug naar 80 met Kris Vanrusselt !

  Herbeleef of maak kennis met de jaren '80 tijdens de laatste week van 2011 want radio VRW presenteert van 26 t.e.m. 31 december van 8 tot 20 uur "Terug naar 80". De week wordt afgesloten met de "Top 100 van 80" op zaterdag 31 december. Luister via www.radiovrw.be

  Kris Vanrusselt is er ook weer bij op dinsdag 27 december tussen 15 & 16h in Terug naar 80  en op zaterdag 31 december tussen 12 & 14h @ Radio VRW in de Top 100 van 80

  terug naar 80 editie 2011.jpg

 • Radio VRW's Golden Memories Party is aan de 20ste uitgave toe !

  Schrijf 4 februari 2012 nu reeds in je agenda, 20e editie van de Golden Memories Party!

  gmp2012

  Meer info weldra via www.radiovrw.be en http://radiowellen.skynetblogs.be

 • FM Goud verandert in The Christmas Station !

  Vanaf 7 december verandert FamilyRadio FM Goud weer in 'The Christmas Station'. Vanaf dan tot en met 26 december zijn er op FM 107.7 enkel kerstliedjes te horen. FM Goud is hiermee uniek in België. Afgelopen woensdag ging ook goudenkerst.be weer online. Op die website is alle info over de Gouden Kerst te vinden.

  Men werkt momenteel hard aan de vormgeving van de Gouden Kerst en daarom is men nog op zoek naar enkele kinderen die op de lagere school zitten en hun stem vereeuwigd willen zien in een radiojingle.

  Na afspraak gaat het richting radiostudio waar het kind in kwestie honderduit mag vertellen over Kerstmis en ook over wat het graag van de Kerstman wil krijgen dit jaar. Uit het gesprekje worden zinnetjes geselecteerd die in eindejaarsjingles worden gebruikt.

  Ken je een kind dat hiervoor geschikt zou zijn? Iemand die het goed kan uitleggen? Of zie je hier iets in voor je zoon of dochter? Neem dan snel contact op. Bel: 011/60.61.71 of mail: michel@familyradio.be .

  Afgelopen woensdag ging ook goudenkerst.be weer online. Op die website is alle info over de Gouden Kerst te vinden.